Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly 2025. 02. 28. 20:14
Előzmény: #29117  Valiz
Nem szeretném rád önteni, de Én szeretem használni a válasz erre funkciót. :-) Sajnos a tőzsdén szinte lehetetlen beárazni hogy egy valaminek az árában már benne van a hír értéke vagy még nincs. Az Én US AI befektetésem .. ma 5%-/év -re csökkent ... ha beleszámolom a villanyautót is akkor már 0%. Szóval hogy a ritka földfém áraiban és az olaj árában be van-e árazva hír ... Gondolom az EUR/HUF is azért szárnyal mert senki nem importál semmit mert úgy se tudod eladni, az a pár ember aki ilyen időkben is a kirándulásra gyűjt az meg nem elég kereslet ... persze az előbb valamiért megrántották ... nem tudom mire.
Törölt felhasználó 2025. 02. 28. 20:12
Ha a háború folytatódik , akkor az fog történni az oroszok még több bányát foglalnak el. De hajlandóak az USAval üzletelni. Még a sarkköri területeken is . Szóval Trump itt rosszul aligha jár.. ..
Valiz
Valiz 2025. 02. 28. 20:06
Előzmény: #29109  Törölt felhasználó
És semmi más :-)) ja, nem, így inkább :-((
Valiz
Valiz 2025. 02. 28. 20:04
Előzmény: #29111  randomly
Most nekem egy kicsit olyan ez, mintha rám öntenétek, pedig pl. ezzel a postoddal is maximálisan egyetértek. Én épp ki szeretnék vonódni  a teljes fogyasztói társadalomból, amit elmebeteg módon űznek még itt, Magyarországon, a szegénységben is az emberek. Egy könyvet elolvasni bezzeg nem tudnak, pedig az antikváriumok tele vannak filléres könyvekkel.
Törölt felhasználó 2025. 02. 28. 19:57
Előzmény: #29115  Törölt felhasználó
Tudod én keveslem , hogy nem a dnyeperig megyünk 😂😂😂
Törölt felhasználó 2025. 02. 28. 19:55
Előzmény: #29112  Placi82
 Nem érted amit írtam ..Putyin papa ajánlatot tett Amerikának ..Én inkább csak orosz oldalakról származó infók át olvasok amúgy …Engem meglepett , hogy az oroszok mennyire leakarják zárni a megnyert háborút..
Valiz
Valiz 2025. 02. 28. 19:50
De hát fiúk, a "kisasszony" érti, hisz ezt írta : Hát azért, mert nem valós  a megnevezés. Nincs ezekből a dolgokból hiány, ha lenne, az árfolyam az egekbe ment volna. 
Kongót is tudom, ráadásul be vagyos sülve lithium ETF-be 2 éve.
Valiz
Valiz 2025. 02. 28. 19:44
Előzmény: #29108  randomly
No komment, nagyon jól írod. Annyit gondolok másképp, hogy minket EU-ban szerintem igenis nagyon és még sokkal jobban fog érinteni. Hisz mi vagyunk a "gang-bang" főszereplői. Nézd meg az energia árakat, ezzel már be is adták a , jaj nem jut eszembe a partidrog neve, amit a csajok italába csempésznek.
Nekünk nincsenek ásványkincseink, most pedig elvették a közvetlen és kifogyhatatlan orosz forrásainkat. Tényleg röhej, mennyire mi vagyunk átverve, amikor  "még" 2 jó barát összefog.
Placi82 2025. 02. 28. 19:42
Előzmény: #29105  Törölt felhasználó
Mondom. Úgy mint anno 3 éve? Akkor se hitt nekem senki, Tudom hogy a csapból is ez folyik most . De. Lofaszt se lesz a kikotokbol,  az ukrán gáz, és olaj, és nehezen hozza érhető ritkafoldemek közös kitermelesebol. ... közös kitermelesbol aminek  az 50%lenyulna Trump és az USA.! Max marketing valamiért. 
Valaki jól megetette. Oroszoknak a 100 szor több van, csak tokejuk nincs az nem költői túlzás a 100 szor több   inkább 200 szor!!!!!!!!  És feljebbi rétegekben. Ha Kína megszerzi  kelet szibiriat és ő viszi oda az ifrastrukturat, akkor USA cumi lesz. 
Nem Ukrajnába akar betorni az USA tőke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Hanem Oroszországba!!!!!!!!. Na így gondolkodjal!! Tényleg léptem, majd írjatok mi lett a Z és Trump ölelkezésbol.... Szkeptikus vagyok..... 
randomly 2025. 02. 28. 19:33
Előzmény: #29106  Valiz
Miért van mélyponton? Mert nincs rá kereslet. Én magam nevében, nem szeretnék villanyautót és hőszivattyút venni. Pedig az elektronikából élek. A jelenlegi diesel Golf is épp elég bonyolult ahhoz hogy tudjam, hogy soha nem lesz megjavítása ha elromlik. Egyszerűen nincs gazdasági indok arra hogy ennél is bonyolultabb autót vegyek.Kitudnám fizetni, de egyszerűen nem ér annyit már amilyen bonyolult. napról napra látom hogy egyszerűen fenntarthatatlan ez a szintű bonyolultság. És minél többen szívják meg annál kevésbe fogják megvenni, Egy telefon is kuka ha romlik, de az kevés olajból van ... de egy autó az már azért fájó olaj mennyiség azért eldobni egy darab chip elfáradt és nincs ember aki elvállalja a kimérését és esetleg beszerzését ... Szóval fenntarthatatlanul drága a ritka földfémből építkezés ... ezért egyre kevesebben engedhetik meg maguknak ... a diesel az vasból megoldható, bárki életben tartja és nem kell hozzá Taiwani chip ... ha ésszel csináljuk. Persze a sötétzöld az aszt látja jé de szép csili-vili ... de eljön a pillanat amikor döbben hogy senki nem ért hozzá ha igen akkor ... obsolete elavult ... kuka amibe rakták 9 éve. https://www.onsemi.com/products/discrete-power-modules/power-modules/intelligent-power-modules-ipms/fsbb15ch60
Placi82 2025. 02. 28. 19:31
Nincs hiány. Nézz rá a lithiumos  cegekre. A bányász béka segge alatt vannak. Szerinted hiány van. Most állította le belga Kongo, én meg így hívom, (bocs) kobalt kitermelest. Kobaltjuk meg az oroszoknak van.  Senki másnak!!!!! Miért állította le  a világ 80 %fedezo kobalt kitermelest Kongo.? Mert túltermelés van.!!! Érted. Nekem higyjetek!!! :). Ne a megmondó emberknek. Én ingyen írok. :))
Ritkafoldfem piac tényleg ritka. Hagy ne soroljam fel a "lantanoidakat "
keresd ki őket. Na az az igazán ritkafoldfem. van 3 helyen a világban. 
1. Kina
2.Oroszok
3.Ausztralia (Lynas corp) 
4 ennyi...... 
Na akkor kihez fog húzni nagytőke, ha Kina az ellenfel??? Na? 
Na mesélj majd a sajtotajekoztatorol, mikor lesz 22 órakor?? 
Megyek vacsit csinálni a családnak.!  De befizetek arra ha USA nagytőke 3 ev alatt nem tudta megbuktatni  Putyint, akkor már nem is fogja! Ergo akkor szerintem most mellé áll...... 
Csak Bidenel ez az egész , vircsaft, hülyén nézett volna ki😉. Érti kisasszony:)? 
Törölt felhasználó 2025. 02. 28. 19:26
A világ vezetői ki előbb ki utóbb felismerik, hogy Trump egy üzletember …
randomly 2025. 02. 28. 19:22
Szerintem pont ugyan az a vakítás megy amit ovi csinál. Betiltjuk a pride-t mert ugye az legfontosabb , annál fontosabb nincs magyarországon. És igen Trump is békét csinál Ukrajnában ... Miért tenné? Gond neki hogy a valaki háborúzik a földön valahol? Egy USA állampolgárnak ez milyen problémát okoz? ha azt mondom semmilyent akkor nem vagyok messze az igazságtól. És milyen gondot okoz ez nekem? Ebben  pillanatban semmilyent. Hátat fordítok nekik mint annyi emberrel megtettem már az eddigi életem során. Hogy ettől neki jobb lett vagy rosszabb tök irreleváns innentől ha hátat fordítottam. Kb. putin is így érezhetné ha pont nem foglalkozna vele senki ... nem véletlenül hívogatja magához ezt a mini dubaj vezért ... más pont lese tojja hogy mit csinál. Dupla áron kapunk gázt máshonnan. Na és Korea és Japán is máshonnan veszi ... kevesebb autót fogunk eladni, ez van, ezért én nem picsognák. Lefeleződik az EU GDP-je? Épp ideje volt már így túlfogyasztottunk a föld többi részéhez képest. Azt hogy Mi most 100 év alatt elfogyasztunk annyi energiát ami év milliók alatt keletkezett ... az nem normális. Azt meg hogy ezt terület szerzésre használják ... meg ideológiai vita rendezésre ... csinálják ... a hátam mögött csinálják, foglalkozzunk azokkal akik nem ezt teszik. Persze nagyon nehéz józannak lenni hogy közeledik a frontvonal felénk, de rettegve nem lehet létezni. Költsünk többet védelemre ... de az is védelem ha TopGun filmet csinálunk hogy na gyere ide ezt fogod kapni ... Szóval ámítás az egész és nem lesz itt változás, szépen megy minden tovább úgy ahogy eddig ... kíváncsi leszek a nagy USA kivizsgáló bizottságunkra milyen háttérhatalmi dokumentumokkal jön haza ... persze ha egyáltalán beengedik, a röhögéstől könnyes szemekkel a határőrök ... mikor meghallják az indokot miért akar belépni ... hule ez úgy ahogy van....
Orbán: Húsvétig végzünk a Soros-birodalom budapesti lerakatával Az amerikaiak kidobálták a csontvázakat a szekrényből, leleplezték azt a hálózatot, amely civil szervezeteket, újságírókat pénzelt, „liberális véleménydiktatúrát” működtetett Orbán szerint. „Nekünk a birodalom budapesti lerakatával kell elbánnunk” – folytatta, ezért kormánymegbízottat küldenek az USA-ba, hogy begyűjtsön minden adatot, majd megteremtik az alkotmányos, jogi lehetőségét annak, hogy ne kelljen tétlenül nézni, hogy álcivil szervezetek kiszolgálják a külföldi érdekeket. „Az amerikai nagykövet elment, kicsengettek, vége a nemzetközi védelemnek, legyen új törvény az amerikai Magnyickij-törvény mintájára, zárjuk el a Soros-hálózat pénzcsapjait” – fogalmazott. Szerinte „a birodalom budapesti lerakatával” húsvétig végezhetnek is.
Valiz
Valiz 2025. 02. 28. 19:21
Az igaz, hogy nincs mindenkinek . 1. Kína, 2. Oroszország, ha jól emlékszem. 
Valiz
Valiz 2025. 02. 28. 19:19
Előzmény: #29103  Placi82
Kb. 1 hete próbáltam itt kérdezni, hogy miért van mélyponton a ritkaföldfém ETF ára. Hát azért, mert nem valós  a megnevezés. Nincs ezekből a dolgokból hiány, ha lenne, az árfolyam az egekbe ment volna.
Törölt felhasználó 2025. 02. 28. 19:17
Előzmény: #29103  Placi82
Hehe . Ne féltsd te az öreg Trumpot! . Benne van ott olaj , gáz , kikötő stb . Egyébként meg Putyin papa is felajánlotta az együttműködést a ritka földfémek területén ill a sarkkörön. Azért az amerikai technológia jól jön .,👀 
Valiz
Valiz 2025. 02. 28. 19:15
Előzmény: #29102  Placi82
Nem tudok vitázni az érveiddel, mert egyetértek velük. Annyit tennék hozzá, hogy az EU akkor hibázta el, amikor az oroszokkal megszakította a kapcsolatot, és erkölcsileg viszonyult a helyzethez. Lehet ennek oka a túlzásba vitt liberalizmus, az erkölcsi fölény gondolata, a jólét, de az is lehet, hogy elgyengülése miatt tudatosan lett bevezetve ebbe az utcába. Merkel kényesen ügyelt a megfelelő kapcsolatra Putyinnal, nem véletlenül. A média hatása is rendkívüli volt. Soha, soha nem szabadott volna az USA-ra támaszkodva ezt felvállalni. És igen, igazi veszély az EU -val kapcsolatban van. Hasonlathoz visszatérve a leányzó nem veszi észre, hogy gyülekeznek körülötte a fiúk. 
Hú, vissza kellene keresni azt a pár éves Concorde postot az orosz gázvezetékek túléléséről Európa felé évtizedeken át, ami mindent túlél. Úgy néz ki, hogy átvertek bennünket. Szomorú. Lenyúlták tőlünk az oroszokat, ami jó kezekben Európa jövőjét jelenthette volna. 
Placi82 2025. 02. 28. 19:12
Előzmény: #29102  Placi82
Ja és még valami amit nem. Olvasni mainstreamben. 
Oroszoknak több ritkafoldfemek van nem csak az a ukránokkal, hanem. Kínának. Is.! Csak földbe. Mert idáig forrashianyos és tőle hiányos volt és nem kezdtek bele. De akkora könnyen kitermelheto keszkutuk van, hogy Ukrajna sehol sincs. Én  ezt az egész 500.mrd ukran asvanykimcset 50%ban vinni akaró Trumpot story sántít. Mert Ukrajnában, messze nincs annyi ritkafoldfem mint Oroszban..... 
Talán ha jól tudom a világ helium termelesenel 80%at birtokolja Ukrajna. Ja nem.... Mert ha jól olvastam. vagy 20 éve akkor az a donyecki régióban van?? Az meg Ruszki fennhatosag! Szóval ez az egész nem 500 mrd ukrán asvanyosdi, ritkafolsfemesdi story nem kerek. Kurvaára nem kerek!!! Nem stimmel. 
Placi82 2025. 02. 28. 18:46
Előzmény: #29099  Valiz
Ahh, ez még nem partiba vágás. Meg csak a holnapra összeomlik  az orosz gazdasag, és kb a középkorban zuhan vissza a 17 szankció és a Swift nemzetközi fizetés rendszerből kizárás és 300 Mrd Euro, amelyet egy Belga  ház kezel. Az befagysztva. Bármely más ország, meg Svájc is, a gazdasagi  középkorban zuhant volna  vissza. Nem csak nekem, hanem Goldman Sach és Bank of Amerika, Chase, és társaik nak is életük nagy talánya, hogy a francba nem omttak ossze az oroszok.  Én annyit mondtam hogy szivosak. Lásd Sztalingrad ostroma, ezért lehet bizony hogy bármi áron kihúzzak......... Az hagyján hogy nem omottak ossze, de erősebbek lettek. És a legnagyobb baj, hogy olcsó nyersanyaggal EU t elláto Oroszok Kína, India, Malajzia, Vietnam, Indonezia, Brazilia, Szaud és társaik felé fordultak... Alig 3 Mrd ember és nyersanyag  fogyaszto....😉Most Trump játszan a seriffet, és keménykedik. De tudja lelke mélyen hogy, annyit tud tenni, hogy kifarol Ukrajna mögül, és cserébe azt  kéri hogy hangoljak össze a nyersanyag bizniszt globálisan az Oroszokkal, ne adjak túl olcsón Kínának a rezet, gázt, olajat etc... Hogy ne nőjön tovább az USA fejére a termelő versenyképes,, innovatív, Kína!! Ennyit tudnak elerni, hogy kommunikáció lesz, USA, oroszok és OPEC +között. Trump csapata  rajott arra amit én mas fórumon 3 éve mondtam, hogy 2 - 3polusu vilagrend lesz USA 80 éves hegemoniaja után. Eljott. Halkan mondom itt már a nagytőke is belallt Trump mögé, mert ha nem akarnak több befolyás veszteni akkor vége a szivárványos parasztvakotosdinak. Ide vadparaszt, vasokol kell!!! :) Itt sajnos nem csak az Ukranok lesznek partiba vágva ahogy te fogalmaztad. USA-orosz partiba. Ezaz Ukrán   asvanykincsesdi   ez csak hulyeskedes,  terelés, Oroszoknak több van 100 szor és ott legalább  csak Putyinnal kell megegyezni, egyeztetni nem 50 oligarchaval és Z vel is😉És végezetül sajnos az egész Európai Unió is partiba lett/lesz  vágva. Csak itt Kína és USA között térdelunk. Erről is írtam portfólió fórumon 3 éve hogy így lesz. Bizonyíthatóan írtam. Az volt a címe hogy EU tokon lövi magát a szankciókkal. Aki nem hiszi annak ajánlom hogy mennyiért szerez gázt, áramot a Német, Francia gyár, és multi. És mennyi a gaz ára és az áram ára  usaban most. Jaj Kinat ki a szankcios orosz gázt veszi meg az olajat azt meg se nézzétek mert az még USA olcsó energiahordozo és commodity árai alatt is van, a Kínai beszerzés!!!!? ☹️😉. Ez egy igazi gang bang, EU nak is. Partiba. Így jár aki nem védi a saját fajtájat és népét. Bocs a Nietzsche-i athallasert, de így rövidebb. Szóval ez a hosszutavu kitekintes. Le kell kereskedni a jövőt csak ne akkora tokeateten, amit néha olvasok,itt ott, hogyha véletlenül 1 hónapig ez ellen a fentiek ellen megy a piac rovidtavon (mert simán lehet) akkor ne  margin call legyen. Kitartás. Hosszútávra, nézünk. Okosan.... 
Placi82 2025. 02. 28. 18:17
Előzmény: #29100  Beze
Na ezt szeretem mikor az emberek, forumtársak közöl egyre többen látnak és nem csak néznek. Sugok meg valamit. De ez titok. London City a fizikai arany központja. USA meg a papír arany hataidosugyleteke,  arany opciók és egyéb uri huncitsagok hazája....
De...! Elkezdte haza vinni a Londonban tárolt fizikai aranyat, hát csak pár száz tonnát, amennyit lehetett, tudtak.....
Én szkeptikus ember vagyok, AZ USA 8000 T tartalekaval is picit szkeptikus vagyok...... 😉. Khmm

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek