Nem indokolt az általánosítás, mert az ő táplálkozási szokásaik sem egyformák. Vannak közöttük rendes heteró, hagyománytisztelő, asszonyverő alkoholisták is.
Ha szabad így fogalmaznom: hiába van régóta a politikában Patrubány
Miklós, de eléggé egysíkúan próbálja meghatározni, hogy melyik is a
tehetségesebb, avagy a "sokkal tehetségesebb" politikus, mint a másik.
Habár, ha egy politikus tehetségét, valahogy
úgy akarjuk definiálni, hogy az a tehetségesebb aki képes nagyobb
szavazati arányt elérni rövidebb idő alatt, a környezeti feltételeket és
szituációt nagyjából teljesen figyelem nélkül hagyva, akkor akár még el
is lehetne fogadni P. M. konklúzióját. De éppen ez a "politikus" "szakma" értelmezésének (további) lezüllesztése a szememben.
Írország miniszterelnökét, Micheál Martin urat fogadtam kétoldalú tárgyaláson Budapesten. A magyar és az ír népet összeköti a történelem és a szabadság iránti kiolthatatlan vágyunk. Külön köszönetet mondtam Írországnak azért, hogy az 1956-os forradalom után oly sok magyar honfitársunknak nyújtottak menedéket, és örömömet fejeztem ki, hogy a magyar közösség ma is aktív része az ír társadalomnak.Áttekintettük az ír uniós elnökség előtt álló feladatokat, valamint az Európai Unió jövőjét meghatározó kérdéseket. Magyarország támogatja a versenyképesség erősítését, a kohéziós és agrárpolitika megőrzését, és a párbeszédre, valamint a kompromisszumokra épülő európai együttműködésben hisz.Tájékoztattam a miniszterelnök urat a Magyarország számára járó uniós forrásokról született megállapodásról, valamint a kárpátaljai magyar közösség jogainak ügyében elért előrelépésről. Köszönöm Micheál Martinnak a konstruktív egyeztetést, és sok sikert kívánok az ír elnökséghez és további munkájához
Milyen érdekes, hogy a rendszerváltás után nem sokkal azonnal
elkezdhetett dolgozni a rendőrség és az ügyészség is egy tíz éve húzódó
majd kétmilliárdos korrupciós ügyben.
Irány Berlin és Párizs! Ma Friedrich Merz német
kancellárral, holnap Emmanuel Macron francia elnökkel folytatok
kétoldalú tárgyalásokat. Csütörtökön az ír kormányfőt fogadom.
Konstruktív, előremutató, a felelősségi köröket tiszteletben tartó megbeszélést folytattam a Magyar Nemzeti Bank elnökével, Varga Mihállyal. Hangsúlyoztam, hogy Magyarország jövője szempontjából elengedhetetlen a kiszámítható gazdasági környezet és a forint stabilitásának megőrzése. A kormány célja, hogy olyan felelős gazdaságpolitikát folytasson, amely erősíti a családok, a vállalkozások és a befektetők bizalmát. Ebben a munkában a kormány stratégiai partnerként tekint a Magyar Nemzeti Bankra, miközben tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét.Tájékoztattam Varga Mihályt az uniós források hazahozatalát célzó kormányzati lépésekről, valamint a korrupcióellenes intézkedésekről is. Rögzítettem, hogy a kormány az uniós források hatékony és átlátható felhasználásával erősíteni kívánja a magyar gazdaság versenyképességét, különös tekintettel a hazai kis- és középvállalkozásokra. Hangsúlyoztam, hogy a kormány és a jegybank felelős, kiegyensúlyozott együttműködése a magyar gazdaság egészének érdeke.Varga Mihály tájékoztatott a Nemzeti Bank korábbi vezetésének tevékenysége miatt tett büntetőeljárás állásáról és a polgári peres eljárásokról is.
2025-ben a TISZA működését és a rendszerváltást több mint százezer, hazájáért tenni akaró magánszemély segítette egyszeri vagy rendszeres adományával, és több százezer ember vett tevékenyen részt önkéntesként, szakértőként a munkában. A TISZA 2025-ben is kizárólag magyar magánszemélyek adományaiból végezte munkáját, és készült a 2026. áprilisi választásokra.A TISZA-nak rendszeres adományt rendszerváltó kártya, vagy állandó átutalás útján közel 70.000 ember támogatta a munkánkat. 178 olyan magánszemély adományozó volt, aki több, mint 500.000 Ft támogatást nyújtott 2025-ben, összesen 421 630 317 Ft. értékben. Az 500.000 Ft. alatti támogatások összege pedig ennek több, mint hatszorosa volt, összesen 2.690.718.683 Ft. A teljes támogatás összege tehát 3.112.349.000 Ft volt 2025-ben, amihez hozzáadódik még a webshop 97.787.118 Ft összegű bevétele, így a TISZA teljes bevétele 2025-ben 3.210.136.118 Ft. volt.A bevételek növekedésével párhuzamosan és egyenes arányban nőttek a TISZA feladatai és kiadásai is: 2025-ben a folyamatos országjárás mellett a TISZA elnöksége, a TISZA szigetek és a lakosság bevonásával kiválasztotta a képviselőjelöltjeit és felkészült a 2026-os országgyűlési választásra is. A költségek 2025-ben mindösszesen 3.029.822.098 Ft-ot tettek ki, így a TISZA a 2025-ös évet 180 millió forint eredménnyel zárta.A teljes 2025. évi beszámoló a TISZA honlapján olvasható.Mindenkinek hálásan köszönjük, aki akár anyagilag, akár önkéntes munkával hozzájárult a rendszerváltás sikeréhez! Kevesebb megjelenítése
Sulyok Tamás soha nem állt ki sem az elesettekért, sem a megtámadottak
mellett, sem a jogállam védelmében. Gyereknapon is csak a havi 6.3
milliós fizetését védi. Bocsánatkérés helyett.
Gyermeknap alkalmából ma 500 gyermeket és kísérőjüket látjuk vendégül a Karmelitában és a Szociális és Családügyi Minisztériumban.A meghívott gyermekek a gyermekvédelemből, hátrányos helyzetű és kárpátaljai családokból érkeznek. A gyerekek közül sokan speciális nevelésű igényűek, fogyatékossággal élők, vagy éppen transzplantáción átesettek. Az 500 gyermeket kreatív és zenei programokkal, bábelőadással, kiállítással, arcfestéssel, rajzversennyel és finomságokkal várjuk. A Karmelitában minden csoportot múzeumpedagógusok fogadnak, akik korosztályuknak megfelelő, rövid ismertetőt tartanak az épületről, miközben körbevezetik őket a termekben. A program részeként a gyermekek megtekinthetik a Karmelita teraszát is. Ezt követően a rendezvényteremben mintegy 15 perces orgonabemutatón vesznek részt, majd egy körülbelül 15 perces népzenei program következik, amelyhez a gyermekek tánccal is csatlakozhatnak. Minden turnus programját közös ebéd zárja a gyermekek számára.A gyermekek körülbelül egy órát töltenek a Karmelita épületében, majd ezt követően a program a Szociális és Családügyi Minisztériumban folytatódik.
Kőkemény tárgyalásokon vagyunk túl. Tegnap még az utolsó órákban is
kétmilliárd euróval nőtt a felszabadított uniós források összege. Minden
centet hazahozunk. Történelmi győzelem.
/ TISZA PÁRT/