Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly kedd, 19:55
Előzmény: #38899  Placi82
A reg-re nem írtam robotot, most félre álltam az ezüstből ... ezt "kérték" megkapták. Kivárás van. Az ügynököm azt mondta ha ma veszek nem áll velem szóba. :-) $65 -nál kérdezgessem ...  mondtam hogy kihúzom a konnektorból :-)
Placi82 kedd, 19:49
Előzmény: #38898  randomly
Igen igazad van. Ez institutional activity indikátor, ja.  Ez nem retail activity csökkenés.Kérdésem most mi fog  történi. a month OI val és Registered el  a következő kb  5 napban??
Ui:. .Nézd meg amúgy ezt nyomor...tat. Azt hiszi karomkodunk, lövése sincs semmirol. :)Nézd meg az előzményeit és látni fogod. Egy senki, mocskos szájú, propagandista provokator.......
Nem is reagálok ra, mindenkinek beszol, ....legalja szint..... 
randomly kedd, 19:29
Előzmény: #38897  HZsooolt
A Total TAS pénteken, 1916 volt és 7000-9000 szokott lenni. Van egy olyan érzésem hogy nem csak retail-t sikerült elüldözni hanem a tuddjukkiket is. :-)
HZsooolt
HZsooolt kedd, 19:03
Atyaisten ennyi sületlen okoskodást
Placi82 kedd, 18:36
Előzmény: #38895  Placi82
Sőt még megmondom a jövőt......Szerintem. Szigorúan a maganvéleményem.. 
És bosszantó is. 
Szóval. 
Ha az arany elérné a 6000$ és az ezüst a 120-130$ akkor bevezetnek  a COMEX en a bevezetné a liquidation only szabályt .megha 1 év alatt is érne el azt az árfolyamot. Ez azt jelentene, hogy nem vehettünk  új long pozíciót. csak zárhatjuk  a meglévő long pozíciókat. 
Mindenki logikája rá bízom mit okozna ez. 
Hogy miért? 
Azaz cui prodest? Azt már 3 szor írtam le ide csak az elmúlt 1 hónapban. 
Ott már nem a volatiitas lenne a baj...., sem a lefedezes, hisz lassan komótosan érne el linearisan felfelé mozogva...... 
Placi82 kedd, 18:19
Előzmény: #38893  Nandi
Figyelj ez nem vicc, ma is elég volatilis, lehet még a folytatás ma , és ha holnap meg ha véletlenül még visszaugrik hirtelen az arany, mert mitudom én India nagy tételbe leszallitasra kér. 
És visszamegy oda ahol  csak szimplán csütörtökön volt mondjuk 5060$ra az arany..... 
Akkor az lesz egy kb +-5%mozgas volatiitas....... Hujujuj, akkor életbe lép a CME  SPAN2 mechanika!!!!!! riaszt a VaR rendszer, és jön a nyakunkba. Margin call emelés magyar idő szerint este 23 órakor aranyra és ezustre megint egy 30-36%emelés.... Na az végleg kivegzi az ezüst és arany árfolyamot...... Hosszú időre. 
Természetesen Mrsomm elmagyarazza ez nem a  Londoni tudddjuk kik  voltak, ahh neeeemmm, hanem csak a rendszer mechanika lépett érvénybe mert vagy volt a volatiitas, És igaza is van...... Ez úgy van....akar megegyszer leírom a hivatalos "mechanikat"
 Példa:10000 trader long silver vagy gold Margin emelés jön 
3000 trader ebből  nem tud fizetni akkor  eladnak ergo az ár zuhan mint a kő. 
Most viszont akkor majd más traderek equity-ja csökken ergo ez újabb  újabb margin call jelent 🤣 még több eladást fog okozni Ez a  cascade liquidation.
Ez mechanikus, nem döntés kérdése Nem azért ad el a parasztja , mert akar.
Azért ad el, mert muszáj
.Broker automatikusan likvidál, ha nincs fedezet. Gyönyörű szépen meg van magyarázva. 
Úgy fog esni az ezüst 20%ot. Az arany meg 6-8%ot mint a pinty. Garantálom hogy minden longos összeszarja magát vagy fel évre onnmatolnminimum..... 😉, bottal se piszkálják újra se az ezüstöt és aranyat. Én is 😉 
Csak éppen kik mozgattak így a szálakat??? Hogy így legyen.? Jaaaaaa
Arról nem szabad beszélni, mert az alusisakos osszeskuves elmélet. 
Igen 1+1=2, akkor az is.... 
Placi82 kedd, 17:33
Előzmény: #38893  Nandi
24 millió uncia shorttal. ?Pénteken....? Khmmmm
Nem,nem  ez osszeskuves elmélet. 😉 🤣 
Nyugat papírral shortol. 
Csak kelet és Kina idáig a fizikaival  felszivta.... 
Nekem is shortolni kellett volna, eskü komolyan vacilaltam vele, mert volt egy ilyen osszeskuves elméletem, hogy Kína kiesésével a dollár penzbrendszer kicsit oda ág az aranynak főleg..... úgy voltam vele csak nem verik le eddig, merthogy 
 közben kijött hogy azUSA munkaeropiac mégsem oly csodálatos, már a tűpontos adatok függvényében,!!!!!! És az USA vállalatok is fulldokolak a magas kamat miatt. Vagy 4 db kamatvágás gondoltam hogy fog még az egyéb dolgok miatt  árazni  a piac...., ami ugye az ezust/arány bullish. Gondoltam a tenyek makacsabb dolgok mint a papír arannyal /ezustel való  leontes.... De nem!!! 
Az aranynal is ez van,amugy.
Nandi kedd, 17:12
Előzmény: #38892  Placi82

Egy kommentben találtam...Friday during the last 2 hours of trading 4800 short contracts in silver were opened. Each of those 4800 is 5000 ounces of silver. Thats massive. They expire 2/24, right when China returns to the market.
Azt látni, hogy az SLV ETF PUT oldala bődületesen több nyitott kontraktussal van, mint a call. A február utolsó napjára (02.27. lejárat) 50-en van óriási nyitott kontraktus, kb. x8-10, mint a többi strike, a call oldal meg üres. Sok helyen 10 alatti open van. Az említett 50 strike 347 vs 15K a két oldal Elég durva... Van még nagyobb tétel put 60 és 62 is.
Szóval brutál módon lefele pozícionált az egész (vagy onnan élesednek a biztosítások). 
Strike 50 SLV az kb. 54-55 körüli XAGUSD-t jelent.
Placi82 kedd, 16:07
Előzmény: #38891  Placi82
Erről ennyit. Na mit mondtam, ahh.
Papír arany /ezüst harca a fizikai arany ezustel. 
Jaa, most nincs fizikai ezust kereslet🤣, Kínai nagy  ünnep miatt 
Placi82 kedd, 15:09
Előzmény: #38887  Bpali2
Oda nezz, Bpali, Magyar idő szerint 14.55 tol 15:00ig  a  gold/silver chartot.!! 
Nincs nyitva a Kína, cincognak a COMEXen az egerek. 
Fizikai  kereslet nincs a hold uj év ünneplés miatt Kínában , és így nem tud padlot adni az aranynak /ezustnek  a nyugatról érkező  papír nyomásnak... 
MrSomm kedd, 14:51
Mar nem azert, de en azt magyarazom miota ide irok, hogy megnott a kereslet, de a nagy kerdes, hogy kik adjak a keresletet. En biztam bene, hogy az ipari kereslet miatt volt, de ezek szerint inkabb az altalanos mania miatt. Ennek nem orulok, mert a mania egyszer csak megszunik, mig az ipari kereslet megmarad. A mania veget leheteten megjosolni, az ipari keresletet lehet elore latni. 
De az biztos, hogy nem azzal probalom magyarazni a piaci mozgasokat, hogy valakik a hatterbol iranyitjak az arakat, meg a bankok shortolnak, a Comex nyomja le az arakat es a hasonlo altalanos magyarazatok itt.... Kezdem kicsit unni, hogy ha kerdezek, akkor arra csak kikerulo valasz van, illetve masrol szol a valasz. Most meg ugy irtok, mintha valami mindentudoak lennetek.
Placi82 kedd, 13:00
Előzmény: #38888  Placi82
Ha Kína zárva, Shanghai, és Hongkong zárva, ergo sokkal kevesebb a  fizikai kereslet..... 
Placi82 kedd, 12:57
Előzmény: #38887  Bpali2
Igen, de de nem csak Kínai magánszemélyek, India, Törökök, indonezek etc.....
És akkor még vásárolnak havi szinten szinte mindig jegybankjaik is, akik nem papír arany igervenyekket akarnak a szefjukbe, hanem valódi fizikai aranyat..... 
Látszik is ma, hogy Kínai hold új év ünnepek vannak, és zárva minden ott..... .....Egyből 5000 $ alá vertek le az arany árát.... 🤣 🤣 
Meg Mrsomm arra is rajon, hogy mindenki hazudik. 
Így az Nyugat felfelé hazudja a valós fizikai készletet, míg kelet és Kína lefelé hazudja a fizikai készletet  nagysagrendekkel...... 
Bpali2 kedd, 12:43
Mr. Somm lassan rájön , hogy sok kos kínai veszi ezüstöcskét . De itt folyamatokról beszélünk . Majd összefognak adódni a hatások azt a 40 usdből lesz 130 .. Ezüst egyenlőre hosszúra elfér a portfólió ám . Harmadlagos fontossággal . Nem kell görcsölni  .
Nandi kedd, 12:24
Előzmény: #38885  MrSomm
Ebben a többlépcsős visszaöntésben nagyon sok bagholder is "keletkezett", kérdés ezek meddig tartják/finanszírozzák a jelenleg méretes bukó pozíciójukat. 
MrSomm kedd, 11:56
Es minel tobbet gondolkodom, csak arra jutok, hogy a Silver Institute Forecastban az ETP sor nagyon alul van becsulve. Joval nagyobb a kereslet a lakossag reszerol. Es emiatt esik a Shanghai keszlet is, mert mindent megvesznek az atlag emberek. Ez annyira nem tetszik, mert a mania veget nagyon nehezen lehet eltalalni, ha nem lehetetlen. De valamiert az az erzesem, csak nem tudom hogyan bizonyitsam, hogy az ipari kereslet meg fogja tamasztani az arat magasabban es a manianak sincs meg vege.   

https://imgur.com/a/TGYwpFq
MrSomm kedd, 11:41
Előzmény: #38882  MrSomm
Ennke meg semmi koze az aremelkedeshez...   
https://imgur.com/a/w01ctqW
MrSomm kedd, 11:39
Előzmény: #38881  MrSomm
Azt akarod mondani, hogy a SHFE kisegitette London-t 800 tonna ezusstel?
Es akkor Londonba mit csinalnak a 25000 t ezusttel ami ott van a szefben?
MrSomm kedd, 11:38
Előzmény: #38878  MrSomm

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek