Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Persze, logikusabb egy 1xes BTC ETP lett volna, ami maximum 33% mínuszban lett volna a legrosszabb esetben is ezekkel a vételi időpontokkal és most kb 10% mínuszban lenne. Relatív sok pénzt csináltam februárban, és beletettem ilyen kockázatos dolgokba, és nullára ment. A mai napon YTD pluszos a számla, persze azért az a 8 ezer hiányzik róla :)
régóta figyelem és elemzem ( na ez most picit nagyképűen hangzik ) az opcios piacokat, a short interest adatokat, a dark pool kereskedést, de amolyan igazi kapaszkodót valahogy sose adott :) a market maker-ek brutál technológiai fölénye a kereskedő algoritmusok támasza, szinte megverhetetlen az egyszerű tréder számára.
ezek mind komoly rizikót rejtő, (gondolom) spekulatív döntések voltak, amolyan asszimetrikus kockázattal, ha bejön hatalmasat hoz, ha nem akkor tud fájni én a magam részéről a különböző számlákon hasonló papírokból a tőke max 15-20%át merem tartani, mert ha gyalul, az lelket öl. lásd: ENVX, SOUN amik még futnak a kockázatosabbakból és spekából (és az azóta stoppolódott SMR, vagy UniSYS) de van ami bejött LMIA jelenleg több mint 100%on várja a további menetet a PGY 2dik harmada szintén olyan 70%+ban van valahol, vagy a REDCAT ami kezd éledezni és nagy reményeket füzök hozzá
Call opciókat vettem rá, december 30., Január 27., és Február 5.én. Úgy voltam vele, hogy az előző két oldalazás-esés 110-120 napig tartott a BTC-ben, és fél év kifutású call-okat vettem. Az első kettő lejárt nullán (-4555$), a harmadikat már opciós flow alapján vettem, és az csak 2027 januárjában jár le, de még mínuszban van. Az első kettő is volt pluszban a májusi felhúzásban, de nem adtam el (pedig már nem volt bennük csak pár nap-hét), és végignéztem ahogy nullára mennek. MSTR részvényt is vettem másik számlára, at 164nél, szóval mínuszban van. 100db BMNR, 50db ASST. Összesen olyan 8000USD a mínusz ezeken az ötleteken, és két opció már lejárt, aligha hozza már vissza a megmaradt egy meg a részvények.
az szép!!!! gratulálok én pont az imént adtam el egy adag PGY-t 11,95ről kb +85% ban és cseréltem BTBT-re bízva az ethereum további menetében és a struktúrális átalakításon átesett feltörekvő mini tech cégben. Dúrva elemzői célárak vannak rá, plusz nagyon erős insider aktivitás. Engem meggyőzött.
még OKLO és SMR: Az Oklo által tervezett Aurora Powerhouse nevű mini atomerőművet leginkább egy dizájnos családi ház vagy egy elegáns alpesi síkunyhó méretéhez és formájához kell elképzelni. [1] Nem egy rideg, hatalmas gyártelepről vagy hűtőtornyokról van szó, hanem egy kifejezetten esztétikus, faborítású, háromszög alakú (A-vázas) épületről. [1, 2] A méret és a felépítés részletei:
Maga a reaktormag a föld alatt van: A legfontosabb biztonsági és technológiai rész – a reaktortartály a folyékony nátrium hűtéssel és a nukleáris üzemanyaggal – a földfelszín alatt kap helyet. [1]
A föld feletti épület (a „síkunyhó”): Ez a rész ad otthont a Siemens által gyártott gőzturbinának, a generátornak, a vezérlőrendszereknek, valamint egy belső darunak, amely a karbantartást segíti. Az épület belmagassága a ferde tető miatt nagy, de az alapterülete egy tágasabb családi házéhoz hasonló. [1, 2, 3, 4]
A tető: A ferde tetőszerkezetet napelemtáblákkal borítják, amelyek a reaktoron kívüli kisegítő rendszerek (például a monitorok) áramellátását biztosítják. [1]
Hogyan változott a teljesítménye?Bár a fizikai mérete és a letisztult építészeti formája megmaradt, az Oklo mérnökei az elmúlt években rengeteget fejlesztettek a hatékonyságon. Kezdetben egy egészen pici, mindössze 1,5 megawattos (MW) mikroreaktornak tervezték. Azóta a dizájnt felskálázták 15, 50, majd a legújabb terveknél már 75 megawattos kapacitásra, hogy ki tudják szolgálni a hatalmas energiaigényű mesterséges intelligencia adatközpontokat. [1, 2, 3] Egyetlen ilyen „családi ház” méretű erőmű – a megnövelt teljesítményének köszönhetően – akár több tízezer otthon vagy egy modern adatközpont egy részének folyamatos áramellátására is képes. (forrás gúgli AI)
OKLO-n én is töprengtem. OpenAI Sam Altman kapocs pozitív szerintem. Ha az OpenAI adatközpontját/adatközpontjait elsőnek tudnák produktívan SMR energiával ellátni, az egész SMR piacot letarolhatják. Ehhez szerintem az elsőség kulcsfeltétel. Jelenleg viszont nem produktívak (ők sem). SMR piac produktívra fordulása nem hiszem hogy öt évnél hamarabb várható lehet. Addig csak égetik a pénzt.
Szerintem már nem is lehet kapni... :( De én gyűjtöttem autóskártyákat gyerekként, imádtam. :D Helikopteres vadászgépes motoros mozdonyok...Yeee! Lehet első hobbim ez volt? Guantanamo Kolléga grat a Ferrari real hoz remélem jó kör volt benne. :)
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).