Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2025. 11. 15. 23:40
Előzmény: #2458  Placi82

Egy megkeseredett emberke volt, az egy szeme miatt, Ezért volt visszahúzódó, begubózva.
Ha jól tudom, sokkal korábban kezdett shortolni és az utolsó pillanatban jött be neki.
Ez olyan, mint a mezőgazdaság, vagy jön az eső vagy nem. de ha későn jön, már úgysem segít.
Amit most csinálnak a bankárok, ezzel mentik a menthetőt. Ha 2008-ban visszaléptek volna, most lehet, már nincs kapitalizmus. Úgy látszik, működik a pénznyomda. Sok szuper szakember mondta, hogy a hiperinfláció majd bedönti  a pénznyomdát, egy két éven belül. Aztán mit látunk? Tizenhat éve nem zuhantunk össze. Ki lehet dobni a közgáz könyveket és újra lehet fogalmazni.
A bitcoin mánia ugyan olyan, mint az aranymánia. Csak divat. A semmiért veszik az aranyat, amit bármelyik ország kinyomtathat. Ezzel verik fel az árát. Az infláció meg nagyon szelektív, a tőzsdén már hiper, az ingatlanoknál, coinoknál szintén, az olajnál meg defláció van. Pedig már a gimiben azt tanultuk, hogy maximum 15 évre való kőolaj van, aztán vége. Most meg még állítólag 30 évre való van, annak ellenére, hogy sokszorozódott a fogyasztás.
szieszta 2025. 11. 15. 23:23
Előzmény: #2454  Goldstein17

Az ecet is tartósító szer, meg a citrom is. Sokak szerint a cukor is méreg, pedig a méz nagy része is cukor.
Egyszer az állati zsír az egészségtelen, máskor a növényi olajok.
Nagyon érdekes , folyamatosan emelkedik az átlag életkor, annak ellenére, hogy egyre több "mérget" eszünk.
Régebben azért nem volt rákos ember, mert korábban meghalt, mint  mikorra kijött volna  a betegség.
Nem volt allergia?......a taknyos gyerek szóösszetétel utalhat a allergia miatt folyó orra.
Nagyanyámról van egy fényképünk, 80 évesnek néz ki, de azt tudjuk, 41 éves korában halt meg. Így gondolták az akkori embereket nagyon idősnek. Persze akkor is volt egy egy szerencsés, 90 éves, de arról mindenki beszélt.
Placi82 2025. 11. 15. 23:22
Előzmény: #2456  szieszta
Sok embernek van szerencséje. Esetek többségében erdemtelenul... De Burrynek nem. Aspergeresnek introvertált zseni. Látta a jövőt, amire csak kevesen képesek... csak túl hamar látta, nem számolt a rendszer  tehetlenseggel. De végül 2008 ban bejott. 
Most pedig arra jött rá, hogy a rendszert a pár nagytokes irányító bankár meghekelte és csal. 
Nincs kapitalizmus, a nyugati gazdaságban. Csak irányított jegybank és irányított politika. 
Ezért szállt ki.. 
Tudom, mert rá tudtam hangolódni...Igaz, én extrovertált típusú ritka fajta  vagyok😉
Placi82 2025. 11. 15. 23:10
Előzmény: #2440  Spiller
Huu ez akkor 90 és évek vége lehetett szamitasom szerint egy luxi thaifoldre meg Maleves drága repulojegyes  idokben
Akkor 90 és évek vége, kb  30 éves  lehettél. Akkor most vagy 55-59eves?
szieszta 2025. 11. 15. 23:04
Előzmény: #2435  Placi82

Tudod hogy születnek ilyen legendák, mint Burry?
Megpróbálta és bejött. Aztán mindenkinek bebizonyítja, hogy ezt ő előre látta. Akkor most miért nem látja?
Minden nap több ezer ember írja le véleményét, jóslatát, mikor lesz az összeomlás. Aztán vagy igaza lesz, vagy nem. Ha bejön, nem elég, hogy meggazdagszik, de kikiáltják gurunak és elkezdik követni, figyelni, utánozni. Így a jóslatait a követői fogják beteljesíteni, ha elég sokan lesznek.
Biztosan rengetegen voltak, akik egy nappal korábban mentek csődbe, vagy léptek vissza  a shorttól, vagy későbbre várták az összeomlást. Burrynak szerencséje volt. Most meg nem. Ennyike.
Én ha nagyon ritkán adok fel lottót, tudom a nyerő számokat, csak a húzásnál cseszik el mindig.Nekik nem sikerül eltalálni.
szieszta 2025. 11. 15. 22:39
Előzmény: #2440  Spiller

Minden ember más. Nekem nincs igényem a kényeztetésre, svédasztalos telizabálásra, örömlányok hadára.
Nagyon jól érzem magam a családom körében, minden kirándulás után elmondom, mindenhol jó de legjobb otthon. Itt minden az igényeimnek van kialakítva. Párizsban sétálva sem éreztem jobban magam, mint itthon, a csatorna partján a kutyákkal és családommal. Egy céges party michelin csillagos étteremben volt, de nem voltam elájulva a műalkozásaiktól. Itthon még ettem egy kis maradék pacalt.
Ezt a nászutas  történetet nem értem, azért nem szóltak hozzád, mert olyan olcsón  utaztál, vagy olyan drágán. Elvégre ők ketten voltak 9 napot, így fejenként 18.888 egy nap, neked meg 19 ezer. :-)
Goldstein17 2025. 11. 15. 22:26
Előzmény: #2436  Capi
Hát persze,  nem véletlenül sorolták a 2A, rákkeltő kategóriába.
Placi82 2025. 11. 15. 22:20
Előzmény: #2451  szieszta
Jókai Mórnak van egy pont ilyen című regénye.Gyerekkorom egyik kedvence volt, vagy 3 szor olvastam.... 
Bárcsak gyerekeim rá tudnám venni az olvasás élvezetére.......
8-10 évesen kiovastam már vagy 15  Jókai regényt meg  Tüskevárat, Ottlik Gézatol  Iskola a határon,  Passuth László Esőisten siratja Mexikot, etc.... 
Bár már az én generációm se szeretett olvasni, osztalytarsam sirva fakadtak attól a pár kötelező olvasmánytol amit feladtak a nyári szünetre.... 🤣. 
Bezzeg az apámék, és nagyapamek generációja azok meg vidéki egyszerű emberként is, munka melett este petroleum lámpa fénynél is a könyvek százat  olvasták ki. 
Ki érti ezt...... 
Világ minden tudása a kezünkben van az internetnek hála. És mégis funkcionális analfabéta, műveletlen, sőt kifejezetten tök hülye a mostani társadalom 99%a. 
szieszta 2025. 11. 15. 22:15
Előzmény: #2425  Törölt felhasználó

Itt csak az a kérdés, meddig kell gazdagodni. 
Füvet nyírni nem akarsz, de vasakat emelgetni igen.
szieszta 2025. 11. 15. 22:09
Előzmény: #2424  pkondacs1
Ráérek mindenre. Biztosan vannak tőlem sokkal gazdagabbak, akik mindig rohannak, mert semmire nincs idejük. A szegény gazdagok.
Placi82 2025. 11. 15. 21:20
Előzmény: #2449  Placi82
Ki emlékszik arra, hogy az USA 3 QE programja során havi 40 Mrd usd  MBS (14.000 milliárd Ft) plus még 45 Mrd értékű hosszú lejáratu  Treasuryk hajtotta végre. Sose volt addig ilyen.... 
Placi82 2025. 11. 15. 21:15
Előzmény: #2446  Spiller
Amúgy én is 2 éve várom. Azboszeomlast, mint te.... 
Sőt ha jobban belegondoloo meg a QE melett ami havi 40 Mrd usd volt a FED nel éveken át mégis 2018 telen, beutott volna  a gebasz...... 
Folyamatos penzpumpa, Modern monetáris Theory és alkalmazása  hol nyilvánosan hol nem nyilvánosan  tartja fenn vízfelszínen a nyugati gazdaságot... 
Placi82 2025. 11. 15. 20:53
Előzmény: #2447  Spiller
Én azért nem mentem, mert haverom, aki volt kinn le beszélt róla hogy szemetes, meg sok a kóbor kutya, az egyik meg is harapta mikor este sétált haza részegen.... 😀. Itthon meg kapta az oltasokat... 
Így arra nem mentem.  Utána menyasszony, feseg, és egymás után a gyerekek. Így örökre kimaradt.
Szuk idosáv  volt az én életemben, mikor full szegény diplomás gyerekent az első lakás még Etele után és karrier után, felsovezeto pozi  elérése után ami iszonyat sok munka és felelősség volt,  és végre lett szabad sok  pénzem, akkor, mit csinál az "okos ember fia", hát megnosul van lakás pénz, karrier,, hát akkor jöjjön a házasság. Így thaifold off. Az én feleségem sose mondana olyat, hogy heti 1 nap és nem kérdez semmit🤣🤣
Spiller 2025. 11. 15. 20:40
Előzmény: #2445  Placi82
Utána minden évben mentem.. imádom a hangulatát az embereket illatokat...ételeket. Ebben a szorgos időszakban nem volt állandó barátnőm.  Érdekes időszak volt.. volt 3-4 telefonszámom és ha volt szabadidőm akkor lebeszéltük.. találkoztunk..akkor és ott csak őt szerettem.. vacsorázni vittem..séta a dunaparton és a vége is jó volt.. Ez a csajsziknak is megfelelt, volt aki doktornak készült nagyon komolyan vette, volt butikos leány.. elhanyagolt feleség.. mennyasszony aki még ki akarta élni magát.. 
hányszor?  pff 25+x  tán..BKK az alap 3 éjszaka.. innen lehetnek kirándulások..  és én szeretem Pattayát.. ismerem is folyamatosan változik és rengeteg felfedezni való van. Jó éttermek de a dzsumpiban is tökéletes kaják.   Miután elköteleztem magam utána nem errefelé jártunk .. egyszer mondtam csapjunk bele jó buli lesz... az utóbbi 5évben 4x voltunk a családdal..ők is imádják..szerencsém van szeretik a thai kaját és a tengeri cuccokat..Mondtam asszonynak azóta dupla költség fele élvezet :)  mondta kapok heti 1 éjszakát mehetek ahova akarok nem kérdez semmit. Persze nem éltem vele.   Sajna sokat változott Thaiföld  már csak nyomokban van ott az a régi feeling de máig nagyon jó.    
Spiller 2025. 11. 15. 20:24
Előzmény: #2433  Placi82
ez adottság kérdése is.  Gyerekkorom óta nem érdekel mások véleménye  mármint akiket nem ismerek és nem tartom értékesnek. Ha meg voltam vagyok győződve jó az amit csinálok akkor azt teszem.   Akiket ismerek értékesnek gondolok annak elemzem a véleményét de közel sem biztos befolyásol. vannak intro meg extro emberek.. én egyik sem vagyok.. azt gondolom..1x mondta valami kezdő prszicho csaj akit szédítettem..asszertív a személyiségem.. mondtam neki ha ez valami malac dolog akkor menjünk hozzám..  utánanéztem kb hasonlít, általában hozom a saját stílusom alapból udvarias barátságos vagyok.. de ha valaki bekóstol akkor olyan lesz a kommunikációm ami eléri az adott embert.. átviszi a gondolatsort amire szükség van.  
Placi82 2025. 11. 15. 20:23
Előzmény: #2441  Spiller
Hányszor jártál te Thaifoldon és hol, es miért szereted? Az asszony, elengedett ilyen túrára vagy vitted magaddal? :) 
Placi82 2025. 11. 15. 20:13
Előzmény: #2443  Placi82
"" Befektetési arany bevizsgálásAz aranytömb valódiságát különböző módszerekkel ellenőrizzük, mint például a súly- és méretellenőrzés, sűrűségellenőrzés, mágnesesség és ultrahangos vizsgálat. Mindezek a technikák biztosítják, hogy csak valódi, tiszta arany kerüljön visszavásárlásra.""
Hát a több it nem kezdem el nézegetni e conudnal is gondolom. Van, vagy az aranypiacnál.. Etc.. 
Placi82 2025. 11. 15. 20:10
Előzmény: #2441  Spiller
https://correctgold.hu/hirek/Visszavasarlasi-garancia~n312354?utm_source=chatgpt.com
Egyszerű pedig, add be és ha fizetnek akkor valódi, azért ha nem a sarki zaloghaz, hanem a arany kereskedő nagy cég azért nekik elvileg kell lennie uh, vagy röntgenen, mágneses, etc vagy mindegyiknek. Gondolom a többi nagynak is van. 
Spiller 2025. 11. 15. 20:09
Előzmény: #2425  Törölt felhasználó
ja ja.  
Spiller 2025. 11. 15. 20:05
Előzmény: #2439  Placi82
nem veszek. :) Van amennyi kell 22-24 karátos ékszerek...ázsiaiak.  Szintén Thaiföldről..  1.100 körül volt az arany ára akkor. Benéztem Bangkok aranyboltba 14 karátos arany x usd.. 22-24k arany ékszerek 20-25%al olcsóbbak voltak..  nézek mint a lukinyúl.. kiderült a 14karátos aranyak mind olaszok voltak..vám és illetékek meg minden. Kiderült az ázsiaiaknak a 14-18karátos "arany" az nem arany. nem is csinálnak ilyet.  Átcsempésztem.. adtam anyukámnak..kiderült hordhatatlan  mert ha beleakad valamibe azonnal szakad.. 3x javíttattam de a szine is nagyon sárga..Vettem neki másikat. 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek