Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Azt mondta Brüsszel. "EU még nincs felkészülve a békére. " Gratulálunk. DAX -250pont. Nem kell orosz energiahordozó de állítólag konganak a tartályok németeknél. 1500mrd Ukriknak.. európai katonák kiképzése ukriknál.. Ez mi?
Tupontos. A magyar munkamoral és a az 1 munkaóra jutó előállítási értek az lofa.sz , Lusta a nap, de kurva jól élnek. Jó lenne már egy kis MP nekik ,hogy megtanulják hogy hol lakik a magyarok istene. Lassan már meg kell köszönni ha bejönnek a munkahelyre. Albán szinten kellene élni ezzel a magyar munka morálal ami ebbe az orszqgban van .... Azért élünk jól mert high press economy van és tolja a az adókedvezmények ez még a 3%os hizeleket orrba szájba a magánszemélyeknek és KKV nek mar lassan egy évtizede. A kamatswap költsége meg az államnal , az államháztartási hiányt növeli, meg az MNB hiányt és ketyeg minden évben egyre több. Kutya is jó dolgában vesz meg .....
Nem Magyar Petitol erosodik a forint, hanem a dollár gyengules gravitqciojatol.+ A MMB magasan tartja a kamatot és még megéri carry tradezni....ennyike 0rbannt azért jegyzik a világban .......MPt megbazert nem .Nehogy már a forint erősödésnrknisnő az oka ....😃
Igen. Lesz siras. Kell valtozas de nem egy ilyen ertektelen vackokkal. Eu dolgozik az ugyon nagyon. Benne lennek legyen valtozas tanulja meg a kutyafittyet a paraszt. de az orszag szivna meg. Vegre egy olyan vilaggazdasagi konstellacio van amibol nyerhetnenk.
Kb 15% felettvan s ket ceg resze a shellben es a legnagyobb intezmenyi befektetok. Ennel fogva kizart ne legyen kapcsolata kapitanynak ezekkel. Hirtelen kerult elo nem tudjuk a reszleteket. A tudassal nincs gond a kerdes az mire hasznalja ják. Hulyeket nem alkalmaznak. A tobbi amit irtal az feherzaj programreszek..most kicsit pihizel es ertelmes stilusban gyere vissza.
De jó ezt olvasni. Reméltem, hogy egyszer irígykedve fogunk tekinteni a tanárok fizetésére. Talán anyagi értelemben is vonzóvá válhat a pálya és végre megszűnhet a kontraszelekció. Ha a bérek indexálását is bevezetnék és nem pusztán politikai haszonszerzés húzódna meg minden döntés mögött, sokat javulhatna a helyzet.
Múltkor beszélgettem egy ismerős tanárnővel. Az elmúlt években már annyi tanár béremelés volt hogy számolni sem tudom.. simán egy milla felett van a bruttója. Van 3 gyereke, NULLA az SZJA adója és délután kettőkor már otthon van. CSOK MOK minden szart felvettek. Fürdenek a pénzben. Beszélgettünk minap. De a Magyar Péternek jól áll a napszemüveg! Vonzó férfi! Esküszöm ezt mondta. Kérdem tőle: "A hormonjainkkal választunk vagy az agyunkkal? " Itt lett vége a beszélgetésnek. ennyi!
Eddig abban voltam, hogy te még egy viszonylag értelmes gyerek vagy. Mi köze van a Shellnek és Kapitánynak a Black Rockhoz és a Vanguardhoz??? Elárulom semmi!!! Ez a két intézményi befektető kb. 10%-os részvény-csomaggal renendelkezik a Shellben. Neked is megadatott, hogy részvényese legyél ennek az olajipari vállalatnak. Kapitányt nem lehet össze mosni ezzel a két alapkezelővel mert semmi köze hozzájuk. (Szerintem ezt te is érted. Az viszont már más kérdés, hogy szeretnéd összefosni velük, de ez itt nem jön be.) A másik, hogy szeretett kormányod, nem is olyan régen még sztárolta Kapitányt és kitüntette, hogy a valaha élt magyar, aki a legmagasabb szintekre jutott a versenypiacon. Kapitány mögött hatalmas tudás van, ezt nem kell tovább ragozni. A legaljasabb pedig az, hogy amint megjelent az ellenzéki oldalon, azonnal rávetettétek magatokat és megpróbáltátok lejáratni, de ez nem sikerült. Sőt, csak arra mutattatok rá, hogy mennyire aljas kormány vezeti ma az országot. Na ezért is fogtok bukni. Nyugi, ki fogod heverni te is a választási vereséget. Rólam pedig annyit, hogy időnk nagy részét már most is külföldön töltjük a gyerekeinknél, akik a vállalkozásunkat építik tovább.
Te is írhatsz okosakat. Mi a bef. portfiliod? Allampapir? Most csilingeltek a kamatok. A befektetesi penzem nagyobb resze likvid..allampapir tőzsdei számla..kp. 65-25-10% kb amostani arány. A vallalkozasokban is usd eur huf..es megfelo eszkozok...forog a malom.
Jogos. De sajnos minden mindennel osszefugg. Optimista ember vagyok de eu val kapcsolatban nem latok semmi biztatot. A vilagban is csupa tuzfeszek.. Piszok nagy átalakulás a lesz. Mar az is valami ha a helyeden maradhatsz nem kell visszamenni a kezdo kockara. Azt gondolom van szabadulokartyam..de iszonyat emberaldozat lesz remelem csak kepletesen.
Van par ismeros rokon nyakig vannak fideszes tamogatott cuccokkal..de magyarpetereznek. Kerdezem mi ez. Mondjak a mantrat..lopnak meg a milyen szarul elnek..videki rokonok nem tul magas sulikkal 5k t keresnek..csaladban 3 auto..eletukben nem volt ilyen jo dolguk. Mondom azert kalkulaltatok par dolgot mennyivel kevesebb penz marad. Mondjak..nem mert megmondtak adocsokkenes lesz..es meglatjak. Huh baszz. Aztan nem panaszkodni ha..
Mese. Nem mesz te sehova. Ha itt nem elsz meg kulfoldon megelnel? Foleg nem mint vallalkozo. A forumon meger par lajkot..de ennyi van benne. Ismerek jopar embert aki kiment..alkalmazottak lettek..hazajarnak minden szarert...a nagyobb resz visszajott..egyik sem hozott merhetetlen kincseket.. Auslander vagy kint..tudnod kell a helyed. Az életben mindennek ara van.
Szorod a jelzőket..mszp szd kormánynal ocskabb korruptabb kartekonyabb nepseg meg nem kormanyzott. Es ezek meg itt vanak. Gyerekeik gyerekeik gyerekei..
ábránd, eddig meséket hallhattunk, egy kivánságlistát mint amikor irtál a Jézuskánakmiket szeretnél. A fidesz meg a valóság. Az adók meg vannak szokva. erre állt be a gazdaság. Pörsing, bokros, bodpéter? ezek a nagy kaliberek? Az a mottó: "Gyözni kell és akkor mindent lehet." "ha elmondanánk akkor nem gyöznénk" ? A black rockhoz vanguardhoz köthetö emberek fognak harcolni a magyar érdekekért? Visszatérünk a gyarmati sorba. EU-val mi lesz? Németekkel? Németek nélkül nincs fejlödés sem nálunk sem euban. EU égeti a pénzt és eladósodik Ukriknál. 4x-es áron veszi az energiákat. Már irtam. Ha 15% szja-ból lesz 3 sáv. Ha 9% tsg-i adó megemelkedik 25%-ra.. ennek milyen hatása van? Munkanélküliség? És még ott van EUR bevezetés? Milyen árfolyamon? Amúgy értem ha erős eur az MP ha gyenge akkor a gaz orbán. 1milliós minimálbér? Örökösödési és ajándékozási adó? Eltörölt rezsitámogatás? Hozamok adóztatása 22%? Ha ezekböl bármelyik 3at nézed már hatalmas terhelés és mi lesz a hitelekkel? Az embernek ha van valamije vagy vállalkozó akkor latolgatnia kell...kalkulációkat végezni és A, B, C terveket rajzolgatni.
Sajnos en nem ismerem ezt a "technikat", pedig nekem is szuksegem lehet ra, mert nem apropenzrol lenne szo. Ezert erdeklodom mi a helyes ut, hogy a leheto legkisebb vesztesseggel jojjek ki belole.
A tőke már kormányváltást áraz, ezért erősödik a forint és ezért alacsony az infláció is. Amit jelenleg én teszek, továbbra is tartok minden állampapírt és hagyom, hogy tovább kamatozzon. Áprilisiban minden eldől szerintem az ország végleges iránya is. Ha ez a kormány távozik, akkor még tovább lehet kamatoztatni a pénzünket forintban és további forint erő jöhet a felszabadított eu.-transzferek miatti devizabeáramlások miatt is + a forint mögötti forró tőke sem fog megindulni egyik pillanatról a másikra sőt, újabb tőke érkezhet még ide is. Viszont ha a fidesz továbbra is hatalmon marad, akkor abban a pillanatban amikor kiderülnek a végleges választási adatok, mindent lekattintok és kiutalok mindent. Még az nap devizára váltok és azt is kiutalom az országból. A terepet én már jó ideje előkészítettem, hogy miként tudom ezt megtenni a leggyorsabban és viszonylag a legbiztonságosabban. (Utóbbit az MNB. engedélyére értem.) A gyorsaság fontos lesz szerintem és bízom benne, hogy olyan gyors leszek, hogy ezt a tranzakciót a bankom felé az MNB. is jóvá fogja hagyni. (Nálam nem néhány millió forint sorsáról van szó.)
Értem, amit írsz és tőlem sem idegen amit felvázoltál. De felmerül egy kérdés, hogy a választásokig mi a helyes, mi a legjobb amit tehet az ember a "készleteivel"?
Rosszul gondolod, bukni fog minden idők leghazugabb, legkorruptabb, legmocskosabb és legaljasabb kormánya. Elég volt belőletek. slash2 kolléga sem fog agyfaszt kapni, kiheveri a buktát. Pogátsát még véletlenül sem lehet baloldalinak beállítani. Elmondja, hogy a TISZA igazi nagyágyúkat igazolt le, amire mindenhol felkapták a fejüket és eddig csak a kormányváltás volt biztos, de most már a kormány is biztos kezekben lesz. Szerinte a forint erősödése mögött is az a spekuláció áll, hogy kormányváltás lesz a befektetők már jobban tolerálják, ha ezek eltakarodnak. Azért azt még te is beláthatod, hogy röfi marci és Kapitány között hatalmas, tudásbeli különbség van. Ami biztos, hogy amennyiben a fidesz nyerne, itt már akkor is megváltozna gyökeresen minden, mert ami volt eddig az már nem tartható. Az ország gazdaságilag tönkre téve és hatalmas hiányokkal eladósítva a jövőre nézve. Nem szépek a kilátások akkor sem, ha maradna a jelenlegi bagázs. Az biztos, hogy a fidesz maradása esetén, hatalmas vagyonok fogják elhagyni az országot, nem fogják tovább tolerálni ezt a kormányt a befektetők. Én is erre készülök, hogy amennyiben maradnak akkor az összes mozdítható vagyonomat devizára váltom és kiviszem az országból. Megjegyzem, hogy néhány éve felszámoltam a vállalkozásom és jelentős tőkével vagyok jelen az állampapírok piacán is. Sokan járhatunk hasonló cipőben akik így gondolkodnak, néhány sikeres vállalkozásról én is tudok akik hasonlóan bezárnának és kivinnék a tőkéjüket az országból.
Azt gondolom hajszallal fidesz nyer..mihazank lesz merleg nyelve. Mp kifulladt, ellotte osszes puskaport, ez mar csak ismetles. Biztos tartogat valamit de fidesznek is gondolom van par ki ndm játszott is kartya.
Nem lesz. Ott van, karacsony. Kapitany jo vezeto nem penzugyi zseninek alkalmaztak, miniszterelnoknek jo vezeto kell es moge a jo szakertoi csapat.tortenelmi ismeret, elhivatottsag, targyalokepesseg...liliomfiban nincsenek meg ezek. Egy szimpla dizajnelem.
Vagy lesz ido vagy nem. Idei evre megvan a z szja. Ev vegen targyaljak a 2027est..DEEE szerintem veszhelyzeti kormanyzast akarnak ezzel kijatszani a2/3 os torvenyeket. Ha igaz ami kiszivargott akkor ahogy lehet bevezetnek mindent egxben amig tart a hajp. Elmondjak csod hataran vagyunk..nem gondoltak..johet imf hitel. Balos kozgazdaszok mondták a nem gond s 100% eladosodottsag sem. En dolgozom az ugyon lrgyen b terv.
a shelles csavo nem miniszterelnoknek valo. Vagy elnoki renszert akarnanak es ugy igen. Nekem bajnai eselyesebb vagy a bologato janos karácsony lenne a diszbohoc.
Nem tudni mi a kisgyerek terve. Meglátjuk. Ő se tudja még. Ha győz akkor neki fingja sincs semmiről átadja a melót a Shell--es faszinak. Ha ő hozzáadja az SZJA-hoz a PMAP kamatot agyfaszt kapok. Főleg ha emelnek az SZJA kulcsokon. Nekünk gyorsan kell cselekedni. PMAP-ot kivenni és menteni amit lehet. Jó árfolyamon váltani, kivinni a pénzt. Nemtudom..
Bitcoinnal és a kriptókkal kapcsolatban van egy érdekes felvetésem. 1. A black rock és a Vanguard indított pár ETF-et kriptókkal így a Bitcoinnal is. Mivel az emberek meg talán az intézményi befektetők veszik ezeket ezért ezek a cégek veszik az alaptermékeket a kriptókat és a Bitcoint. Ezzel az indokkal bármennyit vehetnek. 2. A black rock és a Vanguard tuggyuk kik.. mi az érdekük? Gondolhatjuk azt is csak felismerték igény van ezekre és egyszerűen lehajoltak a jutalékokért. De mi van ha trójai falóként kerülnek így be a bitcoin piacra egyre nagyobb és nagyobb pakkokat vesznek mondván: " mi bottal sem piszkálnánk de hát ezek a népek nekik kell ls mi csak miattuk" Lesz vagy van egy akkora pakk a kezükben amivel már befolyásolhatják a piacot akár jelentős mozgást is kialakítva fel és le. Siman benne van..felfelé veszik az emberek majd hirtelen vissza a mélybe. Ők pedig 30-50%nál befagyasztják az alapot mondván védik a befektetőiket. És azt mondják vagy piaci áron megkapod a bitcoinodat vagy itt van az új a miénk.. és erre átválthatod.. És mi lesz az övék? akár az új usa digitális deviza vagy a saját maguk által kreált valamilyen koin. 3. a bitcoin most a szabadság a bankokon kívüli pénz megtestesítője..egy fenti szcenárióval a legfontosabb pillére törne meg a Bitcoinnak..a bizalom és a kereslet.. 4. mert mi lehet a jövő? a digitális pénz. Kp kizárva. Ha jól viselkedsz nyalhatsz. Ha nem jól viselkedsz akkor csak korlátozottan vásárolhatsz..lesznek karbon limitek..egy pont felett csak bónuszért vehetsz benzint vagy valamilyen energiát az önvezető autódba.. egy tökéletes genetikai és hasznossági térkép leszel. (lopott idő és a pusztító című filmek)
Állampapír, tőzsde, befektetés.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.