Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A reg-re nem írtam robotot, most félre álltam az ezüstből ... ezt "kérték" megkapták. Kivárás van. Az ügynököm azt mondta ha ma veszek nem áll velem szóba. :-) $65 -nál kérdezgessem ... mondtam hogy kihúzom a konnektorból :-)
Igen igazad van. Ez institutional activity indikátor, ja. Ez nem retail activity csökkenés.Kérdésem most mi fog történi. a month OI val és Registered el a következő kb 5 napban?? Ui:. .Nézd meg amúgy ezt nyomor...tat. Azt hiszi karomkodunk, lövése sincs semmirol. :)Nézd meg az előzményeit és látni fogod. Egy senki, mocskos szájú, propagandista provokator....... Nem is reagálok ra, mindenkinek beszol, ....legalja szint.....
A Total TAS pénteken, 1916 volt és 7000-9000 szokott lenni. Van egy olyan érzésem hogy nem csak retail-t sikerült elüldözni hanem a tuddjukkiket is. :-)
Sőt még megmondom a jövőt......Szerintem. Szigorúan a maganvéleményem.. És bosszantó is. Szóval. Ha az arany elérné a 6000$ és az ezüst a 120-130$ akkor bevezetnek a COMEX en a bevezetné a liquidation only szabályt .megha 1 év alatt is érne el azt az árfolyamot. Ez azt jelentene, hogy nem vehettünk új long pozíciót. csak zárhatjuk a meglévő long pozíciókat. Mindenki logikája rá bízom mit okozna ez. Hogy miért? Azaz cui prodest? Azt már 3 szor írtam le ide csak az elmúlt 1 hónapban. Ott már nem a volatiitas lenne a baj...., sem a lefedezes, hisz lassan komótosan érne el linearisan felfelé mozogva......
Figyelj ez nem vicc, ma is elég volatilis, lehet még a folytatás ma , és ha holnap meg ha véletlenül még visszaugrik hirtelen az arany, mert mitudom én India nagy tételbe leszallitasra kér. És visszamegy oda ahol csak szimplán csütörtökön volt mondjuk 5060$ra az arany..... Akkor az lesz egy kb +-5%mozgas volatiitas....... Hujujuj, akkor életbe lép a CME SPAN2 mechanika!!!!!! riaszt a VaR rendszer, és jön a nyakunkba. Margin call emelés magyar idő szerint este 23 órakor aranyra és ezustre megint egy 30-36%emelés.... Na az végleg kivegzi az ezüst és arany árfolyamot...... Hosszú időre. Természetesen Mrsomm elmagyarazza ez nem a Londoni tudddjuk kik voltak, ahh neeeemmm, hanem csak a rendszer mechanika lépett érvénybe mert vagy volt a volatiitas, És igaza is van...... Ez úgy van....akar megegyszer leírom a hivatalos "mechanikat" Példa:10000 trader long silver vagy gold Margin emelés jön 3000 trader ebből nem tud fizetni akkor eladnak ergo az ár zuhan mint a kő. Most viszont akkor majd más traderek equity-ja csökken ergo ez újabb újabb margin call jelent 🤣 még több eladást fog okozni Ez a cascade liquidation. Ez mechanikus, nem döntés kérdése Nem azért ad el a parasztja , mert akar. Azért ad el, mert muszáj .Broker automatikusan likvidál, ha nincs fedezet. Gyönyörű szépen meg van magyarázva. Úgy fog esni az ezüst 20%ot. Az arany meg 6-8%ot mint a pinty. Garantálom hogy minden longos összeszarja magát vagy fel évre onnmatolnminimum..... 😉, bottal se piszkálják újra se az ezüstöt és aranyat. Én is 😉 Csak éppen kik mozgattak így a szálakat??? Hogy így legyen.? Jaaaaaa Arról nem szabad beszélni, mert az alusisakos osszeskuves elmélet. Igen 1+1=2, akkor az is....
24 millió uncia shorttal. ?Pénteken....? Khmmmm Nem,nem ez osszeskuves elmélet. 😉 🤣 Nyugat papírral shortol. Csak kelet és Kina idáig a fizikaival felszivta.... Nekem is shortolni kellett volna, eskü komolyan vacilaltam vele, mert volt egy ilyen osszeskuves elméletem, hogy Kína kiesésével a dollár penzbrendszer kicsit oda ág az aranynak főleg..... úgy voltam vele csak nem verik le eddig, merthogy közben kijött hogy azUSA munkaeropiac mégsem oly csodálatos, már a tűpontos adatok függvényében,!!!!!! És az USA vállalatok is fulldokolak a magas kamat miatt. Vagy 4 db kamatvágás gondoltam hogy fog még az egyéb dolgok miatt árazni a piac...., ami ugye az ezust/arány bullish. Gondoltam a tenyek makacsabb dolgok mint a papír arannyal /ezustel való leontes.... De nem!!! Az aranynal is ez van,amugy.
Egy kommentben találtam...Friday during the last 2 hours of trading 4800 short contracts in silver were opened. Each of those 4800 is 5000 ounces of silver. Thats massive. They expire 2/24, right when China returns to the market. Azt látni, hogy az SLV ETF PUT oldala bődületesen több nyitott kontraktussal van, mint a call. A február utolsó napjára (02.27. lejárat) 50-en van óriási nyitott kontraktus, kb. x8-10, mint a többi strike, a call oldal meg üres. Sok helyen 10 alatti open van. Az említett 50 strike 347 vs 15K a két oldal Elég durva... Van még nagyobb tétel put 60 és 62 is. Szóval brutál módon lefele pozícionált az egész (vagy onnan élesednek a biztosítások). Strike 50 SLV az kb. 54-55 körüli XAGUSD-t jelent.
Oda nezz, Bpali, Magyar idő szerint 14.55 tol 15:00ig a gold/silver chartot.!! Nincs nyitva a Kína, cincognak a COMEXen az egerek. Fizikai kereslet nincs a hold uj év ünneplés miatt Kínában , és így nem tud padlot adni az aranynak /ezustnek a nyugatról érkező papír nyomásnak...
Mar nem azert, de en azt magyarazom miota ide irok, hogy megnott a kereslet, de a nagy kerdes, hogy kik adjak a keresletet. En biztam bene, hogy az ipari kereslet miatt volt, de ezek szerint inkabb az altalanos mania miatt. Ennek nem orulok, mert a mania egyszer csak megszunik, mig az ipari kereslet megmarad. A mania veget leheteten megjosolni, az ipari keresletet lehet elore latni. De az biztos, hogy nem azzal probalom magyarazni a piaci mozgasokat, hogy valakik a hatterbol iranyitjak az arakat, meg a bankok shortolnak, a Comex nyomja le az arakat es a hasonlo altalanos magyarazatok itt.... Kezdem kicsit unni, hogy ha kerdezek, akkor arra csak kikerulo valasz van, illetve masrol szol a valasz. Most meg ugy irtok, mintha valami mindentudoak lennetek.
Igen, de de nem csak Kínai magánszemélyek, India, Törökök, indonezek etc..... És akkor még vásárolnak havi szinten szinte mindig jegybankjaik is, akik nem papír arany igervenyekket akarnak a szefjukbe, hanem valódi fizikai aranyat..... Látszik is ma, hogy Kínai hold új év ünnepek vannak, és zárva minden ott..... .....Egyből 5000 $ alá vertek le az arany árát.... 🤣 🤣 Meg Mrsomm arra is rajon, hogy mindenki hazudik. Így az Nyugat felfelé hazudja a valós fizikai készletet, míg kelet és Kína lefelé hazudja a fizikai készletet nagysagrendekkel......
Mr. Somm lassan rájön , hogy sok kos kínai veszi ezüstöcskét . De itt folyamatokról beszélünk . Majd összefognak adódni a hatások azt a 40 usdből lesz 130 .. Ezüst egyenlőre hosszúra elfér a portfólió ám . Harmadlagos fontossággal . Nem kell görcsölni .
Ebben a többlépcsős visszaöntésben nagyon sok bagholder is "keletkezett", kérdés ezek meddig tartják/finanszírozzák a jelenleg méretes bukó pozíciójukat.
Es minel tobbet gondolkodom, csak arra jutok, hogy a Silver Institute Forecastban az ETP sor nagyon alul van becsulve. Joval nagyobb a kereslet a lakossag reszerol. Es emiatt esik a Shanghai keszlet is, mert mindent megvesznek az atlag emberek. Ez annyira nem tetszik, mert a mania veget nagyon nehezen lehet eltalalni, ha nem lehetetlen. De valamiert az az erzesem, csak nem tudom hogyan bizonyitsam, hogy az ipari kereslet meg fogja tamasztani az arat magasabban es a manianak sincs meg vege.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)