Topiknyitó: Ender 2025. 08. 11. 11:13

OTP Singlemarket problémák, kérdések  

Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kornelka123 szombat, 19:27
Előzmény: #1619  Kornelka123
Megtaláltam mi volt a T+2 esetén...
Sikerült a régen letöltött doksikban előbányásznom a tavalyit. 
Én értelmeztem rosszul, az elszámolás dátumára emlékeztem mintha akkor adtam volna el, de nem, mert a megbízást kellett volna..és eddig valahogy szerencsém volt.
Szóval benéztem! 
Most megfizetem az árat a bénaságomnak.....:( 
Kornelka123 szombat, 18:45
Előzmény: #1617  HuTi
Ha így lesz, akkor most beszívtam. 
Attól független most láttam a tranzakciók, és megbízások, csak azokat jeleníti meg, amit már a S_marketban tettem...csakhogy akkor amit még a régiben, azokkal mi van? az köddé vált? elvesztek az éterben ? 
 Olyan nagy dolog, ha szeretném tudni, milyen tranzakciókat hajtottam végre 2025-ben ez az OTP-nél?
Most még jobban megnézném, hogy is volt régebben...
Abban sem vagyok biztos, hogy nem-e alakul ki  bármilyen szerződés szegés az otp-nél számomra.
Mert szerintem neki kötelessége lenne, hogy ezeket az adatokat rendelkezésemre adja.
Aztán ki tudja mi volt a szerződésben, de lehet most kihasználom az időt, belemegyek pontosan mit is kell neki adnia a pénzemért, amit 3 havonta levon, nem keveset. 
Toka szombat, 17:54
Hát amugy ja.. egy ilyen bank ezt nem tehetné meg, hogy egy ilyen félig kész feluletet bevezet.Én jeleztem mar a megfelelo felugyeleti szerveknek.
HuTi szombat, 17:41
Előzmény: #1616  Kornelka123
A fejedet ne tedd rá, mert sajnos ebben most tévedsz. 
Majd ha sikerült visszanézned a dokumentumokat, akkor látni fogod. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy a korábbi években is ugyanígy tettél és azok az elszámolások is pont átcsúsztak a következő adóévre.

A T+2 hazai részvénynél már nem fér bele, mert a 31. a BÉT-en kereskedési szünnap és elszámolás sincs. A BÉT oldalán meg tudod nézni a kereskedési naptárat.

Itt van egy aktuális cikk a témában, a végén pár fontos határidővel:

https://www.erstemarket.hu/tartalom/229728/az-erste-befektetesi-zrt-ev-vegi-idoszakra-vonatkozo-fontosabb-hataridoi-es-tudnivaloi-20251216

Az utolsó kereskedési napok melyek még 2025-ben elszámolásra kerülnek:
  • BÉT: 12.23.
  • XETRA: 12.29.
  • USA: 12.30.
Kornelka123 szombat, 17:34
Előzmény: #1615  HuTi
Hát, pedig a fejemet tenném rá, hogy tavaly is ugyan így volt..
Utolsó nap volt és akkor adtam még el a veszteséges részvényből, s az adó is jól lecsökkent így! 
Most meg is nézném, hogy tényleg így volt, de a szar Singlemarket miatt még ezt sem lehet!!! 
Majd megírom, tényleg mi volt, úgyis kiderül hamarosan. 
Amugy a T+2 is belefér, mivel szerda nem munkaszüneti nap, és nem hinném, hogy a T+2 a BET nyitvatartásától függ. 
HuTi szombat, 17:23
Előzmény: #1614  Kornelka123
Az SZJA törvény kifejezetten leírja, hogy "adóévben elért pénzben elszámolt ügylet", tehát nem a megbízás teljesülése, hanem az elszámolás (részvényeknél T+2 nap) az irányadó. 

Szja tv
67/A. § (1) Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemnek minősül a magánszemély által kötött ellenőrzött tőkepiaci ügylet(ek) alapján az adóévben elért pénzben elszámolt ügyleti nyereségek (ide nem értve, ha az kamatjövedelem, vagy ha az ügylet alapján tartós befektetésből származó jövedelmet kell megállapítani) együttes összegének (összes ügyleti nyereség) a magánszemélyt terhelő, az adóévben pénzben elszámolt ügyleti veszteségek és az ügyletkötésekhez kapcsolódó, a befektetési szolgáltató által felszámított díjak együttes összegét (összes ügyleti veszteség) meghaladó része. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó veszteségnek minősül az összes ügyleti veszteségnek az összes ügyleti nyereséget meghaladó összege.
Kornelka123 szombat, 16:53
Előzmény: #1611  jofej
Pedig nem. 
Az adózás alapja a jövedelem megszerzés ideje. 
Az pedig az eladás pillanata. Onnantól már megvan a jövedelmed.
Hogy azt technikailag mikor írják jóvá, az már más. 
Minden évben így csináltam, még az utolsó napon adtam el amit kellett. És eddig nem is volt gond, azért csak feltünt volna.
Legalább is a magyar részvényeknél.

mcbull szombat, 16:31
Előzmény: #1610  Bpali2
Ez mind igaz! Csak Pali arra lennék kíváncsi,hogy miért ez a nagy különbség a kettő szolgáltatás között? 
Mert nem egy csapat fejlesztette a kettő felületet az biztos! 
Csak ne feledjük el,hogy nem az a drága amit egy szakember megcsinál és patentül használható, hanem az sokkalta többe kerül amit kétszer kell megcsinálni!
Ha ezt a gánya trágya munkát nem adják oda másnak ebből soha sem lesz használható Bróker!
Na azt gondolom,hogy így már az otp nek is sokba fog kerülni! 
HuTi szombat, 16:30
Előzmény: #1605  jofej
Itthon. De Xetrán lesz kereskedés Pénteken.
jofej szombat, 16:22
Előzmény: #1609  Kornelka123
Nem jól tudod, adózás szempontjából az elszámolás (T+2 na) a mérvadó.
Bpali2 szombat, 16:02
Hol van ilyenkor OTP seggnyaló EPS  jaj de okos vagyok Marika ?👀😂🤡 . Egy alap internet bankot nem bírnak normálisan megcsinálni. .. Na kb ez jelzi hol tart az OTP .. 🤡
Kornelka123 szombat, 15:56
Előzmény: #1608  jofej
Szia
Nem, ez nem így van adózás szempontjából.
Ha Hétfőn eladom, akkor az hétfői eladásnak számít, még ebben az évben. Amit te mondasz az az elszámolás, más, az adózásnál az eladás pillanata számít. 
jofej szombat, 15:24
Előzmény: #1606  Kornelka123
2025. évre vonatkozó adózást befolyásoló eladásra/vételre már nincs lehetőséged. Idén még 29-én és 30-án lesz nyitva a BÉT, de a T+2 napnak köszönhetően ezen napi a tranzakciók már a 2026-os adóévet fogják érinteni.
BT55
BT55 szombat, 15:16
Előzmény: #1606  Kornelka123
Szégyen, szarok. Ezt így ahogy leírtad át kellene dolgozni komoly levélben és megküldeni nekik és kártérítést kérni. 
Kornelka123 szombat, 15:10
Előzmény: #1603  Toka
Sokra megyek ezzel a fejlesztéssel, Az idén lezárt forgalmak számítanak adózás szempontjából. És most kell tudnom hogy állok. Eddig a régi platformon megvolt minden, egy majdnem tökéletes dolgot B@tak el rendesen.
 Itt pénzekről van szó, Ki fogja az ilyen hibák miatti károkat megtéríteni? 
Ez itt nem egy játszóház, próbálgatások területe. 
Mennyire lehet ilyenek után megbízni az OTP-ben? 
Ha csak ilyen minőséget tud adni, akkor mennyire bízzak abban, hogy jó helyen van a pénzem?
Most ez miatt be kell mennem az OTP-be(idő, utzazás, pénz), remélem ők legalább fognak tudni adni nekem egy megbízási listát, transzferekről listát, amiből lecsekkolhatom mit kell még tennem adózás miatt.. 
De ilyen hibákra, teljesen megrendült a bizalmam, 
Mondjuk gyorsan el kell adnod, de a hibák miatt nem tudod, következő napra meg beesik a részvény és buksz egy csomót. Erre majd az lesz a válaszuk, "Sajnáljuk, még nem tökéletes... " ?
jofej szombat, 15:07
Előzmény: #1604  TElek
Ezeken a napokon amúgy is tőzsde szünnap lenne.
TElek szombat, 15:00
Előzmény: #1602  Toka

Vagy rosszabb lesz. Ilyen kozmikus hulladékot még nem láttam ...
Senki nem lát benne semmit x napig. Sehogy nem fogsz tudni eladni semmit ha el kellene.
Magyarán jó előre tájékoztatnak, hogy ők aztán semmiért sem vállalnak felelősséget.
Röhej.
Képernyő mentés ajánlott. A viták elkerülése végett ! 
Semmi garancia nincs arra, hogy jól fog működni. Ha egyáltalán fog.
Toka szombat, 14:34
 jott Otp!Tájékoztatás befektetési szolgáltatások ideiglenes szüneteléséről

A befektetési szolgáltatások 2026. január 1–4. között nem lesznek elérhetők
A portfóliók megjelenítése és a megbízásfeladás is szünetel
Tisztelt Ügyfelünk!
Fejlesztési okokból 2026. január 1. hajnali 2 órától 2026. január 4. 23:59-ig Önnek nem lesz lehetősége:
• 
megtekinteni az értékpapír-portfolió menüpontok tartalmát az elérhető felületeken, valamint
• 
feladni a befektetési és kiegészítő befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos megbízásokat.
Ezen szolgáltatásaink az összes csatornán szünetelni fognak a megjelölt idősávban, tehát az alábbiak közül egyik felületen sem lesznek elérhetők:
• 
az OTP Bank fiókjaiban,
• 
az OTPdirekt telefonos ügyintézői szolgáltatáson,
• 
az OTP Private Banking hangrögzített telefonvonalán,
• 
az OTP InternetBankban és az OTP MobilBankban,
• 
az OTP SingleMarketen, valamint
• 
telefonon az OTP Global Markets üzletkötőin keresztül.
Az érintett megbízásait 2026. január 5-től már a megszokott módon adhatja meg.
Köszönjük a megértését.
Toka szombat, 14:33
Előzmény: #1601  Kornelka123
Most jon egy nagyobb leállás.Azt várja meg, hatha meggyogyul.
Kornelka123 szombat, 14:30
Előzmény: #1600  Kornelka123
Ennyire használhattalan Sz@rt még életemben nem használtam. És ezért még fuizetni is kell...
Megbízásokban, semmit nem mutat, tranzakciókban színtén semmit...
Most hogy tudom megnézni, hogy miket adtam el, vettem az egész évben? 
Az adó megfizetése miatt, ha károm lesz ebből, azt ki fogja megfizeni nekem? 
Esetleg azt tudjátok, hogy tudok átmenni másik szolgáltatóhoz? mondjuk az Erstéhez?  
Már nem érdekel, ha kerül is valamibe, de nagyon elegem van az OTP-től..
Mindent, úgy ahogy van meg fogok szüntetni, mintha megszünne nekem az OTP.
Elég volt. 
Kornelka123 szombat, 14:12
Előzmény: #1599  Kornelka123
Bocs, negyed évente..
Kornelka123 szombat, 14:11
Sziasztok! Esetleg valaki tudja, hogyan tudok adós riportot kérni? régen minden adatot le tudtam kérni az eladás-vételről, nyereség , adó, stb.. Ezen az új oldalon semmi.. Nem is értem miért fizetek lassan 13.000 havonta. Ez így egy vicc, ezért még fizetni is kell..
BT55
BT55 szombat, 11:27
Azt megtudja valaki magyarázni, hogy az egy hónapja megírt elektronikus panaszomat amit az otp oldalán írtam, azt miért postán adják fel? :D 
pedaz
pedaz péntek, 20:03
Előzmény: #1596  benji60
Felesleges védekezned azzal, hogy eltereled a témát másra. A portál nem 1 hónapos késéssel reagált. Mindössze erre akartam rámutatni.
benji60 csütörtök, 20:10
Előzmény: #1594  pedaz
Ha a lakossági átállás nulla akkor szerinted lehet a vállalalti *5ös?
benji60 csütörtök, 19:28
Előzmény: #1594  pedaz
Nem ment semmit!
pedaz
pedaz csütörtök, 10:32
Előzmény: #1591  benji60
A cikk a vállalati részről szól. A lakossági átállás volt 1 hónapja.
vnorbi csütörtök, 08:53
Előzmény: #1592  GMerci
Ennyire azért nem kell magasztalni ezt a szakmát. A szoftverfejlesztők egy része nem ért ahhoz a területhez, amivel dolgoznia kell, nem próbálja ki, hogy amit csinált, az működik-e, és nincs tapasztalata az adott területen jól használható rendszerekkel, ezért saját ötlete sincs, hogy hogyan lehetne olyat alkotni, ami aztán a végfelhsználóknak is jó lesz.
GMerci szerda, 22:52
Előzmény: #1588  Törölt felhasználó
Biztosan tisztában vannak vele, hogy néz ki egy ilyen felület, és mit kéne tudnia, sőt valószínűleg bit szinten tudják, de nem mindegy mit vesznek előre. Ahol én dolgoztam, ott egy nagyobb fejlesztés átfutási ideje 3-6 hónap volt és mi, akik nem fejlesztők voltunk, fejre is állhattunk, akkor sem ment hamarabb. Nem mindegy, hogy minek állnak neki, mert akkor pár hónapig azt kell csinálni, nincs variálás.
Amúgy az is egy nézőpont, hogy legtöbben (tisztelet a kivételnek) használni sem igen tudnak egy befektetési alkalmazást. Akik pedig ezen dolgoznak, azok fejleszteni, leprogramozni, minden számlavezető rendszerrel, szirszarral, tőzsdékkel összekötni, az összes szerveren futó dolgot megépíteni, ehhez mind értenek azon felül, hogy valószínűleg használni is tudják. Ezért nem szívesen mondok rosszat az alkalmazás fejlesztőiről, mert nálam tízszer több tudással rendelkeznek. Valószínűleg sok kötöttség van, határidők, ami miatt így jön ki egy alkalmazás. De próbáltam az MBH felületét is. Az sem egy fáklyásmenet. 
benji60 szerda, 15:44
Most volt időm ,és átolvastam a Portfolio dec 22.-én megjelent OTP SingleMarket cikkét. Azért elég gáz 1  szakmai portáltól, hogy 1 hónapos késéssel reagált, és a tényekről feltételes módban ír "előfordulhatnak"!
tickitmaster szerda, 13:31
Előzmény: #1569  keeper
Az Otp SingleMarket és Otp internetbank nem ugyanaz de saját mindkettő
Nagyon komoly szabályozásoknak és vizsgálatoknak kell megfelelnie egy élesbe álló alkalmazásnak adatkezelés tekintetében, nem kell aggódni emiatt.
tickitmaster szerda, 13:26
Előzmény: #1586  GMerci
Figyelik, és építenek is a visszajelzésekre
Törölt felhasználó szerda, 00:55
Előzmény: #1586  GMerci
no offense de szerinted ők nincsenek tisztában azzal, hogy milyen funkcióknak kellene benne lenniük és egy fórumból olvassák ki? nem az a baj hogy nem tudják hanem megcsúsztak a fejlesztéssel valami oknál fogva de muszáj volt valamit kirakniuk
HuTi kedd, 19:04
Előzmény: #1585  GMerci
Igen. Negyedik kereskedési napja nem látom a teljes mennyiséget, csak a split előttit. Megbízást beadni sem tudok nyilván, eladni csak a split előtti mennyiséget tudnám. Ma válaszoltak, kértek screenshotot (nem tudom minek) és továbbították az illetékesek felé.
GMerci kedd, 18:34
Én idén kezdtem el az OTP-nél befektetni ezzel a Single markettel. Eddig 30-40 teljesült megbízásom volt. Soha semmi gond nem volt sem a teljesüléssel, sem az elszámolással. Mindig megkaptam az értesítéseket a telefonomra. Talán egy kivétel, amikor részteljesülés volt csak és nem lett meg az egész. Na akkor semmit sem kaptam. A befektetési alapokat remélem nemsokára lehet kereskedni, mert így gáz. De úgy tudom céges számlával már lehet venni azokat is a felületen. Én egy átlag user vagyok, nincsenek extra igényeim. Nekem az a tippem, hogy a havi 1-2 részvényt vásárló nagy tömegre lőtték be a kezdeti alkalmazást és nem a traderekre. Én még adok ennek időt. Azt el tudom képzelni, hogy olvassák a fórumokat, mert eddig amit itt reklamáltunk, az szép lassan bekerült, javult. Gondolom egy ekkora mamut banknál nem 5 perc valamit átnyomni, hogy bekerüljön, ezért fejlődik ilyen tetű lassan. De nekem az a benyomásom, hogy ezek alapján is fejlesztik, amiket itt írunk. Például az elején nem lehetett eladni a készletekből, nem volt ajánlati könyv, drága volt az előfizetés. Most a menüben már ott a készletpárosítás, bár még nem aktív. A befektetési jegyek is bekerültek, csak még az sem aktív. Nekem azért úgy tűnik figyelik a reakciókat.
GMerci kedd, 18:19
Előzmény: #1556  HuTi
Stock split volt  a Snow-ban nem?
Fapapucs kedd, 14:17

.. ez a Singlemarket egy rossz paródia :(
kérem vissza a Directmarketet.
Fapapucs kedd, 14:16

aki akar Ftért venni Rheinmetallt vagy egyéb külföldi részvényt... az most megteheti :D 
Singlemarket - piactér - BÉT-en :D 
HuTi kedd, 14:15
Előzmény: #1579  fosforos
HuTi kedd, 14:13
Előzmény: #1578  fosforos
36 1 366 6400

Topik gazda

Ender
Ender
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek