A bíró kikérdezi a tanút: - Schwarcz úr, mi az ön foglalkozása? - Kiskereskedő. - Vallása? - Református. A bíró csodálkozva felpillant . - És azelőtt? - Római katolikus. - Hm... És azelőtt ? - Azelőtt? Mint mindenki...
Országos előrejelzés: szerda estig A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Északkeleten lehet délután egy-egy helyen zápor, esetleg zivatar, másutt csapadék nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 23 és 27, késő este 10 és 17 fok között várható.
Katalin névnap április 30-án és novemebr 25-én van a hagyományos naptárakban. Sziénai Szent Katalin ünnepnapját április 29-én tartjuk, aki kiemelkedő egyházi személyiség, domonkos rendi egyháztanító volt, A haldoklók és Európa védőszentje. A Katalin görög eredetű női név, a görög Aikateriné név magyar változata. Jelentése nem egyértelmű: elterjedt nézetek szerint a görög katharosz szóból származik, amelynek jelentése: „(mindig) tiszta”. Mások szerint a görög Aeikatherina névből ered, melynek jelentése: „nyilazó”, „biztosan célzó”.A magyarba feltehetően a német Katharina vagy a latin Catharina forma közvetítésével került. Magyarországon a Katalin az Árpád-kor, illetve a keresztes hadjáratok óta a legkedveltebb nevek közé tartozik. Kitti névnap április 30-án van a hagyományos naptárakban. A Kitti név a Katalin angol becenevéből önállósult. A név védőszentje Labouré Szent Katalin sokgyermekes földműves család kilencedik gyermeke, aki anyja halála után húgával együtt vezette a háztartást. 1830-ban Párizsban irgalmas nővér lett és 45 éven átidőseket gondozott. A szent ünnepnapja: december 31., mely egyben Kitti névnap is.
A patkányok menekülnek a hajóról és próbálnak áldozatipózt felvenni .Amig mások járőrözöttek ö csak dumált, most meg be van szarva ha jön a tisza mehet vissza a sarokra .
Amúgy én már egy ideje erősen szemezgetek a Waberersel... 2 hét múlva jelentenek ami várhatóan erős lesz, főleg hogy már benne lesznek a frissen megvett Posta biztosító számai. Én több célár emelésre is számítok, mivel a 3 elemző közül 2 jelenleg felülvizsgálat alatt tartja már egy jó ideje (de jelezték, hogy a posta számainak ismeretében fognak változtatni), a harmadik pedig nemrég bemondott egy 6000 forintos célárat, csak senki nem figyelt rá, mivel éppen aznap kezdett bele Trumpi a világ felforgatásába. Hatezres célárakat már adtak meg az Alteonál és a Nyomdánál, amelyeket rögtön utána fel is lőttek odáig, ehhez képest a Wabi még sose érte az 5k-t sem... én úgy érzem ez hamarosan változni fog, és minimum rövidtávon érdemes lehet tenni benne egy kört, míg nem késő :). Aztán ha mindez netán nem jönne össze nyugodtan számon lehet kérni, én nem fogom úgy letagadni mint ahogyan azt egyesek szokták ;-) Lehet hogy neres cég (Alteo is az), de a menedzsment sokkal megbízhatóbb akár az appnál vagy a cignél, lesz is vmennyi osztalék, miközben a választások még odébb vannak... technikailag is elég jól néz ki, miután lezárta a duplacsúcsot és hamarosan kiléphet a csökkenő trendből. https://invst.ly/1a83yn
Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi