Nekem a párom mutatta meg a befektetés lehetőségeit, így kerültem kapcsolatba a tőzsdével. De sajnos már nincs közöttünk, így egyedül maradtam, ezért szégyen nem szégyen én is gyakran veszem elő a chatgpt, illetve figyelem szorgalmasan a fórumtársak hozzászólásait, észrevételeit, ötleteit stb. Persze használom az investing-et is, rajzolgatok szépen, na meg tanulok online. Aztán majd kiderül megtérül e a befektetett energia. Hát most én is a "kiülök" pozícióban vagyok, de csak addig míg a befektetett tőkém nem sérül. Sajna elég közel áll ahhoz a szinthez, de még reménykedem, hátha fordul a kocka. Amilyen peches vagyok, tuti akkor indul majd meg fölfelé amikor kiszállok belőle😅 tapasztalat, mert okos fejjel egyszer már megjátszottam és amikor beszálltam, másnap ismét lefelé ment, azóta is azt teszi 😅 (na amilyen húzásaim voltak ennél a részvénynél, senki sem mondaná meg, hogy tanulom a befektetést online csomagok megvételével🤣)
Azonban nagyon birizgálja a fantáziámat a CSG tőzsdére lépése. Ha minden igaz napokon belül megtörténik. Elég erős cégnek gondolom, lehet érdemes mihamarabb venni belőle. Betegség miatt hétvégén lesz időm nyomozni, ráállok a témára
Tegnap terveztem venni, de úgy voltam vele hogy még egy nap korrekciót várok (gondoltam akkora menet után tuti esik még egy kicsit) és ma vételre állok. Erre megindult én pedig pislogtam utána 😅 Lehet hétfőn megteszem tétjeimet, aztán majd kiderül lejön-e értem vagy sem
TKMS AG. A hét elején említést tettem, hogy figyelemre érdemes. 100 at ha átlépi még jobban felgyorsul.Következő megállója kb 120 körül. Aztán megvárja az indiai szerződés fixálását.... vélemény csak.
Ha jól látom amit látok, akkor ez az ETF nagyon ment idén. Gratula. 7C-nél még nem szaladt el a ló nagyon messzire, forgalma pedig nemcsak nagy, hanem hetesen rekord magas. Ez lehet hogy jó lesz, a hétvégén ránézek. Kimaradás miatt én most a falat kaparom, két papír is megindult az orrom előtt és csak nézem és nézem, ahogy emelkednek... :) Zumtobel kevésbé szimpi, de lehet jó lesz az is.
Két napja tettem be cikkeket. Nekem az a meglepő hogy ilyen magasan vannak, de unom már magamat ismételni, biztos ti is unjátok. :) Egy szavazásom már fut a témában, év elején befrissítettem, nem tudom láttad-e (#10935), de csinálj te is legyen minél több, én szeretek szavazni. :D Ha autós a téma, akkor előre megmondom, hogy lefelét nyomok majd. :D
Az első eladott Bayer adagból ETF-t vettem (TTF, european natural gas), ha van kedved, ránézhetsz ma az árfolyamra. A második adagból ma beálltam 7C Solarparken-t venni reggel, amikor láttam Marketscreeneren, hogy esésben nyit, illetve hogy kalapács szeretne lenni a heti gyertya és nagy a forgalom. De nem teljesült. Vettem ezért másik számlán Zumtobelt, megvettem a második adagot belőle, mert úgy látom, rátapadt az 50MA-ra, a tegnapi gyertya fordulós és nem rossz a forgalma.
Srácok pár napja megy rendesen az EU autópiaci leárazás! Szektort követitek miafütty van most??? (Hétvégén tuti rámegyek) Lehet hétvégére kitalálok egy idevonatkozó szavazást! :D
És a tőke mellett önmagadat is. Egyéntől és pozíciómérettől is függ, de óriási a mentális teher, amikor mínuszban ül az ember, vagy amikor az addig elért virtuális nyerő egyre csak olvad. Az a Puma eladás így utólag nézve is teljesen jó döntés volt. Ha mindenképpen hibát kellene keresni, akkor a 15-ön nem visszaszállás volna az. Simonzoli kiszállójakor átfutott bennem, hogy most éppen a vételnek lenne itt a helye, de jómagam nem vágyom Pumára, akkoriban pedig valóban borús volt a hangulat, és ha nem jött volna a hír már ki tudja lehet hogy 10 közelében lenne. Egyszóval profitot realizálni mindig jó döntés és mindig lesznek új lehetőségek. Ezért nem kell neked sem sajnálnod a Bayer-t. :D
Igen! Én is így gondolom! :) Nagyon megvan még az érzés mi para volt bennem mikor Összeomlott bennem a Puma megítélése -EZÉRT: nekem egyáltalán nem fáj ha megy tovább nélkülem (hisz tudom h mindenképp kiszálltam volna ott, ahol be.. nem volt bennem egy kicsi hezitálás sem - 10 ből 10 szer ugyanezt léptem volna ha törlik a memóriám) :D Sőt őszintén tudok szurkolni Neketek kik benn maradtak! :))) Közben örömmel szemlélem a Ferrarim(ban) hogyan száguldok tovább a szakadékba... :D (Igen Budapesten edzősködöm ) :)
A tőzsdézés nem tudomány, inkább a pókerhez hasonlít, ami nem teljesen szerencsejáték. Lehet pénzt csinálni anélkül, hogy valaki nézné az esésekben a csökkenő-növekvő forgalmat. Budapesten edzősködsz?
OFF 2. edition! Tiltakozom!!! :D Ó Srácok túlértékeltek de mindenkélpp köszönöm! Az a helyzi h én csak egy egyszerű edző vagyok egy hasonló kvalitású teremben... :D (ok el tudom magyarázni picit mélyebben miért felejtős pl az L-carnitin fogyásra ha x-y körülmény fennáll, Ha meg megértem a GLP-1 hatásmechanizmusát és azonnal el is felejtem abból még nem lesz kess... lásd. már vagy 3 -adszor (rendesen) le is maradtam a NOVO-ról... IS) :D
Azért tűnhetek "okosnak" mert tündér virágoskertté tudom színezni a nyomoromat amit a tőzsdén csinálok...:D Eskü h béna állat vagyok ... :D Még a bézik napos gyertya elemzért is (Csökkenő növekvő forgalmak és tempó kb) Dip Kolléga mondta el nekem. Thinkpoz Kolléga szeretnék én Columbo lenni :D Értetlenségem tök real! :D Te hozol patent elemzéseket! :))) Nagy hála! Nagyon hasznosak! (Én csak lopok néha a marketscreenerről) :D Ja és írtó jó volt Puma warrior team ben lenni!!!
Pandora: jó javaslatnak tartom Bevétel: elmúlt 5 évben szépen emelkedett10-20%-ot Nyereség: covid alatt beesett, de azóta a szépen fejlődik Adósság: jelentősen nőt az elmúlt 2 évben, de nem kimagasló Osztalék sem rossz ilyen alacsony árfolyam mellett. Folyamatos srv van. Köszi a tippet, alszok rá egyet.
Eurós részvények vitasarok