majd most kell megnézni az MNB közzétételét a shortosokról, ha nem változott a pakk,akkor nem ők húzták hanem az új beszállók,az lenne az igazi, pár nap és kiderül az adatok frissítése után
"sok uj short a meglevo long poziojuk semlegesitesere allitottak be"
...no erre nem is gondoltam :) érdekes , de számomra ez a fajta fedezeti pozició kezelés nem túl tetszetős,sokkal inkább a hati shortolása és a bux kosár sulyzott összeválogatása a járható út (véleményem szerint!!!, de én sose voltam HF kezelő :),sajnos )
10 éves viszonylatban nem tudom összeszedni az adatokat, de ha lesz időm az elmult 1,másfél év otp csártjára ráteszem a shortnyitásokkori mozgásokat,tanulságos lehet,
ahogy én látom, a 4600-4700es szint egy vízválasztó sáv, sokan onnan várják a shortok beindulását, én annak a sávnak a törésével várok 3-4 igazán húzos long napot,amikor letisztul a piac,majd ennek a menetnek a korrekciója lehet ismét ez a 4600-4700es szint, ahonnan ismét long indulhat, lassabb és megfontoltabb, de tartós menet....
Erdekes es fontos is, amit irsz.
Ha megvan minden adatod hozza: mekkora a korrelacio a short pozicio total volumene, es az OTP rakovetkezo negyedevi mozgasa kozott?
Ha megcsinalnad 5-10 evre, az mutatna valamit.
Addig kiprobalatlan elgondolas.
Rovid tavon vegkepp nem hiszek az elgondolasban:
az a valoszinu, hogy a sok uj short a meglevo long poziojuk semlegesitesere allitottak be. Es kivarjak, melyiket kell eladni.
A meretekrol: a short poziciok 10M db-ja all szemeben nagyjabol a 280Mdb reszveny 68%-aval, tehat 190Mdb-al, amik tenyleg forognak a piacon.
Es megegyszer: sok a shortok kozott a fedezesi mufajra beallitott pozicio (nem naked short!), plane hedge-fundoknal lehet igy.
OTP részvényesek ide!