Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
MOH és FISV felkerült a figyelőmbe. Köszi a tippet. Mindkét cég szépen fejlődik bevétel és profit oldalon is, igaz FISV adósság oldalon is. Ezekben látok porenciált.
Procter & Gamble Tegnap erős eladási jel MACD -n ma ez magas forgalmú piros gyertyával megerősítve. Legközelebbi szint 139, - okos weboldal szerint :) Kövi szintek lefelé: 132 , 128 Nálam 122 nél régi aljak. Giga cég 20 P/E-n átlagos PEG -el jó konszenzussal stabil mint a beton. Válságban védekezőnek sztem nem lehet Xar! :D De nem ebből lesz a rakéta ... Space X! :D Ha brummogós lesz az időjárás előtte v akkor, nem tudom még milyen szinttől venném de mondjuk 132 től figyelmeznék szorgalmasan. :)
NETFLIX Ma hatalmas dead cat bounce. Most - 3,42 % -99,66 USD épp Piotroski 9!!! Szerintem támasza 82 környékén lehet (már az én szememnek) :D -régi aljak. Storit hétvégén olvasok.
CAPR +10% ma Nem számolom össze, mennyi pénzt vesztettem eddig biotech cégeken. Legutolsó vételem SRPT, majd ha az visszatér arra a szintre, ahol vettem, akkor fogok biotechezni :)
KDP - Bill Nygren, Oakmark Funds vett belőle MOH - ebből is vett, és ebből Michael Burry is vett WEN - JP Morgan leminősítette semlegesre WHR - David Tepper vett belőle FISV - Rosman Adam L bennfentes eladott belőle $160nál májusban, most leesett 59.56-ig, és visszavette. Vagyis eladott 2500db-ot és most 7900-at vett vissza ugyanannyiért
BYND ma zöld, de nem eléggé Tilrayt az intézményi befektetők számára akarják vonzóvá tenni és költségeket akarnak csökkenteni egy StockStory cikk szerint, de szerintem AI generált a cikk. LAZR +25%, ez nekem +4$, mert $22-t ér a pozícióm :)
A vétel nem annyira módszeres, mint amennyire lennie kellene. Nem nagyok a pozíciók, sok kicsi van, talán ezen változtatnom kellene. KHC-t vettem csak több részletben. Pozícióméretezés is káoszos kicsit, nagyobb pozíciókat erősebben figyelem, de stoploss nincs, mert levadásszák. 4IG-n volt utoljára stoploss, egy nappal a mélypont előtt vettem, talán 2020-ban? Másnap kivágtak belőle fájdalmas veszteséggel, ezek 300Ft alatti szintek, most meg 4500Ft. Azóta nincs stoploss. :) PSEC a legutolsó vételem, amin elvágtam a veszteséget, aztán azóta se ment lejjebb, de pluszos már lett volna.
köszönöm. Ebben az évben olyan részvények között kapisgálok, amelynek nem lesz jelentése(igy nem várható turbulencia),szerintem lassú emelkedő pályán van,jók az indikátorok és 4-6-8% ot lehet nagy valószinőséggel fogni. Ilyen volt Pepsi, Delta Airlines,American (2 szer),Ely Lilly,Boeing). Új ilyen részvényt keresek. Sajnos a dollárgyengűlés sokat elvitt, de szerintem ez nem fog sokáig tartani,illetve az alapkamat is csökkeni fog Mo..on.
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).