Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
macibear
macibear 2016. 01. 23. 08:00
Előzmény: #988139  macibear
Járjuk körül, bontsuk le ezt a stratégiai célt a mindennapok lehetőségére.

A 'rendszeres' havi jövedelmet én nem látom kivitelezhetőnek fundás alapon. Nincs lehetőség hosszú hónapokra beleülni pozíciókba, illetve számomra 'iszonyatos' tőke kell hozzá. Számításaim szerint 20-30 millió forint. Én még annyit egyben nem láttam. :)

Marad alternatív megoldásként a kereskedés.

Itt is lehet választani több lehetőség között:
1, Teljes árú
2, Tőkeáttételes
2a, Fedezetigényes (CFD, +500 stb)
2b, Fedezetigényes határidős (Pld OTP1604, tLong, tShort)
2c, Korlátos árú nem fedezetigényes, nem határidős (certifikátok)
instrumentumokkal való kereskedés.

Végig számoltam mindegyiket. Ismerve magam a certifikátok mellett döntöttem. A többi vagy drága, vagy számomra kockázatos (CFD, +500).

Megismerve néhány, de tényleg csak néhány piacon szereplő instrumentumot többévnyi otikázás után végül a DAX certi mellett döntöttem.

1, Mozog. Naponta minimum 150 forintot, de néhány napos időtávon ezer forintokat is képes elmozdulni.
2, Az árjegyző ugyan aljas, időnként eltűnik, de azért jellemzően lehet vele üzletelni.
3, Kiszámítható. Mind napon belül, mind hetente lehet benne TA szerint 'tuti' belépési pontokat találni. Igaz ehhez tapasztalat, egyfajta 'tudás' és feltétlen önismeret szükséges.

Tapasztalat, hogy néhány napos időtávon 600-1500 forintos trédeket, napon belül 100-250 forintos elmozdulásokat simán meg lehet fogni.

Certi ár jellemzően 1000-5000 forint körül mozog. 100-150 darabbal a kitűzött cél teljesíthető akár naponta, akár néhány napot feltételezve. Ehhez kb 500k tőke szükséges. Mivel full tőkével nem trédelünk, ezért legalább 1,2-1,5 milla szükséges. Számítani kell beragadásokra, bukó trédekre is.

Nem vagyok érzékeny az irányra. Teljesen mindegy merre megy az árfolyam, csak mozogjon és én álljak jó irányba.

Mint látható nem több tíz millió forint megforgatásáról van szó és főleg nem extrém magas jövedelemről. Éves hozamot tekintve persze ez bőven 100% fölött van, de ez megcsinálható.

A TA rejtelmeiről pedig továbbra sem beszélek, csak annyit tudok mondani: működik.

Tudom-e honnan, meddig megy az ár minden időpillanatban? Fenéket! Csak azt tudom, hogy mikor van egyértelmű belépési pont. No ekkor kell lépni. Aztán ha megcsinálta a mozgást amit kötelezően meg kell csinálnia akkor ki kell szállni. Majd újból várni. Ennyi az egész. :)
macibear
macibear 2016. 01. 23. 07:09
A tőzsdére mint vállalkozás tekintek. Minden egyes vállalkozásnak van üzletfilozófiája és üzleti terve így nekem is van. Ez pedig - kicsit hasonlít Boszka elképzeléséhez - a következő:

Távlati célom, hogy a tőzsdei kereskedésből havi rendszerességgel ki tudjak venni akkora jövedelmet ami egy normális életszínvonalat biztosít. Pénzben kifejezve ez 150-200k/hó. (Nincsenek extra igényeim.) Ez évi 1,8-2,4 milla, napi szinten 7,5-10k - 20 nap/hó kereskedést feltételezve.

Egy_kezdő!
Ha tudod garantálni - be tudod mutatni, hogy ezt a jövedelmet 0,5-1,5 milliós induló tőkével meg lehet csinálni fundás alapon, biz Isten áttérek hitedre! Nem 5 éves, hanem legfeljebb 1-1,5 hónapos időtávon. Tudod, a csekkeket küldik havonta. Enni is kell... Ruházkodás még csak hagyján. Gatyában is tudok trédelni ... :)
Törölt felhasználó 2016. 01. 23. 06:59
Előzmény: #988137  macibear
Azt mondjak jobb a "nappal" kelni, de van is benne valami :) mint de.kor
macibear
macibear 2016. 01. 23. 06:57
Előzmény: #988136  Törölt felhasználó
Csak korán feküdtem. :)
Kirugott az ágy...
Törölt felhasználó 2016. 01. 23. 05:43
Előzmény: #988134  macibear
Jó korán kelsz Maci :)
Törölt felhasználó 2016. 01. 23. 05:40
Előzmény: #988126  egy_kezdo
Ez a Zarta kiváncsiságból érdekelne, Ki/Mi ez pontosan? linket légyszives
macibear
macibear 2016. 01. 23. 05:32
Előzmény: #988104  egy_kezdo
Nézd Egy_Kezdő, ha Te elkezdesz itt nekem írogatni a fundás elemzés rejtelmeiről és annak szépségéről élvezettel fogom olvasni, de egy kukkot sem fogok belőle érteni. :)

Épp ezért hanyagolom én is, a TA, Elliott és a chartban megbújó kereskedési szokások rejtelmeinek ecsetelését, finomságait. A nem TA-s beállítottságú olvasó úgysem fogja ezt megérteni és pláne nem fogja elhinni (belátni), hogy ebben a rendszerben is van szépség és hogy ez is működik.

Az elveink egyébként alapvetően egyeznek csak másképpen hozzuk meg döntéseinket.

Ha jól vettem ki beírásaidból Ti sem határoztok meg konkrét célárakat. Kvázi folyamatosan figyelitek és elemzitek a pénzügyi folyamatokat és ennek tükrében döntetek a lépésekről. Én is hasonló képen teszem. Csak mást figyelek.

Azt mondod ez az elképzelés nem ér semmit mert minden szint benne van. Igazad van. De a jövő kötéslistái nincsenek a kezemben, mint ahogy neked sincs szerintem. Egyelőre felfele várom. Megy ameddig megy. Majd észreveszem mikor fordul.

Hosszabb távon pedig várom az 5145 alatti értéket. De erre nem veszek fel most pozíciót. És nem javaslom senkinek. Vagy lemegyünk addig vagy nem. Elvileg le kéne. De én is láttam már karón varjút. :)

Többször írtam már nem szintek szerint kereskedek. Irányokat, fordulós jeleket keresek, egyértelmű belépési pontokat. Természetesen teljesen más egy napon belüli, vagy egy swinges tréd, netán fundás elemzés alapján hosszú hónapokra meghatározott fordulós pont.

Otikát pedig mostmár hanyagolom. Túl sokszor láttam már benne a 'kicsik' kirázását. Legutóbb január 7-én. Erre azt írtad tiszteljem a piacot ... Én meg erre csak azt tudom válaszolni: Csináljátok nélkülem. :)

Inkább keresek olyan instrumentumot, ahol valóban a sokaság és nem egyes szereplők döntenek a rövidtávú (néhány napig tartó) árfolyammozgásról. Miért is van az, hogy messze elkerülitek a DAX-ot? Netán mert annak árfolyamát nem tudjátok kedvetek szerint mozgatni? Vagy mert ott veletek hasonló nagyságú szereplők játszanak a homokozóban? Mi is az igazi ok? Tényleg csak annyi lenne, hogy nem tudjátok kiszámolni fundás alapon a célárat? De hisz 'csak' harminc céget kell figyelni hozzá! Ja hogy ez már sokaság? Ez már kiszámíthatatlan?

macibear
macibear 2016. 01. 23. 04:55
Előzmény: #988101  Törölt felhasználó
Milyen időtávon kérded?

Egyébként igen. Úgy gondolom a DAX csinál még új aljat, le fog menni 9260 alá. Azt viszont nem gondolom, hogy a jövő héten. :) Majd... Az idén....
vaczak 2016. 01. 23. 00:08
Előzmény: #988131  egy_kezdo
Volt tőkeáttét nélküli olaj longos certi, amiben el is fogyott a mennyiség és nem lehet venni. De a Dax certi elég likvid, ott nem nagyon képzelhető el ilyen probléma. Viszont nem is vesz az általad megénekelt mennyiséget senki, a sokezres kötések is elég ritkák. Én ezt a felfelé kört kihagytam, bár jó kockázat-haszon aránnyal lehetett volna 1000 körül tl 60-at venni, ami 2500 fölé futott. Viszont borzalmas stresszes nagy pozíciót fenntartani, KOntrának és macibearnak jól megy (bár gyanítom, hogy egy csomagban azért nem drasztikus mennyiségeket forgatnak) de hamar le tudja darálni az idegrendszert és a számlát, ha elkezd csapkodni. Ráadásul minél közelebbről nézi az ember a gyertyákat, annál komolyabb a pszichés függés arra, hogy minden apróbb hullámot lekereskedj. Már írtam korábban, de kicsit veszélyesnek tartom Kontra beírásait arról, hogy mennyire gyerekjáték 30-100 dax pontokat kihozni a rendszerből. Nem mindenkinek az, kezdőknek csak kis mennyiségben ajánlanám, annyi pénzzel, amit lélekben le tudunk írni. Persze lehet, hogy a többség nem fut bele azokba a hibákba, mint pl. én, de tartok tőle, hogy itt különösen érvényes az, hogy a 90 százalék már középtávon is bukik vele.
egy_kezdo 2016. 01. 22. 23:52
Előzmény: #988128  Zartavszki
Még egy dolog. Erste certiknél induláskor volt egy olyan kitétel, hogy egy termékből max 300.000 darabot forgalmaznak (hogy ez még mindig így van-e, azt nem követjük). Miután ezeket a kisbüfik lekötik, árjegyző nincs többet és lehet imádkozni egymásnak, hogy add el nekem vagy vedd meg tőlem. Ha ezen azóta nem változtattak, akkor ennek a terméknek a kockázatát talán nem kell levezetni...
Zartavszki 2016. 01. 22. 23:48
Előzmény: #988127  Kontraindikator
Nem kell igazolnod semmit, ne magyarázkodj, aki követi a bejegyzéseidet, az tudja, hogy van rendszered, és keresel is. Persze majd buksz is, ha drasztikusan változik a környezet :)

Szerintem kezdőék is úgy kezdték, mint te. Buktak egy nagyot, aztán kis pénzzel megtalálták, mi jön be nekik, és a végén annyit kerestek, hogy befektetők lettek.

Én máshogy csináltam, a pályafutásom elején nyertem egy nagyot, azt tanultam el, de ez unorhtodox módszer, elismerem.
Kontraindikator
Kontraindikator 2016. 01. 22. 23:43
Előzmény: #988128  Zartavszki
Ez így van... de a 30 pont összeszedését nem is nyitóban, vagy 16:30-kor kell megtenni és nem is naponta 3x...nem arról van szó, hogy 150-200 daxpontos elmozdulásra kell rámozdulni a lenti példa alapján... De ilyen és ehhez hasonló kockázatok mindig voltak, vannak és lesznek is a tőzsdén. Illetve a certi egy termék... van sok más lehetőség... de ezeket pont nektek nem kell elmagyarázni...
Zartavszki 2016. 01. 22. 23:36
Előzmény: #988125  Kontraindikator
Árjegyző eltűnt ma reggel is többször. Aztán ha nagy váltás van az előző naphoz képest, akkor ki se nyitnak időben. Nem egy megbízható partner, én 2500 certivel nem merek kereskedni pont emiatt. Elég stressz a pár száz darab is.
Kontraindikator
Kontraindikator 2016. 01. 22. 23:30
Előzmény: #988126  egy_kezdo
Köszönöm szépen a jókívánságokat! Hasonló jókat kívánok én is nektek.
A mennyit vesztettem, kérdést látod nem jól tudod... infóhiánnyal küzdesz... az tény, hogy nagy összeget buktam anno, de a mindentől szerencsére messze volt. A P.Bankos ;-) Mifid-et is visszadobták anno... mert volt benne egy kérdés, a kockázatvállalásra vonatkozóan, hogy "Hajlandó vagy e elbukni mindenedet?" Én meg erre beikszeltem, hogy nem... mert nyilván nem... ha azt írják, hogy a a tőzsdére szánt pénzedet hajlandó vagy e kockára tenni, és lehet nulla marad akkor az más tészta... Tehát a minden, az nem minden... illetve attól mert sok, még lehet más helyen még több...
egy_kezdo 2016. 01. 22. 23:21
Előzmény: #988123  Kontraindikator
Nem zavar senkit, ha nyersz, az viszont igen, ha nagy hangon hirdeted a szakmaiatlan sikereidet és nem teszed mellé a kockázatokat és a realizált veszteségeket.

Olvasd el amit Zarta írt, az nagyjából vagy úgy lesz, vagy ismét elbukod mindenedet. Tanulj és akkor anyagilag esetleg túléled hosszútávon is.

Te is tudod, hogy az árjegyző nem lesz ott amikor szükség lesz rá több 10 millás kiszállónál meg végkép nem, és ha a funda események nem arra viszik az árfolyamot amerre állsz, akkor mindenedet elbukod, egy átugrott stopnál a certiben.

Az meg, hogy a begyűjtött infókhoz rajzolod-e a chartot vagy másképp emlékszel erre, legyen a te memóriádra bízva. Lényeg, hogy ne veszítsed el ismét mindenedet, mert az egód újra kezdi meghaladni a tudásodat.

Hosszútávú sikert kívánva:
Kontraindikator
Kontraindikator 2016. 01. 22. 23:15
Előzmény: #988124  Zartavszki
Én ismerek olyat aki 10 millás tételben dtzik, certiben... Ismerek olyat is aki más vonalon már befektető, de mégis hobbi szinten dt-zik... certivel... de lehet ez akár Cfd is, tök mindegy...
De írok egy laza példát... veszel 2500-ért certit 5k db-ot... Ez 12.5 milla befektetett tőke... 30 dax ponttal feljebb eladja a pakkját az árjegyzőnek! Az ott van... tehát nem kell várni vevőre... Ez kb 100 certipont. Ez 500.000 - brokidíj haszon. Ez 4%... Ismétlem 30 dax pontról beszélünk!!! Minden nap van olyan alkalom amikor ez elég nagy biztonsággal vagy short vagy long oldalon megtehető... akár többször is. És ha nem 30 pont, hanem mondjuk 100, az cca 300 certipont. 1.5m haszon... több mint 10%... ötször megcsinálja egy évben, és agyonvert bármilyen fundás befektetőt éves szinten... na jó... egy_kezdőéket nyilván nem, mert ők a TOP... de azért jó néhányat biztos...
Zartavszki 2016. 01. 22. 23:00
Előzmény: #988121  egy_kezdo
A profi daytraderek fix kockázatot vállalnak, ami nem túl nagy jellemzően, mondjuk pár százezer HUF. Ehhez igazítják a pozikat, és ehhez nem kell sok tíz milla tőke. A DT (egyik) lényege az, hogy nem lehet emelni a befektetett pénz méretét, mert (a) a psziché nem viseli el a nagyobb terhet, és romlik a találati arány, (b) nem lehet kereskedni bármekkora méretű pozikkal napon belül, pl. komoly korlátai vannak a stop loss marketnak. Minden olyan daytrader, akinek az egyenlege pozitív, egy idő után befektető lesz, mert több lesz a pénze, mint amit forgatni tud naponta. Éttermet nyit, vagy zálogházat, vagy funda alapon befektet.

Kolléga úr.
Kontraindikator
Kontraindikator 2016. 01. 22. 22:46
Előzmény: #988121  egy_kezdo
"Inkább írd le, vagy ne, inkább csak gondold át magadban, hogy kitől olvastad-hallottad először decemberben DAX-ról, hogy ECB előtti nap érdemes lesz januárban longba állni, amivel mint saját eredménnyel mostanában dicsekedsz. :DDD "

Na mesélj... kitől hallottam? Jó lenne tudni... Lehet, hogy írtad valahol... de nekem nincs időm egész nap más bejegyzéseit olvasgatni... Nyilván Te alakítottad úgy a chartot is, hogy longba lépjek... ugye? 5. hullám lefele ED vége... szarok az ECB-re... vége volt lefele... De gondolom azt is megírtad valahol (Amit én viszont megírtam előre, hogy 9260-as szint célárnál dax longot fogok indítani... nem akkor... nem utólag!!! Előre... ;-) )
Hát pedig elkeserítelek, de fel lehet... bár biztos ehhez is Te értesz jobban... 3k HUF-os certiben ott van folyamatosan 5k db certi! Az 15 misi... ha elviszed 1 perc múlva már újra ott az 5k db... de figyelek... tanulok... iszom szavaid... Értem én, hogy könnyebb befolyásolni a kisbefektetőket, hogy elnyerjétek a pénzüket, trükkökhöz folyamodtok... én egyszerű trader vagyok... megyek a hullámokkal... ha felmegy akkor fel, ha le akkor le...
Bár egyet nem értek... miért zavar téged, hogy nyerek a tőzsdén? Ha nem fejtenéd ki itt, akkor várom akár személyesen is: atozsde@gmail.com csak így egyszerűen... :D
HPeter76
HPeter76 2016. 01. 22. 22:21
Előzmény: #988117  Kontraindikator
egy_kezdo 2016. 01. 22. 22:19
Előzmény: #988117  Kontraindikator
Inkább írd le, vagy ne, inkább csak gondold át magadban, hogy kitől olvastad-hallottad először decemberben DAX-ról, hogy ECB előtti nap érdemes lesz januárban longba állni, amivel mint saját eredménnyel mostanában dicsekedsz. :DDD

Esetleg majd arról is írjál, amikor certiben TA alapon, egy belépési szinten, több 10 milliós pozíciót fel tudtál venni és ki is tudtál szállni, vagyis, nyereséggel túl is élted ... Amíg ezt meg nem oldod, addig valóban, marad a mesekönyv :DDD

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek