Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Mèg egy gondolat, a nasdaq de mas piacok is elsősorban storyt vesznek nem jó eredmènyeket , amiben látják a növekedèsi potenciált. Lásd intel nyáron 20 dollár most 47... Usa kormány beszállt, nvidia stb Eredmény ? finoman szólva sem közelíti meg a jelenlegi árfolyamot. Moderna az bejött az van még nekem, itt is story , pipline , új termèkek 2026 de eredmèny szintèn halovány eddig. Adobe , pfizer , utóbbit dobtam. Jó eredmènyek de unalmas , nagy cègelk hova tudnak növekedni mèg? Sajnos ezt árazza a piac , tanuságos számomra.
Csak kívülállóként. Szerintem 270-275 körül van egy erős támasz szint. Sok-sok évnyi emelkedés után 2018-ban erről a szintről korrigált vissza érdemben először, majd miután átlépte többször visszatesztelte, de alá már soha nem ment. Innen már talán az lenne a furcsa, ha nem nézne vissza addig a következő 1-2 hónapban. https://invst.ly/1engb2
Minden szép ès jó tènyleg , egyes elemzők imádják mennyire alul èrtèkelt az adibe., masok a földbe döngölik Nekem azért fáj különösen mert az elmúlt nyàron amikor beszálltam a számok alapján az adobe hittem ès lett vètel a feldarabolásra akkor váró intel helyett....
Mostansag beszelgettem grafikusokkal. Azt mondtak, hogy az adobe programjait folyamatosan szoritja ki az apple, mert sokkal jobban es egyszerubben hasznalhato lehetosegeik vannak. Viszont en ugy latom, hogy 3-6 honapra talan majd jo lehet.
Adobe számomra is szürke zóna, egy dolog miatt nem adom el, mégpedig azért, mert az általam vizionált okok egyike sem szűnt meg. 1. Jövedelmezőség és Hatékonyság
Bruttó árrés: Rendkívül magas, 89% feletti, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatások előállítása minimális költséggel jár az árbevételhez képest.
Nettó profit margin: Körülbelül 30%, ami stabil jövedelmezőséget mutat a korábbi évekhez képest.
Működési árrés (Operating Margin): A 2026-os évre a menedzsment magas, 45-47%-os non-GAAP működési árrést célzott meg, bár az AI-beruházások némi nyomást gyakorolnak erre a mutatóra. 2. Növekedés és Értékeltség
Árbevétel: A 2025-ös pénzügyi évet rekordközeli, 23,8 milliárd dolláros bevétellel zárta (kb. 11%-os növekedés). 2026-ra a cég további 9-10%-os bővülést, 25,9–26,1 milliárd dollár közötti bevételt vár.
P/E ráta (Árfolyam/Nyereség): A mai (2026. jan. 13.) esés után a mutató 18-20 környékére süllyedt, ami történelmi viszonylatban és az iparági átlaghoz (kb. 29) képest is jelentős diszkontot, azaz alulértékeltséget sugallhat.
PEG ráta: 1,0 körüli érték (0,95-1,3), ami azt jelzi, hogy az árfolyam nagyjából egyensúlyban van a várható növekedési ütemmel. 3. Pénzügyi stabilitás
Adósság/Saját tőke arány: Alacsony, 0,53–0,57 körüli, ami egészséges tőkeszerkezetre utal.
Készpénzállomány: Kb. 6,6 milliárd dollár készpénzzel és rövid távú befektetéssel rendelkezik, ami bőséges likviditást biztosít.
Részvény-visszavásárlás: A vállalat aktívan támogatja a részvényesi értéket; 2025-ben 3,5 milliárd dollárt fordítottak erre, és további közel 11 milliárd dolláros keret áll rendelkezésre.
Ez a cég egy pénzgyár, és mégis ütik-verik, mintha nem létezne a funda, és TA alapon még csak esélye sincs a fordulásnak egyenlőre. Én tartom, de nem ez a portfólión ékköve. A mai esés oka: egy leminősítés és egy Apple konkurens megjelenése...... szar ügy
ASST - 6% pluszban kezdett a BTC emelkedés miatt, aztán kiderült hogy a részvényesek jóváhagyták az SMLR mergert, és így napon belül 18%-ot mozgott és piros.
Augusztusban, 195-200 közitti árnál írtam több hsz-t arról, hogy szerintem miért érdemes google-t venni és miért brutálisan alulértékelt a papír. Most éppen 337-en áll, 5 hónappal később. Én sem számítottam ennyire gyors és ennyire nagy emelkedésre, de az látszott, hogy nagyon áron alul forog.
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).