TKA véleményem szerint a napokban (esetleg hetekben) nagy mozgások előtt áll, kitörésre fogadok, tetszetős és gyors árfolyamemelkedéssel .... tovább bővítettem a futó mennyiséget
A BASF a vártnál jelentősen jobb eredményeket ért el a második negyedévben, és megemelte a 2026-os nyereségkilátásait. Ennek ellenére a részvény nem tudta fenntartani a kezdeti nyereségét. A gyenge szabad cash flow és a csak marginálisan magasabb éves előrejelzés hátráltatta a növekedést.
A vártnál jobb második negyedévet követően a BASF megemelte 2026-os előrejelzését, és most a különleges tételek előtti EBITDA-t 6,9 milliárd euróról 7,7 milliárd euróra célozza (korábban 6,2 milliárd euróról 7,0 milliárd euróra). A második negyedévre vonatkozó előzetes üzemi nyereség 2,4 milliárd euró, 17,2 milliárd eurós árbevétel és 4,1 milliárd eurós nettó nyereség mellett; a szabad cash flow céltartománya továbbra is 1,5 milliárd euró és 2,3 milliárd euró között van. A teljes adatokat július 29-én teszik közzé.
Végre valaki leírja máshol is a kamatok hatását nem csak a Vonoviánál. Eddig a piac úgy tett mintha a kamat csak az ingatlanosokat érintené oedig valójában minden céget. Sok DAX cégnek magasabb adóssága van mint a Vonoviának de adósság nélkül is kihat a fejlesztések elmaradására, az értékelési modellekben magasabb kesz a diszkont ezáltal alacsonyabb a fair érték. Sok terméket pl gépeket autókat hitelre vesznek a vevők ott is kihat a kamat. Sőt a magasabb diszkont a magasabb szorzójú tech cégeknél jobban csökkenti a fair értéket. De mintha ez eddig nem is létezne. Kiváncsi vagyok meddig lehet keresztül nézni az alapvető gazdasági szabályokon.
Akkor itt már tuti vétel, PE30 mellett is. :D A mai nap hír nélkül a -10%-kal kicsit erős lett, teljesen visszaadta az elmúlt hetet. A két eurós célárcsökkentést nem igazán tekintem hírnek, de így utólag elismerés, mert aznapra sikerült összehozni. Ami jó, hogy a forgalom harmada záróban volt és ez a legnagyobb záró forgalom júni 22 óta, ami a mostani emelkedés kezdete volt. A támasz végülis megtartotta (eddig), az RSI 1,5 éves csúcson volt, ezzel leszállt a fellegekből és biztosan elszállt jónéhány stop is. Holnap meglátjuk merre tovább.
Eurós részvények vitasarok