Alapvetően a lakosság pénzállománya csökkenni fog eu szerte, rólunk ne is beszéljünk! Ez nem kedvez a hitelnek, meg az se, hogy a végtörlesztéssel ingatlanok 10000-i kerülnek kalapács alá, mert az rontja a bankok mérlegét, mivel esik tovább áruk! A megoldást furcsa mód a FED is adhatta volna, semmi mást nem kellett volna tennie mint az USA kormányának 0kamattal adott volna kölcsönt amiből az beruházások ezreit indíthatta volna, ugyan ez érvényes eura is, vagy nálunk imf hitelre ha nem kamatos lenne. E helyett elszállt spekulatív alapokba aztán úgy fest mintha minden szép és jó volna.
bizony érdekes... A 999+ napos SIR-érték (days to cover) ráadásul orbitális kamu. 1-1,5 nap közötti a helyes érték, már amennyiben a 7millió körüli SI-érték frankó és nem kamu az is. A 7milliós SI-érték egyébként 2,5% a teljes mennyiségnek, azaz otika jelenleg (még) egyáltalán nem "kitett" shortilag.
Természetesen nem változtak a fundák az elmúlt egy hónapban.
Az árfolyamokat hatalmas mértékben eltéritik a fundák alapján számitott értéktől a rövid távú mikro és makrokockázatok. ha viszont ezek már beépültek az árfolyamba akkor már kevés jó hir, várakozás is fellökheti az árfolyamot. A FEL gyorsasága és mértéke viszont éppen a fundák által meghatározott részvényenkénti értéktől függ. (Lenyomott labda effektus. Minél mélyebbre nyomták annál hevesebben megy fel utána, és akit pofán ver az meg csodálkozik az ütés erején. Kérdezt Sarpacát.).
Persze, ha a piaci általános hangulat újra negativba fordul, vagy az OTP gyorsjelentés csalódást okoz februárban, akkor mehet akár jelentősebben is újra lefelé.
Meglátjuk.
Semmit nem játszik meg abból, amiket ide beírkált, ez tuti. Én két éve követem az áldásos cselekedeteit, de a világon nincs annyi pénz, amibe az ő jóslatai belekerültek volna. Már rég az IMF-hez fordult volna Ő is segítségért.:)
Ne félj a portugál bedőléstől, mert az méreténél fogva megmenthető.
A többiek nem állnak (kivéve Görögország,) a bedőlés határán.
(Amúgy irigyellek, gazdag lehetsz, mert ha mindazt megjátszottad, amit az utolsó hetekben megjósoltál, akkor ezt birni kellett zsozsóval.
Ha fogyna a pénz akkor javaslom, hogy nagyobb korrekcióra mint 100-200Ft ne készülj, de én még ezt sem tudnám megjósolni. (Logikus lenne a holnapi korrekció, de előtte még átvihetjük a 4200-at is.)
Ha abból a szempontból nézzük, hogy akkor a "biztos pénz" miatt realizáltál, annyira nem volt rossz döntés. Persze a mai árfolyamhoz képest... :)
Most én csak reménykedni tudok (mert azért szólnak a további emelkedés irányába is, ha nem is napos de hetes szinten okok és lehet érvelni is mellette), hogy még egy kicsit kitart a lendület, valamint így még én is le tudok akasztani egy kis lovettát. Kockázatot meg a stoppal minimalizálom, és még egy kisebb korrekció is beleférhet, megpróbálom kiülni ha a stop nem vág ki.
Egyébként Sarpac a kioktatásodat megelőzendően most beírom, hogy továbbra is tartom a longomat. Holnap minimum a felét ennek az emelkedésnek visszafogja adni,( ez normális is). Sarpac lesz az első, aki be fogja írni, hogy én már tegnap megmondtam,hogy ez csak egy felhúzás volt, és beültették a sok "balfarkat" de továbbra is felfelé várom.És te Sarpac hova várod??? Még nem válaszoltál a korábbi kérdésemre: azt írtad megy vissza 2000-re...Szóval..???
Nem szeretnék vitatkozni Veled, mert lehet, hogy Neked van igazad, de ... amiket leírsz, azok fundák, az elmúlt mondjuk 6 hónapban, szerinted mikor mozgott ezek alapján a papír? Pár hete még 3xxx volt, most meg 4xxx. Ennyit változtak a mutatók ilyen rövid idő alatt?
Igen igen, csak akkor nem állt 4-5 európai ország a bedőlés határán. Ebből egy tuti bedől nem is olyan soká, de szerintem ahogy a portugálokat elnézem tán ott még nagyobb bedőlés lesz!
örülj neki, igy is olcsóbban vettél mint én! :D
nekem meg volt 3000-ről, meg 2960-ról is papirom, de 3300-nál úgy kivágtam mint a huzat! gondoltam 10% nekem bőven elég 1 hétre!
na, ki a nagyobb ....? :D
ezt azért nehéz überelni
Igen, lesznek korrekciók erről a szintről akár 100-200ft-os is (ahogyan tegnap-tegnapelőtt is volt), de:
a 2008-as párhuzam nem stimmel, mert akkor
- az OTP 2500-ról nem ment fel csak 3700-ig és azért zuhant onnan tovább,
- mert folyamatosan romló világgazdasági megitélés volt, különösen a bankokat illetően, most pedig lassan visszatér a bizalom a bankokba,
- mert az OTP a régióban rekordszinten alulértékelt a versenytársaihoz képest,
- mert ez az OTP most 5 milliárd eurónyi likviditással bir, (akkor ez 0,5 milliárd volt,)
- mert akkor néhány elemző teljes tőkevesztéstől tartott az OTP-nél is, (bizonytalan volt, hogy hány% körül áll meg a nemfizető hitelesek aránya, és nem volt jelentős céltartalék: akkor 250 milliárd ft most 900 milliárd Ft) a 2009.03.06.-i tőzsdei érték kb. megfelelt a 2008-as éves adózott nyereségnek. ma tudjuk, hogy kurva magas szinten, de kb. 17% körül fog a nemfizetők aránya tetőzni, és a versenytársakhoz képest ezek céltartalékkal fedezettsége rekord magas (75%),
- mert az OTP saját tőkéje most 60%-kal magasabb mint akkor volt.
USA kezd egyre csinosabb lenni, ha így tarja magát otp holnap 3900-on nyithat, néhány balfarok csak pislogna aszem! :D
Sarpac
Süt belőled a jóindulat, de egyenlőre az a balfarok te vagy már vagy két hete. Nem tűnt még mindig fel, hogy 1300 Ft-ot ment fel két hét alatt, amíg te a vonalaidat rajzolgattad, meg A-B-C-t gyakoroltad :) Ne legyél rosszindulatú azért, mert lemaradtál valamiről. Ez csúnya tulajdonság, Sarpac!!!
OTP részvényesek ide!