Topiknyitó: Lou70 vasárnap, 10:48

OTP moderált  

Hátha tudnánk itt közösen egy személyeskedés, floodolás mentes topicot csinálni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond hétfő, 13:02
Előzmény: #73  Beze
Ez még él? Mármint a certi visszatérítés. Megnézem de nekem nem rémlik hogy kaptam volna. De én úgy tudtam eredetileg is valami féléves akció volt amit kitoltak anno.
Uhura
Uhura hétfő, 12:57
Előzmény: #77  Zöldbéla
Az egyes dolog együtt vagy ellentétrs mozgása soha sem igazolása egy két dolog összefüggésének. 
Lou70
Lou70 hétfő, 12:54
Előzmény: #72  pvsklaci
Ha elkezdenek a rossz kilátások miatt régiós, allworld, vagy egyéb ETF-eket eladni, az OTP eladással is jár, tehát marhára nem mindegy a kinti hangulat nekünk sem.
Zöldbéla
Zöldbéla hétfő, 12:44
Előzmény: #71  Macus
Nálunk meg esik az eső, és szomorúak a szomszédok, hogy nem dolgozhatnak a kertben! Ez már alapos ok, hogy zárják az OTP long pozijukat, ráadásul a VIX is 18 alatt van. Ha az olaj nem esik 10$ alá, akkor az OTP örök esésbe fordul, és abból lesz profituk, hogy nem veszünk belőle. Közben a DAX is esik-kel, de lagalább az SAP emelkedni kezd.
A fentiek mid azt mutatják, hogy igen tág (és nem létező) összefüggéseket vagyunk képesek meglátni, pusztán azért, hogy bizonyítsuk: milyen körültekintőek vagyunk.
Uhura
Uhura hétfő, 12:35
Előzmény: #62  Lou70
Ez egy fontos eleme a kérdésnek amire nem igen szokot senki beszélni, hogy egy szint után fontosabb a biztonság és a kockázatok mérséklése mind a nyereseg mértéke. 
Macus
Macus hétfő, 12:19
Előzmény: #74  Beze
Hat logikam szerint , magasabb inflacio magasabb arak dragabb beruhazas ami nem terul meg . Nyilvan faek egyszeru modszer hogy ha van egy termekem dragabban adom el akkor tobb penz. De a bibi ott van mi van ha nem adom el ? Szoval leforditva lehet nem lesz beruhazas aztan nem kell ra hitel se.
Beze
Beze hétfő, 12:00
De csak mert omlik a piac nem? Amúgy a bankoknak miért baj az infláció? Csak a nő a bevételük tőle 
Beze
Beze hétfő, 11:57
Off
 a certi visszatérítéses 100ezer Ft nektek se jött még meg? 
On
pvsklaci hétfő, 11:55
Szvsz jól látod, csak rosszul fogalmazod :-)
Ahogy mondod az infláció kilátásokra van hatással, azaz a HUF árfolyamára.
És az megy tovább többé-kevésbé, más erősebb/gyengébb hatásokkal együtt az OTP-re.
A kulcs a HUF árfolyam... ahogy azt befolyásolja sok minden, úgy az OTP-t is befolyásolja még sok minden.
Macus
Macus hétfő, 11:30
Előzmény: #59  Zöldbéla
Bela , az usa kamatemelest is okozhat a varhato inflacios hatasokat nem emlitve , kozvetetten negativ hatasa van rank nezve a magas olajarnak . 80 alatt nincs hatas , 90 alatt kezd erzodni 100 folott pedig ut
Naras hétfő, 11:28
Előzmény: #69  Shary
Már mind1, kiszálltam mínuszban... természetesen ezek után újta nekiindult lefelé. 
Hát, kellett nekem shorttal szórakozni a bika trendben, ezt most be kell nyelnem.
Shary hétfő, 11:25
Előzmény: #68  Naras
Messze van még a nap vége. 😉
Naras hétfő, 10:51
Előzmény: #67  Lou70
150 - ig, bár már itt is jó lehetett volna, de egy fél pillanat alatt pattant le, majd fel. Manuálisan ezt nem tudtam elkapni. Onnan viszont most úgy tűnik, hogy ismét erősödni próbál. 
Lou70
Lou70 hétfő, 10:44
Előzmény: #65  Naras
Pedig volt 190 is. Vagy még az alá vártad?
Lou70
Lou70 hétfő, 10:43
Előzmény: #64  Beze
A régiben nincs moderálási lehetőség, ezért megpróbáljuk itt. Szívesen látunk mindenkit a régiből, aki nem mások osztogatásában éli ki magát. :)
Naras hétfő, 10:42
Előzmény: #63  Lou70
Még 100Ft - tal vártam lejebb, hogy kiszálljak a shorttal, erre nem visszapattant? 
Beze
Beze hétfő, 10:38
mi ez az új fórum?
Lou70
Lou70 hétfő, 10:35
Közben már 46260 :S
Lou70
Lou70 hétfő, 10:34
Előzmény: #61  pvsklaci
Már én is ezt csinálom, sőt, az idén már nem is költöztem át az újabb certikbe, mert mióta nem dolgozom, már fontosabb a tőke védelme, a biztonságosan távol lévő korlát ár, mint a hozam maximalizálás.
pvsklaci hétfő, 10:32
Előzmény: #52  Lou70
Jó ez a moderált. Itt ismét érdemes olvasni.
Az első - tavalyi - TBSZ gyűjtő évem második félévében még én is próbálkoztam megverni a piacot. Ki- be ugráltam a certikből, részvényekből. Kamatokat figyeltem, stb...
Mára leegyszerűsödött. 
Megértettem magammal, hogy TBSZ-ben és legalább 5 évben gondolkodva:
- nix ugribgri
- nix 2,5-3-4x-nél nagyobb tőkeáttéelű/túl közeli certi
- nix short
- és amíg éves 10%-ot hoz az OTP részvény, addig a certik 25-35%, és abból szívesen kifizetem a 7-8%-os certi költséget.

Topik gazda

Lou70
Lou70
2 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek