Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
melosX péntek, 23:41
Előzmény: #14959  5000
hol van itt a vallakozo meresz szellem? a puding probaja az eves  
ha nem irnak hat nem irnak be     de attol meg meg lehet nyitni
 nekem nem engedi  probaltam 
proba cseresznye
5000 péntek, 23:19
Előzmény: #14952  Goldstein17
Én se látom értelmét, hogy minden papírról külön topic legyen.
5000 péntek, 23:17
Előzmény: #14956  Goldstein17
Egyetértek!
Várom én is szeretettel, hogy más papírról is tegyen be valaki részletes elemzéseket, véleményeket, akkor mindjárt nem lesz túlsúlyos a Vonovia.
Pl. Stellantis érdekelne😊
oldrider péntek, 22:52
Előzmény: #14956  Goldstein17
Dehogyis száműzzük! Érdemei elismerése mellett folytathatná áldásos tevékenységét egy külön topikban amelyet csak Vonovia szakértők, tulajok és potenciális vevők/eladók látogathatnak. 
Goldstein17 péntek, 22:28
Előzmény: #14955  oldrider
A helyzet az, hogy más részvényekről tényleg senki nem tesz közzé ilyen reszletességgel es ilyen gyakorisaggal információt. Száműzzük a topikból ezt az egyet is?
oldrider péntek, 22:23
Lemerül a telefonom mire átgörgetem a napi kötelező  Vonoviát. Inkább olvasni szeretnék más eurós részvényekről.
buythedip péntek, 22:03
Törölt hozzászólás
melosX péntek, 21:09
nyissssss egy vonovia topicot     es ez nem piszkalas  csak egy tipp
 sokakat erdekel
Goldstein17 péntek, 21:06
Előzmény: #14948  oldrider
Irj másról,  bármiről amit érdekesnek tartasz. Személy szerint köszönöm Todinak a sok Vonoviaval kapcsolatos információt, 
tothjoco
tothjoco péntek, 19:56
Előzmény: #14949  TheSnake2020
Én sem csak Von miatt vagyok. Kb ugyanekkora súllyal van VWCG-m is. Olyan topic sincs külön de szeretek több helyen olvasni...
zsoltee77
zsoltee77 péntek, 19:22
Egyetértek, annyi megjegyzések lenne, hogy ez valahol a dax szegénységi bizonyítványa is, h eurós rv topicban nem igen van miről beszélni.
TheSnake2020 péntek, 19:19
Én írok másról is. Lásd SAP, DTE, BASF. Csak az utóbbi időben.  Volt a LHA is. Konkrétan beirtam. Az igaz, hogy VNA túlsúlyos.  Szerintem azért érzed igy , mert azért a VNA okán Todi túl sokat fundazik. Van amikor ez jó és van , amikor teljesen felesleges.  Aki csak funda alapon veszi,  az nem nézegeti naponta.  Sajnos vagy nem nekem a trade fontos . Az az igazság,  kisebb papírokat nehezebb tradelni a nagy vola miatt és ezért nem szólok nagyon hozzá,  mert nincs. TLRY van nekem az az adrenalin,  bár csak az a mennyiség,  hogy ha nulla lesz az értéke,  akkor én is pont nullás leszek annyira kevés van. Különben leirtam a Wizzrol is, ami tök izgalmas. 
oldrider péntek, 18:56
Előzmény: #14947  TheSnake2020
Ezúton is gratulálok és további sok nyereséget kívánok, de túl sok már a Vonoviából ebben a topikban! Szerintem megérdemelne egy külön topikot, hogy kifejthesse ott minden Vonovia fan a véleményét és ihatná Todi szavait, de - legalábbis nekem - már túl sok ebből. Persze ha a többség azt akarja, irkáljon továbbra is novellákat, kisregényeket a szakértő, legfeljebb átlapozom a mantráit, de azért gondolom a topik gazda azért adta névnek az eurós részvényeket, hogy ne csupán a Vonoviáról meg a német fórumok bemásolt hozzászólásait kelljen olvashatnunk! 
TheSnake2020 péntek, 17:32
Előzmény: #14944  oldrider
Én longolom tavaly november óta kereskedem vele. Pont azért mert az egyik legjobb részvény a DAXban. Legalább 20% al fentebb vettem az első pakkom. Osztalekkal együtt több mint 20% ban vagyok. Ha a norvég alap nyugodt 28 körüli bekerulesi értékkel,  akkor no para. Ma reggel megint adtam,  most várom szeretettel a 20.86 os gapnel. Az alap forgatókönyv , hogy most lemegyunk addig és onnan vissza. A 20 napos metszeni készül az 50 napost.  Hetesen long jel, de szivatassal. Szóval nyitva maradt kis resben vétel,  valószínűleg full pozi,  onnan fel a 24 nel maradt rés,  jó jelentés esetén fel 26 környéke onnan vissza Island reversal es ott kb eldol a sorsa. Ha nagyon nagy DAX leolvadas,  akkor nem fogja a VNA sem megúszni.  Vagy igen. Nagyon sok gap van nyitva elég sok a variáció,  a fentit tartom a legvaloszinubbnek, de persze lehet orbitális hülyeség is.
buythedip péntek, 16:27
Polytec-et eladtam. 4.2->4.7 az szerény 12% profit sok év alatt, de volt 2.0 is, legalább nem adtam el a pánikban.
tothjoco
tothjoco péntek, 16:24
Előzmény: #14944  oldrider
Nem okozott osztatlan sikert az ötlet.. :)
oldrider péntek, 15:39
Előzmény: #14932  tothjoco
A topik címére lenne is egy javaslatom: "Ha nyerni szeretnél, shortold a Vonoviát!"
Matti péntek, 14:52
Előzmény: #14941  xy2003
Ez a sirám is hasznos volt... :D
todi péntek, 13:30
WIESBADEN (dpa-AFX) - Egyre drágább az építőipar Németországban. A hagyományos lakóépületek építési árai májusban 5 százalékkal emelkedtek az előző év azonos hónapjához képest, jelentette a wiesbadeni Szövetségi Statisztikai Hivatal. Ez a növekedés felgyorsulását jelenti: februárban az árak 3,3 százalékkal emelkedtek.
A jelentés szerint a lakástulajdonosok számára minden területen magasabb költségek tapasztalhatók. A szerkezetépítési munkák árai májusban közel 5 százalékkal emelkedtek éves szinten. Míg a betonmunkák 3,6 százalékkal, a kőművesmunkák pedig 3,8 százalékkal drágultak, a tetőfedések, az ácsmunkák és a faépítészet árai egyaránt 7,3 százalékkal emelkedtek. A belsőépítészeti munkák, beleértve a fűtési rendszereket és a hőszivattyúkat, 5,1 százalékkal drágultak. A fémszerkezeti munkák árai 4,4 százalékkal emelkedtek.
Az iráni háború felhajtja az árakat
Az ukrajnai orosz inváziót követően már amúgy is meredeken emelkedő építőipari árak az iráni-iraki háború miatt tovább emelkedtek. Növeli az építőanyagok, például a bitumen, az acél és a szigetelés költségeit, és felhajtja az energiaköltségeket – az építőipari vállalatok ezeket a megnövekedett árakat áthárítják ügyfeleikre. A magas költségek az egyik fő oka az új építések lassú ütemének és a németországi lakáshiánynak, következésképpen nyomást gyakorolnak a bérleti díjakra, különösen a városokban.
A statisztikák szerint nemcsak az új építés, hanem a lakóépületek karbantartási munkái is jelentősen drágultak. Ezen munkák árai májusban 5,6 százalékkal emelkedtek az előző év azonos hónapjához képest. Az irodaházak új építési árai is 5,2 százalékkal, az útépítési árak pedig 6,2 százalékkal emelkedtek.
Verena Hubertz (SPD) szövetségi építésügyi miniszter a közelmúltban számos intézkedést mutatott be az építési költségek csökkentése érdekében. A hangsúly a digitalizáció fokozásán, a gyorsabb folyamatokon és az egyszerűsített finanszírozási programokon van. Továbbá kijelentette, hogy elkészült az E típusú épületekre vonatkozó jogszabálytervezet, amelynek célja a lakásépítési költségek csökkentése egyszerűbb és olcsóbb szabványok révén. /als/DP/mis
xy2003 péntek, 11:11
hogy ez a bayer is mit össze szenved, 52 ről megint 50alatt.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek