Topiknyitó: srinitai 2025. 06. 28. 22:25

Pride 2025  

sziasztok!🙂 ma volt a Pride! szuper volt! emberek 100 ezrei mozdultak meg!!!!! csak igy tovabb
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2025. 07. 02. 11:13
Előzmény: #158  Atletico
A biblia egy valos korban tortenik. Herodes tenyleg letezett es Augusztus tenyleg irt ki nepszamlalast. Ahogy David kiraly es Salamon is letezett. De pl Mozesre vagy a 10 csapasra vagy akar a tenger szetvalasztasara mar nincsenek nyomok. Ahogy barmennyire is szeretnek itt egyesek Noe barkajara se. Marmint ugy ahogy a Bibliaban le van irva.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 02. 11:12
Előzmény: #171  kkv14
Abban hiszel, hogy egy érme nem eshet egymás után 360000-szer ugyanazon oldalára?
Abban hiszel, hogy egy viszonylag kis valószínűségű esemény lehetetlen?
Peterbond 2025. 07. 02. 11:10
Előzmény: #156  krida
Tehat a husveti nyul es az unikornis Big foot es Nessi is letezik. Es a bennuk nem hinni is ugyanolyan hit mint a masik?
Spiller 2025. 07. 02. 11:09
Előzmény: #153  Dehogynincs
Ha olvastad korsbbi posztom ott az volt az ember tulnott az allatokon a manipulatorai az esze es az a kepessege tokeletessegre torekszik ettol fejloxott idaig es fejldsztette az eszkozhasznalatof. Az allatok követik a termeszdt parancsát. Eves ivas fajfenntartas. Reprodukcio. Max jatszanak de azt is csak  szukseges merteku kepesseg elereseert. Energiat nem pocsekolnak. Tobb sajat tapasztalat van. Egy egyszeru. Apukam eteti madarat, pockol neki diot, a madar a kozelben fészkel. Csipeget meg visz diot a parjanak 2x fordul. Egyik dio bdpattant a bokor ala. Madar elment, lecserelte parjat a feszken. Kozbdn elfogyott dio. Jott a masik madar es egyenest ment a bokorhoz megkdreste diot. Megdumaltak. :) es meg ezer. 
maxwax
maxwax 2025. 07. 02. 11:08
Előzmény: #173  Dehogynincs
"Élnek", mert beszélünk róluk. De azok, akik nem voltak híresek és már nincs olyan utóduk, aki emlékezne rájuk, ők már nem "élnek".
Amikor néha az utcán látod, hogy valakik éppen kiürítettek egy lakást, amelyben idős ember élt és még iratokat, fényképeket is kidobnak, akkor az az ember tényleg meghalt. Ez igaz az elhagyott sírokra is a temetőkben - én meghagytam, semmi temetés, csak szórás egy nekem kedves helyen.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 02. 11:07
Ezt az idézetet nem ismertem, sőt meg sem találtam, amikor hirtelenjében rákerestem, de itt egy idézetgyűjtemény Einsteintől:
https://www.schulmann.hu/istvan/albert-einstein-gondolatai-a-vallasrol/
- A vallás és a tudomány közötti ellentétek jelenlegi legfőbb forrása az emberarcú Istenről alkotott felfogásból ered.
- Én egy mélységesen vallásos hitetlen vagyok; ez egy új vallásféle.
- Tehát mélységesen vallásos voltam, de 12 éves koromban ennek hirtelen vége szakadt. Azáltal, hogy sok közismert tudományos könyvet olvastam, hamarosan arra a meggyőződésre jutottam, hogy sok bibliai történet nem lehet igaz. Ez a felismerés tett gyanakvóvá minden hatalommal szemben, és ez a hozzáállás egész életemet végigkíséri.
- Az emberarcú Isten-elmélet idegen számomra és még naivnak is tartható. ...
offshort
offshort 2025. 07. 02. 11:03
azt a részt kifelejtetted a számolgatásodból h kb 100mrd galaxis létezik (csak amit látunk) 
és minden galaxisban van kb 300-400 mrd csillag (nap és bolygórendszer) 
ha jól emlékszem ez 10^22-en 
ennyi variációs lehetőség adódott egy Föld szerű bolygó kialakulására, és az nagyon vlszinű h nem egyetlenként. (már a nagyszámok törvénye alapján) 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 02. 10:56
Előzmény: #169  maxwax
Arkhimédész, Pitagórász, Eukleidész, Galilei, Newton, Bólyai, Árpád vezér, Szent István ... "él"?
hekki
hekki 2025. 07. 02. 10:51
Előzmény: #170  offshort
Inkább menj Londonba szombaton, lesz Pride:)
kkv14 2025. 07. 02. 10:48
Einstein : Isten nélkül nem elképzelhető ilyen rend a világban!   
Legnagyobb hívők az ateisták, ők abban hisznek a véletlenek sorozata a Föld és világának kialakulása. 
Ez azt jelenti , hogy ha egy érmét feldobunk,  egymásután 360000x kell ugyanazon oldalára esnie. (Föld keletkezése)
offshort
offshort 2025. 07. 02. 10:42
Előzmény: #159  krida
Ezek szerint Ron Hubbard és a scientologia is igazat mond, mert Ron Hubbard bizonyíthatóan létező személy volt? :)  

Egyébként nagyon könnyen meggyőzhető lennék. 
Az igazi egyisten emelje fel az egyetlen igazi vallás templomait, (mecseteit vagy zsinagógáit), 
tartsa 3 napig 50méter magasan a levegőben, irja ki az égboltra minden nyelven, hogy igen, 
ez a csoda az egy igaz isten műve, aztán rakja vissza a helyére őket, 
hogy semilyen sérülésnyom ne legyen felfedezhető a falakon, a vezetékeken, csatornákon,   .... stb perifériákon. 
Nna onnantól kezdve hívő leszek, igérem!  :) 
maxwax
maxwax 2025. 07. 02. 10:42
Előzmény: #162  Dehogynincs
Nincs ilyen bizonyítéka, de ezt ő is tudja. Soha senki nem jött vissza a túlvilágról. Amúgy meg rohadtul haragszom az istenekre, hogy annyi szenvedést kell az embereknek elviselniük.
.
krida, ajánlok figyelmedbe egy cuki mesét, a Cocot. Az ember addig "él" a halála után, amíg van, aki emlékszik rá. Ennyi.
.
A vallások a természetben lejátszódó események akkori tudomány szerinti megmagyarázhatatlansága miatt, az emberek félelemben tartására, a saját nyomorúságuk elfogadására lettek kitalálva. A tudomány nem hit kérdése. 2025-ben nehéz bármit is megmagyarázni bármely vallással. Én csak magamban hiszek, mert ha én nem teszek meg valamit, akkor mitől változna a sorsom? Ha a szervezetemben elromlik valami, csak reménykedhetek, hogy a tudomány megoldja vagy képtelen rá, pl rák - 4 éves korom óta brutálisan allergiás vagyok, nincs rá gyógymód, csak a tüneteket tudjuk csökkenteni, pedig csak allergia.
Peterbond 2025. 07. 02. 10:42
Előzmény: #167  Peterbond
Foldkozi tenger KELETI felen. Mielott valaki belekot. Eredetileg a kozelmelet nyugati reszet akartam irni.
Peterbond 2025. 07. 02. 10:40
Előzmény: #149  krida
"Úgy gondolom, hogy Isten maga kell hogy kinyilatkoztassa magát nekünk, másképp sötétben botorkálunk, mindenféle hamis elképzeléssel. Ő ezt megtette, Jézusban megmutatta magát."
.
Kozel 5-10 ezer embernek az ujszovetseg alapjan. Ha egesz palesztinat is nezzuk par tizezernek.
.
Az idoszamitasunk elott elt millioknak ( ugye idoszamitasunk elott 3000 evvel mar tudjuk hogy oriasi varosok is leteztek civilizacioval.) Akik Krisztus elott szulettek eselyuk sem volt talalkozni krisztussal. A Biblia sehol se emliti az amerikai indianokat, ausztral oslakosokat, a kinaiakat japanokat vagy mas azsiaiakat es Afrikabol is alig valamennyit az eszaki reszekrol.
.
Gyakorlatilag a kozelkeletre korlatozodik minden uzenete es csak ezen emberek talalkozhattak " Istennel" . Mintha megse egy olyan isten alkotta volna a vallast akinek elvileg ezeknek a tudataban lett volna, hanem olyan emberek akik a Foldkozi tenger nyugati felen eltek es szamukra a vilag az a szuk kor volt amivel talalkozhattak ( kozelkelet, egyiptom es kis reszben kisazsia es gorogorszag ).
.
Isten ha valoban a vilagot az ember szamara teremtette akkor miert zarta ki a megteres LEHETOSEGEBOL  is az emberek 99% at meg Krisztus utan is nem hogy elotte?
.
A zsido vallas legalabb annyiban kovetkezetes hogy naluk ok a kivalasztott nep ezert nem torodik a tobbivel Isten. Eleg narcisztikus nezet de legalabb egy logikai bukfencet kizar.
bigyula 2025. 07. 02. 10:38
"Rengeteg vallás van valóban, s rengeteg vallás eltűnt. Miért? mert ezek emberi kitalációk voltak. A vallás az ember elképzelése, próbálkozása, gyakorlatilag emberi kreálmány"
.
"Nincs más út, mint Jézus"
.
Tökéletes önellentmodás. :)
Atletico 2025. 07. 02. 10:33
Előzmény: #162  Dehogynincs

Ne kérj kézzelfogható bizonyítékokat! Még egyet se.
A hit lényege épp az, hogy nem látod mégis hiszed
 Ha jézus itt lenne, nagyon sokan akkor sem hinnének
Ezért  az igaz hitet a szívedbe keresd szerintem
Peterbond 2025. 07. 02. 10:31
"Rengeteg vallás van valóban, s rengeteg vallás eltűnt. Miért? mert ezek emberi kitalációk voltak."
.
Erre mondta egy teve musorban Ricky Gervais humorista hogy van valojan majd 1000 isten/vallas. Egy vallasos es o kozte annyi a kulonbseg hogy o 1 istennel tobben nem hisz.
.
Mert te lenyegeben azzal ervelsz amivel a tobbi 1000 fele istenben hivo is ervelhet. Mind a masik 999 kitalacio es mese, de az enyem az az igazi es valos.
Atletico 2025. 07. 02. 10:26
Előzmény: #160  Dehogynincs

Én csak azt mondom, hogy egyre több ásatás alátámasztja a bibliában leírt dolgokat.
És a hitet bele se kevertem
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 02. 10:22
Előzmény: #159  krida
Mutasd föl a bizonyítékokat! Legalább egyet!
Atletico 2025. 07. 02. 10:22
Előzmény: #156  krida

Egy keresztény embernek szerintem nem az a dolga, hogy ráerőltesse a hitét másokra.
Ezt hagyjuk a muszlimokra.  beszél róla, és a többi az isten elvégzi.

Az Orbán Viktor sem különb mint akiket támad. 
Sőt!  Farizeus a legjavából! szvsz.

Topik gazda

srinitai
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek