Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2025. 11. 08. 20:56
Előzmény: #2034  HZsooolt
Már olyan előítéletes vagyok, már, az elozmemyek miatt, "" hogy a (nem) vettem 2022 OTP "" már figyelmetlen voltam.
Mertezen  a storydon felhúztam magam, nem azt mondom, hogy a cég legyen az életed, de azért naaaa.... 
"" F.I.R.E. életmód (általánosságban) ma, 12:20#1921én nagyon szeretem a munkám azért vagyok jó és sikeres benne, ha csúnyán néznek rám akkor véletlen elrontok egy sok tízmillios bizniszt, utána mar nem mernek csúnyán nézni rám ;)""
Fuu ezen őszintén nagyon  kiakadtam... 
Ezt kifejtened nekem, mi ez munkakör?? 
És milyen vezetés az ahol ezt mehenxedik neked. Mert akkor te egy Zseni vagy? De miben is? Mert  gazdasági, vagy makro, vagy tőzsdei kérdésben még egy értelmes, vagy hozzaerto hozzaszolasod se volt....
Na off. 
Spiller 2025. 11. 08. 20:49
Előzmény: #1928  izommanvagyok
Nem kell mindenbe beleállni, főleg felesleges a kispályákkal bármiféle vitába keveredni. Frusztráltak irigyek, lemaradtak.. oszt? Nem kell arcoskodni sem. Minek, Ok büszke vagy magadra és? A magam részéről átadom a tapasztalatomat a tudásom morzsáit aki akarja az hasznosítsa. Sok százan olvassák és ha jön valami kis nyomi akkor kikacagom. Ha 100ból egy azt mondja ha neki sikerül akkor nekem is akkor már megérte. Nem egyformák az emberek, már az oviban eldől a sorsuk, az árulkodós, a várépítő és aki suttyomban lerombolja, akinek a szülei már ekkor nyaliznak az óvónéniknek némi előnyért. vannak gyávák, merészek, kockázatkerülők. Az alapok nem változnak. 
- van aki iskolákat végez, pár diploma jó papírokat gyűjtöget karriert épít. Elmegy egy nagy céghez jól keres elpengeti ami adatott neki. 9-17óráig csinálja a minimumot utána kiesik a kezéből a cerka. A cég gondja nem az övé, a haszna sem. Köt némi kompromisszumot, pletykálkodik klikkekbe rendeződik alkalmazkodik besorol, ha kap jobb ajánlatot átlép.   Tud utazni normálisan él, örömök bánatok. Lázadozik beszólogat a TV-nek és a fórumokon.  Gyerekeknek nyom valamit. szép temetés. Ez is egy pálya.   Nincs ezzel semmi gond neki ez fexik. 
- Próbálhatod saját magad felfedezni a világot, vállalkozhatsz, sok a zsákutca napi 16óra munka. Ad egy szabadság érzést de lehet csapda is, felépíted saját börtönöd. Összeraksz egy kisboltot és 8-20óráig ott vagy, nem biztos kitermeli a pénzt úgy, hogy még alkalmazottat is fizetsz.  DEE vállalkozásban benne van a lehetőség ha belenyúlsz és vannak képességeid akkor gyorsan abszolválod egy fenti ember 40éves jövedelemtermelő képeségét. 
Kockázat vs hozam. 
- rabolhatsz bankot is vagy francia éxereket, hatalmas kockázat hatalmas hozam lehetősége. 20-30 évet kockáztatsz az életedből. 
senki nem különb csak mások az adottságaik. Tanulással lehet felszedni javítgatni ezeket de az alapok maradnak.  
HZsooolt 2025. 11. 08. 20:49
Előzmény: #2031  izommanvagyok
azt irtam 15-20 milliot, mert ~15-t felreteszek a tobbit meg mas hozamokkal kipotolva jön ki a ~20 millio leatlagolva 10 évet... 
~azert 9 millio koltes mellett nem kell nagyon spártainak lenni... 
izommanvagyok 2025. 11. 08. 20:45
Előzmény: #2032  J0hnnyEnglish

Most megfogtál csak 54 milla
https://ingatlan.com/35005760
De ez egy kivénhedt lakás lehet lehet full felújítandó ... az enyém meg teljesen pöpec kész multkor olyan 60 körül láttam képpel felújítottat.
HZsooolt 2025. 11. 08. 20:45
Előzmény: #2034  HZsooolt
5-600 milliom javitva.
Placni NEM volt OTP, miert irod le sokadjara hogy volt? Ez vmi flúg?
izommanvagyok 2025. 11. 08. 20:43
Előzmény: #2027  HZsooolt

Azt azért tudtam lakás topicba beírtam még 2022 ben , hogy olyan nagy infla van ( 40 % 2  év alatt) hogy elképzelhető ezt a lakás ár majd utól éri..
Még idén januárban is múlt évi árakon vettem a lakást  a Leánykát is .. Tudtam fel fog menni 30-40 et de arra nem számítotam a leányka például duplázott.
A csepelim (2024 február első PMAP kamatból vett lakás  ) )  meg 26 mft ról ment most 45 re   ott 2 év alatt csak 73 % jött össze  ( 1,5 es panel) de nincs mit szomorkodni tőkére vetítve (20 %  önerő)  ez szintén majd 4 szeres hozam ( 5,3 mft önerőre vetítve ) 
HZsooolt 2025. 11. 08. 20:43
Előzmény: #2030  Placi82
mi az önellentmondás? Hogy azért verem a fejem a falba hogy 2022-ben nem vettem OTP-t, mert akkor - mivel akkor még kevesebb penzem volt - most lehetne 5-600 000 milliom?  Állampapírt vettem az a 2 év alatt ~35%-ot hozott. Sajnos ott is hulye voltam mert oda se toltam be mindent.
Azt te se gondolod komolyan hogy kiadom neked a pontos munkaköröm. Kereskedő vagyok, szerintem ennyi elégséges.
Placi82 2025. 11. 08. 20:40
És miért nem 2021 ben vetted mint Berlini, 18000 én, pedig ő 2 évet vizsgálta előtte.... és miért tartottad 20 felett. TA mit mutatott? Funda??. Ja csak úgy beletettem 50-70milliot.....
Azt se tudod mi volt akkor fundamentalis  cégértékelese?? 
Na jól van ez már hajnali mese 🤣🤣
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 08. 20:39
Előzmény: #2025  izommanvagyok
Huncut egy értékbecslő vagy te! Múltkor rádszóltam, Gréten nem viszik ilyen nm áron a panelt... de nem baj... legyen igazad! Ez is olyan mint a fél kiló lisztből egykilós kenyér esete...
izommanvagyok 2025. 11. 08. 20:39
Előzmény: #2024  HZsooolt

Jól van azt már bebizonyítottad 24 millából félre tudsz tenni 20 at  és spártaian tudsz spórolni. 4 misi is elég a megélhetésedre.
De ha csapni való a befektetési képességed tudásod  attól még nem leszel  FIRE.
( amit nem értek ilyen tehetséges kereskedő hogy nem tud jól befektetni.. ez kis ellentmondás aki ennyi pénzt pörget - talán nem lenne érdemes ott megforgatni a pénzed amiben ilyen tehetséges vagy? Saját pénzzel céggel?  na látod...!)
A FIRE lételeme olyan eszközöket szerezz amiből passzívan hosszútávon ( nem tőkét  felélve) meg tudj élni! Bármeddig nem csak 10-20 évig tartson ki a lóvé az egy hibás gondolkodás..! Abból előbb utóbb szívás lesz és vissza mehetsz 60 évesen dolgozni de akkor már lehet újra minimálbéren leszel.
Sokat tanulj olvass képződj és fogadd meg a tanácsunkat . Én azért vagyok vízfejes lakásba mert nagy a család kellenek a lakások (és 4 % illetéket nem akarok bukni nem azért vettem hogy most eladjam több mint fele a portfóliónak erősen adóköteles is lenne ) akár a gyerekeknek is de én is fogok egyébként diverzifikálni egyenlőre állampapírban vagyok ha kell letörlesztem a hitelem , de én is szándékozok egy kis lovét TBSZ re  SP500 etf be vagy  Bitcoin ba tenni.. Most egyébként 100 ezer dollár egy tipp le fog menni 72 ezer dollárig vagy  még ez alá is.. akkor lehet csipegetni DCA ban de csak kis százalékkal.
OTP túlárazott mielőtt megvennéd hatalmas zakó lesz mostanság a tőzsdéken. A vihart a lakások jobban kibírják mint  a tőzsdék a munkanélküliség kint rohamosan nő .. sajnos.
Otthon start tartja az árakat és még lehet fogja is a mostani kormány alatt jövőre is  - ahogy hallom ki se akarják vezetni ez egy mesterséges támasz a piacnak , de akkora a munkanélküliség kint most nézem a híreket, hogy a FED rohamosan fogja csökkenteni a kamatokat.
EGy jó tanács 2008 as megérzésem van sajnos  hatalmas beszakadás lesz. A piac kamat csökkentésre nem fog felmenni lefele fog zuhanni ( így vesztettem el egy lakás árát fiatalon kamat vágásokba  - havi 1 % ot vágott akkoriban a FED ) vettem a piacot folyamatosan még 0 ál sem fordult a piac csak mikor a QE bejelentették ( igazi unortodoxia volt annak idején ) Most is így lesz lehet pont  a választásokra jövő tavaszra lesz a crach nem tudom. de az AI boom is hatalmas lufit tett a piacba... Így várj állampapírba  azt javaslom vagy vegyél ha jogosult vagy otthon startra egy kecót még..... ennyi röviden amit javasolni tudok.
Egy gondolat még . Ha válság lesz tavaszig kint és ide is begyűrüzik sajnos Orbán papa veszít... Így remélem nem lesz igazam...!
2024 ben és 2025 ben is így vettem 1-1 ingatlant, hogy na mondom most lehet pont most a csúcson veszek? Aztán mégsem... Kijött a matek a cash flow   80 % os hitelre  (bérletiből a törlesztő ) mondom akkor még mehet a befektetés a hülyének is megéri és megérte... Most már ez sajnos piaci hitellel nem jön ki bánatomra pedgi még vettem volna 1-2 lakást :( De  hát az élet nem lehet mindig tökéletes most az otthon startosak beelőznek. 
Placi82 2025. 11. 08. 20:37
Előzmény: #2020  HZsooolt
Az onellentmondás, idobeliseg, aki  igazat mond az nem keveri az adatokat, idos okokat.. . Hirtelen megjelentek az  OTP. Idáig betet volt csak. De az ott tökéletesen a mélyen 22 ben az orosz ukrán háború kitörés  panikban vetted, és olyan profi voltál hogy duplazasnal nem adtad el..... 
Pomperjnek, faithnak, meg nekem is te adj tanácsot. 🤣
Akkor az ANY nem jutott eszedbe, az stabilabb volt jobb volt a fundamentuma, nem volt ukrán orosz kitettsege, csak angola, és magyar, és 5 szorozott. .... Vakitasz,utoag,hogy mentsd a szitut. 
Az egész nem életszerű, inkább öröklés vagy ilyesmi jatszik, nem kell a vakító szöveg. Az élethez szerencse kell. Nem kell ezt szégyellni, magaslorol le kellene  azert jönni... .. 😉
. Mert a folyamatos önellentmondás, nem válaszolsz, nem a címedet kértem, hanem a csoda alkalmazotti munkaköröd jellegét... De hagyjuk, nem életszerű az egesz, duma úgy ahogy van. Bocs. szerintem  ez ciki. 
Spilleerre lehet akármit mondanotok , de ő rajta is látszik megjarta a hadak útját, és nemhiába egyszerre szürtuk ki az anomáliadat.... . És hidd el nem vagyok irigy rád semennyire, van nekem vajaskenyerre való.... :) . 
Capi
Capi 2025. 11. 08. 20:30
Előzmény: #1935  HZsooolt
Talán azt írta eccer hogy betegek is...ezért nem melózik a felesége. 
HZsooolt 2025. 11. 08. 20:29
csak idén 45%-ot
HZsooolt 2025. 11. 08. 20:28
Előzmény: #2025  izommanvagyok
örülök hogy te előre tudtad hogy 45%-ot fognak menni a budapesti panelek,
én nem tudtam hogy az otp 10k helyett 30k lesz 2,5 év alatt
Capi
Capi 2025. 11. 08. 20:27
Előzmény: #1925  HZsooolt
Tűpontosan látod a helyzetét.
izommanvagyok 2025. 11. 08. 20:25
Előzmény: #2023  Capi

Igaz nyertél legutóbbi tranzakcióm csak 30 milla volt...! Ami már 60 at ér januári vétel ilyen vacak a hozam a panel piacon látod Zsolti?  10 millió önerővel így csináltam 11 hónap alatt 60 millát.. OK volt benne 3 hét kemény felújítási munkám  és +1,5 MFT anyagköltség. de neked ez úgysem menne
Azért 4 X  így is meglett  laza 11 hónap alatt! ;) 22 kerületi panel Leányka utca 1,5 szobás 37 nm.
HZsooolt 2025. 11. 08. 20:24
Előzmény: #2022  izommanvagyok
mint írtam, jelentős részét, évi 15-20 milliot felrerakni olyan nagy dolog? ha még emellé kis hozamod is van allampapirból pl.? 
Capi
Capi 2025. 11. 08. 20:21
Előzmény: #1922  izommanvagyok
Kamu kamu kamu.......LOL vagy. Ki mond nagyobbat játék elkezdődött. Én meg 100 milliósat és még sem nagy az arcom!!! Na ez a különbség!!!!
izommanvagyok 2025. 11. 08. 20:20
Előzmény: #2020  HZsooolt

Bérből és fizetésből 200 millió mi? TE aztán nagy gyűjtő vagy! 
Nem értem mit vársz tőlünk én panelos b-u-zi vagyok tőke áttételre veszek panelt told be.
De azt mondtad neked piszkos a meló a lakókkal való foglalatoskodás.
Hát akkor ott a vágyott OTP-d a hülye is meg tudja csinálni told be 32 ezren aztán többszörözöl vele  hisz te jobban tudod a tutit :-P régen is tudtad nem csak lustaságból nem toltad bele ! :-P
Capi
Capi 2025. 11. 08. 20:19
Előzmény: #1907  izommanvagyok
Ne kamuzz iszony...4 embört kell eltartanod....LOL álmodozz!!!! Te meg a FIRE olyan messze vagy mint ide Jeruzsálem. 200ftos fűrészporos kenyér kisült már? Csepelen vákum van? Ebben élsz? Nézz már ki a fejedből.....fire....:))))) LOL, MEGALOL

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek