Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Sokért nem adnám, ha érteném, hogy mi történt a május 5-ről május 6-ra virradó éccaka. Mer akkor kezdett el hirtelen emelkedni az ezüst is meg az ezüst bányák is.
A Deutsche bank 8000 USD-s aranyárral számol . Kína minden eddiginél nagyobb tételben / hivatalosan is/ vásárolja az aranyat . Ami húzza magával az ezüstöt is . Az ezüstnél 5 év kitermelésével megegyező fizikai hiányt görget maga előtt a piac . 14-15.- én Trump -Hszie találkozó - ahol a kölcsönösen bevezetett importra vonatkozó vámok jelentős csökkentése várható .. Ezenkívül India miniszterelnöke felszólította a lakosságot , ne aranyba / ezüstbe/ meneküljön. A réz árának emelkedése mindig fontos jelzés —> mert követi az egész nyersanyag piac ..A rézbányákban kinyerhető érc minősége egyre csökken a kereslet nő. Új bányák 2030-nál előbb nem nyitnak . Ja megjegyezném ez az ezüst arany ármozgás most teljesen más lesz . Új magasabb árfolyam szintek jönnek de ezt már nem a spekuláció hajtja . Az igazi bullos megerősítéshez a 86,5 ős szint áttörése szükséges —>92… kiderül
Ha van valakinek ötlete, hogy ez a felrobbant ezüst erekcióvesztés nélkül száguld 100 fölé, vagy még a 80 környéke is benne lehet, azt ne tartsa magában :) Köszi előre is
Beavatnál kérlek, mint zöldfülű "ezüstöst"? Egy hete még hatalmas mínuszban ültem, tegnap hatalmas pluszban kiszálltam, most nem tudom, hogy jól tettem, vagy elbénáztam egy jó pozit.
Több forrásból olvastam ma, hogy Indiában a lakosság ezüstbe menekül a gyengülő rúpiából. Ha jól sejtem, nemcsak ott. Az árupiac menetel, miközben a hosszú kamatok kamatok emelkednek. beszédes.
Na de vajon mi a hirtelen emelkedes oka? Amikor az arany es rez minuszban volt napkozben, az ezust akkor is tartotta magat. PLatina is +5% Annyit latok egyelore, hogy Shanghai-ban elkezddtek ujra kikerni ezustot, de hosszabb tavon nezve nem nagy a mennyiseg. A COMEX-re inkabb befele ment az ezust az elmult hetekben, de inkabb oldalazik a mennyiseg. A keszlet szintek visszatertek a 2024-5 korulire. Semmi erdekeset nem latok ezekben. Az ezust mai armozgasa viszont felettebb kiugro.
-Private Banking friss:-Ezüst.-A rövid csökkenő trend máris tört felfele, egy gyenge korrekció után. Egy magasabb mélypont után a 81,25 felett tudna némi erőt mutatni. A 87,5 talán benne lehet, de a kockázatkezeléshez a vastag zöld trendvonal használata ajánlott. Alul a 62,5 és az 50 körül várhatja csak erős támasz. Ellenállások: 87,5;100; 106,25; 112,5; 118,75; 121,88; 125; 128,12; 131,25. Támaszok: 62,5; 59,38; 50.
Ameddig kell . Látszatra nem történik semmi. Minden nagyobb alapkezelő beszakadást vár az rv piacon . A kicsik meg megvesznek mindent . Eddig elmaradt a szakadás . Az ezüst is érdekes mert lefelé már sokat nem tud esni , ha nem a certiket nézzük . Viszont mihelyt lemegy az iráni hercehurca -elülnek a recessziós bizonytalanságok+ ugye kifogytak kb a fegyverekből —> szinte egyszerre lódulhatnak meg a bányák megrendelései . Kilőhetünk .
Igen, és meddig lehet ezt csinálni/bírni ... hogy nem csinálunk semmit? Gyakorlatilag Én is csak állok és várok. Nem csak ezüstben hanem mindenben. (Könyvelőm szólt hogy az adóigazolás 100 oldal Erste kereskedésről nem volt szó :-) ) Na az ideiben nincs ennyi sor, de lehet több is az eredmény. :-)
Bar 71-72 folott vetelt javasolt, megsem mertem belevenni hetfon, ugyanis az ezust tobbismeretlenes egyenletebe belekerult nehany honapja az irani temyezo is. Azt lattam, ha durvul a helyzet, es emelkedik az olaj, akkor esik az ezust, ha csokken az olaj, mint tegnap, emelkedik. Inkabb kimaradok egyelore egy esetleges nyerobol, es varok.
A havi elofizetedemet egyelore nem hosszabbitottam meg, nem volt ra idom. Tegnali youtube videojaban, ami ingyenes, ket kehetoseget llat: fel elso korben 105 ig, vagy meg le 69,x eur ig, es onnet fel..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)