Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Borisz 2025. 07. 27. 20:31
de jó lenne tudni, hogy akkor ez mit jelent benne:
„Megállapodtak abban, hogy országaikat nulla vámtarifával nyitják meg a kereskedelem előtt”
Helga80 2025. 07. 27. 20:26
Investing.com -- Az Egyesült Államok és az Európai Unió mérföldkőnek számító kereskedelmi megállapodást kötött, amely 15%-os vámot vet ki az Egyesült Államokba belépő uniós árukra – jelentette be Donald Trump elnök vasárnap skóciai látogatása során.
A megállapodás jelentős amerikai energia- és katonai felszerelések vásárlását foglalja magában az EU részéről, valamint jelentős beruházásokat az amerikai gazdaságba.
Trump szerint az Európai Unió 750 milliárd dollár értékű energia vásárlását vállalta az Egyesült Államoktól. Azt is kijelentette, hogy az EU beleegyezett abba, hogy 600 milliárd dollár értékű beruházást hajt végre az Egyesült Államokban.
„Megállapodtak abban, hogy országaikat nulla vámtarifával nyitják meg a kereskedelem előtt” – mondta Trump az újságíróknak. Hozzátette, hogy az EU „óriási mennyiségű katonai felszerelést vásárol” az Egyesült Államoktól.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke megerősítette, hogy a megállapodás 15%-os vámot tartalmaz az egész EU-ra kiterjedően.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 27. 19:54
Előzmény: #8697  Zoltanovitsch

labdaszedo 2025. 07. 27. 19:15
Előzmény: #8685  buythedip
Diageo mennyire stabil cég pénzügyileg?Köszi!
bandimester69 2025. 07. 27. 17:35
Előzmény: #8694  Zoltanovitsch
Nemrég jöttem haza az Usa ból, Philadelphiában 38!dollárért olyan Nike cipőt vettem,ami Európában minimum a dupla ár. Nem csodálkozom,hogy a Puma ezzel nem tud versenyezni,föleg ha jól tudom a Nike t Vietnamban gyártják,akivel elsők között egyezett meg Trump,legalábbis amit vettem azon az volt. A részvény ár azon múlik,hiszünk e a cég vezetésnek,vagy nem.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 27. 17:04
Előzmény: #8693  bandimester69
Egy kissé szomorú de ebben lehet valami: 
"Az előző stratégia az volt, hogy feljebb lépjenek a piacra. A márka azonban úgy tűnik, két világ között ragadt: nem elég prémium ahhoz, hogy megszólítsa az influenszereket, és nem is elég versenyképes ahhoz, hogy áron versenyezzen a Nike-val, a Deckers-szel, az On Runninggal, az Adidas-szal és az ázsiai szereplőkkel. A vállalatot most elárasztják az eladatlan készletek, különösen az Egyesült Államokban, és a második félévben ismét el kell adnia a termékeit, hogy visszatérjen a helyes útra.A Puma tehát keveset kínálhat. A piac nincs becsapva, mivel most 10 év legalacsonyabb szintjén értékeli a csoportot. Az idei évre bejelentett veszteség, a vámügyi bizonytalanságok és az új ütemterv láthatóságának hiánya kétségeket táplál. Ha Arthur Hoeld újra akarja éleszteni a márkát, vissza kell nyernie a fogyasztókat, vissza kell szereznie a forgalmazókat, és újjá kell építenie az elmúlt években megromlott pénzügyi hitelességét."
bandimester69 2025. 07. 27. 13:14
Az úgy nem állja meg a helyét,hogy alacsonyan kvalifikált emberek hordanak,mert az valamilyen sajátmárkás terméket pl. Dechatlon vesz. Inkább az igazság,hogy presztizs szempontból a Nike még mindíg veri a többit   Viszont ahogy a kollega irja,egyre kevesebb emberen látunk pumát,mondjuk nagy a konkurencia, Skechers, Kappa,Select, Adidas, stbm
stansmith
stansmith 2025. 07. 27. 12:06
Előzmény: #8691  Zoltanovitsch

"Pumát az alacsonyan kvalifikált emberek hordanak" Ubbazz.. :D
.
Jajj. Én legutóbb egyszerűen azért vettem Puma nadrágokat, mert az összes többi márkás darab, ami az üzletben volt, mind az a szűkített bokájú, seggben trottyos szabású változat volt, amit utálok még másokon nézni is, nemhogy hordani. 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 27. 11:37
Előzmény: #8689  bandimester69
Fun fact meg vicc de edzőteremben dolgozom polgári állás (illúziójaként) :D Na mióta (nemrégóta) a külföldi piacot figyelni kezdtem  lestem azt is: az emberek lábán esetleg pólók milyen cégek reprezentálják magukat kis hazánkban... tudván azt is jól h ez még irtó kicsi merítés h én mit látok... de: iszonyúan dominlája a piacot a NIKE itthon... Adidas is megy még és valóban sajna Pumát keveset látok...  (Skecsi, UA-t látok még párat) 
Sőt egyszer azt mondta valaki nekem: "Pumát az alacsonyan kvalifikált emberek hordanak" Ubbazz.. :D Azóta ezt is lesem csak kíváncsiságból. :) 
Amúgy sztem remek cég lenne lehetne. (Sajna menni készülök (eladnám) már de lehet benn ragadok ha nem lesz tűrhető kiszálló. HA iszonyat beverik 18 alá v még lejjebb lehet veszek rá vagy újra) :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 27. 11:28
Előzmény: #8684  buythedip
Puma Remek ötlet! Megegyezés esetén menekülés! :D Szerintem most Ez lehet az a pont ahol most (ismét?) eldönthetjük befektetők maradunk -e vagy gyors felhúzásban gyorsan csendben eltűnünk ..mint egy rossz házibuliról. :D 
Apró észrevételeim: Borzasztó volt a jelentés .tkp profit warning volt ez a rendes jelentés előtt. így erősen vélem a jelentés már bekerült az árfolyamba. Igen rosszul becsülök fundából árfolyamot de valahogy úgy sejtem nem nyomták eléggé le (Értem ezt pl úgy ha most NEM belülről nézném, hanem kívülről vételi szándékkal az árfolyamot akkor még nem tartanám vételnek igazán 20 ért ilyen számokkal akár éves veszteséggel hiába esett 15-18 % ot) ÁM! nekem igazán reménykeltő hogy 20 alól azért rendesen előkerültek a vevők. giga forgalom mellett nagyobb alsó mint felső kanóc kicsi piros test! Nem vagyok nagy gyertyamágus ..ez nálam vételi erőt jelent. :) Na ha erre jön a trade deal még akkor menekülhet(ünk) .hhmm...valahol...még nem tudom hol. (Sajnos most úgy áll 80 % ban adnám 20 % ban tartanám...függően persze a kiszállási pontoktól)
bandimester69 2025. 07. 26. 17:40
A Puma részvénnyel egy gond van:a termékkel. A puma nem menő egyszerűen.nincs húzóarca,mint a Nike nak Jordan. A labdáknál teljesen kiszorította a Select/Derbystar, Sportegyesületenél a Macron tör előre. Szabadidőben is nem a régi fényében tündököl.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 07. 26. 08:58
Előzmény: #8588  thinkpositive
Nordex
Ismét sok éves csúcson zárt (20.78). Immár 5-dik hete folyamatosan emelkedik 16.5-es indulóval.
Hamarosan korrekciónak kell következnie, de szerintem van még némi tér felfelé is.
Hétfőn jelentés. Ennek kapcsán találtam egy cikket minden jövő heti fontos eseményről (főleg jelentések időpontjai).
https://www.n-tv.de/wirtschaft/termine/Termine-bis-3-August-2025-article25925646.html
oldrider 2025. 07. 25. 20:20
Előzmény: #8686  Borisz
Majd ha bejön nekik a 3600€/m² áron való új lakás építés, akkor emelkedni fog! 
Borisz 2025. 07. 25. 19:15
Előzmény: #8665  5000
Vonoviát én 28,36 árfolyamon vettem, úgyhogy most nagyjából 5% veszteségem van rajta. Jelenleg tartom, szerintem simán ki fogom ülni és némi pluszban zárhatom majd a végén.
buythedip 2025. 07. 25. 18:58
Szép heti gyertyák:
Lenzing 
P911 - egyértelműen lenyomta a 20 hetit, jön az 53
Alfen - majdnem kitörésben van
Bayer - Bollinger tetejét csiklandozza, itt már nem vennék, de tartom
Delivery Hero  - 23% emelkedés a héten
Wizz air ugyanekkorát ment
Diageo - hányszor mondtam eddig, hogy vége az esésnek? 
BASF
Gyertyák fenyegető aurával:
Thyssenkrupp
X-Fab
OMV
buythedip 2025. 07. 25. 17:21
Előzmény: #8656  Zoltanovitsch
Én nem vagyok nagy higítós, de ha mégis, akkor sem egyből az esésre.
14-18-at nem látok rövidtávon, ha lesz trade deal, kitölti a rést és kiszállhatunk.
simonzoli13 2025. 07. 25. 15:46
Előzmény: #8681  Steelman
Gondolom, az ablak folyamatosan nyitva, mi baj lehet....
simonzoli13 2025. 07. 25. 15:45
Előzmény: #8680  oldrider
Én is legszívesebben szabadulnék tőle, hiszen lenne jobb lehetőség nem is egy !!
Steelman 2025. 07. 25. 14:49
Előzmény: #8666  simonzoli13
Van benne fantázia, mivel  babot ettem ma.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek