Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 péntek, 20:14
Előzmény: #38515  ASR
Ja , aha van válasz csak nem mondod el.....😂Szerintem is van válasz csak te nem érted......tényleg nem érted.
Mondjam a logikus  választ ??vagy inkább ne?Akkor mondom....
A tech.részvények emelkedése növeli a globális dollárkeresletet és erősíti az USA gazdasági dominanciáját  Egy Ndx összeomlás bankválságot és recessziót okozna, amit a szabályozók mindenáron el akarnak kerülni
De az arany és az ezüst  Ezek az eszközök a dollár alternatívai lehetnekn. Ha az arany ezüst árfolyam elszáll,  azt jelzi, hogy a dollár haldoklik.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 A marginemelés itt nem a befektetők védelméről szólt, hanem a dollárba vetett bizalom védelméről.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stimmt??????
Alás szolgája.
 És szívesen! örülök hogy segíthettem a megértésében !!
így már nem kell, kerülgetni a forró kását , és különböző fuggazikkal  csillámport szemünkbe szórva ,parasztvakitani ....
Bpali2 péntek, 20:09
Mondjuk én kisakkoztam hogy leverik . Egy nappal előtte  A volatilitás is mindig írtam . Azt is tudom hogy az 1929 és válság ma másfél - 2 nap lefutna a piacokon . De ..,, nem volt tapasztalat .. tehát amit itt megértünl az később aranyat fog érni .. a pénzt ilyenkor kérésük vagy bukjuk !.
Bpali2 péntek, 20:04
Előzmény: #38516  Placi82
Hehe .. Csak tudod mi a baj itt ? 😂Tudunk mi nagyon sokat de vagy mmégsem tudtuk összerakni a képet és/ vagy nem volt tapasztalatunk .. ha . De már lett .,,
Bpali2 péntek, 20:02
Előzmény: #38511  Placi82
Valami műsorban hallottam én is hogy egy nagy svájci piaci szereplő tavaly a magas árak , vámok miatt kivonult az ezüdtpiacról . Idén tervezte hogy visszatér de ami az érdekes volt : nem lehetett tudni milyen irányba .👀
Placi82 péntek, 20:01
Előzmény: #38513  Bpali2
Igaz. De drága Pali, elárulok egy titkot USA , már jó ideje Argentina effektusban szenved........Elárulok egy másik titkot, de senkinek egy szót se ...:)))
USA Treasury kényszerpályára került, és egyre inkább a rövid lejáratú papírok T-bills felé tolódik a finanszírozás.......
ASR péntek, 19:57
Előzmény: #38509  Placi82
A volatilitás a különbség. Van válasz, csak nem érted.
Bpali2 péntek, 19:55
Előzmény: #38513  Bpali2
Az már egy másik kérdés hogy nem volt tapasztalatom benne , hogy ezt hogy lehet a gyakorlatban megoldani 😂
Bpali2 péntek, 19:54
Előzmény: #38509  Placi82
Azért egy tényezőt ne feletsünk el . Az időpontot . Már december végén írtuk - egyrészt most kell átfonanszírozni az USA államadósságát jellemzően rövid lejáratú kötvényekbe . Illetve lejártak a kontraktusok a JPMnél . Amelyik pozíciót zárták annak már nem kérik a fizikai ezüst fedezetét.
Placi82 péntek, 19:54
Előzmény: #38510  ASR
Aztán honnan lesz likviditás ebbe a likviditási Szaharaba? 
Warshtol??
Placi82 péntek, 19:52
Előzmény: #38505  Bpali2
Elárulok egy titkot. Lehet nem igaz, de nem nagyon kapsz mostanában könnyen fizikai aranyat. Mondjuk argor heraust, vagy Munstert  ,good delivery tömböt Vagy akkora fellaral , hogy csillagokat látsz. De 100-250g alatt állítólag hiány van ,csak gondoltam megjegyzem. Ezt nem ellenőriztem, ezt csak susogta pár ismerősöm. Tehát "pletyka."
De nem csak itthon rebesgetik ezt.....
Fenti kijelentésmèrt  felelősséget nem vállalok,mindenki ellenőrizze magának.
ASR péntek, 19:49
Előzmény: #38508  randomly
Nem nézted be, simán benne volt a pakliban. Amikor kiszáradóban a likviditás, a kevesebb kockázat nem hiba. 
Placi82 péntek, 19:44
Előzmény: #38506  ASR
Kerüld a kérdésemre a választ mint a macska a forró kását, csak az okát nem értem mi érdekből teszed 
........
​A kérdésem pedig tűpontos!!!!!
Miért pont a nemesfémeknél húzzták meg a váratlan margin emeléseket, amikor más piacok például a technologiai részvények vagy a kripto piac és még vagy  166 market szektor  sokkal sokkal , se sokkal"""lufisabbnak"" tűnnek? 
Nem tűnnek hanem brutálisan sokkal jobban azok.!!!
Na akkor a 10 edjére is  feltett kérdésemre ,megint nincs válasz,még mindig.!!!!!
:D
Az pedig hogy leírtad a bejegyzésében a MARKET PLUMBING mechanikat amit már én is leírtam és tudok is , annak teljes irralevenciájat latom .
De az már foglalkoztat hogy. A kerdesemre hogy annyi szektor  közül miért a nemesfém market  kellett leereszteni mondjuk a tech rèszvenyek helyett arra nincs válasz . Érdekes ....khmm:)
randomly péntek, 19:34
Előzmény: #38506  ASR
Ahhoz képest ma hatalmas a nyugalom. Jól benéztem hogy adtam el tegnap ezt azt. 
ASR péntek, 19:30
Előzmény: #38503  Placi82
Extrém vol -> marginemelés
marginemelés -> forced liquidation
forced liquidation -> árösszeomlás.
Ez pozitív visszacsatolás, nem háttérhatalom és gyíkemberek. Puszta mechanika. 
Bpali2 péntek, 19:20
Előzmény: #38501  ASR
Miért ? Mikor volt kicsi a spread ezüst nél??. Főleg ha az aranyhoz nézzük ? Vajon miért vesznek inkább aranyat ?..többek közt
ASR péntek, 18:47
Előzmény: #38502  Placi82
Nyilván: a kereskedő az árrésből él, nem spekulációból (akik az utóbbiból, időnként csődbe mennek - emlékszünk) -> kénytelen a kockázatot az árban érvényesíteni -> ez a logika egyébként a clearing esetén is: a tőzsde a jutalékból él, a kockázatot pedig a marginban érvényesíti
A volatilitás és a tőkeáttét együtt válnak kockázattá a hasonló szituációkban. Igen, pont az ezüstnél lett exponenciális, miközben ledadogott a likviditás is a rendszerben. Aki hamarabb ad el, az nyer. Végtelenszer láttuk már az előadást.
Placi82 péntek, 18:32
Előzmény: #38502  Placi82
Ha az S&P 500 (SPX) és a Nasdaq (NDX) esetében olyan drasztikus,  margin emelést hajtanának végre, mint amit az ezüstnél és az aranynal lattunkn az elmúlt 1 hónapban   az a modern pénzügyi történelem egyik legnagyobb kaotikus likviditási eseményét váltaná ki..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Én mar lassan azon gondolkozom hogy itt a fórumon kb a top 10 emberekkel kell trivialisan logikus dolgokon vitatkozom mar több mint egy hete. 
Ti nem látjátok a " fától az erdőt,". Elnézést kérek, de nem hiszem el, hogy nem sakkoztatok ki a dolgokat! 
Cui prodest dominó effekt margin ? 
Placi82 péntek, 18:22
Előzmény: #38501  ASR
Nem értek egyet, persze hogy most brutális a kiskereskedoknel, mert akikről beszélsz azokat kiskereskedoknel mint az aranypiac itthon például, azoknál természetes hogy ekkorát ugrik spread. Józan paraszti esszel, isnkilogikazhatobhogyhab2 héten belül 122$rol bejár egy intervallumot 67$"ig a troy uncia ezust panda, vagy kanadai juhar érme akkor valahogy kell fedezni a kockázatot.
Ez nem erről szól. 
Kedves ASR mondanál egy olyan szegmens bárhol a globális market én ahol nincs ennél sokkal nagyobb TŐKEÁTÉTEL!!!! Ennél sokkal nagyobb tőkeátétetel vannak mindenhol. Várj sorolom őket!!! 
Opciók, CFD, Futures, turbó certifikatokbes turbó warrantok, főre rol ne is beszéljünk láttam már 1:250hez típust is. 
Szóval, most te komolyan azt mondod hogy a világ összes fenti tokeátteteles ügylete közül az arany és ezüst pitiáner piaca volt Hirtelen zavaró.?? 
Na neeeeeeee. 
Ezt gondold át, logikusan.... Eletszeruen. 
ASR péntek, 18:04
Előzmény: #38496  Placi82
Most a befektetési ezüstért nem igazán állnak sorban, mert a volatilitás miatt brutális a spread.
1 unciás érme: V 23 355 HUF / E 34 439 HUF
A tőkeáttétel hajtotta magasba az ezüstöt, és annak összeomlása kényszerítette vissza a földre.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek