Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Na végre! 🤪😄 Utólagos engedelmeddel már pont közkinccsé tettem a hetes macd-s figyelmeztetésed! 😉 Jöhetnek a “rotyi”-s meglátások, hogy ne ússzunk olykor eufóriában! 😁 Ha a család elaludt, fogok egy sört a múltkori Grado-s zsákmányból és rajzolgatok valamit. 😊😊😊
Ez durva hulyeseg a foldi valosagban. Mit szolnal egy masik, praktikus Gold vilagkephez? . Minden EEM orszag latta, mi tortent Russia kozp. bank penz-es arany keszleteivel, ami kulfoldon volt. Az USA vezetesevel befagyasztottaak, kb. 3-400Mrd$ ertekben. Na, el is ment Kina, India es sok EEM orszag kedve, hogy a tartalekaikat US treasuryben tartsak. Elkezdtek eladni. Na jo, de akkor mi legyen a tartalek? ami otthon tarthato, es baj eseten lehet fizetni? . Lett 2 kovetkezmeny. Egyreszt, mert tovabbra is kell az USA-nak a treasury eladasabol szarmazo penz a sok-sok deficitre, muszaj USA allam finaszirozast folytatolagosan megujitani. Hat muszaj volt 2022-ben a kamatokat elkezdeni megemelni 1.0 -->5.5%-ra. Ez mar eleg vonzo, csak epp dragabb penz-szerzesi modszer. . Masodszor, igy viszont az EEM orszagok a felszabadulo penzen elkezdtek ARANY-at venni. Sokat. Mennek kifele a Dollar eszkozokbol, lehetoleg olyanba, amit otthon tartanak es masoknak lehet fizetni. . A harmadik, veletlen egybeeso pozitiv hatas a kinai ingatlanpiac osszeomlasa. Most senkinek nincs kedve Kinaban ingatlant venni, mert majdnem minden csalad rafazott. Mi legyen akkor a penzzel? Haat, ok is ARANY-at vesznek, mert ingatlant nem erdemes, esik az ara. ARANY-nak van ott hagyomanya, konnyu elasni, eltuntetni az allam elol. Igy aztan 1.5Mrd ember venni akarja, es ok mind nyomjak fel ARANY araat, . Namost, latja sok kis invesztor is, stabilan megy fel az arany ara par eve. Akkor ok is akarnak abbol gazdagodni, vesznek is vilagszerte mostanaban. Pl. epp ott mi is ebben spekulalunk. Szekularis ARANY bull piac van. Es meg jopar evig az lesz. . WB okos ember. De 50-30-10 evvel ezelotti bolcsnek latszo ervek, a 20-as evtizedben maskepp vannak.
Mondjuk február végén - március elején hasonló volt a kép (1W), gyertya formációt, RSI-t és MACD-t tekintve, és innen fordult! Majd később teszek fel képet, most csak gyorsan telóról ránéztem.
Jó most ehhez kellett a napközbeni hullámvasút is, meg némi mák. Más. 2 megfigyelésem. Napos charton az RSi most éri el az 50-et. Ha innen nem fordul le kezd bullosodni tényleg a szitu. Azonkívül alakulhat egy fordított fejváll, szintén a naposon. Tényleg a legrosszabbkor jön a két szünnap.
Ha nem lenne ez a jövő heti 2 szünnap , akkor merné hagyni az ember fia. De így... Pedig most mintha tényleg kezdene erőre kapni. Ma 2x500 db mozgatásával simán meg lehetett fogni 150-200 ezret. Jó kis nap volt. Pedig még úton is voltam. Ment a tiki-taka 1200-1400 közt rendesen.
Nedden, ehhez mit szólsz? :-))) "Az aranyat Afrikában vagy valahol máshol bányásszák. Utána beolvasztják, ásnak egy másik gödröt, abba beleteszik, majd fizetnek egy csomó embert, hogy onnantól kezdve őrizzék. Az egésznek semmi haszna. Ha valaki a Marsról figyelné mindezt, biztosan vakarná a fejét, hogy mi is akar ez lenni." W.B.
Törölt felhasználó2024. 08. 15. 17:37
Ugye azt látjátok, hogy XAG/USD + 3%- on! Ez nagyon ritka! Milyen szemét dolog az a KO ár! Ha az nem történik most…… Mellesleg szerintem Erste is rájött, hogy hibázott a termékkel, mert most jött sok új certifikát és nem pótolták a kiütöttet. Tartom véleményem, rosszul volt méretezve a korlát ár.
Jó lesz az! Az ilyen változékony eszköznél napon belül gondolkodj és mellette valamennyit gyűjtsél de azzal ne tervezz máról holnapra. Képzeld el amikor nincs ilyen meleg úgy van kedvem is dolgozni akkor beállok skalpolni. Napi több száz!!! Pozíciót nyitok, zárok. Akkor nincs nagy Elliott meg bonyolult TA elemzés csak a Metatrader indikátorok és, hogy felveszem a ritmust a piaccal. Illetve bizony a stop és cél. Stop nélkül olyan mint biztosító kötél nélkül falat mászni…. A gond, hogy certifikátnál nincs hatékony stop. Részben a megtapasztalt árjegyzői hiányosság miatt se.
Igazad van . Viszont szerencsésnek érezhetem magam mert erős topikba vagyok.. Te az adatok Mestere vagy , írnak kiváló TA-sok, szerencsére olyanok is akiknek nagy a tőzsdei tapasztalata. Van itt pár lelkes Day Trader is . Szóval nem panaszkodom
Törölt felhasználó2024. 08. 15. 17:19
Közben nézem a BÉT záróárakat. Siralmas így a mai világméretű bikafuttatásban.
Hát pár évem ráment a fémpiacra és egyre kevesebbet tudok. ( gondolom ismerős ez az érzés) De bele lehet jönni és kell is mert ez egy másik eszközosztály. Diverzifikálni kell. Az biztos, hogy izgalmas! Az is, hogy certifikátban még izgalmasabb! Én tartom a véleményem jobb egy 0-24 brókerszámla erre (is). Egyszerűen nincs egy halom plusz gond. Ha tanulni szeretnéd fontold meg egy másik számlát erre a célra! Arannyal egyszerűbb a helyzet, mint az ezüsttel. Ajánlom még az energiahordozókat, cukrot, kakaót, kávét. Ja és türelem kell meg türelem.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)