Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
5000 péntek, 21:50
Előzmény: #16798  todi
Én továbbra is azt gondolom, hogy a Stellantisnak nagyobb esélye van fordulni.
A VW marge csak most kezdett csökkenni, forgalma meg csökken .
Stellantisnál a forgalom elkezdett emelkedni, bízom bennw, hogy a marge is fog.
Ami hátrány és elöny is lehet, az Trump és a vámjai.
XesNEMisX péntek, 21:11
Előzmény: #16793  nyehuma
Kicsit elvont de az európai autóiparhoz szólnék hozzá, nem az adott részvényhez. Nyilván nem lesz annyira új a dolog de nekem is van egy olyan elképzelésem, hogy a blokkosodó jövőben, ahol jóval zártabb a világ mint ma,  valamelyik autógyártó humanoid robotokat fog gyártani. Európa nem tűnik a dologban élharcosnak, így nem gondolom, hogy ez ma még reális.  De ez egy új makrociklus kezdete lenne, ami a "sötétből a fény" felé vezet. Szerintem még csak szürkület van. 
todi péntek, 19:20
Előzmény: #16793  nyehuma
Nem sokkal a hétvége előtt a Volkswagen-csoport ismét éles árfolyamesést váltott ki részvényei körében egy profitfigyelmeztetéssel. A vezetőség ezt a Porsche AG-hoz kapcsolódó goodwill-leírással, a kihívást jelentő piaci környezettel (különösen Kínában), valamint a további átszervezési költségekkel magyarázza.A Volkswagen a folyó pénzügyi évre vonatkozóan mintegy 315 milliárd eurós csoportszintű árbevétellel számol. Ez az érték nagyjából a korábban előrejelzett – a 3 százalékos csökkenéstől a stagnálásig terjedő – sáv közepének felelne meg. Az előző évben a csoport 321,9 milliárd eurós árbevételt ért el.A Volkswagen immár legfeljebb 1,0 százalékos árbevétel-arányos üzemi eredményre számít; a korábbi érték 2,8 százalék volt. A megelőző előrejelzés 4,0 és 5,5 százalék közötti sávot irányzott elő, miközben az elemzők átlagosan 4,1 százalékos értékkel számoltak.Az üzleti év üzemi eredményét összesen mintegy 10 milliárd euró értékű egyszeri tétel terheli. Ebből az összegből 0,9 milliárd euró már 2026 első felében felmerült. Ezen egyszeri költségek nélkül az egész éves árbevétel-arányos üzemi eredmény várhatóan körülbelül négy százalék lenne.A Volkswagen fenntartja az autóipari üzletág nettó pénzáramlására vonatkozó előrejelzését, amely továbbra is 3,0 és 6,0 milliárd euró között várható. A csoport emellett ragaszkodik a 2026-os évre vonatkozó, 32–34 milliárd eurós nettó likviditási becsléséhez is. A Volkswagen a teljesítményt hátrányosan érintő fő tényezőként a – különösen Kínában – egyre nehezebbé váló piaci körülményeket, valamint az akkumulátoros elektromos járművek iránti kereslet gyorsuló növekedését jelöli meg. Ennek következtében különösen az Audi és a Volkswagen személygépkocsi-márka teljesít a kezdeti várakozások alatt.
buythedip péntek, 18:27
Előzmény: #16796  TheSnake2020
Mire alapozod a VW long ötletet technikailag?
TheSnake2020 péntek, 18:08
Előzmény: #16794  oldrider
Az osztalékos részvények ma mentek a pincébe.  Osztalék elsősegély VOW -8%. Különben gondolom rés betoltve.  Továbbra is tartom,  hogy lehet,  hogy fordul.  
buythedip péntek, 18:01
Alstom nem néz ki jól, lemehet a €11.730 résig ha nem tartja meg ez a szint.
Steico talán fordul, kedden nem hagyták esni, Chuck Norris megvette az aljat?
Autósok igazi rugpullt kaptak! Bár a VW-t megtartotta az 50MA, és ma nagy forgalom volt ismert okokból.
Vistry jelent jövő csütörtökön, de eléggé nő a share count, tartok tőle.
Talán ha esik jelentésre, akkor megvenni?
oldrider péntek, 17:59
Előzmény: #16792  zsoltee77

"Visszaigazolás
Az Ön számláján az alábbi tranzakciók státusza változott:
 2026.09.18129 db 21Shares Solana (SOL) ETP eladási ajánlata teljesült 62,000 EUR áron.

Az OK gombra kattintással Ön kijelenti, hogy a fent megjelenő üzenetet tudomásul vette és elfogadja."
Még jó, hogy azért nyerek is olykor-olykor! Én nem kamuzok! 46 €-ért vettem májusban. (Senki nem ajánlotta, azóta volt lejjebb is.)
nyehuma péntek, 17:57
VOW hoz mit szoltok?
zsoltee77
zsoltee77 péntek, 17:44
Előzmény: #16772  GrizzlyG
Döglött. :D Beraktam eladásra visszavonásig 4-5 között és nem foglalkozok vele. :D
Több papírom is tetszhalott. Novo, Netflix, FSLR (mondjuk azt legalább eladtam 1x 300on), Stellantis is gatya. Nem nagyon érzem én az eu részvényeket, kár volt velük erőlködnöm, de most már mindegy, ott vannak a polcon, kivárom türelemmel. MOL-t se hitte el senki nekem 2-3-4 éve, hogy egyszer nagyon jó lesz. :)
5000 péntek, 16:59
Előzmény: #16789  TheSnake2020
Én azt gondolom, hogy ez sem lesz, mert nem lesznek hatalmon, meg mert nem ilyen egyszerű.
Én a cég helyében perelblném is őket, illetve öröm lesz látni, hogy pontosan 0 új lakás lesz építve.
tothjoco
tothjoco péntek, 16:15
Előzmény: #16789  TheSnake2020
Az a nyomorult politika! Sajnos a választási előrejelzések alapján még rengeteg kérdés merülhet fel a koalíció megalakulásáig! A kockázat hozam arány nekem még mindig sok
TheSnake2020 péntek, 16:05
Előzmény: #16785  Goldstein17
Konkrétan a VNA esetén írom. Szerintem nagyon könnyen lehet egy fekete hattyú . A tulajdonosi érdekek és a piac a populizmus esetén sérül. Lehet, hogy a következő időszakban megáll annyiban,  hogy mondjuk a VNA nem emelhet árat 5 évig.  Majd lata a nép,  hogy ez jó ( Persze nem , de a politikust nem érdekli...lásd árstoppok) követeljunk többet .  A populista politikus pedig ígér...könnyen fogja a más fszval verni a csalánt.  Amit OV feltalált,  az működik nyugaton is.  Sőt szerintem most ők jönnek...
5000 péntek, 15:36
Előzmény: #16781  TheSnake2020
Mondjuk az AFD etősödése viszont jó a Vonoviának, ők még a bérleti díjak értelmetlen korlátozását is elvetik
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 15:24
Kiszálltam Raiffeisenből, 4 évig hurcoltam. 
Goldstein17 péntek, 15:18
Előzmény: #16781  TheSnake2020
"amíg a tulajdonosi garanciak nem épülnek ki", ez azért kicsit erős.  Szerinted hol vannak jobb tulajdonosi garanciák, mint Németországban? Szerintem ez a lista nagyon rövid lesz 
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 15:08
Előzmény: #16778  Karvalytokes
Azt te már jó régen ajánlottad, gondolom lentről van. :) 
todi péntek, 14:50
Az On leszerződtette a futballsztár Kylian Mbappét, akit gyermekkora óta a Nike támogatott. A svájci sportruházat-gyártó 2027-ben tervezi piacra dobni első futballcipőjét – amelyet később mezek, életmódtermékek és utcai sportcipők követnek majd –, a labdarúgásért felelős igazgatói posztra pedig Thierry Henryt nevezte ki. A vállalat a robotizált LightSpray technológiáját kívánja alkalmazni, az Mbappéval kötött partnerséget pedig a Roger Federerrel folytatott hosszú távú együttműködés mintájára építi fel; Federer 2019-ben vált a márka befektetőjévé, és támogatta annak teniszpiaci terjeszkedését.
todi péntek, 14:45
Belső források szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik megbízottja és az AfD tárgyalásokat készít elő a Németországba irányuló orosz gázszállítások újraindításáról.
TheSnake2020 péntek, 14:32
Előzmény: #16780  todi
A politika=populizmus a berlini választásokon a Linke és az Afd előre törése várható.  Senkit nem fog érdekelni mit mond Mucic. Persze neki ettől még el kell mondani.  Sajnos a TA nem segít úgy tűnik.  Hosszú betegség elé néz a VNA. Kamatok itt átmenetileg megallhatnak. Az hetes RSI elég alacsony. Ha jövő héten begyorsul az esés hetesen a választások eredménye miatt, ( jelenleg ez van a charton) akkor valahol szerda magasságában érdemes lesz nézelődni.  A beruhazasokat én korábban is írtam, hogy teljesen leállítanam.  Csak a cashflow érdekel, amíg a tulajdonosi garanciak nem épülnek ki. Ha Berlinben valasztast lehet nyerni egy ilyen populista szolammal,  akkor törvényszerű,  hogy lesznek követők is. Izgalmas hétvége jön.  Nem vettem itt. Remélem azok járnak jól,  akik bátrabbak voltak. 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek