Magyar Péter gyors eredményeket akar, ehhez azonnali bevétel szükséges. Egyszeri rendkívüli “ hozzájárulás” a nagyobb neres piaci szereplők részéről. Egyetértek Tokával. Nem az a cél hogy mindent szétverni fel forgatni , legalábbis szerintem..Az ilyen cég mint az OPUS pl. megkerülhetetlen piaci szereplő jelenleg
McBull kolléga amúgy is rövid köröket szokott futni. De én csak ismételni tudom magam.Fontos a pozíció méretezés és a portfólió összetétele . Miután ez megvan már nyugodtabban várakozhatunk…Korainak érzem , hogy a választásokon parázzak előre . Nézd meg , amit várták , hogy szedik ki idén az osztalékokat, nemigazán valósult meg a legtöbb részvénynél..
Szerintem ez azon is múlik, hogy az OPUS tulajdonosa az esetleges kormányváltó hatalommal milyen viszonyt akar/mer kialakítani. Ha mindkettőnek van esze, lehet ez is gyümölcsöző "kapcsolat". Persze kezdeti átmeneti zavarokra lehet majd számítani. Viszont ebben még túl sok ha...
OPUS árbevételének a 40%-a és az eredmény fele az építőiparból jön - mi lesz ha tavasszal váltás lesz - én már láttam közelebbről egy pár ilyen váltást (úgy értem hogy közelebbről, hogy én az építőipari cégeknek beszállítója vagyok - és láttam, hogy miként változik egy-egy váltás után ezen cégek munkaellátottsága)
Próbálják az Opust önállósítani, tehát ez, hogy fizet osztalékot + srv. Mtelekom, OTP mellé beemeli, a tulajdonos személye és a nyár ami kockázatokat hordozhat.
Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi