A Csányi alap és az OTP sajátrészvényvásárlásai az elmúlt félév teljes forgalmának max 1%-át adták. Nyáron, egy olyan árfolyamon, ahol már nem volt nagy eladói nyomás persze hogy segitett a Csányi alap. leginkább azzal, hogy mintegy bejelentette, hogy a bank többet ér 9600ft-nál. 1. Az hogy ma az OTP 11.660-on zárt, annak már egézen más az oka. 2. Szeptemberi Csányi bejelentés, az 1 milliárd eurós éves nyereségről, 3. Bolgár vétel engedélyezése. 4. Jó Q3 gyj. és 5. a meg nyugvás a kelet-európai részvényekkel kapcsolatosan, (azaz nem flytatódott a generális tőkekivonás és szelektive vásároltak már.) Azon meg csodálkozni hogy miért nem menetelünk 12.600 fölé? Hát azért mert már az is csoda, hogy ezt a szintet tartjuk, miközben az USA részvények már keményen korrigálnak és a német részvények már több mint 2 éves rekordmélységben vannak.
Vakarom a fejem. Tudom, hogy fundásan többet ér a rv. Mondjuk ... Eredmény alapon minimum 12 600-on kellene az évet zárni. Ehhez a hetes charton kis apró gyertyákat illene felrajzolni. A boli tető mentén ... folyamatosan kilógva abból a heti maximumokkal. És még akkor sem fogjuk elérni a 12 600-at egy hét alatt. Szóval remegés van ... Nem úgy megy, nem ott jár ahol kellene. Ma néztem át a bejelentéseket és vetettem össze az árral. Ezt a részvényt Csányi alapja és az OTP tartja ezen a szinten. Az szerintem kevés. Nekem legalábbis bűzlik, ha egy cég magát vásárolva tud emelkedést biztosítani. Mondjuk többet kellene tudni erről az MRP-ről. Mi lesz azoknak a részvényeknek a sorsa ami oda kerül? . Osztalékot tekintve pedig jó helyen vagyunk. Rajta az osztalék egyenesen. Május végén kell 12 200-on lennünk. Már ha jövőre fizet 256 Ft osztalékot és a kamatok nem szaladnak el. . Ennyit a hosszú távról. Rövid távon továbbra is forgalom nélküli kóválygás még egy két napig, napi szűk sávban. Négy-öt nap múlva viszont jönni kellene megint nagy elmozdulásoknak. Két ünnep között? Azt meg hogy? Zárót fognak állítani? Legtutibb ha most karácsonyozunk, vagy tüntetünk, de semmi esetre se kereskedünk. :)
Nálam még lefele jelez (bár igazából nem lehet jelzésnek nevezni annyira gyenge), azért adtam el a shortot, mert meguntam a tökölést (meg már a daxban is adtam volna), egy mini longot meg megér ez a támasz, bár inkább háromszögnek néz ki, akkor meg jó eséllyel lefele jön ki belőle...
Nekem még hiányzik némi alsóbb szint. 580-550? Időben is van még le. Shortot csökkentettem, de longot még nem vettem. Talán holnap délelőtt ... Túl nagy és heves mozgásra továbbra se számítok.
Azt ugye tudod, hogy május 31-től a Serterius közel 900k darabot vásárolt 9865 Ft-os átlagáron? Az OTP pedig 650k darabot 11 420-os átlagáron. Ezeken a vásárlásokon kívül még talán egy 400k-s vételt lehet beazonosítani. Tényleg veszik az OTP-t? Vagy csak Csányi tartja "magasan"?
Törölt felhasználó2018. 12. 17. 16:20
Vettem egy mini adag tl35-öt, mintha lenne itt egy gyenge támasz.
Mondjuk én annak idején daxban nagyon ritkán vittem át másnapra, jellemzően zárás előtt kiszálltam (ha meg nem, akkor többnyire nagy zakó lett belőle).
OTP részvényesek ide!