Amíg EU fegyverkezik addig megy felfelé. Volt itt már csökkenés is...de az irány a felfelé. Én nem látom bele az 5k-t, mint ahogy sok elemző. De a 2k az meglesz. Nagyon az elején szálltam be évekkel ezelőtt....nekem ez most a biztos bázis.
Igen. De nem annyira a konkrét függvény érték számít, hanem a függvény emelkedési meredeksége, az iránytangens. Amikor hype van, meredeken emelkedik. Amikor beáll egy nyugodt lassú emelkedésre, akkor lapos "felcsorgás" van. A Rheinmetall hype is lecsökken egyszer, és már nem akkora léptekkel fog emelkedni. Lassan elérjük majd ezt a korszakot. Akkor majd körül kell nézni, hogy mi hoz időegység alatt nagyobb hasznot. Én most még hype-ot látok, így egyelőre tartom.
Rheinmetall szerintem eléggé volatilis fog maradni, simán száz eurós bakugrásokkal, de én nem merem trédelni, mert félek, hogy elszáll és nem fogom tudni visszavenni. Csak simán tartom longra.
Saját ország védelem és bisztonságpolitika förszt. Ebben nem számít a barátság. Amit tudsz, magadnak kell megtermelned. Csak amit nem tudsz magad normálisan legyártani, azt szabad mástól venni. De ezzel függőséget építesz fel, ami komoly kockázat.
Frankfurti börze oldaláról van a cikk. Mindössze betettem tájékozódásként. Szerintem a nagyobb gond akkor lehet, ha Trump egyezkedése a vámok miatt odáig fajul, hogy a védelemre költött pénzből túl sokat akar USA-ban elköltetni. Remélem EU ebbe nem megy bele.
Köszönjük az infót! Nem lehet még más további huncuccság is a háttérben esetleg? Meglepő módon a BAE az utóbbi egy hétben déli irányban mendegélt, XETRA-n 20,60-ról 19,60-ra.
Ezért?: A BAE a következő két évben nagymértékben növelni kívánja a 155 mm-es tüzérségi lőszerek gyártását. A Rheinmetall itt messze a vezető. A kereslet valószínűleg továbbra is magas marad, de a piacra lépés akadálya meglehetősen alacsony. A befektetőknek ezzel tisztában kell lenniük, még akkor is, ha a Rheinmetall az évtized végéig megőrzi dominanciáját.A BAE húsvét hétfőn bejelentette, hogy 155 mm-es tüzérségi lövedékek gyártási kapacitása tizenhatszorosára nő ezen a nyáron egy új robbanóanyag-töltő üzem üzembe helyezésével Dél-Walesben. Ezt 2022 óta több mint 150 millió font értékű beruházás előzte meg lőszergyáraiban.Emellett pénzt fektettek be új gyártási technológiába, hogy új generációs robbanóanyagokat és hajtóanyagokat állítsanak elő. Az új módszerek megszüntetnék a nitrocellulóz és a nitroglicerin szükségességét, amelyekre nagy a kereslet a globális ellátási láncokban./tih/ag/mis
Hadiipar-nukleáris-urán és minden ami hozzá kapcsolódik