Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 kedd, 11:00
Előzmény: #39278  opandup
Itt  ekkor lesz változás a jelenlegi gazdásagi vilagrendben és csuklik össze az USA indexek.
London bullion piac likviditási problémája lesz. Mert globális ár valójában Londonban képződik😉LBMA rendszer így néz ki
LBMA (OTC forwards)        le 
COMEX futures hedge      le. 
ETF  és bank hedge le. 
Ha Londonban nincs elég fizikai arany vagy a bankok nem akarnak shortolni akkor a hedge lánc megszakad.
És COMEX delivery nő. 
Na de ezek a cion bölcsei ezt megakadályozzak. 
Hát az iráni háborúban az olaj szektorok papírjaimat most néztem rá, röhej. Felesleges volt venni. Nem hiába hagytam ott anno az egészet és mentem aranyba. De most az aranyat is megfojtjak papír  arannyal. Szét vet az ideg tegnap majdnem aprított a 4950 et és akkor kampó van 
Eskü úgy meg van manipulalva ez az  ez az egész. Hogy jegy rendszer lesz a kutakon heti 10 liter benzinre de az olajos cégek akkor se mennek😉🤣. De valami kamu cég. Az NDX én aki csak hitet árul kapitalizacioja már 25 Mrd dollár és minusz 200 millió az arbeetele többet ér majd mint egy DVN
Placi82 kedd, 10:31
Előzmény: #39278  opandup
Hu ez hosszú. FED egy varázsló. T-bill, MBS ék világa, stb..rejtett QE 
De az indexek mehetnek fel, lásd most is az NDX, olajreszvenyeim estek tegnap  de az NDX 1.5 %ot emelkedett tegnap. 
Közben hiányzik piacról nettó 16-17millio hordó olaj /nap és 15%LNG /nap. 
Na hol itt a logika??? "" Ezek"" Elhajlitjak a gazdasagi fizikai erőterett is. 
Szóval lehet hogy munkanélküliek tömege hompolyog az utcan de az NDX ATH rá megy majd attol. Nézd  mit mutat mostani helyzet. Kabaré 
opandup kedd, 10:17
Előzmény: #39276  Placi82
Akkor még optimista is voltam hozzád képest... Szóval ebben a kontextusban nem látom a tőzsde közép-hosszú távú emelkedését és a mai formában működő rendszer létjogosultságát sem.
MrSomm kedd, 10:16
Előzmény: #39262  Placi82
Elnezest, en neztem be
Placi82 kedd, 10:03
Előzmény: #39274  opandup
Már most is kirugasok vannak. 
Vége a munkaválllaloi jó világnak. A cégek a kezdenek leépiteni. Amíg volt olcsó energia és nyersanyag addig oké. De off a gazdasagnak. 
AI meg már az alkalmazottak 30%nak ki fogja váltania munkáját... Repülni fognak mint a győzelmi lobogó. 
Max 2 év, talán annyi se. Éhezok viadala lesz. 
Alapjovedelem duma, meg szélső balos utopia... 
Pipacs20 kedd, 09:58
Előzmény: #39243  randomly
stoppod élt még ma?
opandup kedd, 09:52
Előzmény: #39272  Placi82
Igen, ez az úgynevezett alaptézis, a fiat pénzbe vetett bizalom kérdése.
.
De én más irányból közelitek most. Tehát ha "olcsón" lesz elérhető a fejlett technológia és az AI is nagy teret kap (mert csak minimálisan szabályozzák) a munkafolyamatokban, akkor az tömegesen kiválthatja az emberi munkaerőt. Ez idővel veszélyes lesz a teljes rendszerre nézve.
splendidart kedd, 09:47
86 körül bevásároltam belőle, várom a nagy okosságot, eddig a Kedves Vezetőnk TACO barátja csak szopat. 
Ettől függetlenül eddig 6 nagy bank (friss) várakozását, elemzését olvastam az elmúlt pár napban, egy várt 50dolcsit, egy 80-90 közötti sávozást, a többi mind kitörés északra. Én egyelőre nem pánikolnék, 80 körül eddig mindig megjöttek a vevők. Aztán lehet, hogy nagy szopás lesz belőle
Placi82 kedd, 09:36
Előzmény: #39270  opandup
Ma meg működő rendszert nem az AI fogja bedonteni. Pont az szívja fel a likviditas egy részét.. 
A rendszert a hit tartja fenn a hitel és adóssag pénzügyi rendszerbe vetett hit. , hogy valaha visszatudjak fizetni az adosssagot, ha nem akkor az fogja bedonteni. Egy háború se fogja, csak ha megszunik a hit, és a FED rövid és hosszú lejaratokon is korlátozni kényszerül majd a hozamokat az infláció, a munkanélküliséget, makro adatokat ignorálva...... Talán akkor pár év múlva eltunne a hit, de akkor meg rankszabaditjak a világháborút, szóval mindenképpen szívni fogunk. 10 milliók halála, nem érdekei őket, már anno már a  Dél Afrikai búr koncentrációs táborok idejeben se érdekelte őket..... 
És később se...... 
Jobban jártak Trumpal,  mint bábu Biden nel.... Mert annyira vágyja a dignitast, hogy bármekkora hulyesegre rá tudják venni, aztán szidjuk őt, közben néha függöny mögötti bábjátékosok rejtve maradnak.... 
Szami kedd, 09:18
Én is hiába vártam az iráni konfliktustól a nemesfémek szárnyalását, irrelális ami történik. Most pedig teljesen tanácstalan vagyok. Mi a vélrményetek? Ha meglódul az infláció, és a kamatok és megugranak, akkor a nemesfémek zuhanni kezdenek, mert mindenki a fix magas kamatokkal kecsegtető befektetést választja? Volt már rá példa, hogy az ezüst 50 dollárról padlót fogott és lement 13-ig. Most sem lehet kizárni, hogy minden észszerűség ellenére hulló késként 20-ra menjen le... És az a baj, hogy nem tudjuk, hol állna meg. Most a 65 dollár erős támasznak tűnik, 60-nál sokan vennénk, mert a 120-hoz képest diszkont. De ha 65 nél nem áll meg, és lemegy 50-re? És ott is veszünk, mert irreálisan olcsó, s közben lemegy 40-re? 30-ra. Nagyon nagyon kell vigyázni, mert most elképsztő gyorsasággal mindent el lehet veszíteni. És óvakodni a legbagyobb gyarlóságtól, a "jaj, vissza akarom nyerni a veszteséget" érzéstől. Talán az lenne a jó, ha megvárnánk a következő rallyt. Ha lesz, nem egy napig fog tartani, és ráérünk beszállni, ha egyértelmű, hogy van erő és akarat benne. Most nagyon gyenge...
opandup kedd, 09:16
Én most az erősen ciklikus, háború és olaj ár érzékeny szektort nézem... airlines és cruise  azon belül is a CCL és UAL.
.
Ahogy nézem, még ide sem jutott el a valóság felismerése.
.
Ez a kérdésem Placinak szól:
.
Jól látszik, hogy a tudjukkik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a piacokat támasszák vagy leszorítsák. Nade... Mégis mikor fog ez megváltozni? Nekem a várható technológiai fejlődés és az AI forradalom egy merőben új világképet rajzol a szemem elé már 4-5 éves időtávban, amiben nem tudom elképzelni a ma még működő rendszert. 
Placi82 kedd, 09:00
Előzmény: #39268  randomly
Nagyon. Hormuzi szoros lezárva. Petro dollár védelme, érdekében mert töresponton volt már...... 
Blackrock., Shadow banking, Londoni nemesfem  OTC és futures manipuláció hogy fenn tartsak a dollár dominaciat. 
Ehhh, de mit várunk, kiesett 17 napja 20 millió hordó de nettó 16 milloo/nap és az olajszektort éppen hogy nem esik nagyon🤣🤣🤣. 
Elő példája hogy szét eroszakolt a piac...... Valakik által 
randomly kedd, 08:54
Előzmény: #39267  Placi82
Tegnap hívott az egyik nagykereskedő ... 4-5 éve mikor itt felpörgött a fűtés piac eladták magukat a németeknek, most a németek eladták őket a Kínaiknak ... (ekkora baj németbe?) és a Kínai bejelentette hogy 4x forgalom növekedés a cél europánban. Úgy érzem Mi nagyon más filmet nézünk. És valakinek igaza lesz, de jó lenne tudni hogy kinek, hogy Én teljesen vakon vagyok azt érzem. Át kell kapcsoljak save the money üzemmódra úgy érzem.
Placi82 kedd, 08:41
Előzmény: #39265  randomly
Nyugi. Dettó. Ez az év  netto szopás.
Minden racionális dolognak recioroka tortenik. Esik az arany ezüst szektor mint a kő....?? :)) 
Világháború kuszoben.....????? 
Megspekeltem iran - USA  háború második napján olaj szektorral, vettem kicsit  és sikeresen abszolvalt szaros  8%pluszt, de tegnap meg esett is azbolajososk, úgyhogy ennél az olaj árnál némelyik. Úgyhogy már lehet 6% profit sincs sincs. Úgy hogy le van zárva a hormozi szoros.!!!!! 
Ja és azt látom Kína is beszart és bepucsit. Legalábbis a fizikai vásárlások át nem hogy növeli hanem csokkentni.  
Mar nagyon várom, kialakuljon a ketpolusu vilagrend..     
Mert ez a cion érdek über alles, Kissinger és már az előtte is, nekem már nagyon unalmas. 
Placi82 kedd, 08:32
Előzmény: #39264  Placi82
Remélem az adott illető aki 2 hete  feljelentett  egy ártatlan "hasonlatert," szólás mondasert, most már érti.,  a saját magának feltett, bár még nem értett kérdését😉
Kisdobos ott segít ahol tud..... Meg ha még se erdemli:) 
randomly kedd, 08:31
Előzmény: #39246  Placi82
Én február első hetében eladtam mindent, kivéve az USA-t ott akkora volt a mínusz hogy az maradt ... de ezüst, arany, gáz, DAX, BUX mindent ... sajnos a BUX-ra már 15-től elkezdtem visszaszállni. Az ezüst, arany az most 13.a pénteken, a hullámvasút kimaradt. Gáz is vettem a múlt héten a támadás előtt, de már az is mínuszban van nem adtam +30%-ban :-) szóval k. ha semmit se csinálok (mint ahogy egyik számlámon nem is csináltam) ugyan ott vagyok / voltam tegnap :-)
Placi82 kedd, 08:28
Előzmény: #39262  Placi82
Ha a Comex tovább novepene a margin fedezeti követelményeket, akkor fizikai piaccal válna mint az SHFE!!!!!Ezt nem akarják a "cion banada"Mert rövid távon bearish aranyra a Comex volt intézkedés ei, de hosszútávon nem!!! Ha esetleg valaki szokás szerint nem értené :))), akkor Mert pro primo!!) a margin mindkét oldalra vonatkozik (long és short).ha túl magas a margin, akkor a shortolás is drágább lesz.Tehát ha túl magasra emelik, a manipuláció sem lesz könnyebb, hanem drágább
Pro secundo) COMEX sokkal nagyobb paper leverage ipikus 100-300× papír/fizikai arány. 
Ezért a globális ár  London + COMEX alapján alakul
3. Ha túl sok a delivery a fizikai a COMEX-en. Akkor,, ha :sok long kér fizikai szállítástkevés a registered akkor:a COMEX kénytelen KP dollárt ajánlani vagy a piac fizikai prémiumba megy. És akkor buuummmmm és konyec... 
randomly kedd, 08:22
A facebookon az investo.hu írja hogy tegnap állt a Londoni tőzsde LME????
Placi82 kedd, 08:11
"" Arany detto nem is feszes a piac. Esz megáll komolyan
COMEX raktárkészlet
Registered (leszállítható) 16.7 millió uncia
Eligible:20–21 millió uncia
Összes arany a COMEX raktárakban: ~ 37–38 millió uncia""
Nem ezüst!!!!!! , hanem ARANY COMEX et írtam, ezüstöt már nem  is néztem..... 
Ezt írtam. Ez az arany adat. 
Pipacs20 kedd, 07:59
Előzmény: #39243  randomly
Értem, köszi. Épp ez a viszonylag kiszámíthatónak tűnő, nagy volás fel-le libikóka a fő erénye. Majdnem elég nézni a 10.000-es certi vevőt a jó irány megtalálásához. Lássuk ma mit lép és mikor.... ;)

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek