Én se, ahogy azt se kell nekik megmondanom, hogy ne Bentleyvel járjanak a városban, maguktól is rájöttek, hogy a tömegközlekedés mennyivel praktikusabb.
"Kulföldon is több helyen bevezettek airbnb tiltast." Több helyen pedig nem. Ez milyen érv?"Ez s forma terheli a lakokat a HAZ KOZMUVEIT " igen, sajnos terheli a közműveket, ha egy lakást használnak, bárki is teszi azt. A lakók pedig egymást."dragitja a lakhatasat fiataloknak." Moratorium van, nem drágát semmit. Egyébként sem gondolom hogy a fiataloknak feltétlenül a belváros közepén kell lakni. Azt sem gondolom hogy az lenne a jó ha ezek a lakások is üresen állnának, mint sok befektetési célból megvásárolt belvárosi lakás. "Igen jellemzoen a kiskoruton beluli resz a zsidok mar 6.kerhez akarják es csatolni a zsidonegyedet." A kiskörúton belül az V. kerület van, a Belvaros, nem pedig zsidónegyed.
A mostani árakon már én sem vennék ingatlant. A mostaniakat nem adom el, három gyerkőcöm van, lehet, majd ők kezdenek velük valamit. Addig meg csurran, cseppen. A raktár a rokonomé volt, befejezte a vállalkozását, nyugdíjba vonult, de mivel volt felénk tartozása, így mi kaptuk meg az ingatlant. Egyik házat elég régen vettem, át is alakítottuk apartman házzá, nyaralók voltak elszállásolva, de nagyon mentek az agyamra, a pici árért seggkinyalást vártak. Jó darabig üresen állt, majd egy ismerős ide hozta a munkását, akinek elárverezték a házát. Aztán kidobta őt és nyakamon maradtak. Ráadásul a pasi megbetegedett...... A másik házat meg elárverezték, úgy jutottam hozzá. Sokáig másban forgattam a pénzem, de gondoltam az ingatlanpiacba is beszállok. Aztán így alakult. Van még egy házam, a szomszéd bácsika házát vettem meg az örökösöktől, már az a hír járta, cigányok költöznek ide, így lépnem kellett. Az most a tárolóm, ott van, amit nincs szívem kivinni a szemétdombra. :-)
Kulföldon is több helyen bevezettek airbnb tiltast.Gondolom populista orbanistak azok is. Ez s forma terheli a lakokat a HAZ KOZMUVEIT A helyieket es dragitja a lakhatasat fiataloknak. Igen jellemzoen a kiskoruton beluli resz a zsidok mar 6.kerhez akarják es csatolni a zsidonegyedet.. :DDDD anno a 7keres polgi (nem jellemzem inkabb) azzal kampanyolt majd jol megregulazza a romkocsmakat es a raszervezett airbnbt. Amikor szoltak neki ez a milyeink a libsibal uzlete akkor igy maradt..
Pusztán rövidlátó pénzügyi szempontból ez teljesen igaz. A gazdagoknak (gazdagabbaknak) ez egy adóparadicsom, amit a szegényebbek boldogan és újra megszavaznak. A probléma ott kezdődik, amikor valaki kicsit az excelen túlra néz.
Ha 9% a tsg-i ado, egyenesagban ingyenes az ajandekozas es orokles..egy savosan 15% az szja nincs vagyonado. Akkor elég hulyenek kell lenni a gazdagnak ha a magasabb adozasara szavaz. De a szamár is akkor megy a jegre amikor jo dolga van.
Mindig vannak alkalmi vételek. A végrehajtás önmagában nem garantálja a jó vételt, most nem nézegettem ezeket, de gondolom, hogy ezeknek az ára is szépen követi az általános árazást. Árkedvezmény a plusz kockázat miatt jelenik meg.
Tudom nem a témához tartozik viszont ha itt gazdagellenesség van akkor miért ilyen népszerű a kormány, elég fura h sokan nem látják h ők okozták ezt a helyzetet. A gazdag ellenesség inkább az alsóbb kevésbé tudatos rétegek körében van.
Tehát most csak olcsón végrehajtás alatt állóba érdemes úgy h amint megveszi az ember szépen odamegy és beszél az előző tulajjal h maradhattok béreljétek vissza? Ez gondolom legális hiszen új tulajként megtehetem h maradnak és nem kérek kilakoltatást még jó ideig.
Ha előre lehet látni h nem térül meg akkor nem érdemes ilyen ingatlanokba fektetni, vagy a felértékelődés a cél? Ez elég hosszú távú befektetés ráadásul a 4% vagyonszerzési illeték és ha 5 éven belül drágábban adod el azt is le kell adózni.
Ezt az Airbnb dolgot felejtsd el, ez nem fogja megoldani a lakhatási problémát, viszont jól rímel a gazdagellenességre és más populista gondolatokra. Az Airbnb lakásállomány Bugapesten jellemzően a belvárosban található, kevés olyan lakás van közöttük ami egy tipikus lakáskereső igényeinek megfelelne, tulajdonképpen pont az a szegmens található meg legkisebb számban közöttük. A nagy része inkább néhány napos tartózkodásra alkalmas szállás, általában legfőbb előnyük hogy olcsók és jó lokációval rendelkeznek. A másik kisebb csoport sok száz milliós luxusingatlan, nagy alapterülettel, kiváló lokációval.Ezek jelentős része kifejezetten rövid távú kiadásra lett kialakítva, így normál lakhatási célú hasznosításuk jelentős ráfordítást igényelne. A jelenlegi moratórium tökéletes megoldás a probléma kezelésére.
Nekünk is gondok vannak a bérlőkkel. Van egy raktárunk, ott is már el van maradva a vállalkozó, keresi a kiutat. Az egyik házban szerencsétlenek laknak, látom helyzetüket, hogyan épülnek le, ott most csak 3/4-ét fizetik a bérleti díjnak. A másik ingatlannál meg 1 hónappal vannak elmaradva. Ezek családi házak, nem is terveztem a kiadásukat, de nem baj, ha használva vannak, mert így nem romlik annyira az állaguk. Úgy vagyunk megegyezve, hogy minden költség az övék, ha nem tetszik, mehetnek. Ha bármi elromlik, nekik kell megjavíttatni. Az első bérlőnek ezért nézem el a kevesebb pénzt, mert vízmelegítőt cseréltek, mosógépet, meg a kazánt is javítani kellett a fűtési szezon előtt, megígérte, hogy önköltséggel kifestenek. A pasi leszázalékolva, az asszony meg szedi az ápolásért a pénzt. Szabad idejük határtalan...ők igazi FIRE életet élnek. :-) Csodálom, hogyan tudják még ezt is kigazdálkodni. Ha normális bérlőket akarnák, egy csomó pénzt bele kellene fektetnem, így az van, ami van. Ezeket az ingatlanokat nagyon olcsón szereztem, nagy telekkel, ami már most a többszörösét éri, mint a vételár volt. Persze nem a fővárosban van, így nem milliárdos érték, de már a telekár is bőven 40000 forint/m2 felett van. Még azon is gondolkodtam, hogy a telkekre kellene felhúzni lakásokat, megemelve az értékét. Szerencsére még nem vagyok rászorulva, hogy aktívan spekuláljak vele, így maradnak a mostani bérlők.
Az én kispanelem is alig csinál nettó 3%-ot/év. Csak azért van hogy legyen. Pont ennek az ára van még egyszer Fixmapban az sokkal többet hoz. A pmap kamat smsnek örülök, amikor a bérlő vagy a gondnok küld sms-t a kiadott lakásról attól agyfaszt kapok már. Ennyi
F.I.R.E. életmód (általánosságban)