Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 10. 07:16
Előzmény: #3078  Placi82
jaj, ez valami menzás menőzés akar lenni? jópar hete kérdeztem, hogy orvostudományokkal hogy állsz? Biológia? És még felsoroltam jó pár temát.... csendben hallgattál. Attól hogy te pár területen arcoskodsz, attól az még nem jelenti azt hogy más más területen más ne tudna többet. De majd pont te fogod meghatározni a témákat. Szerinted egy jó színész vagy zenész vagy szaki vállalkozó vagy ingatlanos nem keres jól anélkül hogy a te témaköreidben el van mélyedve vagy sem? Kit érdekel Kaligula lova, az internet kidobja ha kell. Tudod miért van annyi különböző szarvasbogár méret? Ilyeneket én is tudok kérdezni.... eléggé jól összefoglalja amit kimásoltam a menza tagokokról alkotott véleményt... van 3 diploma jól beseggelt mindent mert nagy az IQ hányadosa aztán mindenki mást lenéz...
most biztos azt fogod írni orvoslatogató vagyok... de nem vagyok ..
az utolsó fejezeted is arról árulkodik hogy nem tudod értelmezni amit írtam.... mivel te boldog házasságban élsz nyilván nem gondolkozol olyanon, mint aki NEM feltétlen êl boldog házasságban és az asszony kiszámíthatatlan... 
FatFIRE 2025. 12. 10. 06:52
Előzmény: #3078  Placi82
Ne hozd zavarba, szegénynek most az összesre rá kell keresnie. 🤡
Nekem is hasonló a viszonyom a feleségemmel. Mindig mindenben őszinte lehettem vele, mindig számíthattam rá. A legtöbb embernek sajnos sokkal alacsonyabb szintű a párkapcsolata. 
Placi82 2025. 12. 09. 22:30
Előzmény: #3077  HZsooolt
Mi a véleményed az USA  Magyarország közötti deviza swap hotlinerol, amit most rengeteg újságíró felreèrtelmez.
Mi a véleményed a mostanában kialakult, anomaliarol a COMEX es  a Londoni  LMBA között kialakult spreadrol. Érdekes jelenség hogy már akár 2%fele is emelkedett a különbözet  Ennek jelet látod az ezüst árfolyamában most.
Mi a véleményed az arany árfolyam  manipulaciorol .
Mit tudsz a valoszinusegszamitasrol, fel tudsz e írni egy nyomatéki ábrat, dinamikarol és statikarol mit tudsz  értesz e a makro gazdasághoz. 
A gazdasági politikahoz és globális  geopolitikahoz, vagy legalább a tozsdehez, értesz e ?tudod te mi az a VIX?
De olvastál e legalább egy Mika  Waltari könyvet valaha, mi a véleményed a Szinuhe című könyvről, vagy  hogyan hatott az 1500 as 1600 as években Don Hernando Cortez és Pizzaro konkvisztadorok hódítása az Azték és Inka birodalomban .
Miért buktak meg ilyen könnyen ezek a több tíz milliós birodalmak, és hogyan tudták elfoglalni 400 Spanyol katona és pár ágyú ? Szóval a beáramlo arany, hogyan hatott az akkori  Európai gazdaságra ,inflációra és nemesfem monetáris politikára.milyen kovetkezkezmenyei voltak .??
Fel tudod időrendben sorolni az összes római császárt ? Tudod hogy hívták Caligula lovat? Én igen 
Hogy akarta Nero császár megölni az anyját  , Agrippinat, akit Tiberiusz császár szamuzott egy szigetre éhen halni, de tengeri szivacs halaszatbol fenntartotta magát .
Olvastál könyvet valaha akár 1 filozofustol, Marcus Aureliustol kezdve Schopenhauerig. Én rengeteget .
Olvastál szépirodalmat valaha , ? Baudelaire tol az Albatroszt, vagy  Dosztojevszkijtol Bun es bunhodest ?
Legalább 10 Jókai regényt fel tudsz sorolni , ha nem is olvastad őket gyerekkorodban, anélkül hogy googliznal? Én igen ,és a tartalmukat is tudom fejből.
Te nagyon szer.....tlen, engem akarsz , beállítani h.lyének?😂😂 , 
3 diplomával, többet buliztam mint te az egyetemen ,pedig szegény  helyről jöttem, és valószínű  sokkal de sokkal nagyobb a lexikális tudásom mint neked valaha is lesz. 
És képzeld én speciel extrovertált ,könnyen barátkozos típus vagyok .....csak a sötét, buta fickokal nem szoktam  barátkozni,. Mert altalában rosszak.....😉. Na mindegy ..
Bár valamire tényleg nem tudok rájönni, mint anno  Spiller se, hogy valaki, ha igaz, evvel a tudással és képességgel, stílussal, hogy kereshet 40 millat evente ????😂😂
Sok   egyszeru területi képviselőt láttam már, jöttek hozzám anno kuncsorogni megrendelesèrt. .Érdekes.
Ergo , ezek szerint olyan jó terméket/szolgáltatást  arulsz mondjuk a például  Kelet vagy közép magyarországi területen ,mint  területi képviselő , amit valószínű  akkor is megvennenek ha te nem árulnad.??
Magyaran az adott termek eladja önmagát, mert valószínű egyedi és jó.
Ez nagy  szerencse....
Akkor hol is dolgozol ?, ha már  te is  így nem először indeszkreten  erdeklodsz irantam , sőt, meg az is lehet ismerem is a céget, vagy a magyarországi  ügyvezetőjet...😉.😃
Amugy  kis gyerekeim vannak,,ha érdekel, esetleg,és én soha,de soha  nem azon törtem soha a fejem,hogy a feleségem ,akivel hosszú évek óta boldog  házasok vagyunk ,hogy zárjam  ki a mostani es majd a  leendő lakások tulajdonából,,hogy  aki a gyerekeimet neveli,annak semmilye se legyen,teljesen  kiszolgáltatva....
Nálunk minden 50-50%...mert én így döntöttem,mert én  jószívű vagyok, nem pedig  egy  .....................
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 20:21
ezt a redditen irták arra a kérdésre, megéri-e mensa tagnak lenni: 
"Szerintem nem eri meg. Volt Mensa tagkent az en tapasztalatom az, hogy a tarsasag igen jelentos resze egy alulszocializalt felsobbrendusegi komplexusos idiota, akik nagyon jok a logikai feladatokban. Ez mar a teszten megnyilvanul a tesztet felugyelo Mensa tagok viselkedesebol, de a zart Facebook csoportjuk egyenesen rakot okoz.
Egy pelda: A teszt, amit ki kell tolteni, azt valojaban Raven (RPM) tesztnek hivjak. Ezt a szot tilos kimondani Mensaskent, kitiltassal jarhat.
Rendszeresen elofordul az is, hogy a nem Mensa-tagokrol ugy beszelnek, mintha csokkent kepesseguek lennenek. Mindig azon gondolkodtam, hogy nekik vajon minden szerettuk, baratjuk Mensa tag-e? Vagy arrol van inkabb szo, hogy nincs egy se, ami megmagyarazna az alulszocializaltsagukat.
Hatalmas csalodas."
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 20:17
erről ennyit...
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 19:27
ork naplójából:
Moderáció:
Kitiltás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikból
A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #12847 sorszámú hozzászólása alapján történt.
A moderátor indoklása:
Troll
Moderáció:
Kitiltás a "Orbán takarodj Trollmentes" topikból
A moderálás a "Orbán takarodj Trollmentes" topik #166 sorszámú hozzászólása alapján történt.
A moderátor indoklása:
Ez a trollmentes
felfüggesztés(ek):
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2025-03-12 03:16-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2025-11-18 06:26-ig (15 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Személyeskedés.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 19:25
Előzmény: #3072  ORK
ahogy látom téged már tiltottak "troll" jelzővel illetett a moderátor tégedet.... savanyú a szőlő...
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 19:21
Előzmény: #3072  ORK
te vagy a feljelentős? gratulálok férfias nagyon
ORK 2025. 12. 09. 19:16
Előzmény: #3069  HZsooolt
Lejárt a tiltás troll? Ne aggódj…jön a következő. Mikor veszed már észre, hogy nem látunk szívesen……
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 19:13
Előzmény: #3065  HerrLudwig
teljes mértékben egyetértek
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 19:11
Előzmény: #3069  HZsooolt
akkor = aki
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 19:10
Előzmény: #3067  ORK
juj, latom amióta raktárépületből lakasokat csinaltal, meg jól megszivatva a tulajt féláron megszerezted a dolgait hihetetlen nagymenő lettél, akkor csak úgy ignorál embereket...
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 19:08
Előzmény: #3066  Spiller
miert kammantassz? Megmondtam hogy kereskedő vagyok... ennél részletesebb munkaköri leírást nem kértem Menza Lászlótól...
ORK 2025. 12. 09. 18:50
Előzmény: #3066  Spiller
Ignoráld..ez a megoldás már bejött. Most járt le a tiltása 🤡
Spiller 2025. 12. 09. 14:10
Előzmény: #3054  HZsooolt
Miért érdeklődsz mikor te sem mondtad meg mivel foglalkozol. Bemondtál valami nagy számot fizetésnek mint alkalmazott,  többen ezért kérdezték melyik szakma az amit ennyire jól fizetnek.  azt is mondtad ha csúnyán néz rád a főnököd az neki súlyos milliókba kerül. Abban maradtunk valami búzakereskedő vagy max gázszerelő. :)
HerrLudwig 2025. 12. 09. 13:50
Előzmény: #3059  Business
Örülök, hogy segíthettem! :)
Látom, közben válaszolt neked fatfire is és ha már a következő kommentjében rögtön nevesített is engem, 1-2 dolgot tisztába tennék.
Egyrészt, amit idézett "egy szimpatikus hozzászólótól", azt saját magától idézte, ő írta ezeket egy másik kommentben. Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem nincs túl hízelgő véleményem azokról, akik pl facebookon a saját posztjukat lájkolják. Itt most pontosan ezt a szintet látjuk.
Továbbá, én nem írtam sosem olyat, hogy valaki ne támogassa a gyerekét, itt egyértelműen szalmabáb érvelést követ el.
Nem árt átlátni ezen a manipulatív kommunikáción, amit tol: 
"Ha nem veszel Budapesten lakást a gyereknek, akkor nem gondoskodsz róla"
Nem nehéz belátni, hogy ez az implikáció hamis: Nem csak úgy lehet gondoskodni a gyerekről, hogy Budapesten veszel neki egy lakást és önmagában, ha veszel neki egy lakást Budapesten, az még nem gondoskodás. Mi pl 800+ km-re lakunk Budapesttől, minek vennénk ott bármit??! Kolléganőm 3 gyereke Freiburgban, Bécsben meg Hawaii-on jár egyetemre, nekik minek kéne egy lakás Budapesten? Másik kolléganőm gyerekei Kölnben tanultak, most az egyik Berlinben él a másik meg Chicagoban. Nekik minek egy lakás Budapesten?
Emberünk a saját egyedi élethelyzetét kéri számon másokon és lelkesen hülyézi, aki nem pont úgy él, mint ő.
Ráadásul folyamatosan ilyenekkel jön, mint ez:
"két gyereknél ez egy medián jövedelmű ember 40 évi teljes munkabérébe kerül. Ilyenek miatt szokott a legtöbb FIRE-álom szertefoszlani"
De múltkor a FIRE lehetetlenségét a német háztartás medián vagyonával próbálta "bizonyítani", az még szánalmasabb volt. Nyilvánvalóan a FIRE nem a "medián" jövedelműek sportja semelyik országban, így nincs is semmi értelme azzal jönni, hogy az mennyi meg a budapesti lakás hányszorosa annak.
Emberünk mindig henceg az állítólagos IQ-jával, de a fentiekből láthatod, hogy a nagy arc mögött nincs tartalom. Alapvető logikai-szövegértési képességek hiányoznak nála. Nem tudom, mennyi igaz abból, amivel itt vetít, de szerintem érdemes fenntartásokkal kezelned, amiket ír.
N0MAD 2025. 12. 09. 12:23
Előzmény: #3063  Goldstein17
Szerintem félreérted a mondanivalójuk lényegét. Az nem a gyerekekről gondoskodásról szól, mert az még az állarptvilágban is elég általános.
Hanem a szokásos ÉN, ÉN ÉN ÉN egyik mellékága.
Goldstein17 2025. 12. 09. 12:10
Bár távol áll tőlem az a fajta negédes önfényezés, amit itt a néhányan korábban kifejtettek, szerintem nincs annál természetesebb dolog, mint támogatni a gyerekeket. Ezt általában meg is teszik a szülők, sokszor erőn felül. Ha pedig egészen könnyen megy miért ne tennék, nem ez fog megártani a gyereknek. A családom egyik felében azt láttam, hogy a taníttatás kérdésében nem volt kompromisszum, a lehető legjobb iskolák, de egyéb téren csak mérsékelt támogatás. Ezek a gyerekek nagyszerűen megállják a helyüket a szakmájukban, mindegyik eljutott a PhD fokozatig, de sajnos ők is elhagyták az országot, ott is vettek lakást, már az egyetemet is külföldön végezték. A másik ágon sok mindent kaptak, de kisebb figyelem hárult rájuk itt még az egyetemi diploma megszerzése és a magasszintű nyelvtudás megszerzése sem ment zökkenőmentesen. A két ág háttere persze nagyon más, így a szülői példák is mások. Én a kettő ötvözetét próbálom megvalósítani, kapnak lakást a gyerekek, de ez egy mellékes dolog és ők is így kezelik.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 09. 11:50
Előzmény: #3061  FatFIRE
nekem - ha kérem seggem alá raktak volna lakást - nem kértem... 
én igy jobban érzem magam önérzetileg mint a te gyerekeid,
mivel te is a segged alá kaptál mindent, neked ez természetes...
FatFIRE 2025. 12. 09. 09:04
Előzmény: #3042  szieszta
"Nekem is ugyan ez a véleményem. A gyereket vállaltam, akkor segítem, ameddig kell. Ez egy életre szóló döntés és felelősség."
Mint látod, ez nem mindenkinek egyértelmű, ezért HerrLudwignak és barátainak el kell magyarázni. 😂 Gyakran találkoztunk olyan reakciókkal, hogy elkényeztetjük a gyerekeket, mert mindent megadunk nekik, ezért nem fognak majd küzdeni és nem tudják majd megbecsülni, amilyük van. Nos, ha az elkényeztetés azt jelenti, hogy úgy teljesítenek az életben, mint ahogy látom, nekem nincs ellenemre. 😂

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek