Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ASR szombat, 00:58
Előzmény: #38157  DD
A versenysakk megismerteti az embert a saját határaival. Ritkábban fog másokat hibáztatni a vereségért.
MrHighway
MrHighway szombat, 00:45
Előzmény: #38151  Placi82
Jay Gould idejében is így működött a piac. Szépen bekerítették majd egy “hírre” megindult a likvidálási hullám. Ilyenkor a stopok és margin callok lezúzzák az árat, a tőkeáttétes longoknál vérfürdő van, a retailek pedig bent ragadnak. Nem kell összeesküvéseket gyártani, ilyenek a spekulatív eszközök, tudni kell időben kiszállni belőlük és kerülni őket mikor már minden héten cikkeznek róla mekkorát megy. 
DD
DD szombat, 00:20
Előzmény: #38042  Placi82
"Én meg minden nap 3-4 órát figyelem, menedzselem." Na, én is ezzel basztam el. :D
Ez sajnos nem elég. Mert nem tudhatsz mindent, nem tudhatsz mindenről. A lexikális tudás csak egy lába a "Tudásnak". Illetve nincs itt már némi megszállottság, függőség? (Nálam van, ezért merem kérdezni. Ugyanitt keresek Anonim Tőzsdefüggők Csoportját, vagy ilyesmit, ha valaki tud ilyenről, ossza meg velem, köszönöm!)
Ezért jár ide a kredit Bpali2-nek: "Már írtam: Nem érteni kell, hanem pozíciót menedzselni. Úgy kezdődik, hogy mekkora kockázatot vagyok hajlandó elviselni..." Ezt kell megérteni.
"Nesze neked USA. Fos piac lett." Mindig az volt. :D "Fos", idézőjelesen, egy mocsár, ahol ügyesen kell mozogni, zsombékról zsombékra. Persze nyilván van aki gólyalábat kap, vagy egyenesen repül felette, és a kiforrott világképed alapján te nagyon is jól látod ezt. Vöröspajzsosok, ahogy említed. Hát, ha olyanok, ahogy írod, akkor nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagy maroknyian lehet bármit kezdeni (de még sokmillióan se... milliárdan?).
Itt nem lehet harcolni, szép álom a civilizációs Rend évezredes urainak megdöntése, de vajon lehetséges? Aki hiszi (vagy látja, nem kívánok ítélkezni vagy dönteni a kérdésben) ennek a Rend(szer)nek a (meg)létét, nos, szerintem, csak túlélhet benne, valamennyire kijátszhatja. De ez csak én meglátásom, tapasztalatom, abszolút szubjektív. (Jöhet a "vélemény"-es örökbecsű válasznak, hogy olyan mint a s... :D )
DD
DD péntek, 23:40
Előzmény: #38104  Placi82
Lehet ez a baj. Hogy nem veszítesz sakkban. Néha kell. Kikkel játszol? Mennyi az Élő-pontod?
Valiz
Valiz péntek, 23:23
Előzmény: #38152  ASR
Ez szép. Hogy látod. Valójában a szomorú valóság. Kedvellek, egyszer már szóltál egy hasonlót, vagy találót.
Placi82 péntek, 23:17
Oroszország azért 4 szer nagyobb mint Európa, valahogy csak eltartja azt a 170 millió embert eroforrasilag., nyersanyaggal. Meg Chille, és Argentína is . A többi tenyleg nem. USA és Kanada is el lesz valahogy amíg van shale olaj es gáz és olajhomok. A maradék 7 milliárd az rafazik.
Placi82 péntek, 23:11
Előzmény: #38153  Placi82
Javítás ** nem "béna topikodba," akartam írni  hanem be a topikodba egy kiegészítést""
Placi82 péntek, 23:09
Egyetertunk ASR, majdnem mindenben. Csak te "demokratikus"  vagy, én meg nem:). Neked biztos volt gyerekszobad, de én meg nagy lexikális tudással rendelkezem, és jó memóriával. Amúgy tényleg  azonos a meglátásunk. Sőt most tettek béna topikodba egy kiegészítést . És ide is  beteszem akit érdekel a történelem Példával tanít, nekem is  és nektek a fórum közönségének. És ezt vèssétek a fejezetben,hogy a "bank ellen a deep state ellen  játszunk aki  CSAL!!
Placi82 ma, 23:00Előzmény: #843  Goldstein17Nem lettek gazdagok a Hunt fivèrek! .Megurcolták őket a tuddjukkik.Az volt a bűnük, ,hogy leszállítását kértek az ezüstöt . Miért ne? . Felment az ár mert papír ezüsttel olcsón lehet tartani az árat, így  lespekulaja a nagytőke , de a fizikai ezüst az korlátos. Azt nem lehet nyomtatni.És úgy buktatták meg őket , G.ci módon  Szabálymódosítást tettek a  játék közben!!!!
A COMEX: only  LIQUIDATION szabályt hozott!!!!!!!!képzeld el ""gazdaságilag  liberális modon"" 🤣🤣a long pozíciókat  tilossa tettek, MEGTILTOTTAK és csak az ezüst  eladást engedtèk meg. Vásárlást nem!!!!!! Így az ezüst ára azonnal  összeomlott, és a Hunt fivérek csődbe mentek.
Ugye már akkor is milyen sunyi szemét aljas módon manipulálták a szabad piacot ? Hunteknak nem lehetett az ami a kiválasztott nagytőkés elit bankároknak igen!!!!!
Na ez az igazi true storyt. Csak nem annyira publikus !,🤣🤣
ASR péntek, 22:40
Előzmény: #38150  Placi82
Semmi sem fenntartható - ideszámítva Kínát és a Nagy-Oroszországot is. Nem azért, mert buták vagyunk, hanem azért, mert eltüzeltük a jövőt. Szó szerint. Az ígéretek mögött nincs többé fizikai valóság, csak a felélt erőforrások hamuja.
Placi82 péntek, 22:32
Placi82 csütörtök, 21:09Előzmény: #37995  XELNo akkor kezdjuk, és ez nem osszeskuves elmélet hanem történelmi gazdasági technika :)
Aki nem hiszi az tényekkel cafoljon! 
1) Ez nem normális piaci mozgás volt, ezt gondolom mindenki látta,meet nem volt semmi fundamentalis hir se akkor se kesobb, 
2) Ergo ez egy papirarany machinicio volt, spekulacio az arany árának leveresére, mert olyan volt már a pályaja mint egy rakéta. És ez félelmet keltett egyes "körökben", akik nem akarják lecserelni dollárt aranyra. 
3) Néztem tőkeátételes konrtaktusok mentek,  fizikai arany mozgas nem volt.
4)TOMEGES  ELADAS, EGYSZERRE ÖNTÖTTÉK RÁ A PIACRA, A brutálisan horribilis SHORTOKAT, osszehangoktan. Nem a 82 millió kibefekteto beszélt össze. Hanem a "tudjukik" Londonban!! 
Zuhant a arany és  ezüst  és a technikai szinteket úgy vágta át mint meleg kés a vajat 
5) és ekkor az történt, stopp9k akltivalodnak újabb zuhanás, utána robotok azaz  algoritmusok is eszlelelik az esest, nem mérlegelnek eladnak. 
És mint a lavina csak nő és nő és esik az ezust/arany. 
És végül jön a legdurvabb a "" kényszer  margin call os eladások"" akltivalodnak, mert tőkeátétes pozíciónal muszáj az eladas. 
Na és kit érdekel, hogy mi célt szolgált ez az egész nagytoke manipuláció  az arany/ezüst ellen?? ""
Ma is megcsinálták, amit akkor mondtam csak sokkal nagyobb eladási mennyiséggel indítottak. Aki ezután osszeskuves elméletezik az h....e:)
Placi82 péntek, 22:24
Előzmény: #38148  ASR
Amerika és Európa a jelenlegi formájában nem fenntartható. Makro gazdasagilag, és monetáris alapon értem.
De nincs politikus aki ezt felvállalja,mert bukik. Európában is így van ....
Vagy tudomásul veszi a nép hogy vége a jóléti államnak, az adósság halmaz, hitelrendszer,és kamatos kamat élve miatt . Vagy társadalmi összeomlás ,és végül beletörődés vagy  háború lesz.......
És ez nem távoli jövő,majd az unokáink idejében.
2-3 even belul ahogy szamoltam, USA, EU adossagat. Mindent beleszámítva .
Usaban is a GDP 400%lesz az a hivatalos  130% is GDP arányos adósság 😉
Placi82 péntek, 22:18
Előzmény: #38139  Bpali2
Az lesz.....
Az elején még biztosan, mikor téged kinevez a főnököd  magas pozícióba akinek a családjába meg be is vagy ugymond agyazodva , ahogy olvastam. Te pszichológiailag ellentmondanal Trumpnak.??
Lehet 1 év múlva kinyílik a csipaja , de Trump szerintem olyanokkal veszi körül magát akik valamivel "foghatok".
Én biztos így csinálnám ...
ASR péntek, 22:07
Előzmény: #38147  randomly
Nem az a lényeg, hogy egyszer volt, hanem az, hogy nem determinisztikus a világ. A tőzsde nem egy előjelezhető gép, ahol ha jól számolsz, megkapod a jövőt.
randomly péntek, 21:54
Előzmény: #38145  ASR
Egyszer volt ilyen, de hogy lesz-e még egyszer abban Én nem lennék biztos.
randomly péntek, 21:53
Nekem eddig tartott a műsor, próbálják támasztani ezt az $82-t jó messziről $75 ... elképzelésem sincs hogyan tovább. $102 körül eltudtam menekülni a harmadával ... a többit úgy gondoltam még oké ... de már semmiben ... ja van egy harmad akkora támasz $85-él is ...  
ASR péntek, 21:48
Előzmény: #38128  Placi82
A tőzsdén valószínűségek vannak, nem tudod "kiszámítani". Egy apró baleset egy ázsiai városban, aztán a világ bezár egy évre.
Valiz
Valiz péntek, 21:43
Előzmény: #38142  Milan
Tudod, meg sem néztem az új certiket. TL 50 halálra volt ítélve a szememben.
Soha ne felejtsétek el, amit Nedden mondott: ezüst egy vipera.
Ezelőtti írásodhoz hozzátenném, hogy nem én, hanem Nedden írta hosszú időn át  a hajnali híreket. Amíg tudtam, kicsit csak pótoltam őt. Az érdem őt illeti, semmiképp sem engem.
randomly péntek, 21:40
Előzmény: #38142  Milan
Maximum $5 lehet  maradvány érték ... ha eltudta adni 75.0817-en ... és az eladás díját is Mi fizetjük ... ha csak  74,152- sikerült akkor annyival kevesebb dollár x ft. $4x321 kb. 1300HUF/db.
Milan
Milan péntek, 21:31
Előzmény: #38135  Valiz
Ezüst tl 050 vertit azért hazavágták ma telített volt de az ezüst napi zuhanásába sokan likvidálták a pozíciókat mert összesen kb 290 000 000ft forgalma volt ma!
Azért az sokpenz 1/3milliárd forint..
Nemtudomaz erste milyen minimális áron fizeti ki a tl 050 tulajok?
Joó hogy kevés pénzt tettem bele az ezüst és aranycertibe de  a felső arany certit azt az aranyxertit még nem ütötték ki  gold tl 034 nek is 111 000 000ft 
forgalma volt abbólis menekültek a certitulajok. .
randomly péntek, 21:23
Nem csak az Erste , a WisdomTree is leállt sokszor ... 5percre megáll a COMEX ... így mindenkinek pihenni kell a láncolaton végig ... és utána folytatja tovább ... de másodpercek alatt újra stop 5 percre ... ha jól rémlik -33% mentünk le ma ... nincs 10% stop ... mehetünk nulláig. Amíg a stopok/margin call-ok durrognak el addig ömlik az eladás ... A részvények egészen jól bírták ... de most már azok is elhasaltak ... 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek