Topiknyitó: Bandita 2025. 09. 22. 20:47

Orbán takarodj Trollmentes  

Na nézzük.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mississippi
Mississippi 2025. 12. 03. 08:58
Előzmény: #1098  babo-lapat

Azzal egyetértek, hogy újra "fortélyos félelem igazgat", de mire alapozod, hogy emiatt a  közvélemény kutatásokban, aTiszát rosszúl mérik?
Szerinted hogy reagálnak a félősek a megkeresésre?
-leteszik a telefont
-azt hazudják hogy a fideszre szavaznak
-eljátszák a bizonytalant ..stb.?
babo-lapat 2025. 12. 03. 01:20
Előzmény: #1098  babo-lapat
És még ONE-os is vagy :) Nem véletlen van benen a ONE applikációban hoyg az adatok nem törölhetőek..
babo-lapat 2025. 12. 03. 01:02
Előzmény: #1096  kbroker
Ezt akartam írni hogy milyen anonim kutatásokról beszélünk?!  :) Telefonszámodat email cimedet tudják onnan már mind1 :) Főleg ha kormányközeli a kutatóintézet. 
bronz 2025. 12. 02. 21:48
Pintér Sándor, Takács Péter...
Ki lesz a következő, aki büdös bunkó, legalja módon fog mondani valamit nulla szociàlis érzékenység mellett?
kbroker 2025. 12. 02. 21:43
Előzmény: #1095  dexter
Általában olyanokkal beszél az ember akikkel nagyjából azonos politikai nézeten van.Olyannyira ellenségeskedés lett hogy ha nem így van vagy nem beszél vele vagy kerüli a politikai témát. Nem tud az emberek többsége kulturáltan vitatkozni, illetve nem tájékozódik hanem elhiszi a politikusok lózungját, sőt az emlékeiben sem kutakodik... ( magánnyugdíjpénztár, Áfa emelés Unióba belépes előtt melyik kormány tárgyalta le egyeztetést, ki nem emeli a családi pótlékot, ki keresztelte O.V. 2 gyerekét, ki mondta csuhások térdre, ki mondta ruszkik haza..)
A kritikus gondolkodás ritka. Olyen nincs hogy anonim közvéleménykutatás a telefonszám nem anonim innetől mindent tudni lehet. 
dexter 2025. 12. 02. 20:01
Előzmény: #1090  babo-lapat

Legyen igazad, bár én ezeket nem látom a környezetemben (bár az is igaz, hogy az én környezetemben 99%-a tiszás).
Azt sem értem, hogy egy anonim közvéleménykutatáson valaki miért ne vállalná fel a valós véleményét.
Azt viszont látom, hogy egyre több roma vezető yilatkozza azt, hogy elegük van a fideszes nyomorból és a tiszára fognak szavazni. Azt nem tudom mennyi roma szavazó van, de ha csak a korábban szavazni elment romák harmada tényleg átszavazna a tiszára, akkor szerintem az is pár 100 ezer szavazatelőnyt hozna (ugye 1 átszavazó az a tiszának kettő ér, mert 1 plusz a tiszának, az 1 minusz a fidesznek).
InvJonny 2025. 12. 02. 19:27
Előzmény: #1093  babo-lapat
Már bármikor mehetett volna. Biztos vagyok benne, hogy az olvasók legalább 2/3-a ellenzéki (kiindulva abból, hogy milyen támogatottsága van a Fidesznek a fiatalok, a magasabban iskolázottak és a digitálisan aktívabb rétegekben).
babo-lapat 2025. 12. 02. 19:24
Előzmény: #1091  bronz
Igen a vergődésük mutatja meg leginkább hogy nagyon szar a helyzet, én emlékszem 2021-re halál nyugodtak voltak a fideszesek de most !!! nagyon durván látszik rajtuk hogy tudják hogy itt a vége. Mesterséges Inteligenciával gyártanak le kamu adózási terveket... Index lehozza azt erre építik a kampányt 2hétig utána jön a következő mert nem jött össze. Merem remélni az index is megy a szemétdombra 2026 április 12 után.
bronz 2025. 12. 02. 19:10
Előzmény: #1090  babo-lapat
Ebben én is biztos vagyok.
Eleve azok, akik az államtól függnek (tanárok, óvónők, önkormányzati dolgozók, stb.), azok nagy része nem mer véleményt nyilvánítani nyilvánosan. A valós fölény szerintem is sokkal nagyobb, ez látszik egyébként a fideszes pedofilok egyre nagyobb vergődésén is.
babo-lapat 2025. 12. 02. 19:05
Előzmény: #1088  dexter
Hidd el sokan még nem merik felvállalni hogy Tiszások.Többen leszünk áprlisi 12-én meg lesz a 2/3 és utána tudom hogy el is lesz számoltatva szépen elég sok fideszes hazaárulás miatt.
dexter 2025. 12. 02. 12:43
Előzmény: #1087  babo-lapat

Ez a 17% előny még mindig nem elég, hogy 2/3-ad meglegyen, ami szükséges, hogy orbán csatlósai ne akadályozzák a kormányzást.
Orszgáos szinten kb. 20%-os előny kell, mert annyira a fidesz felé lejt a pálya.
babo-lapat 2025. 12. 02. 11:06
Nagyon nagy a baj a fidesznél :) már a második topikot hozzák létre itt a portfolion :) 50%-37% Tisza javára. Van miért félniük az itteni trollok 60%-a biztosan jövőre börtönbe fog ülni április 12 után :) Nem csodálom hogy most bevannak szarva.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 01. 12:51
Mitől is kéne félni?
https://parameter.sk/1295624/mitol-is-kene-felni/
Az „Orbán az elnök, Lázár a miniszterelnök” forgatókönyv nem lehetetlen, de nem is túlzottan reális. A nagyobb baj az, hogy egyáltalán felmerülhet a lehetősége.
Hogy mi volt Orbánék moszkvai tárgyalásainak tartalma, arról nemigen lehet bármi konkrétumot tudni azonkívül, hogy Putyin eléggé morcos volt Orbán büszkén hirdetett washingtoni eredményei miatt – különös tekintettel az amerikai nukleáris fűtőanyag vásárlására –, a magyar félnek viszont sikerült a további orosz szénhidrogén-szállítmányok biztosításával megőrizni Magyarország energiabiztonságát és „megvédeni a rezsicsökkentést”. (Mintha a lakossági energiaáraknak és egyáltalán az árszínvonalnak bármi szoros közük volna az orosz szénhidrogének amúgy titokban tartott nagybani árához, továbbá a viszonylag alacsonyan tartott lakossági díjak mellett, ellensúlyozásképpen, a cégek nem fizetnék ki a gatyájukat az energiaszámlákra, de hát ez Magyarország, a propagandában mindig lehet alapozni az üzleti analfabetizmusra.)
Nagyobb feltűnést keltett ismeretségi körömben az, hogy Orbán magával vitte Lázár János építési és közlekedési minisztert – amit többen úgy értelmeztek, hogy bemutatta a főnökségnek a kiszemelt utódját arra az esetre, ha a hatalmának átmentése végett bevezetné Magyarországon az „elnöki rendszert”, és a miniszterelnökséget átadná Lázárnak. ...
...
Joggal kérdezhetnénk ellenben, hogy miféle rendszer az, ahol az ilyen beavatkozás sokak szemében természetes, és könnyen elképzelhető. Hogy olyan országban élünk, ahol annyira nincsenek fékek és ellensúlyok, hogy ha a miniszterelnöknek ahhoz támad kedve, egyik napról a másikra módosul az alkotmány. Amúgy nemigen szokták megkérdezni.
...
Nem Lázár miniszterelnökségétől és Orbán vezérlő fejedelemségétől kéne félni, és nem félni kellene. Más a tét.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 01. 10:27
Buda Péter: Az Orbán Viktor által támogatott béketerv valójában orosz háborús terv
https://telex.hu/belfold/2025/12/01/buda-peter-az-orbanek-altal-tamogatott-beketerv-valojaban-orosz-haborus-terv
Van-e, lehet-e jelentősége annak, hogy Putyin szavait félrefordította az Orbánt segítő tolmács?
Szerintem annak önmagában nincs érdemi jelentősége, hogy a tárgyalás ezen sajtónyilvános részén nem volt pontos a fordítás. Az itt elhangzottak egyfajta kötelező elemnek számítanak, amellyel nagyjából annyi a célja a tárgyaló feleknek, hogy a tárgyalás valódi céljait elhallgatva adjanak valamit a sajtónak a találkozó céljairól. Az elhangzottakat buzgón jegyzetelte Putyin magyarul kiválóan beszélő tolmácsa, Putyin szavai pedig szintén rögzítésre kerültek.
A szándékos félrefordításnak nyilvánvalóan semmi indoka nem lehet egy ilyen helyzetben, hiszen ha kis késéssel is, de minden eljut az érintett felekhez és a nyilvánossághoz is. Egyszerűen katasztrofálisan rossz fordításról volt szó, aminek az okát illetően leginkább az valószínűsíthető, hogy a tolmács valamiért nem hallotta rendesen Putyint, azt ugyanis kizárnám, hogy ilyen szinten nem beszél oroszul. Ez persze így is mindenképpen súlyos probléma, különösen, ha a zárt ajtók mögötti tárgyalás során is ez történt.
...
Közvetett diplomáciai jelentősége tehát igenis van az esetnek: finoman fogalmazva nem erősíti a magyar külügy professzionalitásába vetett egyébként sem vasbeton hitet, és ez nem jó az országnak.
Borisz 2025. 11. 30. 08:50
Előzmény: #1083  babo-lapat
Nem tom.
Valamelyik sajtó külön felhívta a figyelmet, hogy a petiminiszter meg a lavrov mit össze vihorászott meg tapizták egymást meg ilyenek, ez nem halottasházra utal, hanem nagy (fegyver-)barátságra.
Az meg, hogy a gazda magához rendelte a cselédeket, abban semmi furcsa nincs. Az a furcsa, hogy a cseléd még csak nem is érti nyelvileg, hogy mit mond neki a gazda. Ez nagyon nem jó.
babo-lapat 2025. 11. 30. 00:31
Előzmény: #1078  Dehogynincs
Megnéztem a videót a teljeset (telexeset) és annyira látszódik orbánon és a tolmaácson is hoyg be vannak szarva.Komolyan mondom látszódik rajtuk hogy be vannak fenyítve és kényszerből mennek oda. Szánalmas. Maga a hangulat is olyan volt mint egy halottas ház.
Bandita 2025. 11. 29. 11:22
Előzmény: #1081  Bandita
Amúgy simán lehet az a forgatókönyv, hogy ez direkt ment így, lehessen tolni m1-en ezt a narrációt, a valós szöveg meg ott van papíron.
Bandita 2025. 11. 29. 11:20
Előzmény: #1080  bronz
Nekem az a komment is tetszett, ami kb ezt írta:
Teljesen korrekten lehozta a hölgy ezt a tolmácsolást, ahhoz képest, hogy nem tud oroszul 
:DDD

Topik gazda

Bandita
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek