- DAX: A keddi/szerdai világbéke nagyot lendített rajta és nem nagyon zavarta, hogy nem tartott egy napig sem. Csak 7%-ra van a csúcstól, miközben az olaj még mindig ~70%-al magasabban vert tanyát, mint ahol év elején volt. Ami viszont ezeknél is érdekesebb, hogy a VIX meglehetősen erélyesen letört egy közel 4 hónapos emelkedő trendet. https://invst.ly/1gnikz Kollégát idézve: WTF? :O Most már nem csak az a baj, hogy a különböző nyilatkozatok hatására egyik napról a másikra éles fordulatot vehet bármi, hanem az is, hogy szinte egyidejűleg jönnek egymásnak ellentmondó állítások is. Teljesen beteg. Nem hiszem, hogy meglett volna az alja.
- Medios: Az új vételeim még mindig kicsit mínuszosak, de a pénteki 13,0-s záróval már kezd ismét jól kinézni. Valójában 11,x-nél már nem bántam volna, ha még lentebb esik, mert még tovább bővítettem volna (nem kizárt, hogy lesz még rá lehetőségem). Az alját nem sikerült megcsípni, de a jelenlegi mennyiségemmel és átlagommal is nagyjából elégedett vagyok. - SGL Carbon: Lényegében pontosan az történt, amit 1 hónapja írtam, de 3,1x-en lemaradtam, 3,2x-en meg már nem volt jó, mert az nem az alja. :) Onnan csak 20% lett volna a 3,92-es eheti záró, nem 22,5%. 5 hét esés után 3 hete ismét zöldek a gyertyák. A bővítés így úgy néz ki elmarad, de ezt is jó végre nem lent a porban látni. - HelloFresh: 10,86%. Most már 3 hete lesz, hogy szinte mozdulatlan és kereskedhetetlen, egy-egy felszúrást leszámítva letanyázott 3,9-4,0 környékén. Hamarosan indulhat megint a hinta-palinta. Egyelőre nincs vételi szándékom, 3,5-3,6 körül elgondolkozom majd rajta, ha ismét lemegy. - Vonovia: "21,4-ről 1 hónapon belül 10%, 20,9 körüli stoppal. Nem biztos, hogy megjátszom." Az eheti csúcs 23,57. 21,4x1,1=23,54. 11 kereskedési nap elég volt hozzá. Nem játszottam meg. :) Persze nem pontos tippnek szántam, de ez akkor is csak a sors furcsa fintora lehet. Igen, a 20,9-es stop nem illett a képbe, cserébe viszont a tipp utáni következő napon nagyon kényelmesen lehetett volna akár 20 alján is venni. A 23,6 meggyőző áttörése hozhatná vissza a reményt, addig csak egy lokális csúcs marad a mostani árszint. - Grand City Properties: "Sokszor azt gondolom ebből többet lehetne kihozni, mint Vonovia-ból." A mostani emelkedésben valóban többet ment néhány százalékkal és ami még beszédesebb, hogy a tavalyi csúcsát 10%-ra közelítette meg, míg a Vonovia még 30-ról számolva is kívül van a 20%-on. 0,2-vel elmaradt a remélt mélyponttól így lényegében nem is jött szóba a vásárlás. - Eutelsat: Kedden az emelkedésben eladtam, nem tudtam/mertem kivárni a tetejét. Így is pozitív, de jónéhány százalék bennmaradt. Az elmúlt 3 napot nézve ez most kivételesen nem tűnik rossz döntésnek, de majd csak akkor lesz biztos, ha sikerül alacsonyabban visszavennem, ami egyelőre feltett szándékom. - Carl Zeiss: Kitört a csökkenő csatornából. https://invst.ly/1gniln Nem számítottam rá, de még mindig azt mondom korai az öröm. Majd ha a 27 ismét alulról támasztja, akkor talán. - SAP: Jövő héten 135,x. Szerintem nem tartja meg. - Stratec: Az év vége ígértesnek tűnik, idén viszont csak esik. 16,5-nél talán lehet egy újabb alj egy időre. Itt már érdemes lenne hígítani, de jelen körülmények között nem áldozok rá likviditást. https://invst.ly/1gnimd - Formycon: Néhány napon próbálkozik ugyan, de a most már a 19 is erős ellenállásnak tűnik. - Nordex: 45 körül pihen egy ideje. A sztori még nem csengett le: https://renewablesnow.com/news/german-govt-aims-to-tender-extra-12-gw-of-onshore-wind-capacity-by-2030-1291963/
Európa kezdi megtalálni a tökeit? Franciaország bejelentette, hogy a kormányzat által használt számítógépek Windows operációs rendszeréről Linuxra állnak majd át, annak érdekében, hogy csökkenteni tudják függőségüket az amerikai technológiai cégektől - írta a Techcrunch. Franciaország az elkövetkező években akár évi 10 milliárd eurót is fordít a fosszilis energiahordozókról történő átállásra – jelentette be Sébastien Lecornu miniszterelnök, megduplázva ezzel a jelenlegi állami támogatások mértékét. Az intézkedéscsomag célja, hogy az ország csökkentse az importált kőolajtól és földgáztól való függőségét. Ezek az energiahordozók jelenleg a teljes energiafogyasztás 60 százalékát fedezik. A lépést különösen aktuálissá teszi az iráni háború. A konfliktus ugyanis megbénította a Hormuzi-szoroson áthaladó tengeri olaj- és gázszállítást, valamint súlyos károkat okozott a közel-keleti energetikai infrastruktúrában.Amíg a kőolajtól és a földgáztól függünk, addig mások háborúinak az árát fogjuk fizetni. Ezek a konfliktusok sajnos a jövőben is folytatódni fognak, és elszegényítenek bennünket– mondta Lecornu televíziós beszédében. A miniszterelnök kiemelte: a hazai atomerőművek háromszor olcsóbban termelnek energiát, mint amennyibe az importált fosszilis energiahordozók kerülnek.
Medios majdnem ledolgozta az egynapos nagy esést, napi-heti csúcson zárt. Delivery Hero is nagy forgalommal védte az aljat. Lufthansa pattant a 200 hetiről, nem gondoltam volna BASF 7 éves csúcson, készül kitörni P911 50 napos felett, Simonzolinak összejött a 41. Talán fülescsésze? Akkor 46 lesz. LEnzing is visszamegy 27.6-ra Puma a géppuskás szinteken van, kétesélyes, de én felfelé várom Poilytec is megy rést tölteni 4-re Szomorú: Zumtobel 5 hete piros
Ez azt jelenti, hogy a németek nem vonnak le az osztalékból mert technikailag nem osztalék. Tehát a számládon jóváírják az egész összeget. Ha neked TBSzenvan akkor itthon sem vonnak le belőle ha nem akkor az itthoni osztalék szabályok szerint majd igen. De ezt nem a németek vonják le. A németek azért írnak a németekről mert a különböző országokban mások lehetnek a szabályok és itt levonhatnak belőle (de nem a németek).
“Az osztalékfizetés 2026. május 26-án esedékes. A javasolt nyereségfelosztás a 2025-ös pénzügyi évre vonatkozóan osztalékra jogosult részvények számán alapul, amelyet a társaság a jelen értesítés napján meghatározott. Amennyiben az osztalékra jogosult részvények száma az éves közgyűlés előtt megváltozik, különösen a Deutsche Wohnen SE részvényeseinek történő részvénykibocsátás miatt, akik a társaság és a Deutsche Wohnen SE között 2024. december 15-én megkötött Ellenőrzési és Nyereségátruházási Megállapodás 5. szakasza alapján gyakorolják átváltási jogukat, az éves közgyűlésen egy ennek megfelelően módosított határozatot szavaznak meg. Ez a határozat (i) a 2025-ös pénzügyi évre vonatkozóan részvényenként 1,25 eurós osztalékot határoz meg változatlanul, és (ii) tartalmaz egy ennek megfelelően módosított javaslatot az eredménytartalékra vonatkozóan. Az osztalékra jogosult részvényekre nem jutó összeget a következő pénzügyi évre átviszik. Mivel a 2025-ös pénzügyi évre vonatkozó osztalékot teljes egészében a német társasági adótörvény 27. §-ában meghatározott adózás előtti saját tőke számláról fizetik ki (nem alaptőkéhez teljesített hozzájárulások), a kifizetés tőkenyereség-adó és szolidaritási különadó levonása nélkül történik. Belföldi részvényesek esetében az osztalék nem adóköteles. Az osztalékkal kapcsolatban nem vehető igénybe adó-visszatérítés vagy adójóváírás. A német adóhatóság szerint az osztalékfizetés csökkenti a részvények adózás előtti szerzési költségeit.”https://www.eqs-news.com/news/agm/vonovia-se-bekanntmachung-der-einberufung-zur-hauptversammlung-am-21-05-2026-in-bochum-mit-dem-ziel-der-europaweiten-verbreitung-gemaess-121-aktg/f500dc1c-4c81-4780-8593-e6ba9a7defac_de
Előre beállított ár-értesítések, amik jöttek: Hellofresh, 4.6nál meg is vettem SGL - március 19. Siemens Healthineers, március 23. €36 TUI €6.4 március 23. Medios €12.8 március 26. Zalando €19.8 március 30 Ebből csak Hellofresht vettem, az meg leszakadt, a többi majdnem mind feljebb van.
Utálom a Raiffeisent, 14nél vettem, osztalékot eltörölték, beszakadt 10 vagy 9 alá, tartottam majdnem 2 évig, osztalék előtt eladtam 16 körül hogy esés után visszavegyem, még aznap kitöltötte a rést és soha többet nem ment le.
50%-ot korrigált a csúcsról, a mi nekem fontos szint. (2002ben 80%-ot ment lefelé.) Szerintem hamarosan pattan, majd 155-ről tovább lefelé. Ápr. 26. jelentés.
Eurós részvények vitasarok