Néha gondolkodom, hogy át kéne nézni más mpapírba is, de eddig még nem tettem.
Reggel nyitás után esést vártam. Nem tudtam shortot nyitni (betelt a kvóta). Majd engedett.
Az oldalazást nézve, mivel ezzel fennál a veszély, hogy a macd visszamehet vételbe, előszőr arra gondoltam zárom a pozit, de akkor ugrott be, hogy inkább helyette most ezt próbálom ki.
A tőzsdén fokozottam múködik a "saját kárán tanul az ember" elmélet.
A Silvio Gesell nevű altenatív közgazdász nevéhez fűződő, a nagy gazdasági világválság idején le is tesztelt modell erről mást mond (szabad pénz= kamatmentes pénz)
Nem volt ott értékcsökkenés, csak közelített a valódi értékéhez (0-hoz). A bank közvetlenül nem termel értéket, de a profitja normálisan abból származik, hogy a kihelyezett hitelek után kamatot kap, amit a hitelfelvevő KITERMEL! Ha ez a kamat magasabb mint amit tisztességesen ki lehet termelni, akkor baj van (ma MO.-on ez a helyzet). A bank persze ettől még nyereséges, na de meddig mehet ez így? Ekkor áll elő, hogy egyszerűen fedezetlenné válik a pénz, és elindul egy leértékelődés, egy infláció. Szakítani kéne végre azzal a szemlélettel, hogy a pénz a bankban terem függetlenül a gazdaság állapotától. Ez okozta a mostani válságot is, amit pont a kiváltó okhoz hasonló módszerrel próbálnak orvosolni. Ez sokáig nem fog menni, tehát szvsz. az OTP (és más bank sem) hosszú távra nem jó befektetés! Rövidtávon játékra persze jó. De jó lehet a rulett is.
OFF. a mol short-ban volt ma a buli ON.
Nem szabad túlkereskedni magad, legközelebb dupla pozició nyitás helyett próbáld ki, hogy egyet sem nyitsz;
ezzel ugyan úgy nem fogsz nyerni, de a dupla brókerdíjjat megsporolod magadnak; 1-2 hónap (vagy hét) és két három ilyen bukta után kinövöd és mint evoluciós zsákutcát elhagyod; ezen szerintem legtöbben átestünk;
Vicces amúgy az ember , mivel itt nincs semmi, indexeket shortolgattam, devizákat ( hasznom nem lett sok a eur/jpy elvert :) ), és már azt kezdem érezni , hogy képes vagyok arra is fogadni mennyi db napraforgó van 1 zacsiba :D.
OTP részvényesek ide!