Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Kedves tothjoco! Nedden szavaihoz nincs is mit hozzáfűzni, szuper kis köszöntés volt, így részemről csak annyit, hogy: Üdv a topikban! Szívesen látunk itt mindenkit, aki képes normális eszmecserét folytatni, még akkor is, ha más véleményen van. :) Az se baj, ha nem tudsz hozzátenni, kérdezz bátran. A tapasztalatod pedig majd szépen beépül és meglátod néhány hét alatt mennyit lehet tanulni az árupiacról, meg a certikről. :)))
Üdv a topikban! Ha teheted ne ezüsttel kezdj mert az nagyon nehéz műfaj! Kissé más mint a részvénypiac. Előbb szokd meg! Arany tl20 nyugisabb ha fémpiaci eszközökkel szeretnéd bővíteni a portfoliód. Ami hasznos is, mert más eszközosztály a fém. De ha ezüst akkor tl25 vagy az alatti a Te papírod. Ha követted eddig az ezüst topikot láthatod mire számíthatsz. A csapat nagyon jó! Arany jó belépő ár jelenleg a 2430-2450 közötti. Idáig van is realitása az esésnek a 2400 alá már nem nagyon fog mostanában menni legfeljebb 2390-ig. De ha tudod a stopot használni akkor kis pozíciókkal játszhatsz bármilyen árfolyamon. Tudd estétől reggelig viszont semmi nem védi a certifikátot! Ja és én vagy mi általában XAG/USD, XAU/USD árakat említünk de a certifikát a határidőst nézi az más árfolyam. Investing.com oldalon láthatod a határidős árakat is. (silver vagy gold future) 1-1 certifikáttal előbb tapasztald ki a stopot, hogy hogyan tudod használni! A többit apránként biztos kitanulod! Ha kérdezel itt szívesen válaszolunk. (kivéve ha nem látjuk a bejegyzést) Sok sikert! Itt lesz ám izgalom és adrenalin löket, erre lelkileg is készülj! :) Állampapír vs. Ezüst kb. Olyan mint a séta vs. Porsche. Mindkettővel célba lehet érni csak az élmény más.
Sziasztok! Követem egy ideje a Topikot. A lakás topikban és a
álompapírban sok hasznos infó volt amikor az ment. Jó pár jó ötlet volt
amit hasznosítottam és talán én is tudtam néha segíteni. Sok jó
tanácsot kaptam Fire73-tól és Hathortól nekik ezúton is köszönöm....A közeljövőben az említett frontokon nem terem babér így azokat lassan leépítem. Kb 20 éve
tőzsdézgetek, nagy kedvenc a Richter (üdv Beze), a certi kimaradt, szeretnék most ezzel foglalkozni
(Erste). Egyszóval ha írtok konkrét tippeket azért hálás lennék és meg is játszanám. Természetesen tudom hogy enyém a döntés, a kockázat stb. Megpróbálok én is érdemben hozzászólni, esetleg ötleteket adni. Szóval üdv!
Törölt felhasználó2024. 08. 16. 05:57
https://www.investing.com/commodities/copper . Mint látjátok a réz tegnap szépet ment fel. Ez jó indikátor az ezüstnek is. A technikai mutatók már a vásárlás felé mutatnak ami jó előrejelzés lehet. De tegnapi nap után ma lehet lesz egy korrekció amit inkább akciós belépési lehetőségnek lehet tekinteni. Persze a stop az kell!
Péntek van és a hét utolsó kereskedési napja jön. Ma a fémpiacra nem várunk komoly mozgató hatású adatot! Sőt! Hétfőre keddre sem! Aki gondolja és biztonságos eszközben tartja a pozícióját kivárhat nyitva. Az ezüst Tl25, arany Tl20 nagyon biztonságos. Az ezüst tl26 már inkább napi kereskedésre ajánlott. Az aranyTl21 szintén nem az a beleülős papír. BÉT kereskedés siralmas! Szinte világ utolsók lettünk a múlt heti pánik zuhanás ledolgozásában. De nézzük ma mire érdemes figyelni a világban! . Ázsia: Japán a szokásos fémpiaci emelkedéssel nyitott. A részvénypiac is szárnyal NIkKEI ma reggel +2.8%-on. Japán növelte a külföldi kötvény állományát tudtuk meg ma hajnalban. Kína nyitása is a megszokott volt hajnali 2:58-tól 3:10-ig shortoltam majd longba visszaváltottam. Kínából nem várunk fontos adatot de lesz más! 10:30 Hong Kong GDP - egy emelkedés erősítené az árupiaci hangulatot . Európa: 8:00 Brit kisker. adatok. - a növekedés erősíti a fémeket 11:00 EU kereskedelmi mérleg Ma a közel- keleti zárás kb 13:00-14::00 mozgalmasabb lehet. Okát én abban látom, hogy hétvége jön és magasak a geopolitikai feszültségek. . Amerika: 16:00 Michigan Egyetem felmérése a várható fogyasztásról - nincs nagy mozgató ereje Este a szokásos COT spekulatív pozíciók megismerésével zárjuk a hetet. . Érmeverdénél még kapható az ezüst olimpiai játékok érem. Új kiadások most nincsennek. . Bányák: BHP Group urán bánya papírom értéke csókkent sajnos van vasérc termelése is ami most mélyponton van. Vasérc nagyon nyomott áron megy Kína miatt. PAAS persze +2.8% pluszban zárt tegnap. Century Aluminium +0.85% pluszban zárt. . Mint látható volt USA is szárnyalt nem csak Európa több tőzsdéje. A jókedv ma is kitarthat. DXY jelenleg a fémpiacot támogatja, de most az USD is erősödhet, hogy nem 50 hanem csak 25 pontos kamatvágást ígért tegnap a FED. . Stopokat ne feledjétek! Érdemes lent venni akár tartásra is csak hangsúlyozom újra biztonságos eszközben kell ezt. Ezüst tegnap nagyot ment lehet ma kicsit korrigál, pihen. Arany célom 2463 majd 2473 2483. Utána 2500. Meglátjuk!
Te zárod én nyitom a napot:) Az ezüst egy eszköz de e mellé óhatatlanul muszály más is mert a fehér fém kissé ficánkoló. Sőt még a fémpiacon belül is kell a diverzifikáció ha az ember hosszabb ideig tervez. Ezért is a színes közösség! Ráadásul az is pozíció amikor nem vagyunk pozícióban! Akkor várunk mint egy ragadozó. Csak mi a jó árakra. Várakozás közben meg lehet tapasztalatot cserélni.
Bocs srácok, megfáradtam. Elkezdtem rajzolni, aztán véletlen visszavontam az egészet. Mindenesetre eddig jól állunk, meglehet ma a 29. Reggel meglátjuk mit mutat. Örülök, hogy egyre színesebb a topik. Ezüstnek indult ugyan, de az új tagoknak jelzem, hogy mehet a diskurzus bármiről. Itt azért vagyunk, hogy segítsük egymást, szóval, ha láttok valamiben lehetőséget, dobjátok be a közösbe. Több szem többet lát alapon, hátha kisül belőle valami kis haszon! :)))
Törölt felhasználó2024. 08. 15. 21:39
Az Orosz-Ukrán háború topikban közé tettem egy videó mém-et. .....megvan az F16-osa mondat kíséretében. Idáig 54 nem tetszik.
Figyelek rátok mert képben vagytok. Neked is elég sok jó traded van, csak a magam módján dicsérek. :) De szívesen veszem a meglátásaidat, be-ki pozi ötleteket.
Csak miattad jöttem :) nyugodtan! itt nem lesz akkor a szám, mert annyira nem vágom a nyersanyag összefüggéseket, kivéve az aranyat a zs ügyfeleim miatt 🤣 Ha már így szóba került, miért nem azt vesszük? Az tuti long 😂😂😂
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)