Topiknyitó: Lou70 2026. 09. 13. 10:48

OTP moderált  

Hátha tudnánk itt közösen egy személyeskedés, floodolás mentes topicot csinálni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Balin2020
Balin2020 ma, 14:34
Előzmény: #2316  Macus
Irán ebből a szempontból már nem oszt, nem szoroz. Akkor segített volna a béke, ha augusztusban megtörtént volna. Most már csak enyhülést hozhat, megoldást már nem. De nem úgy néz ki, hogy Trump leállna egy komolyabb tőzsdei rotty előtt. Ez még csak az előszele, amit látsz.
Naras ma, 14:31
Plusz, azt is vedd bele, hogy ők nem megfontoltságból, hanem meggyőződésből harcolnak, a radikális vallási fanatizmusuk a fő mozgatóerejük. Tehát, nem fogják csak úgy megadni magukat. Akkor sem, ha tönkre mennek bele. Akkor sem, ha belehalnak. Az nekik dicsőséges halál.
Balin2020
Balin2020 ma, 14:30
Még júliusban hallgattam egy podcastot, ahol azt mondták venni kell a nyersanyagokat, mert a világ ebbe az irányba, a spirálba, amit írtál, halad. Azóta benne is vagyunk. A nyersanyagok meg az egekben. De még csak most fog beindulni igazán.
Balin2020
Balin2020 ma, 14:27
"szóval magas olajár magas üzemanyagárat indukál, finomítók nem tudnak dízelt exportálni az öbölországokból, még nagyobb infláció..... a magas infláció megdrágítja az amerikai adósság finanszírozását a magas kamatokon keresztül (amit ráadásul nemrég emelt a jegybank hogy leszorítsa az inflációt) a magas bond yield elszívja a pénzt mindentől de főleg a feltörekvő piacok elől." Ez egy spirál, és már forog. Kijönni lesz belőle nehéz!
Macus
Macus ma, 14:07
Előzmény: #2313  gemes.bp
szóval magas olajár magas üzemanyagárat indukál, finomítók nem tudnak dízelt exportálni az öbölországokból, még nagyobb infláció..... a magas infláció megdrágítja az amerikai adósság finanszírozását a magas kamatokon keresztül (amit ráadásul nemrég emelt a jegybank hogy leszorítsa az inflációt) a magas bond yield elszívja a pénzt mindentől de főleg a feltörekvő piacok elől. Ergo amig ez nem normalizálódik max oldalazás lesz..... szóval az egész visszavezethető az iráni háborúra... ez meg már megint részletkérdés hogy hogy áll , a retekfejű összevissszahazudozik, népszerűsége mélyenszántó , reméljük legalább a választások előtt nyugiban marad , de így is vereség néz ki neki ami azért érdekes mert ugyan elnöki rendszer van az usaban, de ha elveszítik a többséget akkor költségvetési megszorításokra kényszerülhet, ami korlátozhatja a háború pénzelését stb..... szóval indirekt módon lehet kényszeríteni trumpot hogy nyugodjon le a picsába. Szóval szerintem így vagy úgy de hamarosan vége lesz a háborúnak , abban igazat adok a reteknek hogy amint vége az olajár esni fog -10% kapásból ! a tőzsdék kilőnek...... kérdés mikor... vagy ha bombázza iránt akkor az segít? ha bombáz akkor mit? mert minden ami elképzelhető le lett már bombázva. Energia + nukleáris létesítményeket írt.... szóval a piackaxe hegység van meg hát erőművek, olaj infrastruktúra.... de itt jön képbe hogy akkor meg sarokbaszorítják iránt..... és a cikk idevág.... mit érdekli az a forradalmi gárdát ha a nép nyomorog? amikor lazán lőttek a tömegre
MikkMakk ma, 14:05
Előzmény: #2312  Macus
Az iráni nép tehetetlen.. a rezsim pedig az olaj drágulására játszik -> gázolaj, kötvény  hozamok fel -> európai bankok le és trumpitót idegelik. A félidős választást után jön a birkózás a demokratákkak. Csupa bizonytalan tényező. További esést várok
lelkeskibic ma, 14:03
Előzmény: #2310  FR73
további 8000 esés??? 
Remélem egy 0-t elírtál
gemes.bp ma, 13:58
Előzmény: #2312  Macus
Azért van lejtőn a otp! ?
Macus
Macus ma, 13:44
Előzmény: #2311  MikkMakk
elképesztő hogy a saját népüket irtják..... 
MikkMakk ma, 13:36
Előzmény: #2258  Macus
https://www.portfolio.hu/global/20261008/kiderult-miert-nem-lazadt-meg-fel-az-irani-lakossag-reszletes-jelentes-rantotta-le-a-leplet-az-iszlamista-rezsimrol-868302
Eléggé szolid számokat írnak. Még tavasszal olvastam valahol, hogy két nap alatt volt 30K halott de inkább több (Bakhmuttal hasonlították össze).  
FR73 ma, 13:28
Előzmény: #2309  danko
39300-nál vettem, nem bonyolítom, minden további 8000 esésnél veszek majd hozzá.
Forrás állampapír eladásból vagy állampapír kamatból.
danko ma, 13:26
Előzmény: #2304  error
Ha addig lemegy akkor itt tényleg nagy a baj,de nem csak itthon. 
Tancsapda65 ma, 13:26
Előzmény: #2307  Treborn
Akadjon a torkán!
Treborn
Treborn ma, 13:13
Torkos csütörtök csak ma 4% kedvezménnyel az OTP :)
Treborn
Treborn ma, 13:12
Előzmény: #2300  error
Valóban biztonságos, de inkább üljél egy likvid eszközben (Cash a bakszámládon) mintnem most innen tovább essen az árfolyam és nézegesd a virtuális bukót.  Amikor már egyértelmű jelei vannak az emelkedésnek akkor lehet gondolkozni a pozició nyitásán én biztosra mondom, hogy ennek a korrekciónak nem vagyunk még az alján ez az én meglátásom.  
error ma, 13:12
Előzmény: #2298  Macus
Amúgy ismét köszi, most indul a mozi, remélem már jó műsor következik :)
error ma, 13:10
Előzmény: #2301  Peterbond
Igen, én is úgy érzem néha kapkodom, de ki nem?
Talán a CS család...
Amúgy ha a TL108-at kiütik (26.896) akkor ebben az országban sztem nem ez lesz a legnagyobb probléma, akkor valami más, nagyobb baj lesz itt tartósan!
Kitartást mindenkinek, minden sz@rnak előbb-utóbb vége szakad!!!
versace
versace ma, 13:07
Semmi nem indokolja az esést, semmi új nincs a hormuzi szarosnál :), a kamat is ugyanannyi, ott körül van, ahol egy ideje már van. Sima amcsi félidős választás előtti kirázás van itt, trump se hülye, hogy úgy menjen neki a kövi egy hónapnak, hogy esik a tőzsde, a kövi 4 hét bika lesz, nem kell itt fosni. Nincs mitől! 
error ma, 13:05
Előzmény: #2298  Macus
Ahogy alább írtam, "talált" pénzt forgattam ide, a MOL TS47-ből adtam el, amely már nem volt veszteséges, és eddig túlélte a kiütést, bár 5.3K-nál volt izgalom bőven :(
Most már tényleg indulhatnánk északnak, itt délen ez a kánikula az agyamra megy :)
Pár hete meg örültem, hogy az OTP TS80-at el tudtam adni 9.5K-n, most meg...
Peterbond ma, 13:03
Előzmény: #2296  error
Én pont ellenkezőleg. Félek még ki fog tartani a pánik. Rövid ideig még reménykedtem amikor 40 felett megindult hogy lehet a 40 megfogta, és stabilizálódik. Ma viszont úgy nézem a nyomás fennmarad és félő nem csak ma. Eladtam ami maradt certim. Még a Tl 12-t is. Nem hiszem hogy addig le fog nyúlni de már egyáltalán nem kizárt hogy akár 35.000-ig esik rövid távon. Ha részvényem lenne ezt kiülném már, de certivel nem. Elég esélyes hogy most meg pont ez lesz a rossz döntést. Én mindig ilyenkor pánikkor szoktam elbukni a nyerőm felét a kapkodó vagy épp sokáig bizonytalankodó döntésekkel mert mindig fordítva csinálom. Amikor gyorsan kéne dönteni bizonytalankodok mikor a kezemen kéne ülni kapkodok.

Topik gazda

Lou70
Lou70
2 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek