Ez még él? Mármint a certi visszatérítés. Megnézem de nekem nem rémlik hogy kaptam volna. De én úgy tudtam eredetileg is valami féléves akció volt amit kitoltak anno.
Ha elkezdenek a rossz kilátások miatt régiós, allworld, vagy egyéb ETF-eket eladni, az OTP eladással is jár, tehát marhára nem mindegy a kinti hangulat nekünk sem.
Nálunk meg esik az eső, és szomorúak a szomszédok, hogy nem dolgozhatnak a kertben! Ez már alapos ok, hogy zárják az OTP long pozijukat, ráadásul a VIX is 18 alatt van. Ha az olaj nem esik 10$ alá, akkor az OTP örök esésbe fordul, és abból lesz profituk, hogy nem veszünk belőle. Közben a DAX is esik-kel, de lagalább az SAP emelkedni kezd. A fentiek mid azt mutatják, hogy igen tág (és nem létező) összefüggéseket vagyunk képesek meglátni, pusztán azért, hogy bizonyítsuk: milyen körültekintőek vagyunk.
Ez egy fontos eleme a kérdésnek amire nem igen szokot senki beszélni, hogy egy szint után fontosabb a biztonság és a kockázatok mérséklése mind a nyereseg mértéke.
Hat logikam szerint , magasabb inflacio magasabb arak dragabb beruhazas ami nem terul meg . Nyilvan faek egyszeru modszer hogy ha van egy termekem dragabban adom el akkor tobb penz. De a bibi ott van mi van ha nem adom el ? Szoval leforditva lehet nem lesz beruhazas aztan nem kell ra hitel se.
Szvsz jól látod, csak rosszul fogalmazod :-) Ahogy mondod az infláció kilátásokra van hatással, azaz a HUF árfolyamára. És az megy tovább többé-kevésbé, más erősebb/gyengébb hatásokkal együtt az OTP-re. A kulcs a HUF árfolyam... ahogy azt befolyásolja sok minden, úgy az OTP-t is befolyásolja még sok minden.
Bela , az usa kamatemelest is okozhat a varhato inflacios hatasokat nem emlitve , kozvetetten negativ hatasa van rank nezve a magas olajarnak . 80 alatt nincs hatas , 90 alatt kezd erzodni 100 folott pedig ut
Már mind1, kiszálltam mínuszban... természetesen ezek után újta nekiindult lefelé. Hát, kellett nekem shorttal szórakozni a bika trendben, ezt most be kell nyelnem.
150 - ig, bár már itt is jó lehetett volna, de egy fél pillanat alatt pattant le, majd fel. Manuálisan ezt nem tudtam elkapni. Onnan viszont most úgy tűnik, hogy ismét erősödni próbál.
Már én is ezt csinálom, sőt, az idén már nem is költöztem át az újabb certikbe, mert mióta nem dolgozom, már fontosabb a tőke védelme, a biztonságosan távol lévő korlát ár, mint a hozam maximalizálás.
Jó ez a moderált. Itt ismét érdemes olvasni. Az első - tavalyi - TBSZ gyűjtő évem második félévében még én is próbálkoztam megverni a piacot. Ki- be ugráltam a certikből, részvényekből. Kamatokat figyeltem, stb... Mára leegyszerűsödött. Megértettem magammal, hogy TBSZ-ben és legalább 5 évben gondolkodva: - nix ugribgri - nix 2,5-3-4x-nél nagyobb tőkeáttéelű/túl közeli certi - nix short - és amíg éves 10%-ot hoz az OTP részvény, addig a certik 25-35%, és abból szívesen kifizetem a 7-8%-os certi költséget.
OTP moderált