A viz a lényeg,lassan értékesebb lesz,mint az olaj.
Megváltozott az időjárás,és a változás gyorsul,a tengerszint tovább emelkedik.
Nálunk aszály volt,Kinában folyamatos eső áradások....Magyarországon van Európa legnagyobb vizkészlete,de elpusztult a termés java.
Az hogy tele vannak a raktárak nem tart örökké,ideje lenne tényleg a vizfejnek öntözőrendszert kiépiteni,vagy kipucolni a régit.
És ne mondják rá hogy nincs miből,egyszerűen meg kell válni a Mol papiroktól,egyből van 500md....a saját jövedelmüket méltányosan csökkentve,diferenciált szja-t bevezetve megvan rá a másik 500md:)
Mindig meglep, hogy egy tőzsdés fórumon hány kisparaszti beírás van. "Mikor én gyerekkoromban a vegyesbautba jártam, meg a tehén seggét vakargattam, és nagyanyám a párnában tartotta a 25 pengő spórolt pénzit..."
Nem lep meg, hogy ugyanezek, akik a kapitalizmus e vívmányát is hatalmas spéttel vették birtokba, hirdetik itt a legósdibb befektetési elveket. Ami igaz volt a "vegyesbaut" idején, csak mán elmút.
Aucklandben például 1976 júniusában, vagyis 35 éve láttak havazást, Wellingtonban már 40 éve nem esett hó, de egyes helyeken az ötven évvel ezelőtti havazás ismétlődött meg.
Nem csoda, hogy sok amatőr felvétel készült a havazásról, a legtöbb embernek életében egyszer adatik meg, hogy ilyet lásson az ország alacsonyabban fekvő részein.
Olasgass az 1933-as válságról, az sem azért volt mert nem volt termés, szórták az óceánba....mégis éheztek a metropolisokban. Ha nem fizetsz akkor nincs, akkor inkább elég...
Földje ásványkincsekben szegény (kevés arany, ezüst, feketekőszén, kőolaj, földgáz). A villamos áram 80%-át vízerőművekben, 7%-át geotermikus erőművekben állítják elő. Az ipar főként a mezőgazdaság termékeit dolgozza fel (gyapjú, tej, fa). Az olcsó villamosenergiára épült alumíniumkohók az ausztrál timföldet dolgozzák fel. Az ország területének 50%-át kitevő legelők mellett az Északi-szigeten citrus-, szőlőültetvények, a nagyvárosok körül pedig zöldségtermelő gazdaságok működnek. Számottevő a halászat is.
mondjuk ki ők nem fognak se megfagyni(lásd éghajlat) se éhen halni
OTP részvényesek ide!