Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Robotka ma, 20:39
Előzmény: #1894  buythedip
Nagyon közel voltam hozza hogy nyitoban eladjam
buythedip ma, 18:11
RIVN - a Volskwagen 1 milliárd dollárért vásárolta be magát, az árfolyam meg minden nap esik mint a kő.
buythedip ma, 17:49
Snap jelent ma este.
13% növekedést várnak bevételben, 1.35->1.53B
kis veszteséget, 7 cent per részvény
Érdekes, hogy a növekedést várják és 67%-ot esett egy év alatt az árfolyam.
Valójában 77%-ot, de már feljebb van, ott volt a kapituláció.
Ebből is látszik, hogy a szoftveres cégek plusz a gyerekeket védő szabályozás kockázata fontosabb, mint a növekedés.
buythedip ma, 15:31
BTC zöld, MSTR ami tegnap jelentett, az meg piros.
FeherTibi ma, 15:14
most 111.11 dollár az Intel
118 dollár felett fog zárni
Robotka ma, 13:56
Előzmény: #1881  Zoltanovitsch
GE mondjuk most premarketen jól néz ki
guantanamo
guantanamo kedd, 23:07
Autosoktol tavol tartom magam, de ugy latom a Ferrari most diszkont aron forog :)
danko kedd, 21:29
Pltr-et miért ütik ennyire?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 17:50
Netflixben csúnya nap van készülőben (A korábbiakhoz, a békés hullámzáshoz képest) ..ha nem húzzák fel a végére... a forgalom mindenképp magas lesz! (Hírt még nem látok Investingen)
severian kedd, 17:17

META nemrég jelentett és beadták rendesen. Okos módon jelentés előtt dobtam pluszban :). Most olyan 600 $ körül jár, fogalmam sincs, lehet benne még egy kis le, de talán jó beszálló lehet mostanában...
Lehet én is visszaveszem 590 körül
FeherTibi kedd, 15:37
Mi az isten hajtja az Intelt tovább ? Kb most is 10 százalékon van... 
buythedip kedd, 15:33
Jelentések:
DUOL tegnap -13%-ban is volt After hours, most premarketben jobb. De tegnap se vesztette el az április 9 aljat. Minden vonatkozásban jó a jelentés, még a felhasználószám is nő.
PFE nem igazán mozog, de a jelentés jó
FISV esett vagy 9-10%-ot, bevétel és profit is csökkent, így legalább van miért esnie
PYPL -12%  csökkenő profit és növekvő bevétel, de a Q2 előrejelzések csúnyák
buythedip kedd, 14:09
Előzmény: #1884  Josie
IB-n minden van.
De net short pozíció elméleti max. vesztesége végtelen.
CFD számlán is tudod, de ott a swap drága naponta.
Put opcióval is tudod, pl. NVDA május 22 $200 put ára $9.
Josie kedd, 00:39
Előzmény: #1882  buythedip
Dobtam a cuccot 26 dolláron, nyitáskor még sikerült eladnom. Aztán olvastam Burry teljesen kiszállt belőle, mert neki nem tetszett a dolog. 
Kár…
Esetleg tudna segíteni valaki? Hogy tudom shortolni a Palantir vagy az Nvidiat? 
Interactive Brokeren tudok ilyet?
buythedip hétfő, 18:08
Előzmény: #1881  Zoltanovitsch
Valahol a $20-30 range-ben vettem sok-sok éve, és eladtam, mert nem csinált semmit, csak esett.
Most meg majdnem 300.
Van Wabtec részvényem viszont, 2019ben kaptam GE részvényesként, az a mai napig megvan. Szerintem el se lehet adni.
buythedip hétfő, 17:55
Előzmény: #1880  Josie
Ezzel az a baj, hogy a GME mémrészvény, és új részvénykibocsájtással venné.
2 éve 300 ezer részvény volt, most 440 ezer van.
1 milliárd új részvénykibocsjátással tudnák megvenni, és nem valószínű. De az ebaynek jót tett ma.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 21:37
https://invst.ly/1h2xdq
GE és az ok amiért nem veszek 270 felett. 
Nem siet nagyon lefelé de  ha töri ezt a támaszt akkor meg gondolom nagy tér van tán alatta? :) 
Ha nem töri akkor gondolom így 270 alatt lehet gyűjtögetni akit érdekel a legnagyobb USA hadi -polgári légi hajtóműves cég. Korábbi profitreal lehetett a nagy esés oka. a jövő meg ugye funda hírek inkább (gondolom) :)
Josie vasárnap, 20:55
GME meg akarja venni az E-bayt.
https://www.investors.com/news/gamestop-stock-gears-up-for-ebay-takeover-offer/
Én 23.22-nél vettem GME-t, 30-ig terveztem tartani. 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 21:03
Előzmény: #1878  Zoltanovitsch
Ja bocs! Rossz topik!   Bánatot kérek a topikgazdától! 
Bánat megadva! :D ..megpróbálom magam moderálni.. :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 21:01
Előzmény: #1877  buythedip
Figyeljük akkor az autósokat mert ugye Trump!
S máris tökönlövöm a saját véleményem: Sok a kockázat FF ben írtak jó összefoglalót Padre pajtás pl. Túl sok a kockázat .Kína Trump vámemlés s a többi amit nem tudok. :D 
DE én állandóan azt látom h BMW Merci VW nél állandóan mindent megvesznek. Nem egy Tesla de a fentiekhez képest sosem árazzák le őket igazán . pl sztem a VW jelentés számaira WTF??? :D 
Hétfői nyiti re gap down -t várok ha Tr nem taco zik... s ha valóban így lesz héten belül megint megveszik sztem az esést...de akár napon belül is. Elképsztő h a piac nem enged beszállni német autósokba -tévedés jogával de nem szállok be most sem úgy sejtem risk / óccóság arány nekem sosem lesz elég jó- így csendben kussolok tovább a Ferrarimban ... ott úgyis megint irány a szakadék, szóval izzíthatom az újabb pakkot, a pokolban minden is olcsóbb. :D :D 
buythedip szombat, 14:39
Előzmény: #1875  Seri
Elhatároztam, hogy új pozíciót 2 másik lezárása után veszek csak fel.
Euros ötleteket beírtam euros topicba folyamatosan, Siemens Helathineers az, ami most tetszik.
De jelentési szezon van, és jelentés előtt nem szívesen vásárolok. 
Josie szombat, 08:52
Előzmény: #1875  Seri
Üdv a klubban :)
Seri szombat, 08:31
Előzmény: #1874  Josie
Több deviza problémát nem akarok, elég az Eur/HUF. 
Folyamatosan keresgélek, de már zsong a fejem és kezdek belekavarodni 😅
Josie szombat, 08:22
Előzmény: #1871  Seri
Ersténél tudsz Euroban venni Adobet, Veevat, Lulut, meg valamennyi nem európai részvényt.
De ezek a papírok hosszú távú befektetések nem daytrade és szívás ha gyengül a dollár az eurohoz képest. 
Én jó ideje keresek olcsó európai részvényt, de olyan buythedip, undervalued kategóriát én sem találtam a nagyok között. Kisebb cégek között kéne keresni… 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 22:05
Northrop Grumman
Kereskedtünk (volna) is!
568 ra álltam be vételre OMG! :D :D :D  az a 17 CENT híja....  :D 
(Volt valami hasonló nemrég...asszem 380 nál MSFT szintén pár cent híja volt ..azóta volt lejjebb és fentebb is :D )
De akkor ne csüggedjek igaz mert teli piros a mai  gyertya, és vehetek még olcsóbban right? :D 
einstein péntek, 21:18
SOUN nagyon SQ gyanús. Q1 előtt szektor hírre tépik. Jó az irány :) 
Seri péntek, 20:24
Előzmény: #1867  buythedip
Eurós részvény tekintetében jó vételi lehetőséget látsz valamiben? Nem trader szemmel nézve 😀
Josie péntek, 15:45
Előzmény: #1869  buythedip
buythedip péntek, 15:12
Előzmény: #1868  Josie
Veeva - jók a számok, de nő a share count és nem szégyellősek, elsősorban maguknak szeretnek fizetni, a tavalyi profit fele elment stock based compensation-ra.
12% pluszban van, mivel Burry szóbahozta az előfizetőinek.
Autodesknél is szeretik magukat jutalmazni, de legalább csökken a share count, igaz az adósság nagyobb.
Új igazgató jön, utána kéne nézni, mi a track recordja.
Josie péntek, 12:27
Előzmény: #1867  buythedip
Veeva systems is alulértékelt és a Autodesk is.
buythedip csütörtök, 21:06
Adobe: 200 havi mozgóátlag plusz fordulós gyertya. A márciusi aljat nagy forgalommal védte. Azt mondom, vegyétek.
Duolingo: Igéretes, már felment elég sokat 88-> 108 , hétfőn jelent.
KDP: fülescsésze, irány a 35$ Zoltanovits Junkfood Master találta még a mélyponton!
LOAR, PHR, PRCT is érdekes itt
MDLZ is fülescsésze $71ig
buythedip csütörtök, 13:23
Előzmény: #1865  Zoltanovitsch
Google-t szerették.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szerda, 22:50
Meta és Microsoft jelentését picit nem szerették post marketben:
 MSFT
424.46-4.79(-1.12%)Closed·15:59:59After Hours414.98-9.48(-2.23%)
META
669.94-1.40(-0.21%)Closed·15:59:59After Hours627.06-42.06(-6.29%)16:49:45
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szerda, 22:48
Előzmény: #1862  buythedip
DPZ TA alapon odtt vannak tech szintek? Ezek fibo szintek? :) A "2 percig nézhetem regisztrácóval oldal" ról ezeket tudom lelopni:  312 , 289, 270, 187, ááá annyi van már .:D  
De jó akkor a Tiéd Dip Kolléga bármeddig nézhetem :D 
S nézem is ... kiló nyócvané már bizti venném ...s utána  meg kiderülne h value trap! :D 
Az a durva h Warren belevett ebbe ... most nem tudom tartja -e még! :D 13 F nek vmikor jönni kék! :) 
buythedip szerda, 20:46
VFC 6 kereskedési nap alatt esett 18%-ot, felpattanás nincs.
buythedip szerda, 20:19
Előzmény: #1827  Zoltanovitsch
Junkfood Master!
DPZ lemegy 314, 241, 180re?
buythedip szerda, 19:32
CNC viselkedik most hasonlóan.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek