Topiknyitó: Ender 2025. 08. 11. 11:13

OTP Singlemarket problémák, kérdések  

Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Donqatto
Donqatto 2025. 11. 13. 08:18
Előzmény: #125  Karpediem
Mondjuk az elég nagy gond...és gondolom ez csak az egyik probléma!?
rookie654
rookie654 2025. 11. 13. 08:09
Előzmény: #138  Metis_papa
Végül is....Ahogy mondani szokták a remény hal meg utoljára. Én már írtam nem kevés levelet ezzel kapcsolatban az OTP-nek, mind hiába, lehet hallgatok rád és megpróbálok Trumpal egyezkedni :D 
Metis_papa
Metis_papa 2025. 11. 12. 17:31
Előzmény: #135  rookie654
Na, hát van egy halvány reménysugár, az értelem halvány szikrája megjelent az OTP-nél, hátha...
Lehet, hogy Trumphoz kéne kimennünk, hogy adjon mentességet ez alól a határidő alól is. :D
rookie654
rookie654 2025. 11. 12. 17:02
Előzmény: #136  Karpediem
Nem tudni, mire gondolt a "költő" a válasszal, 1 hét múlva kiderül, mit alakítanak. 
Karpediem 2025. 11. 12. 16:59
Előzmény: #135  rookie654
Ezt is nehéz értelmezni, mert nem egyértelmű belőle, hogy teljesen kilövik-e?!
Ott pedig azt írják, hogy legkésőbb 2025 végéig szűnik meg.
rookie654
rookie654 2025. 11. 12. 16:54
Előzmény: #133  Karpediem
Kár reménykedni. Mikor már a sokadik levelet írtam nekik az új felülettel kapcsolatban és sokadszorra is jött a sablon válasz, h fejlesztés alatt van, akkor nem sok esélyt látok a halasztásra. Ami némiképp újdonság volt a legutolsó válaszukban az ez volt: 
"Kérjük, hogy kérdésével 2025.11.18.-án keresse meg ügyfélszolgálatunkat. 2025. november 18-tól az OTPdirekt szolgáltatásaiban további változások is életbe lépnek."
Karpediem 2025. 11. 12. 16:51
Előzmény: #132  pedaz
Nekem párhuzamosan élesítve van mindkettő. Nem akadt össze. Igaz, megbízást még nem adtam.
Karpediem 2025. 11. 12. 16:49
Előzmény: #131  rookie654
Én még mindig bízom benne, hogy most is elhalasztják a Direktbróker kivezetését.
pedaz
pedaz 2025. 11. 12. 16:49
Előzmény: #118  Metis_papa
Az én tippem az lenne, hogy nem tudják párhuzamosan üzemeltetni őket, mert összeakad vagy mittudomén :D Hát a netes felületen se láthattuk a mobilon adott megbízást, csak annyit mutatott, hogy már nincs ott a papír. Hogy hová lett meg mennyiért, azt csak a mobilon mutatta.
Szavahihetőségen toltak megint azzal, hogy az elsődleges forgalmazás már legalább egy hete nem elérhető a Direktbrókeren, pedig nem mondták, hogy 18-a előtt lesz bármilyen korlátozás. Már csak röhögök rajta, mert pár hét múlva nem lesz náluk egy forintom sem.
rookie654
rookie654 2025. 11. 12. 16:36
Előzmény: #130  Bence
CsLaci kicsivel előtted írta le, 124-es hsz-ban.
Bence 2025. 11. 12. 16:30
Előzmény: #128  Karpediem

Jó, jó, de ha belépek az értékszámlámhoz, ugye ott adtuk meg a megbízást, most ott nem lehet?
Ha nem akkor hol a francba tudok kereskedni?Ki kell lépni onnan, és egy másik felületre lépek be?
Szerződést már régen kötöttem, gondolom erre a Singlemarket szarra is vonatkozik.
Segítsetek.
Bence 2025. 11. 12. 16:03

Segítsetek!
Jövő héttől hogyan lehet tőzsdézni?
Mi az a Singlemarket felület?
Ha belépek a számlámhoz, ott nem lehet tőzsdei megbízást adni?
Köszi
Karpediem 2025. 11. 12. 16:01
Előzmény: #127  Bence
"Jövő héttől hogyan lehet tőzsdézni?"
Majdnem vakon.
Bence 2025. 11. 12. 15:55

Segítsetek!
Jövő héttől hogyan lehet tőzsdézni?
Mi az a Singlemarket felület?
Ha belépek a számlámhoz, ott nem lehet tőzsdei megbízást adni?
Köszi
Karpediem 2025. 11. 12. 15:51
Előzmény: #125  Karpediem
Ráadásul a készletpárosításban is csak aFIFO-t engedi. Darabszámot pedig sem az eladási, sem a vételi oldalon nem tűntet fel.
Karpediem 2025. 11. 12. 15:34
Előzmény: #124  CsLaci
Én elinditottam az előfizetést. A gond az, hogy nem látszik ötös könyv. Csak a legjobb 1-1 aktuális eladási és vételi ár.
CsLaci 2025. 11. 12. 15:27
Előzmény: #120  viborg8
A hiba a zéró / téves kommunikációban rejlik..Én sem értettem, hogyan lehet kereskedni a Direktbróker után, ezért ma reggel bementem az egyik OTP fiókba; hátha megvilágosodok.
Persze az ügyintéző sem volt képben, de megeresztett néhány telefont, beszélt a fiókvezetővel; és csak sikerült érdemi (legalábbis annak tűnő) infót adnia. 
A Direktbrókert nem kell külön megszüntetni (amit csak bankfiókban lehetne véghezvinni), hanem automatikusan megszűnik az erre vonatkozó szerződés; így a havidíjat is csak eddig számlázzák (elvileg).
A Direktbróker helyett az új felület már él, a Singlemarketnek van webes felülete, nem kell a mobilos appal szenvedni. 
Az új felület nem az új internetbankban van, mert odáig nem jutottak el a fejlesztés során, hanem itt: https://singlemarket.otpbank.hu/. Ide az új internetbanki regisztráció során megadott email címmel és jelszóval lehet belépni.  A reál adatok díja 2400 HUF/hó a Bétre vonatkozóan, 10 EUR a német tőzsdére (jelenleg csak ez a kettő érhető el).
A reálra még nem fizettem elő (még nézegetem az új felületet); így annak működéséről nincs infóm.
A fő hiba szerintem, hogy az új internetbanki felületen az az üzenete áll; hogy hamarosan integrálva lesz oda az értékpapír kereskedelem felülete; ezzel azt sugallja, hogy a Direktbróker után nem lehet hol kereskedni; hiszen azon a részen csak állampapír és bef.jegy érhető el jelenleg. De ez így ebben a formában nem igaz; "csak" külön felületet kell használni.
Metis_papa
Metis_papa 2025. 11. 12. 12:03
Nyilvánvalóan az OTP-nek a legrosszabb a renoméja a befektetési felületek területén, aki OTP-s, azt meg lesajnálják, hogy miért használ ilyen szolgáltatást; ezért érthető, ha fejleszteni akarnak. Ennek ellenére, szerintem, aki nem volt megelégedve a régi rendszerükkel, már régen ott hagyta őket, aki meg itt maradt, annak igazából mindegy, hogy mivel kereskedik, mert megszokta. 
Nincs érdemi magyarázata annak, hogy miért kell egy ilyen gagyi rendszert erőltetni. Az ellátásbiztonságot veszélyeztetik azzal, hogy a régit leállítják úgy, hogy nincs még készen az új.
Az is lehet, hogy úgy gondolja az OTP,  hogy túl sok ügyfele van, és egy ilyen arcvesztéssel megszabadulhatnak a többletmunkától.
Törölt felhasználó 2025. 11. 12. 11:04
Előzmény: #121  Getup
Sajnos.
Getup
Getup 2025. 11. 12. 10:10
Mar csak majd ezen singlemarketen lehet utána kereskedni?

Topik gazda

Ender
Ender
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek