Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 09. 19:13
Lou70, csak reád vártunk
N0MAD 2025. 11. 09. 19:10
Előzmény: #2118  Lou70
Azért nem kell oket feldicsérni.
Lou70
Lou70 2025. 11. 09. 18:51
Előzmény: #2115  N0MAD
egyformák vagytok
Zanza2 2025. 11. 09. 18:44
Előzmény: #2073  Spiller
"Nem hallottam a kettos adoztatas eltörléset"
Talán mert egyik csapatban sem volt olyan, aki el tudott volna számolni kettőig...
Törölt felhasználó 2025. 11. 09. 18:24
videken van az igazi Fire eleterzes  dolgozni nem kell( melo nincs) van segely
https://www.youtube.com/watch?v=WPmhbzajoyQ
Most jövök a békemenetről – a narancskárosult a taxiban❗| Somogyi András |
:DD
N0MAD 2025. 11. 09. 18:17
Előzmény: #2114  Lou70
Tökre benne vagyok.
Ha nem nyomul a harcosok lubeja én sem fogom felhozni a témát.
Lou70
Lou70 2025. 11. 09. 16:58
Előzmény: #2098  N0MAD
10 oldal visszaolvasva szintén spam. Ezt miért nem az erre való topikokban csináljátok?
bronz 2025. 11. 09. 15:18
Előzmény: #2109  Spiller
"Orbán azt mondta 2év kell kiszedje a nekünk járó pénzeket EU-ból."
Aha. :)
Mindezt úgy, hogy már 3 éve nem jönnek az EU-s pénzek, ezért megy kuncsorogni Kínához, most épp az USÁ-hoz.
Egy részét kikaptam garázs vétel miatt, de ezt írtam is. Az, hogy te ezen átsiklottál, ez már az egyéni szociális problémád Ibiza Nudli zajec Spiller.
N0MAD 2025. 11. 09. 15:14
Nem lehetne hogy a saját topikjaidban szólózzál?
Állítólag százk és ezerek olvassák.
Lécci?
Spiller 2025. 11. 09. 15:04
Előzmény: #2108  FR73
Csak elmondom. MP kormánya sem lesz más mint a mostani. Más arcok más érdekcsoportok. A rendszer ugyanaz. Akik most támogatják azok be fogják nyújtani a számlát. Emlékszel, nélkülem sehol nem lennél ezt meg azt akarom. Akik adták az arcukat nevüket  azok benyújtják a számlát. És mi lesz? megint nem a legjobbak és legalkalmasabbak lesznek a vezetésben. És még ott vannak azok akik a médiában most nyaliznak dorombolnak és ők is nyújtogatják a kis mancsukat. Nekik is kell koncokat dobálni. 
Amikor kijön egy új adótörvény akkor munka van. A legtöbben hallanak ezt azt és szaladgálnak mint kismacska a szélben.  Én megveszem a törvényt és szépen átolvasom megjelölöm a nekem fontos részeket jegyzetelek. Ha van benne olyan ami látszólag értelmetlen mintha nem is oda tartozna akkor azt is megjelölöm. Ős ha vége akkor átnézem értelmezem és egyszer csak kijön egy összefüggés azok a folyósók amit a nagyok használnak. Ezt az adószakértő nem fogja elmesélni neked. Tudom bonyi de hátha.

Spiller 2025. 11. 09. 14:43
Előzmény: #2108  FR73
KATA-t tudhatod nem arra használták amire ki lett találva. A libsik ezzel szedték ki alacsony adókkal a pénzeket és mellette ugattak.
Igen elvileg lesz idő reagálni hiszen a választási évben még az előző költségvetés és adózás él. 
Azért mérget ne vegyél rá.  Ha MP-ék nagy változást akarnak akkor azt azonnal akarják, nem lehet szép lassan bevezetni. Lesz euforia és egy hatalmas lökéshullámmal kell nyitni mert másképp bebuknak. Én azt gondolom ha lesz többségük akkor az adómódosításokat azonnal átviszik. Gyorsan megkapnak egy jelentős eus pénzt mondjuk 4-6mrd eurt és mellé benyomják az új adókat. És addig nem lesz békemegállapodás (nem lesz) akkor kihasználják a vészhelyzeti lehetőséget amik most életben vannak ezzel nem kell a vitaidőszakkal pöcsölni, megszavazzák és durr. 
Spiller 2025. 11. 09. 14:34
Előzmény: #2107  bronz
Megint nem sikerül levenned a lényeget. 
Eu mit akar, Európai egyesült államokat atlanti kötődéssel. A gyümölcsözö kínai orosz kapcsolatokat - akik a piacainak a 60% a azt lecserélte usa függőségre. Bevételei csökkennek kiadásai növekednek. Usa függősége NŐ!!!  mint a fegyver mint az energia területen és elkötelezte magát finanstírozza az ukrán pénztemetőt.
Szíjjártó elmondta és Orbán is. Konnektivitás! segítek kapcsolatok. Magyarország kereskedik kínával oroszokkal euval usával törökökkel arabokkal és a volt szovjet ázsiai térséggel.  
nem figyeltél?  Van 1 év vagy korlátlan felmentés az orosz energiák beszerzésére.  Libsik ráugrottak az 1 évre.  Szerinted ez mi?  Segítek Áprilisban választások.. ha MP nyer akkor 1 év? :) és ha nem? akkor pontosítják? 
Orbán azt mondta 2év kell kiszedje a nekünk járó pénzeket EU-ból. Nem szokott a levegőbe beszélni. nem egy MP. 
Nem nagyon érdekel nem szrintem vetted az eurt magasan keresd vissza a dossziédban vagy menj vissza az időben. Emlékszer a lejárat előtt kikaptad az állampapírt mert megijedtél a propagandádtól nem fogják kifizetni. :) aranyos volt  hallottátok nem fogják kifizetni? Neeem úristen akkor kiveszem. De ki mondta..jaa én. :DD cuki volt
FR73 2025. 11. 09. 14:18
Előzmény: #2100  Spiller
Ha a részletek már ismertek, akkor van újratervezés.
Előbb-utóbb a teljes adómentesség meg fog szűnni, kérdés csak az, hogy mikor és hogyan.
Itt már sok mindent beszántottak oldaltól függetlenül, lásd eva, kata.
bronz 2025. 11. 09. 14:11
Előzmény: #2102  Spiller
Ibiza Nudli zajec Spiller, miyen jó ugye, hogy az ingyen EU-s pénzek hazahozatala HELYETT egy újabb országnak szolgáltatják ki ezek Magyarországot?!
Az megvan, hogy tavaly év végén elbuktunk végleg 1 milliárd eurót?
Az megvan, hogy idén év végén elbukunk végleg 1,1 milliárd eurót?
Az megvan, hogy jövő nyáron elbukjuk végleg a 10,5  milliárd eurós RRF-et emiatt a csőcselék hazaáruló kommunista banda miatt?
Neked ez tetszik, nekem nem.
Olcsóbb lenne a normális gazdaságpolitika, de ezektől én már nem várok irányváltást.
Igen, szerintetek (fidesz okosok szerint) mindenki 434 Ft-on vette az eurót és azóta is befőttes üvegben nézegeti. :)))
Ja és rendes vagy, hogy öregbítesz, de nem találtad el a koromat sem. :)
További jó vergődést!
kuruczr77 2025. 11. 09. 14:10
Előzmény: #2099  Spiller
Gyakorlatilag a fél ország csődben van, akkor gondolom ezt is érzékeled. (Lesznek még itt jobb lehetőségek is)
Tbsz-em nincs. Szippantani nem szoktam és a jövőben sem tervezek, de ebben az országban ezt biztosra  kijelenteni senki sem teheti meg.
 Magamban, a tudásomban és a kollégáimban hiszek és a piacgazdaságban. Ebben egyetértünk. A bazári majmot meg senki kedvéért nem játszom (amit itt egyesek mesterfokon művelnek).
N0MAD 2025. 11. 09. 14:10
Előzmény: #2104  Spiller
De felpörógtél harcos amióta izom elhalkult.
Hozni kell a kvótát?
Spiller 2025. 11. 09. 14:01
Előzmény: #2095  izommanvagyok
Vannak a mi magyarok meg a tük magyarok. :) Egyik szomszédos topikban alig várják az államcsődöt az 500as EURt. Annyi eszük nincs ha 500 az eur akkor nem a mészáros fog szipogni.  
Spiller 2025. 11. 09. 13:55
Előzmény: #2097  izommanvagyok
Hiába magyarázod. Egyszer elmondod annyi. Nem kell szétpörögnöd.  Megtetted amit kell. Neked és nekem is az a dolgunk hideg fejjel átgondoljuk a saját és az ország lehetőségeit. Legyen A,B, C terv. Nem szabad belelovalni az embernek magát. Ha nekem fájna valami akkor kb 6 millió embernek 10x jobban fog fájni. Az sem baj. Ha fáj akkor változtatni akarnak ha nem akkor nem fáj eléggé. 
Elég egyszerű.
- Kell változás? Igeeen. 
- MP kell nekünk? neeem. 
- Mi lesz ha MP lesz?  csak pár dolog ami jelentős változás. Az adók: Progresszív szja 9-18-36%? ), növekvő TAO,  adóznak a tőkejövedelmek. Az összevont jövedelmek fognak adózni. Nem bonyi. Adózik majd az állampapír kamat a TBSz a tőzsdei befektetések, 13.havi nyugdíj  elreppen és a gyerekesek adómentessége.  Szociális lakásépítést csak ingatlanadó bevezetésével lehet megkezdeni. Ha csak az első három tétel bejön akkor beindul az infláció. Csökkennek a lakossági jövedelmek. Megnő a munkanélküliek száma. 
Akkor is ez lesz ha hirtelen 1 millióra emelnék a minimálbért amiről a kicsihuszár Mp beszélt. A munkavállalók 1/3.a reppenne  és akinek melója van annak 100%ot bele kell tenni mert jön helyette más. Ezt támogatom. 
Láthatjuk kik MP szakértői. Surányi aki eladja aranyat, Békesi aki állandóan a Forintot értékelte le a multiknak? Nem beszélve a sok szolid képességű reszliről. 
Ha fidesznek esze van - és vélhetően van-  akkor ők maguk indítják el a változást, lerázva magukról az ingyenélőket. Talán egy elnöki rendszer a megoldás, Orbán az elnök Lázár a miniszterelnök (vagy V.Judit) aki átrendezi a kormányt és rendet vág.  
De amúgy is a világgazdasági átrendeződések, befolyási övezetek véglegesedése lesz a lényeg.  
Spiller 2025. 11. 09. 13:34
Előzmény: #2074  bronz
Mit szólsz védeni fogja usa a HUF-ot. Mit kezdesz az "ajándék 420as eurokkal? :) nem kell elmondani mert kamuznod kellene.. nem akarom tovább alázd magad.    Igazából nem kell válaszolni a hozzászólásaidból visszacsillan a v kis életed.  Segítek. Okosan átfogóan kell nézni a dolgokat. Nem kell beleállni  valami politikai lózungokba. Fogadjunk? Te a vacak kis megtakarításoddal több többlet adót fizetsz majd MP-nek - amihez majd tapsikolsz- mint mészáros.  A cégeim 25-28évesek.. mindenféle kormányok voltak ezidő alatt.  Nem befolyásolt. mert amit szolgáltatok gyártok  az kell nyugatra kell az itthoni piacra (export import, gyártás, szolgáltatás, befektetés) .  Én most is 410el számolom a megrendelésekhez az ajánlatokhoz az árfolyamot. Nyakig vagyok eurral ami a cégekhez kell. van egy tarisznya dollárom amik csak vannak ha kell és lemennek usa papírok akkor majd részvények ETF-ek lesznek.  Itt írogatsz már fene tudja mióta már 50felett vagy bőven de még mindig nem érted a lényeget és bohóckodsz. Elmondom nem a kormány  a f@sz a döntéseknél.. szerinted akkor ki?  Gondolom én. :DDD  Ha jönnek zsugák használd ki, ha nem ismered fel akkor tájékozódj. Ne klikkesedj  nem a barátaid a hőzöngő trollok,  senki nem guru senki nem látja a jövőt. Ez sokba kerülhet ugye?   Gondolom nyomod a feljelentgető gombot ahogy szoktad de inkább gondolkodj.  Én is ezt teszem. Imádom a családom a csicsergésüket de kell néha az alkotói csend, bevonulok a dolgozószobámba, csend nyugalom ott vannak a kis vackaim. Odaülök az íróasztalomhoz vagy a fotelembe és már is egy alkotói közegben egy inspiráló aurában vagyok. Nekem ez jön be. Mindenkinek a saját vacak kis élete. 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 09. 13:13
rájöttem!!!! izom közgazdaságtani szakközépiskolába járt, azért közgazdász. Ez mindemt is megmagyaráz.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek