Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 szombat, 22:10
Előzmény: #41394  Beze
Simán leszakíthattak volna az arany árát 4000 alá   ez bölcs meglátás. És aktuális. És azt mondod mégsem tették meg...?? 
Szerintem akarták azt, nagyon is!!!!! Csak nem jött össze, tegnap.... 😉 
Ez nem predesztinalja  a jövőt csak a szándékot. Nagy erők feszülnek egymásnak.. 
Gazdazdasagi világháború már van, most es  ma is, nem csak lesz, talán majd valamikor kategória ez már. 
Csak legfeljebb nem ír róla a Barrons, vagy a WSJ, Reuters, etc.. 
Márpedig ha mainstream nem írja meg a valós narrativat akkor a gazdasagi szereplők  nem kutatjak se nem abszolvaljak. Ez nekem meglepő..... 
Ajánlom Robert J Schiller : Narrativ kozgazdasagtan című könyvét., már ha elfogadod ajanlaskent tőlem es ha szeretsz olvasni könyveket. 
Sajnos az a generáció aki még szeretett olvasni már meghalt, nagyapam generacioja volt, kb a lexikális tudasukkal együtt. Lassan eljutunkna a  "Hulyek paradicsoma"  c film aktulalitasahoz és sajnos  egy nagyon szűk gazdasági nagytőkes elit azaz  pár 10 ember  akik a tokeáramlast irányítja, és ezzel a gazdasagi világot, és a piacokat. 
Beze
Beze szombat, 11:30
Előzmény: #41395  Nandi
Én is azt mondanám hogy 3500 lesz ha olcsón akarnék aranyhoz jutni. :)
Nandi szombat, 09:46
Előzmény: #41393  Ripple-Rónai
Pontosan, ezt írtam, szép 500-as lépcsők lefele.
Sikeresen fenntartották 4K felett, micsoda meglepetés... Megy a harc, kapálózik, mint a fuldokló. Aztán jön e a mentőcsónak vagy sem.... hmm...
Friss elemzések:
BofA: halálkersezt alatt van, ne vegyed 4K-n, szintek 3,7K (first), 3,5K (strong), 3,3K (full). 
GS: jegybanki vásárlások és alacsony portfólió szintek miatt év vége 4,9K
Na most valamelyik aranyárban tartott elemzőcsapat csúnyán mellé fog lőni. A második nevében pedig benne van a gold. :-)
Mondjuk azt nem értem, hogy a jegybanki vásárlások önmagában miért rántanák fel az égbe. A retail (papír) meg még a startvonalon sem áll.
Beze
Beze szombat, 05:10
Előzmény: #41392  Ripple-Rónai
Szerintem trükk jön. Felnfogják húzni . Ezt csak a mai nap miatt mondom, vagyis a tegnapi. Simán leszakíthatták volna és mégsem. 
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai péntek, 23:34
Előzmény: #41392  Ripple-Rónai
Az átfedés nem volt pontos leírás, úgy értettem, hogy szorosan egymáshoz illeszkedve.
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai péntek, 23:33
Előzmény: #41389  Beze
https://invst.ly/1it9lj
Március eleje óta három csökkenő háromszög alakult ki, egymással átfedésben. Az eddigi célárak, mint a háromszög magasságai ki is jöttek. Gyanítom, hogy a mostanival is ugyanez lesz a helyzet.
Placi82 péntek, 23:10
Amigybhohybazbezustrolmis legyen szó, az aranynal a 4000usd szint odáig kemény  padlot ad a sunyi  lefelé nyomasnak
Placi82 péntek, 23:01
Előzmény: #41385  ASR
."" Másodszor választották meg a reményvesztett, lecsúszó és polarizálódó amerikaiak, akiknek a többsége kis túlzással egyetlen lábtörésre van a hajléktalanságtól, miközben a felső rétegeknél elképesztő ütemben koncentrálódik a vagyon."" 
Na ez mondatod is megérne egy misét mint anno Párizs, ennek a vizsgálata, hogy jutott el az Amerikai gazdaság, társadalom ahol egy sima  átlag férfi a 60 - 80 as években eltarott 3 gyereket, 1 otthon lévő feleségét, és volt 2 autó és 1 feherkeriteses ház es biztonság, és zéró bunbandak etc... 
USA ban meg a gazdagnak tűnő a nagyon nagyon  felső kozeposztaly is 3-6hónap munkanélküliségrevan a toltalis gazdasági csodtol ,miindenenen full full hitel van a Tesla X en, a házon 3 jelzálog, etc....szóval... Khmmmm
Ja és a technológia és a hatekonysag, robotok, AI, , és ipari termeles hatalmasat fejlododott és mégis és mégis ez van..... Ej-ej, ez nem stimmt 
Beze
Beze péntek, 22:37
Előzmény: #41375  Bpali2
Én azt hittem leküldik ma a pincébe , amilyen hangulat volt... Ehhez képest aranyban nem is lett új alj. Ezüstben meg kalapács készül. Nem tudom mit gondoljak. Ez a 4000 meg az 55 elég beton szintek úgy látom. Lehet lesz még egy nagy öntés , de lehet nem. Shortos picsázás bármikor jöhet egy nagy felszúrás 4100-200-ig, meg 60-ig. Én most egyikben se vagyok igazán benne, pici pozik... Várom a long megerősítést, hogy belépjek több pénzzel.
Bpali2 péntek, 15:46
ASR leírta a lényeget , megfogják tépni .. kérdés mikor honnan , de ez a terv elcsípni..
Bpali2 péntek, 15:33
Na mehetünk fel 😂😂😂
keeper péntek, 14:55
Előzmény: #41379  ASR
Ugyan! Sosem volt még ilyen jó:
https://youtu.be/3tHRf7cu69Q
Páros lábbal beleszállt Kínába is, nem hittem volna, de lehet most ebben Lacinak lesz igaza és vannak olyan őrültek, hogy felborítják a sakktáblát, mert már csalással sem tudnak nyerni..
.
"Egy 2008 + 2001 + 1991 + "isten hozott a jövőben" típusú hibrid válság jeleit vélem felfedezni."
Nem csak te. Buffet is kifakadt, meg többen is figyelmeztetnek, hogy ebből nagy crash lesz...
.
Mondjuk ma Varga Misi bácsi is bejelentette, hogy a magyarok pénzét a tőzsdén szeretné látni... mondom magamban te is jókor buggyansz meg....régen amikor PüM volt meg az volt a szlogen, hogy a magyar állampapírba tegye mindeki a lóvét, mert biztonságos befektetés, meg államadósság finanszírozás és milyen jó az államnak meg nektek is, mert a magyaroknak fizet jobb kamatot stb, most  teljesen homlokegyenest ellentmondó kijelentéséket tesz. Már a KSH is lenyomta az infla előrejelzést 1.8-ra ( a boltokban persze ennek az ellenkezője látszik), tisztára, mintha a szándékosan a tőzsdére meg a befalapokba akarnák bevinni a kisbüfiket, pont egy ilyen eléggé volatilis és kockázatos időszakban.
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2026/07/varga-mihaly-karam-andras-bet-tozsde
.
Mondjuk jó hogy olcsó az ezüst, a fegyverekhez sok kell....
ASR péntek, 14:48
Előzmény: #41380  Placi82
Trump csak a tünet. Másodszor választották meg a reményvesztett, lecsúszó és polarizálódó amerikaiak, akiknek a többsége kis túlzással egyetlen lábtörésre van a hajléktalanságtól, miközben a felső rétegeknél elképesztő ütemben koncentrálódik a vagyon. A deglobalizáció, az erőforrásháborúk és a lokális konfliktusok immár a szabályt jelentik, nem a kivételt.
Nandi péntek, 14:00
Előzmény: #41383  Placi82
Ha valaki nem napi tréder, elég megnéznie a TIPS hozamokat. Jelenleg olyan kb. 2% körüli a REÁLhozam, ez minden de nem támogató az aranyra. Ha ez érdemben csökken, érdemben emelkedni fog az arany is. Addig meg...
The 10-year real (after inflation) yield was recently 2.1%, 1.2 percentage points higher than the 10-year average of 0.9%. The 1-year real yield stands at 2.2%, 1.9 percentage points higher than the 10-year average of 0.3%.
Placi82 péntek, 13:49
Előzmény: #41382  Nandi
:)). Már ignorálom....De tudom. 
Nincs se hitel se tőkeáttétel, bár a a részvény esetében az 1:3  vagy 1:4 es tőkeáttétenek számít sajnos , igaz csak lefelé irányba  mert felfelé mozgással csak 1:1 az aranyhoz képest . Érted mire célzok. 😀 
Ahogy a dolgok állása áll, ha nem kell atelnunk egy újabb világháborút a következő években akkor én már annak is örülök.
Ezt nem fejtenem ki miért mert hosszú lenne..... 😉 
Nandi péntek, 13:44
Mazsola a puncsostálon, hogy ma regular opciós lejárat is van (nagy). Lesz mozgás. Elvileg.
Placi82 péntek, 13:28
Szetkuszalta ez az Iráni háború, az egész haditervemet
Placi82 péntek, 13:27
Előzmény: #41379  ASR
Meglátjuk. Adok neki 75%valószínűséget.
Én már nem csinálok se modelleket, se forgatókönyvet. 
Mert Trumpnak adjon valaki egy doboz Sanaxot mert úgy látom elfogyott neki. Olvastad a reggeli híreket?? 
ASR péntek, 13:25
Egy 2008 + 2001 + 1991 + "isten hozott a jövőben" típusú hibrid válság jeleit vélem felfedezni. Az AI-sztori pénzügyi értelemben a végét járja. A fejlődő piacokon kritikus szinten fogy a dollár, szakad az indiai rúpia, zuhan a KOSPI, a francia hosszú hozamok pedig teljesen elszakadtak.
Tegnap egyszerre esett minden, és az utóbbi két napban megint felbukkantak olyan szereplők, akiket már csak a Fed látott el sürgősségi likviditással. Az aranyban viszont lassan minden "fundamentális" kockázat be van árazva; amit most látunk, az sokkal inkább mechanikus kényszerlikvidálás, masszív félelemmel ötvözött likviditáshiány. Nem tudom, meddig megy le, de a forduló valószínűleg nem lassú bázisépítés lesz, hanem brutális visszatépés.
Bpali2 péntek, 12:56
Nem tudom hogy hányan vannak reménykedők , de vannak hidegvérű profik is akik itt már belevettek. Azért 4100-íg, nem a semmitől szaladt el a múltkor . 
Gaben1 péntek, 12:46
Előzmény: #41376  Nandi
Én is felfelé várom, de grafikonokon minden idősíkon lefelé áll a széna.. Havin-hetesen kifejezetten látszik a lenyomás, szinte nincs alja.. havin belefér még 3000alatti ár is, meg 33.. Számomra elfogytak a támaszvonalak, talán a havi bolliközepek fogják kicsit.. remélem ezért fordul:) Még csak most jönnek a halálkeresztek, meg a nagyon negatív jelek, egyre mélyebb célokkal, emiatt is csak-csak egyre közelebb kerülünk a fordulathoz... :)
Nandi péntek, 12:18
Előzmény: #41374  Bpali2
Én is jobban örülnék, ha nem lenne megint beomlás, mert ez azt jelenti más szegmensben is problémák vannak/lesznek. De továbbra is azt mondom, az aranyat lefele vivő tényezők egyelőre érdemben nem módosultak. A kamatemelés esélye épp csökkent némileg a jobb CPI és PPI adatokra, de ez is csak egy 4,1K-s felszúrást bírt összehozni. A fundamentumok és a grafikon is egyirányba mutat.
A helyzet már zavaróan egyértelmű. Pont ez a bajom vele. Ami egyértelmű, abban szokott lenni egy csavar.
De lehet még mindig sok a 4K reménykedő.
Bpali2 péntek, 11:55
Előzmény: #41349  Beze
Te most , hogy látod ?
Bpali2 péntek, 11:53
Logikailag ezt le kellene verniük . De én úgy érzem vagy  lehet csak túl kombinálom ; hogy meglepetés lesz itt előbb utóbb . . De inkább előbb . 👀. Tessék tessék mindenki tegye meg tétjeit 😂😂
Nandi péntek, 11:47
Előzmény: #41370  Ripple-Rónai
Ha rápillantunk az arany grafikonjára szembeötlik egy érdekesség. Az árfolyam május elején érte el a 4500-as szintet, párszor pattant róla felülről, majd alulról és végül 1 hónap birkózás után lefordult.
Az árfolyam június 24-én érte el a 4K-t. Párszor pattant róla felülről, majd most már alulról. Eltelt kb 1 hónap.
Kísértetiesen ugyanaz a mintázat. 
Bpali2 péntek, 10:10
Előzmény: #41369  Nandi
Senki nem mondta hogy rövid ideig nem nézheti meg 46 íg is. De hosszú távra ne tervezd
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai péntek, 09:48
Előzmény: #41364  Nandi
Nem vagyok túl jártas ebben a kérdésben, de olyan pletykát hallottam, hogy ezeket a certiket kötegekben adják el a bankoknak, és a világon több certifikàt kiütési (adott esetben a kötési ára) ugyanoda esik.
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai péntek, 09:46
Előzmény: #41361  Nandi
Továbbra is úgy gondolom, hogy a 3975 és a 4000 a kulcsszintek jelenleg, a nagyobbak itt halmozhatnak még fel short pozìciókat utoljára. Arra számítok, 1-2 napon belül kilép a sávból lefelé.
Nandi péntek, 09:23
A GSR átlaghoz való visszatérése kb. 10%-15% emelkedést jelentene. Vagyis változatlan aranyár mellett ennyi ezüstesést. Nem mondom visszatér, de ez az átlag. Van itt tér lefele, pláne ha az aranyat is még ütnék. Nem légből kapott az az 50-es vagy alatta szint. 
Bpali2 péntek, 08:32
2 idióta appeninnesnek ezek magas röptű dolgok . Csak Jelinek Danika áfacsalásA számít Auchan reptér mesék .. remélem ma is esik
😉😂
Bpali2 péntek, 07:40
Az árszint másodlagos , a lényeg a ciklikusság . Lehet bohóckodás az olajjal de akkor az infláció felzabál mindent s marad a jó öreg arany ..
Bpali2 péntek, 07:31
Előzmény: #41365  Bpali2
Még mindig azt mondom közel az az idő amikor mást fognak likvidálni mert aranyban könnyebb lesz túl élni . Kötvény ide kötvény oda . Elég egy megjegyzés az USA adósság szintjéről egy besokalló japán bármi..
Bpali2 péntek, 07:24
Előzmény: #41364  Nandi
Meglátjuk. Szerintem az aránynál egyértelműen közel az alj . Az ezüst már érdekesebb. Időben annál is . Bár ott ahogy látom lehet még jelentősebb leszúrás. Amit visszafognak tenni ebbe az 55 környéki sávba . Ezek fizikai eszközök is . Azon már mit likvidálsz? Aránynál ott vannak a jegybankok is . Ezütnél mondjuk lehetnek szélsőséges forgatókönyvek is . Le 40 fel 60?.végül is nem normális amit ez a sárga fejű szarkupac csinál..
Nandi péntek, 00:07
Előzmény: #41363  Bpali2
Én sem zárom ki, hogy már elindult a gyűjtögetés. El kellene... De ha belengethetik a piacot miért ne vegyenek még olcsóbban? Egyelőre nem úgy tűnik sietniük kellene.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a nemzetközi piacon egy porszemnyi erste certiért az USA-ból lenyúljanak. Az erste meg nem akkora játékos le tudja nyomni az árat 50-80 usd-vel a kiütéshez. Bár azt nem tudom a szinteket miért oda állapították, ahova, lehet ez egybeesik más érdemi szintekkel. 
Holnap péntek meg 7vége meg Hormuz sem csitul (jelen pillanatban). A népszerű SOXL ETF (3x semi) a csúcsához képest felezett 3 hét alatt. Eszetlen mozgás. A MU is ledobott már 30%-ot. SPCX IPO vicc... Szerintem arrafele is egyre több helyen kezd szűk lenni a számla. És ha sokan nem akarnak/mernek/tudnak poziban maradni 7végére, még cifra dolog is jöhet holnap. Az alapkezelők cash állománya történelmi mélyponton, extra kereslet nem tud onnan jönni.
Bpali2 csütörtök, 23:50
Előzmény: #41362  Nandi
Sima mezei Erste bankos certik . Semmi extra látszatra . A fórum 90 százaléka szerint nem foglalkoznak ilyen kis porszem nagyságú papírokkal . Én meg azt mondom a gyakorlatban nagyon is működik , hogy egy egy certi KO áránál  fordul az árfolyam . Mivel egy egységes pénzügyi világpiacon  kereskedünk . Ahol a klf pénzintézetek rendszerei , termékei nagyon is összefüggnek .. …Nem gondolom , hogy reménytrader lennék . Inkább azt gondolom , hogy a végeredmény az nagyon is az lesz amit én várok. Igen a kolléga figyelemre méltóan eltalálta a mai mozgást .. De attól még nem leszünk 3000 nél. Nem hiszek benne de nem zárhatóm ki. Magyarul arra is fel kell készülnöm adott esetben ha.. Ami viszont érdekes , hogy az USA kereskedési idő alatt szinte alig esett az árfolyam .Illetve a rv piac esését arányosan jóval kevésbé követték le a nemesfémek mint hetekig visszamenően bármelyik napot néznénk…👀.. Biztos vagyok benne hogy 1-2 bálna már vette/veszi… főleg ha 4600-ön adni akarja…
Nandi csütörtök, 23:22
Előzmény: #41359  Bpali2
Bocs, ezek miféle certik? Sose certiztem. Valami nemzetközi nagy valamik?
Nandi csütörtök, 23:15
Előzmény: #41357  Bpali2
Szerénység, elvtárs! Szerénység. Szépen leszóltál, mikor 3900-4000 környékére mondtam az aranyat... meg akár 57-re az ezüstöt. Milyen hülye mond 57-es ezüstöt? Mert a vonalak. Meg nem értek hozzá. Most 3800 lesz/lehet az arany? Hol élünk? Kolléga itt ma megmondta a 3975-öt meg a lehetséges hatásait... és hát nem pont ott zárt? Szóval már jópáran szemlélik reálisan a közeljövőt. 
Persze tudom, nem számít pár száz pont, amíg a nagy kép nem sérül. Az a pár száz pont az előző támaszszintől már lassan -15%. És sokan olvasnak és lehet hogy sokan is hallgattak rád. 
Egyelőre nem látszik még a kifeneklés sem, azok a mélypontok egyre lejjebb kerülnek. Az iráni balhé sem támogató. A strat pakk bukót meg nem számoljuk. És nyilván mindenki fedezett, aki longolt.
Nagyon ügyesen megfőzik a longosokat. Holnap is simán benne van egy újabb mélypont, péntek is lesz meg napi mélypont körüli zárás... álmoskönyvben ez van írva.
A 3800-3900 elvileg erős intézményi vételi zónának kellene/illene lennie. Majd meglátjuk. Bízzunk benne. Egy bejelentett újabb tárgyalási kör nagyot lökhet rajta. 4100 felett újraértékelés van, addig minek. A következő szint  valóban 3400-3500 környéke. És az is igaz, hogy 3300 környékén indult a gyorsuló mozgás.
Aranyban van +19%/év még és egy éve szó sem volt kamatemelésről meg bika dollárról, szóval van még bőven tér lefele.
És innen nincs nagyon messze már az 50-es ezüst sem. És a bányák majd dacból bezárnak? Éves hozam még 50% az ezüstben. 1 éve be akartak zárni a bányák 40 alatt? Naugye. 
A semi run kezd fejreállni, ahogy rájönnek a kínai AI sokkal olcsóbb és a megtérülés erősen kérdéses lehet. Egy kajak semi menekülés fejreállíthat mindent aranyban, ezüstben. Is.
Veszélyes idők ezek a reménytrédereknek.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek