Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi hétfő, 15:03
Előzmény: #15719  TheSnake2020
A funda nem gyengébb. Ha igen mondd meg melyik szám az?
Ha nincs valami beépülve akkor hogyan tud ha csak rövid időre is kiárazódni Merz bejelentésére?
Ha kijön a hír, hogy a Ferrari nem veszi meg a VW-t akkor szerinted megmozdul a VW árfolyama? Nem.
Mert nem volt előtte beárazva, hogy esetleg megveszi.
Csak az tud kiárazódni ami be volt árazva.
TheSnake2020 hétfő, 14:44
Előzmény: #15718  todi
Nem épült be semmi. Ha hosszú jogi csaták, vagy további fékek,  esetleg kötelező bérleti díj csökkentesek jönnek,  akkor megyünk vissza 16 környéke. A jelenlegi operáció egyetlen biztos pontja a bérleti díj bevétel.  Ha ez sérül, ráadásul a kamatok is feljebb,  akkor VNA pince. Szerintem mind funda, mind TA oldalról negatívabb a cég a gyorsjelentes után.  Nem bővíteni. Továbbra is 22.38 as gap bezárása lenne a legfontosabb.  Ha azt nem zárja be és úgy esik el az Island reversal akkor megvannak a célarak is . Jóval 20 alatt. 
todi hétfő, 14:34
Előzmény: #15717  thinkpositive
Úgy látom nem értetted meg amit eddig írtam. A balos hülyegyerekek játéka nem 0 a Vonoviára hanem már beépült az árfolyamba (a kamatok mellett).
Magyarul: ha a balosok a néphülyítés helyett a pöcsükkel játszadoznának akkor az árfolyam feljebb lenne. Ha nem épült volna be akkor Merz kijelentésére, hogy szövetségi törvénnyel tiltják meg a kisajátítást, nem ugrott volna meg rögtön az árfolyam felfelé.
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 12:26
Előzmény: #15713  todi
Trump sem csak a (második) megválasztása után lett hülye. Folytathatjuk ezt akármeddig, de teljesen felesleges. Én csak annyit mondok, hogy szerintem a Die Linke ténykedésének nem 0 a várható hatása a Vonovia jövőbeni árfolyamára, különös tekintettel a következő 1,5 hónapra.
Ha szerinted igen, akkor maradjunk annyiban, hogy nem értünk egyet. ;)
TheSnake2020 hétfő, 12:07
Talán egy felhuzas benne van a VNAba, addig amíg jön a kirazas az Island gap betoltesevel. Szerintem addig elmegy a 22.38 ad gapig. Ha nem, és alacsonyrol kap ülést akkor felejtős lesz 15-18 ig mindenképpen.  
todi hétfő, 12:01
Közben pénteken a Blackrock csökkentette a Vonovia shortot 0,5% alá így újra láthatatlanná vált.
5000 hétfő, 11:20
Előzmény: #15711  todi
Igen, én csak tájékoztatásul tettem be, a címet nem tudom megváltoztatni😊
todi hétfő, 10:56
Előzmény: #15709  thinkpositive
A lényeget nem említed: Trumpnak többsége van a felső és alsó házban is valamint az usában az elnök nagy hatalommal bír.
A balosoknak semmijük nincs németeknél. Stuttgartban ahol a székhelyük van és a mercedes szövetkezet álmát dédelgetik 4% a támogatottságuk.
Országosan sem ütősek.
todi hétfő, 10:44
Előzmény: #15711  todi
A LAKÓINGATLANOK PIACA EZZEL SZEMBEN TOVÁBBRA IS DRÁGULÁST MUTAT,bár a tempó lassult, az árak ugyanis éves szinten 1,9 százalékkal nőttek az első negyedévi 2,3 százalék után.A kereskedelmiingatlan-piac jóval érzékenyebben reagál a geopolitikai fejleményekre, a növekvő inflációs várakozásokra és a kamatpálya alakulására, mint a lakóingatlan-piac
todi hétfő, 10:40
Előzmény: #15710  5000
A cím megtévesztő: a kereskedelmi ingatlanok ára csökken ugyanakkor a cikkben leírják, hogy a lakóingatlanok ára emelkedik.
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 09:55
Előzmény: #15707  todi
Totál elmebaj. És ez kizárja, hogy bekövetkezzen? Nem.
Lásd Trump.
todi hétfő, 09:40
Előzmény: #15707  todi

És akkor a mai hír ami abankok tranzakcióin alapul és teljesen szembemegy a tegnapi balos vezér agymenésével. Vajon kinek higgyek? Hmmm….
Lakáshiány: Jelentősen emelkednek a bérleti díjak Németországban
A bérleti díjak Németországban meredeken emelkednek a lakáshiány miatt. A Német Pfandbrief Bankok Szövetségének (VDP) adatai szerint a többlakásos épületek új bérleti szerződéseinek bérleti díjai 3,2 százalékkal emelkedtek a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest.
A nyomás azonban némileg enyhült az előző negyedévekhez képest, írja a szövetség, amely mintegy 50 ingatlanfinanszírozót tömörít, köztük a Deutsche Bankot, a Commerzbank DE000CBK1001-et, takarékpénztárakat és takarékpénztárakat.
A hét nagyvárosi területen a bérleti díjak az országos átlagnál lényegesen kisebb mértékben, 1,5 százalékkal emelkedtek. Míg Düsseldorfban volt a legnagyobb növekedés (3,6 százalék), Berlinben alig emelkedtek a bérleti díjak (0,6 százalék).
A becslések szerint Németországban körülbelül egymillió lakás hiányzik. Ugyanakkor az építkezések gyakran vidéki területeken zajlanak, míg a nagyvárosi területeken a kereslet messze meghaladja a kínálatot. A VDP adatai több mint 700 bank tényleges szerződéskötésein alapulnak, és megbízhatónak tekinthetők.
A nagyvárosokban az ingatlanárak emelkednek – de a nyomás enyhül.
A VDP szerint nemcsak a bérleti díjak, hanem az ingatlanárak is emelkedtek a második negyedévben. A lakások és a házak 1,9 százalékkal drágultak az előző év azonos időszakához képest, és 0,3 százalékkal az első negyedévhez képest.
A hét nagyvárosban az ingatlanárak az országos átlagnál valamivel jobban emelkedtek, éves szinten 2,1 százalékkal emelkedtek. Hamburgban volt a legerősebb növekedés (3,8 százalék), ezt követte Köln (2,5 százalék), Frankfurt és Düsseldorf (mindkettő 2,4 százalék). Berlinben és Stuttgartban volt a legalacsonyabb növekedés, 1,6, illetve 0,7 százalékkal. Az első negyedévben a nagyvárosokban a lakások és a házak egyes esetekben több mint 4,0 százalékkal drágultak.
A lakáshiány a bérleti díjak és az árak emelkedését okozza – írta a szövetség. Jens Tolckmitt ügyvezető igazgató méltatta a német kormány reformjait, amelyek célja az építési engedélyek felgyorsítása és az építési költségek csökkentése az „építési turbó” és az egyszerűsített E építési típus révén: „Az a tény, hogy a tervezési eljárásokat drasztikusan felgyorsítják, és hogy a túlzott műszaki követelményektől el lehet tekinteni, pontosan a megfelelő jelzést küldi minden piaci szereplőnek.”
Forrás: dpa-AFX
todi hétfő, 09:22
Előzmény: #15706  todi
https://m.youtube.com/watch?v=CYU51Hn40Yo&ra=m
A teljes tegnapi interjú a balosok vezetőjével.
Totál elmebaj: a Mercedest szövetkezetként üzemeltetni, Berlinben és Németországban nincs lakáshiány csak drága lakások vannak stb….
todi hétfő, 09:03
Előzmény: #15702  thinkpositive
A balosokról:
Amikor a Baloldali Párt vezetőjét ugyanebben az interjúban az autóipari gyárbezárásokról kérdezték...itt is a lakásépítések mellett kisajátításokat is terveznek...a riporter azt kérdezte: akkor az egészet VEB Audinak kell hívni???
VEB= Állami Tulajdonú Vállalat
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 21:59
Előzmény: #15704  Zoltanovitsch
Ja bocsi! Hetesen is igen szexi! :))) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 21:56
https://www.investing.com/equities/glaxo-egypt
Srácok EZ MI???? Tegyétek havi gyertyársa! Ez Must rokettáit fényévekkel le.... :D :D :D (Bocsi de nincs Afrikai részvények vitasarok ... gondoltam Európához van közelebb) :)))
todi vasárnap, 15:22
Tudom itt mindenki zseni. A Rosinger meg nem.
Viszont megnéztem az indexét ami 2015-ben indult.
Azóta közel ötszörözött és megverte az sp500-at.
Éves átlagos hozama 15% felett van.
Személyesen válogatja be a papírokat az alapba.
De tudom itt mindenki okosabb.
thinkpositive
thinkpositive vasárnap, 15:12
Előzmény: #15698  todi
"Nem most mondta hanem tavaly ősszel. Akkor készült a riport."
Akkor csak -20%-ban van eddig. 0-ig persze nem fog esni, tehát egyszer majd fordul és akkor lehet azt mondani, hogy igaza volt. A kérdés az, hogy hol és mikor.
"Ő invesztor te pedig tréder vagy. Nem ugyanarról beszélünk."
Melyikük az amelyik nem profit miatt vesz részvényt? Nevezhetjük bárminek, engem csak a várható árfolyam érdekel.
thinkpositive
thinkpositive vasárnap, 15:05
Előzmény: #15696  buythedip
A Die Linke nem egy helyi szervezet. Amikor azt mondjuk, hogy lesz vagy nem lesz, azt milyen időtávra értjük? Ez valahogy mindig lemarad, de nem akarok áttérni a valószínűség részére.
Viszont, ha egy országos párt olyan csatornát működtet, ahol egy konkrét céggel kapcsolatos visszaélések bejelentését várják, az azért talán jelent valamit. Vagy ez szerintetek teljesen rendben van, tudok egyáltalán hasonlóról? És nem rémlik, hogy ezt valaha említette volna itt valaki, szóval nekem ez új és nekem mint kockázati tényező bekerült a tarisznyába.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek