Topiknyitó: Milan 2025. 04. 16. 12:35

S&P500 index  

Milyen szinten van az index technikailag?
Kinek mi a véleménye ?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
dexter-atya
dexter-atya 2025. 04. 18. 10:04
Előzmény: #39  Milan
admirálnál vagyok a NAgáról ennyit dobott ki a ChatGPT ( ergó én kihagynám a céget)
 " Kezdem a főbb témákkal, aztán mélyítjük tovább – szólj, ha valamelyik különösen érdekel: 🔍 
1. Termékkínálat – miket lehet kereskedni a NAGA-n? A NAGA főként CFD (Contract for Difference) alapú kereskedést kínál, azaz tőkeáttételes, származtatott pozíciókat – nem veszed meg a valós eszközt, csak az ármozgást játszod meg. Ezek elérhetők:
  • Index CFD-k:
    • DAX40, SP500, NASDAQ100 – ezek elég jó likviditásúak náluk
    • Több más globális index is (FTSE, CAC, Nikkei)
  • Részvény CFD-k:
    • USA, EU, UK tőzsdékről (pl. Apple, Tesla, SAP, Deutsche Bank stb.)
    • Valós részvények is elérhetők, de csak bizonyos országokban és magasabb szintű számlákkal
  • Forex (devizapárok):
    • Főbb párok (EUR/USD, GBP/USD stb.)
    • Kisebb egzotikus párok is vannak
  • Kripto CFD-k:
    • BTC/USD, ETH/USD, DOGE, ADA stb.
    • Valódi kriptotárca is van, de a legtöbb pozíció CFD
  • ETF-ek és árucikkek:
    • Arany, ezüst, olaj (WTI, Brent)
    • Néhány ETF is elérhető CFD formában
💰 2. Díjak, spreadek, költségek – itt kell figyelni 🔸 Spread alapú bróker NAGA nem fix díjat számol, hanem a spreadből (különbség vételi és eladási ár között) él.
Példák:
Eszköz Átlagos spread
EUR/USD ~1.2 pip
DAX40 ~1.0 pont
NASDAQ100 ~1.5–2.0 pont
BTC/USD ~100 USD körül
Ez nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább – mondjuk egy IC Markets vagy Pepperstone sokkal szűkebb spreadeket tud. 🔸 Swap (overnight díjak) Ha pozíciót tartasz éjszakán túl, akkor napi swap díjat számolnak fel vagy írnak jóvá. Ez dinamikusan változik, de pl. indexeknél általában -2% és -4% közötti évesített kamatot jelent short/long irányban. Kriptónál lehet sokkal több is. 🔸 Másolási díj (Copy Trading) Ha más kereskedőt másolsz:
  • A másolt kereskedő jutalékot kap, általában másolt profit X%-a (pl. 5–10%)
  • Ezt a rendszer levonja automatikusan
🔸 Inaktivitási díj
  • 6 hónap után inaktivitás esetén 10 EUR havonta
  • Ez tipikus a brókereknél, de jó tudni
⚙️ 3. Számlatípusok és margin követelmények 🧾 Standard számla
  • Nincs minimális befizetés (de 250 EUR ajánlott kezdéshez)
  • Tőkeáttétel:
    • Retail ügyfélként EU-ban max. 1:30
    • Profiknak (ha megfelelsz az ESMA feltételeinek) akár 1:200
Eszköz Max tőkeáttétel
Forex főpárok 1:30
Index CFD-k 1:20
Részvények 1:5
Kripto CFD 1:2
👥 4. Social trading funkció Ez az egyik fő attrakció náluk:
  • Más kereskedők stratégiáit lehet automatikusan másolni
  • Látod a múltbéli teljesítményüket, kockázatkezelést, drawdownt
  • Tudsz kommentelni, követni, portfóliót építeni belőlük
  • Figyelem: a legtöbb kereskedő agresszív, magas kockázattal játszik, szóval ne csak a profit %-ot nézd!
📱 5. Platform és felület
  • Web alapú platform + mobil app (iOS, Android)
  • MT4 / MT5 is elérhető, ha a klasszikus MetaTrader-t szereted
  • Van saját „NAGA Feed”, ami egyfajta Facebook + trading hírfolyam keverék
  • Közösségi funkciók dominálnak, viszont a charting nem olyan profi, mint pl. TradingView
Összegzés  vélemény A NAGA egy korrekt, EU-s bróker, közepes díjszinttel, viszont kiemelten jó social trading rendszerrel. Ha szereted másokat másolni vagy egy közösségben kereskedni, ez erőssége lehet. Viszont:
  • A spread nem a legjobb a piacon
  • Swap díjak lehetnek húzósak hosszabb távú pozícióknál
  • Kockázatos lehet a másolás, ha nem elemzed alaposan a tradereket
  • A CySEC jó szabályozás, de nem olyan erős, mint egy FCA vagy BaFin

Milan
Milan 2025. 04. 17. 17:55
Előzmény: #38  dexter-atya
Bét vagyok már csak ill .hazai pénszügyi szolgáltatonál
Te gondolom vagy külföldi app nál és tudsz ugyletet csinálni Bet zárása utánis és bicoun és többi termékkel kereskedni
Probáltam énis külföldi szolgáltatónál 5 éve a kovid idején számlát is nyitottam de ne mertem nagyobb pénzt rátenni a számlára bár csábitó ajánlattal jött a broker a bevitt pénzt kiemelt vip ügyfélként megduplázzák amit beteszek és kivenni ugyan a bonuszukat nem tudom de forgathatom és ügyletekkel keresett pénzt már kivehetem 
Appal ismerkedtem de kis tételben azért nyitottam számlát náluk mert az MNB listán vannak és a broker havi szinten küldte mailben a havitranzakcios listát 
Lényeges hogy stemélyes magyar brokert kaptam és tzdtam vele befektetési tanácsokrol konzultálni rengeteg tőzsdei termékük van és bitcon etern és többi termékkelis foglalkoznak sőtt előző évben a Mol Rtbés az Otp Rt részvényeik a termékeik között szerepelt
Nem tudom ismered e a céget NAGA broker és hallottál e már rola és mi a véleményed a brokerházról ?Mert az interneten nemsok v€leményt tudtam találni róluk
dexter-atya
dexter-atya 2025. 04. 17. 17:36
Előzmény: #37  Milan
kis dax skalp nyitóban kis long aztán du. nas100 vegyes gyükölcs , ált délután már csak amcsi indexeket vagy aranyat (ritkán) nézegetek...aztán lehet mára ennyi , még a nasit azért nézegetem 
Milan
Milan 2025. 04. 17. 17:21
Előzmény: #35  dexter-atya
Mai napnem igazan kedvezően alakult esti Fed elnök beszéde után stabilan emelkedett S&P500 es DAX aztán Bet nyito után zárásig lecsorgognak az árfolyamok zárásunk után korrigáll
4napos hosszu hétvége az bizonytalan bármi alakulhat 4 nap alatt
Skalpolgatni kis rés volt vettem ugyan de zárás elött elis adtam 4napos hétvége miatt nemigazan tudom mit csinálljak
Te hogy látod skalpotál DAXbol vagy egyebbol?
Milan
Milan 2025. 04. 17. 15:44
Előzmény: #35  dexter-atya
Lassu mozgások bizonytaln irány ahosszu unnepek szerintem befolyásolják a befektetöket ill a piacot mertg 4 nap alatt bármi történhetés annak az ellenkezőjeis és Tramp is barmit bemondhat az unnepekre
dexter-atya
dexter-atya 2025. 04. 17. 15:15
Előzmény: #34  Milan
 vszínűleg valami hír lehetett a kis spekik ráugrottak majd realizáltak , majd kamatvágás lett az eu-ban és szintén zenész ...amcsi adat felemás , de 14.45kor még lesz egy EKB szeánsz és ott mit motyognak és arra milyen reakció lesz X aktás .....utána hambis nyitás ha a bolondok órája után lesz irány felfelé ( ?????) sanszos ismét megpusszantani a h4 100 MA-t a daxon ....ha áttörné akkor rámehet egy 100-200 pötty ez lenne az optimista verzió 
 ha ideges nap lesz 21000 környéke sanszos lehet min ...
szemed az öt perces vixen legyen ha megindul impulzívan le akkor valószínűbb a long ha fordítva meg short ...egyelőre H4en oldalazgat egy szűk sávban max skalpolgatni érdemes a megfelelő mögöttes termékkel vagy keresni más szutymákot
Milan
Milan 2025. 04. 17. 14:22
Előzmény: #33  dexter-atya
Értem most 14 kor is volt egy felszurás az S&P550
es DAX ban is de visszakorrigált nemtudom miért ugrott rövidre aztán visszakorrigált talán ideges a piac vagy sajto állhir amit rögtön cáfoltak mint mostanában lenni szokott?
dexter-atya
dexter-atya 2025. 04. 17. 13:54
Előzmény: #32  Milan
nehéz kérdés , visszagondolva egy pillanatnak tűnik , de veteránnak nem vagyok minősíthető inkább csak tanonc a jó megszólítás...DD))... 14.15 , 14.30-kor akár piacmozgató adatok érkeznek a daxira 
Milan
Milan 2025. 04. 17. 13:43
Előzmény: #31  dexter-atya
Ahogy irod igy van de erre rájönni sok idő kell és tapasztalat 
Nem most kezdted tesem a tőzsde világát
Te hány éve csinálod hogy igy átlátod ezt a tőzsdei világot?
dexter-atya
dexter-atya 2025. 04. 17. 13:30
Előzmény: #30  Milan
a spekiknek (kicsiknek és nagyoknak ) mindegy mivel és hogyan csinálnak pénzt ...legyen az meleg kutyxar , tulipánhagyma ,GameStop long vagy short ....valójában lényegtelen csak jó felé pörögjön a számláló és az igazán nagyoknak komoly hálozatuk van a komoly átverésre ( média "fizetett" cikkek stb stb)....nagyobb platformokon kamu nickek és jutuberek hada , akik egy merci mogött beszélnek a szép jövőröl ..:)
https://www.youtube.com/watch?v=H2eWDf24cWY
„ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad.  A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél.  A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked.  A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad.  Mások félre fognak informálni téged.  És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene.  Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
Milan
Milan 2025. 04. 17. 13:12
Régóta bizonyos dolgok tapasztalata esetén a sokak által gunyolt "összeesküvés elméletek"be lehez v.mi merthát az€rt fölegmire megyba játék arra hogy aggyik a másiktól nyereseget csikarjon ki 
hát ezt leginkább az tudja megcsinálni amelyik nagybufinek sok pénze és sok pénzugyi kapcsolata van aztán a nyerők osztozkodnak azok pénzén akiket tönkretettek ennek érdekében meg manapság az AL is bevetik és robotok korábban áttétes kripotermékeket hamis igéretes kibocsájtások amikk aztán 1nap alatt 99%ot veszitenek az értémükből stb
Soros a hires spekuláciojat sem maga csinálta végig mert ahhoz kevés volt hanem Soros meglátta a lehetőséget hogy meglehet roggyantani tértdrekényszeriteni lehet az angol£ fontot aztán abbanidőben nemvolt igazán világhálo internet 
shzoval amikor felcsilant a lehetőség Soros fejében akkor telefonon faxon a világ minden táján felvette a kapcsolatot a tőzsdecápa barátaival és elkezdték a világ minden táján eladni az angol fontot és amikor az angol jegyban leértékelte az angol fontot Sorosék szépen olcson vissza tudtak venni az angol fontot 
Soros kb többmilliárd angolfontit nyert amit a benfentes tőzsdecápa barátaival elosztottak
Nemtudom de azerintem igy volt ebben az esetben az angol jegybankot tették tönkre ez áttételesen azt jelenti hogy emberek millioit tették tönkre az egész világon!!
Na ezen nem kell csodálkozni mert maga Soros nyilatkozta hogy a "sikeresen spekulácioinak nem aveszteseuvel es társadalmi hatásával nem foglalkozik"
Kicsibe ezt csinálják a piti bankok brokerek brokerházak is a kisbefektetokkel felhasználva a technologia pl All es sajto hamis informácioinak csatornait is 
Aztán tagadnak és mossák kezuket szerinted hányat kapnaj el "benfentes kereskedelemmel és hányanvannak börtönbe a pénzugyivilág bunözöi közul"
Kivéve a 2008válságit kirobbanto piramisjátékos aki többszáz év börtönt kapott de az Amerikában történt 
Amerikában minden megtörténhet és mindennek az ellenkezőjeis megtörténhet"pl most vámvilágháboru!
dexter-atya
dexter-atya 2025. 04. 17. 11:36
Előzmény: #27  Milan
 felnőtt (ráadásul globálisan) a tőzsdei applikációk elterjedése miatt a covid óta buy the dip nemzedék , akik eddíg azt tapasztalták , hogy minden esés után ATH következik ...még nem igazán tapasztalták meg , hogy milyen ha esetleg ( jelenleg nem tudható)  sok sok hónapig ez nem lesz igaz
https://lustaport.wordpress.com/2015/05/01/medve-piaci-utmutato/
dexter-atya
dexter-atya 2025. 04. 17. 11:30
Előzmény: #27  Milan
nem rég izé írták ...:) 
" kár töprengeni ilyesmin szvsz , de tőzsdét a félelem (ez dominál mostanság jobban ) és a kapzsiság mozgatja mindenek felett ( ráadásul az impulzív mozgásokra rácsatlakozhatnak a robotkák) …powell tata a tőle megszokott semmit vagy óvatos vidámságot sugárzó beszéde helyett elmondta az igazat … a vámok miatt emelkednek majd az árak , jéééé…ettől infla lesz ( szintén nem kap nobel díjat ezért) ….és akkor lófax lesz kaporral nem kamatcsökkentés ( vagy nem annyi)  …osztjónapot…:) "
 + egy kis konteó ...ha az okos pénz esetleg ráerősített rászórt + az eladásokra ezzel fokozva az esést ez a long stoppok aktiválását okozta ami tovább generálta az esést és a rászórt cuccot lentebb visszavették ….régen a buxnál alacsony kapitalizációjú szutymákoknál sokan viccelődtek ilyesmivel és a gubát elpattintották a kicsiktől okosba aztán nagy pislogás volt amikor egy két nap mulva feljebb lett az ár ( forrás bét honlap a büntikről (bennfentes kereskedés)  persze) 
Milan
Milan 2025. 04. 17. 09:42
S&P500 index pedig tegnap este óta a Fed elnök beszéde után menetel felfelé pedig a Fed elnök semmi jót nem mondott
Erdekes ki érti ezt?
Milan
Milan 2025. 04. 17. 09:39
Szóval nem a hétföi nyitó árakat tükrözte sem a tl bux sem ats bux első kötésének az ára és aztán rögtzön helyreállt az aktuális ár de aki nyitóban az első kötésben tudotz venni bármelyikbölaz jóljárt aznap a bux mozgása miatt ki tudott szállni nyereséggel
Milan
Milan 2025. 04. 17. 09:19
Sokszor erdekesek az első kötések mint legutobb a hétfői napon is a bux certben mert nem a pici árakat tükrözte a nyitókötés ara?
Milan
Milan 2025. 04. 17. 09:16
Előzmény: #20  Beze
Beze köszönöm hogy" ideis bekacsintasz "
Talán a többiekis benéznek időnként mert ittis szüség van időnként véleményre merthát több szem többet lát 
Tanácsait pedig jo ha többenközzéteszik mert közte lehet az epp aktuális nyerőtanácsis..
Beze
Beze 2025. 04. 17. 09:07
Előzmény: #21  Milan

fura ez az SXR8
amíg nincs jegyző szabad a vásár és reggel mindig jó drágán történnek a kötések
Counter 2025. 04. 17. 08:31
Előzmény: #19  Milan
Tárgyalásra akarja kényszeríteni, nem csak Kínát.
Milan
Milan 2025. 04. 17. 07:56
Előzmény: #20  Beze
Beze köszönöm hogy" ideis bekacsintasz "
Talán a többiekis benéznek időnként mert ittis szüség van időnként véleményre merthát több szem többet lát 
Tanácsait pedig jo ha többenközzéteszik mert közte lehet az epp aktuális nyerőtanácsis..

Topik gazda

Milan
Milan
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek