Kamatvágas szerintem meg 4-6 hónapig nem lesz. De a huf kijelölt útja valóban az általad megadott szint felé tart. Ez ad némi vigaszt az esetleges árfolyam morzsolódáskor.
Megújuló farost ritkaföldfémgyár(tó)? :D :D :D Kicsi hülye klubban vagyunk nem? :D De végülis alap... meg fő a vidámság ..meg a popcorn. :))) Na a rohadt nagy barnára én is figyelek (akár minden reggel) ..óvatos vagyok, de nem lehet elég óvatos az ember mert akkor most fix MÁP ban ülnék (ami amúgy most 7%). :) Most az a kérdés (bennem) Kitart -e és meddig az új vámpara USA-Kína és átfolyik -e a foche tenger az EU piacokra? S mi (részvény) merül el benne? Exportőrök megint... Autósok... luxi ipar? Ja és igen: Mikör jön a maci és ki meri (utolsóként) lekapcsolni a villanyt a bullos szobában (USA ban)? A Vámpara és a maci egy entitás v nem? V csak egyik előjátáka a másiknak? Hmmmmmmm........... ?
Szintén kozvetlenul a délutáni esés elott sikerult bovitenem a quantum EFT-et, miután napokig hiába vártam a ralli utáni korrekciót... Szép nap, esett minden amim van euroban kivéve az urán, ki érti miért. OMV- nem gondoltam, hogy ennyire lejön, -6% vagyok vele de sebaj, ez végső soron egy osztalékrészvény. Daimler Truck visszaadta mostanra majdnem az egész majdnem 20% nyereséget. De nem is ezek fájnak, hanem az Eutelsat amit nemrég eladtam parából nullán 2.90-en most meg 3.77 tehát +30% pár hét alatt. Arany pár hónap alatt +16% pedig már akkor is a csúcson vettem. Ki hitte volna. DTAG - most pont nullán vagyok vele, vajon merre megy tovább? Lehet kivágom és veszek még több quantumot a korrekcióban.
EURHUF, én inkább 450, 500at várok, ha a kamatokat megvágják és a carry trade kitáraz. A healthcare szektorra nézve bullis vagyok, van sok usa hc szektor papírom, a héten is vettem. Ezek osztalékfizetők és recesszióban igazi mánia alakulhat ki ebben a szektorban.
pont így vagyok én is :) de nem dobom, mert valahol zsigerben érzem, hogy ennek nem itt a helye, illetve nem bízom a huf erejében sem, ezért kell euros papír is Valamiért ragaszkodom a 400körüli eurhuf hoz, és a 38-40euros bayer-hez, ott eldöntöm hogyan tovább (csak tartsunk már ott)
Van pár mínuszos pozícióm, Polytec, Alfen, P911, de azokat nem utálom annyira, mint a Bayert, amivel pluszban vagyok. Már állandóan kitörést ígér, de sose csinálja meg.
elképesztő, amint leírom, és látni vélem, hogy elindul, és tán összeszedi magát valami miatt mindig jön a csúzda az első vételem 2025.03.10én volt (most néztem az excelben 23,59eur áron), majd havi szinten felhalmozás ...egyszer csak átviszi ezt a 30at
Üdv a klubban. Én is ismét a legjobbkor szinte közvetlen az esés előtt vásároltam. Persze nálam érthető, mert a farost előállításhoz különösen sok ritka földfémre van szükség és a cég az alábbi amerikai és kínai piacokon van leginkább jelen. "STEICO SE develops, produces, and markets ecological construction
products made of renewable raw materials in Germany, Austria,
Switzerland, Lichtenstein, France, Belgium, Netherlands, Luxemburg,
South European countries, and internationally." Azért talán ez még nem a nagy barna kedzete lesz. :) (bár már ideje lenne)
Na Kérem tisztelettel most hogy pár hete sikerült kimenekülnöm a Pumából zéró profittal azt a pakkot ma .... NA: vettem Ferrarit 358 ért reggel 10 előtt, erre ma 17:00 kor Trumpi befejeli a kínaiak ajtaját Hátkösziba...+ ! :D :D :D Reccs 344,2 es záró és ha nem fingik lilát Trump akkor megyen már ez még lejjebb Pumával Adidasszal Stellantissal a német autógyártással exportőrökkel együtt.... a pincébe vagy a csederből vederbe... tudomisén már.... a fejemre öntöttem a popcornt! :D Bele is ragadt volna a hajamba ha lenne hajam! Zsiday mondotta asszem nem is oly régen: Mindig legyen kessed! Szerintem Warren Buffett nem hallgat Zsiday-t de..... #D
Suedzucker Egészen a múlt hétig tényleg úgy nézett ki megnézi a 8-at is, de aztán elkezdett emelkedni. A "kiváló" jelentés is megérkezett és emelkedik tovább. https://invst.ly/1cpai2 Bizonyára beárazták előre, de ezek tényleg elég ronda számok. "Group consolidated revenues of Südzucker AG fell significantly to EUR 4,199 (previous year: 5,092) million in the first half of fiscal 2025/26 (1 March to 31 August 2025). Group EBITDA decreased significantly to EUR 189 (previous year: 420) million. The consolidated group operating result declined in the first half of 2025/26 significantly to EUR 42 (previous year: 269) million." https://www.suedzuckergroup.com/en/press/sudzucker-significant-decline-earnings-first-half-fiscal-202526 Továbbra is csak érdekességnek.
Hónapok óta vártam a Steico-ra, hogy leérjen 22-re, de tegnap, tegnapelőtt elvitte a fókuszt a HF. Ezért végül 22,5-nél vettem, úgyhogy hogy már tegnap benn voltam a könyvben (tegnap 22,55-n zárt). Most már persze 21,9 nél jár. :) Nem sok szó volt még itt róla, ezért csak annyit, hogy fenntartható fa alapú építőanyagokat gyárt (pl: farost szigetelőanyagok/panelek). Az árfolyam 130 felettről esett idáig (17-es aljjal), aminek megvoltak a fundás okai, de ha a németeknél beindulna az építőipar, akkor az rövid időn belül jelentős lökést adhat ennek is. https://wohn-denkmal.de/en/blog/bau-turbo-2025-wie-die-bundesregierung-den-wohnungsbau-beschleunigt-chancen-fur-investoren/ TA-t így látom: https://invst.ly/1cp8f0 Egyelőre 27 a cél, aztán majd meglátjuk. Ehhez persze jó lenne, ha most nem törné érdemben a 22-t. Ha mégis, akkor a tizenx is könnyedén benne van. Stop-om most nincs. :) Alacsony forgalmú papír, óvatosan.
Eurós részvények vitasarok