Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Józanul nézve a dolgot, kritikus informatikai rendendszereknél rendszerint change management van, nem szoktak ész nélkül változtatni a dolgokon - erre kiváló ellenpélda a mostani átállás. Így szerintem kevés változás várható ebben az évben, ami a legjobban fáj, az emergency change keretében átviszik, aztán serényen reszelik a f...ot tovább jövőre. Részemről büntiből máshol nyitom meg a 2026-os TBSZ-t, nem mintha meghatná az OTP-t az én TBSZ-em hiánya, de már csak elvileg is nyaljanak sót. A nagyobb fejfájás az, hogy a dolgaim 90%-a OTP-s, és nem egyszerű a bankváltást levezényelni több TBSZ-szel, NYESZ-szel, értékpapír- és lakossági folyószámlával. Úgyhogy én is így vagyok vele, megvárom hogy decemberben mi lesz, ha kiegyenesedik akkor jó, ha nem, akkor januárban veszek egy nagy levegőt, és átcuccolok máshová.
Igen, minimum egy transzfer/TBSZ, ha mindent el eladtál róluk, ekkor csak a pénz megy. Sima értékpapírszámlánál meg meg adózási szempontokat is figyelembe kell venni, mert ha eladod a rajta lévő dolgokat, akkor nyereséged, esetleg veszteséged keletkezik, és mindezt össze kell vetned a transzfer díjaival, stb., stb...
Én is elkezdtem nézelődni másfelé, pont az Erste is fent van a listámon. A transzfer költségei ismertek, OTP részről az árfolyamérték 0,5%-a, minimum 9.0737 Ft, maximum. 90.713 Ft / értékpapírmozgás. Az Erste ingyenesen fogadja a transzfert a díjjegyzék szerint. Ez ugye azt jelenti, hogy ha van mondjuk négyféle részvényed, akkor négyszer fizeted ki a 0,5%-ot, így teljesen jogos gummymaci megjegyzése, hogy a pénzt kell átvinni, nem a részvényt, így nincs transzfer. Mondjuk ha a TBSZ is bejön a képbe, akkor nem ilyen egyszerű, ott kell a transzfer, de akkor is egyszerűbb eladni mindent, csak a pénzt átvinni, és egy transzferdíjat fizetni.
Pénteken kipróbáltam az új Erste Netbroker Pro-t és hát azt kell mondjam a SingleMarket akkor se fog a közelébe érni, ha az Erste 100 évig nem fejleszt semmit. Kár erre várni. A NetBroker Pro-ban minden kézre esik, személyre szabható, magától értetődő. Érezhető, hogy a készítésnél olyanok is voltak a csapatban, akik szoktak tőzsdézni.
Haha, lehet hogy szeretnék mert akkorát égtek mint még senki , csak nem megy nekik. Röhejes az egész. Első szempont a megbízhatóság / biztonságos működés lenne egy banknál , na az 0 ! Nem is értem. Funkcionalitás : nagyon gyenge. Használhatóság : kis jóindulattal max középszerű. Stabilitás / sebesség : arról inkább ne is beszéljünk. Felület : Nem tudom megérteni miért az a cél , hogy egy középszerű webáruházra hajazzon a felület, amit teleaggatnak olyan dolgokkal amit senki se használ csakhogy legyen ott valami, amitől persze áttekinthetetlen lesz a felület. A csili vili efektek is oda, valók nem ide. Gondolod , 1 hónapihoz képest kb. 0 változás volt (néztem) és most turbót fognak. Mesedélután. Itt ahogy nézem a főszempont az volt , hogy mindenhol egyforma legyen a felület (mobilon is) ?! (Flutter) hm... hát hát hát ... Ami amúgy talán nem rossz gondolat. De a kivitelezés...
OTP Singlemarket problémák, kérdések
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni