Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip csütörtök, 16:48
Előzmény: #12017  lukskypoker
Már pluszban vagyok, és kaptam 220DK osztalékot is.
Beálljak 1db Novo Nordiskot venni 220-ra? :D
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 16:46
Előzmény: #12016  drctrl
Ha kicsit messzebbről nézzük, akkor engem nagyon frusztrál ez (már egyszer tettem be hasonlót): https://invst.ly/1fqufc
Nem hiszem, hogy ez túl sokáig fenntartható, ezért amíg a helyzet nem normalizálódik, addig az elsődleges célom, hogy ne ragadjak be semmibe és emellett még értelmezhető mértékű likviditást is fenntartsak, a profit rövid távon most sajnos másodlagos. Ebből következik, hogy próbálok csak a nagyon biztosnak tűnő pozíciókba beszállni, illetve a bizonytalanokból mielőbb kiszállni. A mostani piaci sajátosságok és a saját korlátaim miatt ezek az esetek ritkák és nagy a kimaradás esélye. Nagyon sok nyerő úszott el emiatt az elmúlt időszakban. Ezeknek egy részét néha be is írom, hogy könnyítsek magamon. :) Viszont az elsődleges célommal nagyjából jól állok.
Közelebbről nézve, az akkori vételem körül körvonalazódott a francia kormányválság/országos sztrájk, aminek végül nem volt akkora hatása mint vártam és TA vonalon is egy több mint 10 éves csúcsról korrigált vissza, de ebből sem eleget, hogy komfortosan érezzem magam benne.
Utólag egyértelműen hibás döntés volt, az osztalékhozam miatt mindenképpen tartani kellett volna valamennyit, de alakulhatott volna máshogy is. Folyamatosan próbálok tanulni a hibáimból, de egyelőre itt tartok. :)
Goldstein17 csütörtök, 14:35
Előzmény: #12016  drctrl
Sokat nézegettem, de sajnos nem vettem, pedig negyon beleillett volna a portfoliomba, most pedig már az exponenciális szakaszban van, így marad a figyelőlistán.
lukskypoker
lukskypoker csütörtök, 14:27
Előzmény: #11992  buythedip
Ugyehogyugye?
Kellett neked nyitogatni azt qrva szelencét? :)))
drctrl csütörtök, 14:25
Előzmény: #12008  thinkpositive
Megkérdezhetem, mi alapján döntesz ilyen helyzetben kiszálló mellett?:) 
Csak mert vszeg alapból eltérő a stratégiánk, de nekem az engie az egyik legkényelmesebb pozim, '22 március óta tartom és azóta nemigazán merült fel a csökkentés/leépítés. Szinte bánom, hogy nem bővítettem, már csak az osztalék miatt is.
buythedip csütörtök, 13:57
Előzmény: #12007  Zoltanovitsch
Puma megy vissza pirosba, elolvadt a 8%.
Goldstein17 csütörtök, 10:52
Előzmény: #12003  5000
Soha nem szokott ekkora pozícióm lenni egy részvényben, minden saját magam által állított szabályt megszegtem. Most egyes veteleken már igen szép nyereséget realizálhatnék.
Seri csütörtök, 10:47
A Bayer úgy látom oldalazásba kezdett.
Mit gondoltok, 41,6 körül volt az alja? Tegnap is kb addig szúrt le.
buythedip csütörtök, 10:44
Előzmény: #12007  Zoltanovitsch
25.8ra álltam be eladni, nem teljesült még.
buythedip csütörtök, 10:43
Előzmény: #12009  thinkpositive
Semmi mást. Jó nagy short squeeze, de nem tudom, hogy ez honnan fog indulni, €5 vagy €9, ezt nehéz megmondani egyelőre.
Karvalytokes
Karvalytokes csütörtök, 10:42
Soitec 43.5.Ez 45 ig simàn elmegy.Talàn még feljebb is ha az Nvidia jót jelent.
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 10:26
Előzmény: #12004  buythedip
Gerresheimer-t, amikor bedobtad 26-27 körül a múltkor megéztem és már nem tudom pontosan mit láttam csak a sikítva menekülős érzés maradt meg bennem. Azon kívül, hogy short squeeze, te mit látsz benne, miért foglalkozol vele?
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 10:17
Engie
Szintén ma jelentett.
https://en.newsroom.engie.com/news/engie-fy-2025-results-95f16-314df.html
Nincs fél éve hogy 17,9-en vettem, ma pedig 29,5. Persze gyorsan dobtam nem sokkal utána kis pluszban. A türelmet nekem is jobban kellene gyakorolnom. :)
A mai emelkedésben ez is szerepet játszhatott:
https://www.nasdaq.com/articles/engie-sa-acquire-uk-power-networks
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 10:17
Előzmény: #12004  buythedip
:D :D :D 
Puma szép nagyot ugrott. Realizésön? ;)  :) 
Gerrest kicsit megvették ma reggel de aranyérem! :D 
Stella ja semmi meglepi, és a villanyprojekt leállítása miatti (ha nem erre gondoltál) giga leírás miatti esés is egy giga alj -ha jól tudom. :)  Lehet ott vennék ?, Hmmmm.... ? 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 10:14
Előzmény: #12001  Goldstein17
Novo
Én sem vagyok bátor a vásárlással .. :D 
De ma tovább lassul az esés úgy tűnik (messze még a nap vége majd kiderül) mind forgalomban mind sebességben (napi mínusz ha ma mínusz lesz egyáltalán)
nekem 45 ért van USD ben ADR egy jóval korábbi esést vettem meg pf óm 1,5 % -a, szal nem aggódom.. amin rágódom h pl ma rávegyek e egy óvatos 1,5 % al. (korábban igen jelentős pozin is gondolkodtam... már örülök h nem bővítettem fentebb az igazi rossz hírek ELŐTT) :) 
Zotya sztem kiülhető... csak sok év lehet benne,, ez most nem rakéta szerintem, továbbra is tartom (sejtem) a lassú teherhajó elméletem...megy az csak lassan. :)  s lassan is fordul...  (Aztán majd csak nézek hamégis  olyan hajtűkanyarokat levág mint a Ferrari...) :D 
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 09:40
Sajnos most már engem is csábít a gondolat, de továbbra is tartok tőle. Én egyelőre nem veszek bele, pedig itt 32 alján most egész sokat időzik, egy felpattanás benne lehet. Talán csak megvárja a havi zárást. Kicsit emlékeztet a mozgása a Zeiss-re.
buythedip csütörtök, 09:35
Előzmény: #11993  buythedip
Bukásverseny eredményhirdetés:
Gerresheimer, aranyérem.
Akik a 15% short interestet tartják, valószínűleg utánajártak a dolgoknak
Stellantis, azt hiszem a korábbi profit warning miatt semmi meglepetés nem jött ma
Pumát kizárták a versenyből, mert 8% feletti pluszban van.
5000 csütörtök, 09:29
Előzmény: #12002  Goldstein17
Miért azt akrod csökkenteni, ami felfele megy?
Goldstein17 csütörtök, 09:04
Viszont a VNA az emelekedése miatt már 25%. Csökkentenem kéne.
Goldstein17 csütörtök, 08:57
Előzmény: #12000  thinkpositive
Én további vásárlásokban gondolkodom, csak egyelőre bizonytalan vagyok mikor tegyem.A jelenlegi teljes portfoliom 0,83 %-át teszi ki.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek