Ha kicsit messzebbről nézzük, akkor engem nagyon frusztrál ez (már egyszer tettem be hasonlót): https://invst.ly/1fqufc Nem hiszem, hogy ez túl sokáig fenntartható, ezért amíg a helyzet nem normalizálódik, addig az elsődleges célom, hogy ne ragadjak be semmibe és emellett még értelmezhető mértékű likviditást is fenntartsak, a profit rövid távon most sajnos másodlagos. Ebből következik, hogy próbálok csak a nagyon biztosnak tűnő pozíciókba beszállni, illetve a bizonytalanokból mielőbb kiszállni. A mostani piaci sajátosságok és a saját korlátaim miatt ezek az esetek ritkák és nagy a kimaradás esélye. Nagyon sok nyerő úszott el emiatt az elmúlt időszakban. Ezeknek egy részét néha be is írom, hogy könnyítsek magamon. :) Viszont az elsődleges célommal nagyjából jól állok. Közelebbről nézve, az akkori vételem körül körvonalazódott a francia kormányválság/országos sztrájk, aminek végül nem volt akkora hatása mint vártam és TA vonalon is egy több mint 10 éves csúcsról korrigált vissza, de ebből sem eleget, hogy komfortosan érezzem magam benne. Utólag egyértelműen hibás döntés volt, az osztalékhozam miatt mindenképpen tartani kellett volna valamennyit, de alakulhatott volna máshogy is. Folyamatosan próbálok tanulni a hibáimból, de egyelőre itt tartok. :)
Sokat nézegettem, de sajnos nem vettem, pedig negyon beleillett volna a portfoliomba, most pedig már az exponenciális szakaszban van, így marad a figyelőlistán.
Megkérdezhetem, mi alapján döntesz ilyen helyzetben kiszálló mellett?:) Csak mert vszeg alapból eltérő a stratégiánk, de nekem az engie az egyik legkényelmesebb pozim, '22 március óta tartom és azóta nemigazán merült fel a csökkentés/leépítés. Szinte bánom, hogy nem bővítettem, már csak az osztalék miatt is.
Soha nem szokott ekkora pozícióm lenni egy részvényben, minden saját magam által állított szabályt megszegtem. Most egyes veteleken már igen szép nyereséget realizálhatnék.
Gerresheimer-t, amikor bedobtad 26-27 körül a múltkor megéztem és már nem tudom pontosan mit láttam csak a sikítva menekülős érzés maradt meg bennem. Azon kívül, hogy short squeeze, te mit látsz benne, miért foglalkozol vele?
:D :D :D Puma szép nagyot ugrott. Realizésön? ;) :) Gerrest kicsit megvették ma reggel de aranyérem! :D Stella ja semmi meglepi, és a villanyprojekt leállítása miatti (ha nem erre gondoltál) giga leírás miatti esés is egy giga alj -ha jól tudom. :) Lehet ott vennék ?, Hmmmm.... ?
Novo Én sem vagyok bátor a vásárlással .. :D De ma tovább lassul az esés úgy tűnik (messze még a nap vége majd kiderül) mind forgalomban mind sebességben (napi mínusz ha ma mínusz lesz egyáltalán) nekem 45 ért van USD ben ADR egy jóval korábbi esést vettem meg pf óm 1,5 % -a, szal nem aggódom.. amin rágódom h pl ma rávegyek e egy óvatos 1,5 % al. (korábban igen jelentős pozin is gondolkodtam... már örülök h nem bővítettem fentebb az igazi rossz hírek ELŐTT) :) Zotya sztem kiülhető... csak sok év lehet benne,, ez most nem rakéta szerintem, továbbra is tartom (sejtem) a lassú teherhajó elméletem...megy az csak lassan. :) s lassan is fordul... (Aztán majd csak nézek hamégis olyan hajtűkanyarokat levág mint a Ferrari...) :D
Sajnos most már engem is csábít a gondolat, de továbbra is tartok tőle. Én egyelőre nem veszek bele, pedig itt 32 alján most egész sokat időzik, egy felpattanás benne lehet. Talán csak megvárja a havi zárást. Kicsit emlékeztet a mozgása a Zeiss-re.
Bukásverseny eredményhirdetés: Gerresheimer, aranyérem. Akik a 15% short interestet tartják, valószínűleg utánajártak a dolgoknak Stellantis, azt hiszem a korábbi profit warning miatt semmi meglepetés nem jött ma Pumát kizárták a versenyből, mert 8% feletti pluszban van.
Eurós részvények vitasarok