Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
USA bankrendszer ha jól kezd akkor még lehet benne de 36 nál mindig elakadt . Én tartom lángokat egyenlőre . Előbb utóbb átviszi ha nem , újra bővítés aljon . Azt azon keresek . Na majd USA eldönti ./ CBK/ OTP t szintén USA tolja .,
En vettem mostanaban egy kis COPJ-t es bovitettem az AAGFF - Artermath Silver-t. Azt gondolom tovabbra is, hogy itt marad a 70-90$ kozott az ezust es hatalmas atarazodasok lesznek az ezust es az arany banyaszoknal is meg. A puac tovabbra sem hiszi el, hogy itt marad az ar. Tobbek kozott a mozgas sebessege miatt es a mindenhol keringo osszeeskuves elmeletek miatt.
Egy is fáj. Utálok veszíteni. A stopok nem engednek többet osszehozni... 🤣 Nem realizált profitbol bukni pszichológialag ugyan úgy fáj mint ha KP bol buktam volna..
Már megkeresett, de sajnos nem realizált profitbol buktam el, 3 éve türelmesen ülök rajta, merrt láttam 3 éve azt, amit te is pedzegettel mostanában,...... Tudod mire gondolok... Na szóval viszont ha esik 5%ot az arany akkor kb 30%ot esnek szektor reszvenyek.....
EQNR.ol típusból van 1000 db. Európai meg van még HBR lse Jó ezen speciel kerestem 20%korul. De az USA shale cégeket szinte alig.... Sőt szabadbszemmel nem látható, EQT, slb, sm, Apa, etc... Lofaszt se ment... Nekem. Legalábbis kevés Arany /ezüst szektor még totál durván beszoptam Mínuszos. Már több mint X6 ára ment el a banya esések miatt.. Pedig 5240 rol esett csak az arany 5000 körülre. Felfelé úgy megy az arany /ezüst részvény szektor mint egy tetves csiga, de lefele mint egy el dobott kő a szakadékba. Naponta estek 3-5%ot 1% arany esesre.
Köszi a választ. Az ugrás mindenképp a felvásárlási hírre volt. A DBK pl.alig emelkedett. Én tartottam attól, h.a hír felhajtó hatása után beesik. Egyelőre még ment, aztán vissza. Egyelőre nem veszem vissza.
Igen, én is így tudom. De őszintén szólva most csak figyelek, mert ezen az áron amúgy sem érdekel. Én még adok esélyt arra, hogy a piacnak kinyílik a szeme és meglátja, hogy mi várható és hogy Trump ebből nem fog jól kijönni. Aztán lehet, hogy mostantól örökké long lesz, de engem az sem érdekel. Nincs kényszerem a tőzsdei befektetésre/kereskedésre.
Ezt nem akarod megerteni. Nem lesz bumm es konyec. Illetve nagyon kicsi az eselye. Nem kerik leszallitasra, mert azert van ez a piac, hogy hedgelni tudjanak. Az open interestben nem latszik, hogy mennyi short es long van. A nagy bankok nem ragadnak be nagy shorttal, mert a risk department leszagatja a toket a tradereknek. Illetve itt is volt mar aki kijatszotta a rendszert Szingapurban, de el is ment pihenni par evre. A COMEX-en meg mindig tobb ezust van, mint 2025 elott volt! A manipulacio letezik, valoszinuleg most is csinaljak, csak okosabban. Viszont azzal csak rovid idore tudjak lenyomni az arakat. A nagy bankok a short pozicioval szemben fizikai ezustot tartanak az OTC piacon. Ezt nagyon kevesen latjak, hogy mennyi hol van. Ha azt gondolod, hogy en jelentettelek fel, azzal is eleg nagyot tevedsz. Egyik reszrol azt sem tudom, hogyan kell a masik reszrol nem erdekel, harmadreszrol en nem sertodom meg, mint egy gyerek.
Ha jol tudom a CCL az egyetlen cruise line aki nem hedge-eli az uzemanyagat. Lehet jo lesz, de ha marad a magas uzemanyag ar, akkor jo nagy koltseg novekedese lesz. Ezt erdemes szem elott tartani. Igaz a jegyeket ugy adjak el altalaban, hogy adott olajarig ervenyes a jegyar, afelett extra koltseget kell fizetni. Ez inkabb altalanosan irom, nem vagyok benne biztos, hogy a CCL is igy csinalja. Melyebben soha nem merultem el az iparagban.
Hmm.. magas olajár … emelkedő szállítási költségek - élelmiszerárak , kisebb fogyasztás , emelkedő infláció—>> kamat emelést is hozhat /// de nézd csak meg dxy milyen szinteken van.. Ki fog ezüsttel spekulálni ? Illetve csökken az ipari kereslet is .. biztos hogy jó ez az ezüstnek ??😂
Nem feltétlen jó mert a jelenlegi helyzet másabb most ellentétes erők feszülnek egymásnak. Az infláció elrágja majd a dollár értékét, a befektetők reál eszközökbe menekülnének aminek ugymond nincs csődkockázata. De ott a kamat fék, ha a magas infláció miatt FED kénytelen magasabban is tartani a kamatokat és a magasabb kötvényhozamok elszivják a tőkét a fémek elől mert az nem fizet kamatot. Amilyen poklot sikerült rendezni a közel keleten most a rövid infla követő kötvények kecsegtetőbbek lehetnek.
"Hülyék paradicsoma című filmben érzem én is magam az esz nélkül mindenbe
belevago, pofátlanul hazudozó, gazemberek kaptak a 0%kozelri hiteleket." -> pontosan így vásárolta fel a Klán az országot -> az MNB vesztesége megmaradt a közösben, az inflációban elhamvadt hiteleken pedig ezermilliárdokat kaszálnak, vagyis a: "Tucskoket megmentik hangyákat megfullasztjak."
Tartom a longokat . De van kp is amennyiben levernék . Bővíteni . Elvileg a történet arról szólna , hogy a Commerz előre menekül —- mindent megtesz a jó eredményekért és a magas árfolyamért . Persze meg van hirdetve egy 3 éves srv program. Én azt mondom elvileg nem fogják elfogadni az UniCredit ajánlatát . Miért emelkedik,? Csak próbál visszatérni a normál árazására 32-34 közé. USA bankszektort követi az árfolyam főként ..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)