sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Szia , meg itt vagyok csak atmentem alvo ugynoknek..pozibol beszelek, bar konnyitettem rajta🙃 igazabol mar nem erdekel a kozgyuli mert csak szinjatek, de lehet a gyerekeimnek ez lesz az aranytojast tojo tyúk 😎
mi a helyzet Etele, de reg "lattalak" (legalabbis itt kommentelni). Közgyülesekröl vegleg letettel vagy esetleg ha mar annyi minden valtozik manapsag, soha ne mondd hogy soha alapon iden ujra? ;)
Az éves beszámolók és a további közgyűlési napirendekre vonatkozó előterjesztések és határozati
javaslatok legkésőbb 2026. március 26. napjától kezdődően megtekinthetőek munkanapokon 9.00
és 16.00 óra között a Társaság 1112 Budapest, Boldizsár utca 2. sz. alatti irodájában, valamint a
http://www.pannergy.com honlapon, továbbá a Budapesti Értéktőzsde honlapján (www.bet.hu).
25H1-et ebből a szempontból nem vettem figyelembe, mert az új hatósági árazási rendszer miatt olyan, számomra nem látható, nem összehasonlítható elemeket tartalmaz, amik hatását fenesetudja alapon nem tudom kiszűrni. Ez az első H1-es beszámoló az új rendszerben. Viszont az ávesben kb. minden a helyére kell kerüljön. Meglátjuk.
Értem, H1-ben +140 millió forint volt a devizahatás a bázisidőszakhoz képest, és H2-ben nagyjából hasonlóan változott az EURHUF mint H1-ben, szóval ez logikusan hangzik.
De a nagy árfolyamhatás ellenére a pénzügyi eredmény csak 20 millióval volt jobb 2025H1-ben a bázishoz képest, a hedge-ek és a nettó kamatköltség megette a nyereség nagy részét.
Az elemző -260m pénzügyi eredményt számolt 2025E-re, a 2025H1 pedig -134m volt, tehát 2025H2E pénzügyi eredménye -126m-ra jön ki nála.
Ha 1700m forintos nettó eredményt vársz ugyanolyan (1798m 2025E) üzemi eredményből, az 1975m EBT-t implikál, tehát 183m pénzügyi nyereséget 2025E-re, ami 2025H2E-re 317m pénzügyi nyereséget jelentene.
Nem ismerem milyen hedgeket használ a PANNERGY, így nem tudom kizárni az ilyen szintű nemlinearitást a pénzügyi eredményekben, de azért nekem ez elsőre nagyon soknak hangzik. És ekkor még csak a várakozásod alsó értékét néztem.
"fedezett" = eurós bevétel adja a fedezetet az eurós hitelek törlesztéséhez. Azaz az év végi átértékelés miatt a pénzügyi sorokat egyik évről a másikra jelentősen eltérítheti egyik vagy másik irányban, a hitel kifutási ideje időtávján nem hordoz árfolyamkockázatot a devizás bevétel miatt.
Az elemző várakozása kb a korábbi évekével azonos, azokban viszont rendre gyengült a forint, míg tavaly nagyon sokat erősödött. Ez nettósítva kb. 300M Ft-tal kellene megdobja a 2025-ös eredményt a korábbi évekhez képest. De ez nem köszön vissza az elemző számaiban. Alapvetően e miatt várok nála sokkal jobb nettó eredményt. Hozzátéve, hogy ez, mivel a deviza kitettség fedezett, valójában nem jelent operatív szinten javulást a cég életében.
A meghívóban az szerepel, hogy 26-án reggel 9-től már elérhető az anyag a cég székhelyén. A meghívó közzététele utáni nyolc nap is ma jár le, azaz máig lehet új napirendi pontot kezdeményezni.
PANNERGY - moderalt